icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
2. máj 2012

@keira Ahoj ja som mávala pálenie záhy, vždy keď som si lahla spať a otrasné bolesti k tomu, moja gynekolog. mi dala sirup Gastrotuss a je uplne super, vyskušaj si ho kupiť v lekárni, je bez receptu 😉 😉 😉 mne velmi pomohol.

keira
2. máj 2012

@lucy125 no mna sa to vzdy vyskytne, ked vypijem, zjem nieco, co nemam ... a vcera sme mali oslavu, a tak som aj dopadla :( .. teraz ma cely den boli hlava, neskutocne, som malatna, normalne, ako keby som opicu mala 😢 .. az mam strach, ze chudak babo ... ze ci nie je nebodaj otravene 😢

lucy125
2. máj 2012

@keira neboj otrávené určite nie je, len si skombinovala niečo, čo si nemala.Skus si kupiť ten sirup, je to na všeličo, čo sa týka hrdla a žaludka, mne velmi pomohol, može sa piť 3x denne, mne stačilo len raz pred spaním. 🙂 🙂 🙂

keira
2. máj 2012

@lucy125 no uz som kazala muzovi, ze neh sa ide do lekarne spytat, tak uvidim, co prinesie 😀
no uz aby ta hlava prestala boliet .. a nech je uz zajtra! 😉

lucy125
2. máj 2012

@keira Na hlavu si možeš dať kludne paralen 😉 😉 trošku si lahni a bude dobre uvidíš. 🙂 🙂

vlnka81
2. máj 2012

@keira na palenie zahy si kup mineralku Fatra, lupane mandle a ak nic nezaberie tak si daj maalox - to mi povolila Dr (je plny magnezia) ja som z tej zahy tiez uplne hotova - nic nemozem poriadne zjest ☹ niekedy ma chyti paranoja ze mi to ostane aj po tehotenstve 🙂 drzim palce

keira
2. máj 2012

@vlnka81 no bez fatry nejdem ani krok 😀 .. ale nepomaha ... 😖 .. no nic, budem ja musiet prezit tento den a dat si pozor, co pcham do seba, ale je to strasny stav! 😠

monika333slov
2. máj 2012

odporucam mat pri sebe mlieko je to zazrak na zahu... 🙂

lucy125
2. máj 2012

@kika1111 Aké poprefocované doklady berieš? však tam idu origoš občianksy preukaz, zdravotná kartička, tehu knižka+sobášny list a ten vraj aspoń u nás musí byť originál, tak neviem.Čo berieš ty? 😉

kika1111
2. máj 2012

@lucy125 mne bolo povedané, že im zo všetkého nechám kopiu, a original sobášneho listu nemusím mať.. takže občiansky, karta poistenca -originál aj prefotené a sobášny list len prefotený..a tehotenská knižka

lucy125
2. máj 2012

@kika1111 Aha, tak potom neviem, asi v každej nemocke je to inak.Asi si aj ja urobím zo všetkého kopiu a zoberiem aj originály, keby niečo.A skusim sa opýta´t mojej gynekolog. ako to u nás chodí, hádam mi poradí. 😉 😉

kika1111
2. máj 2012

@lucy125 mne to hovorila pôrodná asistentka čo nám robí ten predpôrodný kurz...tak hadam vie čo hovorí, a ak budem mať prefotené a nebudú to chcieť tak nevadí..

lucy125
2. máj 2012

@kika1111 Aha, no však aj to tak urobím, však to nezaberie moc miesta potom 😀 😀 😀 a skusim sa spýtať ako to u nás vobec chodí.Akurát ide drahý na personálne sa spýtať, ohladne toho volna pri narodení dieťaťa tak som zvedavá čo mu na to povedia. 😔 😔

kika1111
2. máj 2012

@lucy125 , ja som zase môjmu hovorila čo si povedala ty, no zase má nočnú a ráno neviem či tam niekoho kompetentného zastihne, tiež bude zisťovať čo a ako.. samozrejme že žiadny nadriadený sám od seba o takýchto "výhodách" zamestnancom nepovie.. 😒 aj ja som skoro prišla o 1000 eur keby som o 3 dni skôr ukončila PN.. ešte že sa mi nelenilo študovať po večeroch kolektívnu zmluvu..by ma šlahlo!!

lucy125
2. máj 2012

@kika1111 no tak moj má vraj len nárok odviezť ma do porodnice a spať, aj to len na nevyhnutný čas 😒 😒 😒 takže ak chce počkať kým ma nedooperuju, musí si zobrať pčko a potom na odvoz z nemocky a volno doma, musí mať dovolenku brrr 😖 😖 😖 normálne som nasratá na ich kolektívnu zmluvu 🤐 🤐 🤐 🤐

kika1111
2. máj 2012

@lucy125 tak ale oni asi teda KZ nemajú.. to majú len veľké spoločnosti. oni majú zrejme len normálnu pracovnú zmluvu, ktorú upravuje zákonník práce a tým pádom tie 2 dni na nevyhnutný čas má každý... no tak nech si vezme teda dovolenku, veď dieťa sa mu nebude rodiť každý deň alebo mesiac.. je to predsa výnimočná udalosť.. čo už.. ak môj nemá nárok na tie 2 týždne ako si spomínala, tak minie 21 dní dovolenky.. lebo chce aj keď sa malá narodí byť s nami aspoň týždeň doma. a ktovie kedy ma to chytí..

macuka
2. máj 2012

@sandy80 hmm tak sme asi viacere..Ale je dobre na sebe pracovat, lebo sa to da.. 🙂

macuka
2. máj 2012

@vlnka81 ahoooj ty si uz domka? myslela som na teba! si ok? ja neviem co je palehnie zahy, pri dcerke som to tiez mala posledne mesiace...

lulu1988
2. máj 2012

@zuzu4444 ahoj ja som otvorena na dva aj nieco a uz sa mi aj krcok skracuje....

tinka5
2. máj 2012

čauko, dnes som si nakúpila kvety a ide sa vysádzat 😵 😵 😵

silvia0201
autor
2. máj 2012

@lulu1988 ahoj. nebola si dneska aj s drahým v meste okolo 9.15?? a mala si oblečené červené tričko a ružové tepláky?? alebo naopak??

silvia0201
autor
2. máj 2012

dnešná poradňa zas rýchlo prebehla. kukla od spodu a som už na 1cm otvorená. KONEČNE!!!!! popočúvala prietoky, sestra zobrala krv a dovidenia. idem volať pôrodníkovi 🙂
a konečne sme vybavili papier na priznanie otcovstva na matrike. už len na mene sa dohodnúť.... tvrdý oriešok.

lulu1988
2. máj 2012

@silvia0201 ahojcek....nie nie nebola som dnes v meste... som do druhej spala dnes ;) asi mam dvojnicku... a este k tomu aj tehotnu..a drahy mal rannu .... takze sme to neboli my ;)

miskaska
2. máj 2012

Tak ja po dnesnej kontrole neviem nic nove..iba, ze je vsetko OK (to ma teda tesi najviac)🙂 . Kontroloval prietoky. Pytala som sa, ze aky ma maly vahu, a on, ze to je nepresne a velkostne zodpoveda tyzdnu v ktorom som. On toho vela nenarozprava, ale zas ked je vsetko OK, co sa bude rozkecavat.
Este som sla do prace na 6:00 a odchadzala som az o 16:00, lebo ma cez vikend a volno chytila panika, ze uz iba 11 pracovnych dni a caka ma materska, tak som chcela vela postihat - pretoze bohuzial namiesto mna nikoho ani na zastup nejdu prijat, ale uz od piatku nam nejde net, posta a server a vlastne v tejto pretechnizovanej dobe, bez toho nemozem s nicim v praci pohnut a uzavriet 😀 .
@silvia0201 Moj priatel sa bez natlaku a dobrovolne k otcovstvu na matrike priznal uz pred dvomi tyzdnami 😀 .

silvia0201
autor
2. máj 2012

@lulu1988 ešte šťastie, že som ju neoslovila 🙂

@miskaska aj môj. len ja som môjho musela dokopať, aby konečne tam šiel, lebo furt tvrdil, že máme čas. on ma nejak na všetzko čas. 😝 😝 😝

lucy125
2. máj 2012

Jaj babenky akurát sme došli z mesta s drahým boli sme niečo povybavova´t a des strašný 😒 😒 😒 musela som ísť 2x na wc+sme išli na terasu na kofču lebo som si musela dať magnesko a teraz opuchnuté narty na nohách hroza a ešte aj tlaky nehorázne v pošve som mala 😢 😢 😢 Dala som si teplu sprchu a už to našťastie prešlo, len opuchnuté nohy zostali, tak som hodila studenu sprchu a idem ich odlahčiť vyložením, nech odpuchnu. 😒 zajtra ma čakju predoperané testy u dvoch Dr a jeden je nehorázne daleko v nemocke, tak sa teším ako dlho si to zase tam odtrpím a domov prídem total K.O.len potichu dufam, že nebude uajtra 32 stup. ako dneska uff 😒 😒 😒

myska183
2. máj 2012

babky, prosim vas kolko teraz teda v 35/36 tyzdni vazia vasi drobci? lebo ja som bola dnes u doktorky a nasa beruska vazi 2450g a zevraj je to malo, chceli ma preto nechat v nemocnici:( ale ze o tyzden sa uvidi.

anika159
2. máj 2012

Dievcata prosim poradte... Mam ist zajtra na kontrolu ale som ochorela hrdlo, kasel teplota 37.7 mam ist na pohotovost alebo mam do zajtra pockat?

lucy125
2. máj 2012

@myska183 No náš malý vážil v pondelok 2200g a to som v 36tt a Dr. na to nič nepovedala, že je to málo.A to idem o necelé dva týždne rodiť sekciou, tak to už moc nepriberie. Tak neviem podla čoho maju Dr. aku mierku váhy. 😉 😉 😉

lucy125
2. máj 2012

@anika159 Ja by som šla na pohotovosť a zajtra zavolala mojej Dr. že som chorá, aké lieky beriem, ak ti nejaké vobec daju a preložiť poradnu aspoń po víkende, aby si sa z toho najhoršieho dostala, ale neviem čo je lepšie, 😒