icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

sijust
3. máj 2012

@anika159 dufam,ze to nebude nic vazne...daj vediet,ako si dopadla...opatruj sa 🙂

sijust
3. máj 2012

@lucy125 som rada,ze ste to zvladli...teraz pekne oddychuj s vylozenymi nozkami a neboj sa,bude to fajn 🙂

lucy125
3. máj 2012

@anika159 Dávaj si pozor, pekne oddychuj, neboj teplota prejde, len si daj paralen, lebo ten malému uškodi menej, ako vysoká teplota, daj vedieť ako si dopadla u Dr., ok? 😉

lucy125
3. máj 2012

@sijust Juj ďakujem, trošku sme ležali, teraz som dopapala zmrzlinku+ľadovu kávu a kukáme telku. Dnes už nič nevládzem, teda bola to zaberačka, v takom teple, pobehať Dr. ešte aj takých, kde býva denne milion ľudí. Som rada, že to mám za sebou, ešte sa objednať na sekciu, bojím, bojím. 😒 😒 😒

sijust
3. máj 2012

@lucy125 neboj sa moja,uz to budes mat za sebou...keby si si mohla vybrat,chcela by si radsej prirodzene rodit?lebo niektore zeny maju panicku hrozu z porodu a prosikaju o sekciu...tak to ber tak,ze co by niektore za to dali 🙂

lucy125
3. máj 2012

@sijust No ja sa bojím, aj toho, aj toho, nikdy ma neoperovali, takže mám strach z narkozy, rozrezania brucha a pod, ale aj bolestí a prirodzeného porodu sa bojím, takže som taký poserko zo všetkého 😖 Ale už bud. týždeń by som mala vedieť deň narodenia nášho malinkého anjelika 🙂 🙂 🙂

keira
3. máj 2012

ahojte, taka mimo otazocka k Vasej pleti, spozorovali ste dake zmeny? ja som dnes objavila biele skvrny na tvari .. hmmm 😠

silvia0201
autor
3. máj 2012

@keira nie si sama. aj ja mám poriadne biele fľaky po ksichte 😝 ale čo už narobím. už len počkať, pokým neporodím a hormóny sa mi neskľudnia.

keira
3. máj 2012

@silvia0201 takze zmiznu? 😀

sperka
3. máj 2012

@lucy125 tak si to zvládla a teraz pekne oddychuj. My sme dnes doškrabali chvalabohu, zajtrá manžel natiahne sieťku a môže sa stierkovať. Pravdupovediac už mám toho dnes aj ja dosť. Už len sprcha a idem sa vyvaliť pred TV. Aj bábätko je dnes nepokojné a v jednom kuse sa hmýri, kope, čká..... 🙂

sperka
3. máj 2012

Dievčatá, hlavne tie čo už detičky majú, žiadam o radu. Chcem sa spýtať, keďže ideme mať letné dieťatká, že ako ošetrovať takú detskú pleť pred slniečkom. To sa už môže takému miminku dávať krémik na opaľovanie? Pomôžte-poraďte! Ďakujem 🙂

lucy125
3. máj 2012

@sperka No však už sme si aj trošku pospali, stále len pijem jemne pelivu minerálku s ľadom a kukáme telku 🙂 🙂 som rada, že to mám za sebou týchto Dr. ešte v pondelok poradňa a opať budem musieť isť do nemocky objednať sa na sekciu.Veru aj ty si oddychni, škrabať omietku to nie je bohviečo v tehu a v takomto teple 😒 😒 .

lucy125
3. máj 2012

@sperka No inak dobra otázka, som počula s malým bábom sa nemože isť hneď von, tuším najprv okolo 20 min na balkone taký týždeň, aby si zvyklo na vzduch a slniečko, až potom krátke vychádzky, ktoré sa postupne predlžuju.Ak som to teda dobre pochopila 😉 ak nie opravte ma, tie čo maju skusenosti 😀 😀

lucy125
3. máj 2012

@keira Ajoj, ja nemám zatial na tvári nič, mala som doteraz super pleť a teraz nejako pred porodom sem tam nejaké to akné, ale biele škvrny zatial nemám, ale ako sa poznám, čo u mńa nie je ochvílu može byť. 😀 😀

silvia0201
autor
3. máj 2012

@keira s najväčšou pravdepodobnosťou by mali. tie škvrny sú le blbé hormonálne zmeny. nič viac..

diorissima
3. máj 2012

kocky trapi tu niektoru zlcnikova kolika? mna uz trapi asi dva a pol mesiaca lekari povedali ze je to z tlaku plodu na zlcnik, tak ci nahodou niektora nema s tym skusenosti ze ako aspon trochu zmiernit tie priserne bolesti

mardenad
3. máj 2012

@diorissima ja som mala žlčníkové záchvaty počas tehotenstva 3 x, ale netušila som, že to bol žlčník... bolesti mi vystreľovali do chrbtice, takže mi ani nevedeli pomôcť kedže som bola tehotná a žiadne lieky proti bolesti neprichádzali do úvahy... až ked mal malý 6 mesiacov som dostala taký silný záchvat, že mi žlčníkové kamene upchali žlčovod , dostala som silnú pankreatitídu a skončila som na JIS-ke, kde ma zachraňovali... potom išiel žlčník von...

nechcem strašiť, len píšem svoju skúsenosť... treba papať radšej dietnejšie jedlá , ak sú takéto problémy, lebo s bábätkom v brušku a záchvatmi to nie je to najlepšie... 🙂

keira
3. máj 2012

@diorissima a co rpesne pocitujes?

diorissima
3. máj 2012

@keira silne az neznesitelne bolesti pod pravou lopatkou , vystrelujuce bolesti zlcnika, pichanie a tlak v miestach zlcnika

diorissima
3. máj 2012

@mardenad ja viem, lekari mi dali algifenove kapky tak ked mam silne bolesti tak si ich davam lebo mat tieto bolesti skoro tri mesiace je total na nervy, hlavne ked vsetky kamosky boli uplne v poho pocas tehu , ja som si odniesla pocas tehu co sa len dalo

mardenad
3. máj 2012

@diorissima viem si predstaviť... ja som mala okrem záchvatov bolesti non stop bwez prestávky... stále som bola v tom, že je to chrbtica alebo zacviknutý nerv alebo niečo podobné... po operácii , ked mi ho vybrali , všetky bolesti boli preč a som veľmi rada...

držím palce nech všetko dopadne dobre a nech si vychutnáte teh. čo najlepšie 🙂 a po pôrode odporúčam dať vyšetriť žlčník ultrazvukom...

anika159
3. máj 2012

@sijust no stravili sme tam asi 3 hodiny ale hura uz doma... Dali mi infuziu, brali krv sono obliciek aj na monitore som bola a gyn. vysetreni...a skonstatovali ze mam zapal priedusiek asi a predpisali antibiotika... Neviem zajtra idem aj tomu mojhu a sa ho spytam lebo ten zinad sa mi nezda...:(

anika159
3. máj 2012

@lucy125 no zapal priedusiek a predpisali mi antibiotika zinad... Povedali ze na kasel mozem hedelix... Zajtra idem mojmu a sa ho asieste raz na ten zinad opytam... Neviem nemam dobry picit z tych antibiotik...

diorissima
3. máj 2012

@mardenad vies co? ja by som bola normalne vdacna keby som sa ho zbavila, lebo je to o nervy

lucy125
3. máj 2012

@anika159 neboj zinad možeš, keď ti ho dali tak vedia čo robia 😉 Ti pomože a možeš ochvilu isť rodiť.Čo píšu v príbalovom letáku o tehotných? ČI sa može alebo nie?Ale keď ti urobili také komplet vyšetrenia tak sa určite može, podla mńa ťa dobre vyšetrili, neboj, lahni do postele a pekne užívaj, nech si skoro zdravučká, zápal priedušiek nie je sranda. 😒

anika159
3. máj 2012

@lucy125 hej hej ako na to ze to bola pohotovost boli fakt zlati🙂.... Niekedy ma clovek stastie na dobrych ludi...🙂

keira
3. máj 2012

@diorissima jaj, tak to mam ja nieco ine, mne je len velmi nevolno, pocit na zvracanie, strasna kyselina, malatnost .. snad to tomu tehu s tavu plus posl. mesiac patri .. alebo?

lucy125
3. máj 2012

@anika159 No však aspoń to 😀 😀 😀 kukni si to na nete alebo v príbalovom lístku či možu aj tehu, ale v 36tt určite hej, pekne sa lieč 🙂 🙂

diorissima
3. máj 2012

@keira ani nie, vacsina zien tym vobec netrpi, ja len dufam ze po porode to odide lebo rovno zostavam v nemocke a nech mi ho vyberu, to stale boli, chodis, lezis, sedis, jes proste ono to stale boli

anika159
3. máj 2012

@lucy125 hej hej a drzim ti palce tiez🙂