Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Dobrý večer 🙂!
@marianax tiež neviem, vypisuje tam iba meno, priezvisko, bydlisko, zamestnávateľa a dátum. Lekár podpíše. strašnáááá robota. Tak to si tiež dobre nakúpila po 6 Eur, michelle1984 kúpila za 5, chvalabohu, že som vtedy nič nekúpila. Za tú cenu 30 Eur by bolo 5-6 košieľ nočných.
@anulienka_nr Ďakujem, pôjdem sa do Mlynov pozrieť. Inak o tej tržnici mi tiež hovorila mamina. Vraj je tam predajňa Slovenka, že tam majú dobré veci. Ešte stále pracujem, až od budúceho týždňa by som mala nastúpiť na MD.
@lucy125 aj ja budem s krátkym rukávom brať, veď to teplo čo je už teraz...
@keira - ja zatiaľ biele fľaky nemám, našla som si hnedé škvrnky - najprv som si myslela, že sú to tie pečeňové škvrny, ale keď som sa pozrela bližšie tak sú to asi pehy. tak sa natieram pre istotu opaľovacím.
@lucy125 Z čoho všetkého pozostávajú tie predoperačné testy prosím ťa 😎
@milacik0106 akurát som sa chcela spýtať???
@sandy80 aj ty ideš na sekciu?
Ahojteee tak už som aj dostala papier na materskú od 15. je mám oficiálne ale ešte mám aj nejakú dovolenku tak sa tam nejako nepretrhnem. Bola som aj na poradni všetko v pohodičke ideme ako podľa tabulky 🙂. Inak vy ste nikto nemali ráno takú brutálnu búrku nám normálne odpálilo router ako máme hromozvod aj prepäťovku ale to prišlo po kábli od t-com sila.
@milacik0106 No predoperačné mám už všetky za sebou, najprv mi moja gynekolog. zobrala krv na protilátky a celý krvný obraz, pohlavné choroby a krvnu skupinu, s tým som išla na interné, kde mi uobili EKG, odmerali tlak, popýtali sa na alergie, na lieky čo som uživala alebo užívam, Dr. ma popočuval, pozrel či nemám varixi na nohách a pod. napísal správu, odtial som išla na anesteziologiu, kde som vyplnila dotazník, o chorobách prekonaných, dedičných, operáciach, liekoch, či fajčím a pod, či som bola operovaná, či som mala transfuziu krvi a pod, potom sa ma pýtala všeličo Dr. popočuvala ma, pozrela usta, zuby, štítnu žlazu, kvoli intubácii, v narkoze, kukla ostatné výslekdy a vysvetlila rozdiel medzi celkovou anestézou a spinálom a vďaka dobrým výsledkom mi dala vybrať. Podpísala som suhlas, vysvetlila, že pri celkovej deń predtým nesmiem jesť nič tuhé, iba polievku, bez tuhej konzistencie, len detské kaše, detské výživy, jogurty a pod, piť vela tekutín, po polnoci už nič, piť ani jesť. Ráno prídem do nemocky, daju mi infuzku na kyselinu v žaludku a proti zvracaniu+niečo vypiť nejaku tekutinu a pojdeme na to. 😒 😒 😒 Strašne sa bojím, v pondelok idem na poradnu a tam mi dá papier, na objednanie sa na sekciu, tak budem vedieť kedy sa malinký narodí. ešte som sa dozvedela, že po spinále, musí pacient 4 hod ležať nepohnute na rovnom povrchu a po celkovej može vstať, hneď ako sa preberie, takže to je asi vše. 😉 😉 😉
@jana3720 Nohy mi začali trošku opuchať ale len narty, nie členky a pod, citim sa ako tak, už nie najlepšie v noci velmi zle spím. ☹ ☹ ☹ Veru dlhšia prechádzka a už ma bolí spodok aj nohy su opuchnuté, ako si na tom ty?Teraz bolo blbo keď bolo moc teplo, aspoń že sa už ochladiť má a bude lepšie. 😉 😉
@milacik0106 Holky aj vy idete na sekciu? Bojíte sa niektorá tak strašne ako ja? Už mám aj vybratu celkovu anestéziu, aj všetky predoperačné, takže je to na 100% a už menej ako 2 týžden, strašne sa bojím 😅 😅 😅
@sandy80
@sperka urcite nie na slnko a ziadne kremy na opqlovanie dietatko treba ba pobytvonku priprabovat podtupne, najskor pri otvorenom okne, potom dva dni mX 10 min a potom po 10 min pridavat, ale to ti povie detska lekarka ked prides domov lebo sa jej musite s mimi nahlasit. Ja som nala druhu dcerku julovu a presne takto som zacinala. 😉
@blackswan75 OK, ďakujem za radu. Keďže začínajú byť také horúčavy, tak som nevedela ako ho mám chrániť keďže všade spomínajú žiadne krémy......Ďakujem! 🙂
Dobre ranko.. vcera som sa uz neozvala,som mala taky oddychovy den... Mala som taku migrenu ☹ konecne som sa ale vyspala, ked neratam ,ze som bola 4na wc 🙂
Akurat ma drobcek stikutku 🙂 take je to mile,kolkokrat ma aj 3 krat za den...
Babulky tie co pisete o cisarskom ,nebojte sa. Mozem vam len zavidiet ,ze uz o par tyzdnov budete mat drobceka prisebe ,dohovie dokedy ja v tomto teple budem chodit s bruskom 🙂 nebojte vsetko zvladneme!! Len si vzdy spomente,ze potej bolesti vam prinesu takeho nevinneho anjelicka ktory bude len cakat ako ho objimete 🙂
@majussska1812 tiež by som to chcela mať už za sebou a namiesto bruška pred sebou držať v náručí bábätko. Je to čím ďalej, tým ťažšie...a ani toto teplé počasie nám to veru neuľahčuje! Od dnes to mám za 33 dní, tak dúfam, že to aj tak bude, aj keď drobca chcem mať už pri sebe, nech je v brušku, toľko čo má byť! 😀
Ahojte gulky moje nestiham teraz velmi chodit na MK ked mam muzicka doma ale myslym na vas ako sa mi mate a co mate nove nestiham ani precitat kolko ste toho napisali 😀
@lucy125
@milacik0106 ahojte dievčatá, áno, aj ja budem mať cisarák, keďže aj prvého synčeka som porodila cisárskym (po 15 hodinovom trápení), tak aspoň tomu dúfam sa predíde tým, že bude plánovaný ten pôrod - no ale tak hocičo sa môže stať 😒 🙂 áno, bojím sa aj ja, keďže veľmi dobre viem, do čoho idem - ale upokojuje ma aspoň to, že nemusím stresovať, kedy, kde a ako to na mňa príde...ale hovorím, všeličo sa môže stať...a aj prirodzený pôrod má svoje "negatíve dôsledky" - zo spodu sa niektoré zotavujú týždne aj mesiace - takže to je podľa mňa jedno, všetko má svoje riziká...Ja sa ani nie operácie bojím, tá trvá 20 - 30 min, a necítiš nič - ja budem mať tiež celkovú anestézu - iné tu ani nerobia 😠 ale ten stav potom... že sa nevieš poriadne hýbať a starať sa o bábätko... to je strašné, a toho sa desím...no ale nebudem Vás strašiť, všetko dobre dopadne a všetko zvládneme!!! 😎
@marianax Ajoj mojko, no ty ideš teda riadne neskoro, do tej poradne, ja mám teraz v pondelok a asi mi vypíše výmenný lístok a v stredu by som sa šla na zákrok objednať, lebo v pond. začínam 37tt ten by som chcela ukončiť a niekedy v 38tt aby mi to už urobili, lebo sa strašne bojím, operácie, narkozy aj všetkého, nech to už mám za sebou.Aj vám nikeotrým závidím, čo máte prekonanu nejaku tu operáciu, lebo aspoń viete do čoho idete ja vobec nie. Už keď sa preberiem, a povedia mi, že aj ja aj malý sme ok, tak už potom na bolesť kašlem, budem chcieť mať malého čo najskor pri sebe 😉 😉 😉 Tak ja dufam, že max do 20.5.bude už na svete a pojdeme čo chvíla domkov.Držkám ti palce, len čo prídem domov, dám hne´d vedie´t, keďže naša nemocka nemá wifinu ani net, tak ja mám v tomto smolu 😒 😒
@sandy80 Ajoj, tak sme tu aspoń minimálne tri čo ideme sekciou.Ja sa tak bojím, všetkého hroza, v noci nespávam a myslím na to stále.Ozaj tvojho manžela po prvom cisárskom pustili po operácii za tebou do izby?Lebo kamoška mi tvrdí vraj na JISKU pustia na šestonedelie potom už nie, to som vedela, ale aspoń keď sa preberiem na izbu pooperačnu by mohli, nie?Ja rátam dátum narodenia od 14-20.5. že to niekedy bude, predoperačné už mám našťastie všetky za sebou, v pondelok ma čaká poradňa. 😉 😉
ahojte babulky 🙂 co sa bojite tej sekcie vsak to nic neni.ja som bola operovana a poviem vam ze keby som musela zas ist tak sa nebojim vobec.fakt 😒 dojdete pichnu vam injekciu a nic necitis potom je to hnusni pocit ja som mala tazko na preduskach a trocha ma to bolelo ale to take iste ked sa dorezes.no tak sa nebojte 😝 mne operovaly ucho tak sa mi este par dni tocila hlava ale keby mi povedaly ze cisarak tak to berem asi hned
@oksi77 Ahojček, juj moja ty si ale optimistka 😀 😀 😀 keby som ja bola taká povaha ako ty, ale ja som celámrtva z toho.Mńa ešte nikdy neoperovali, takže sa bojím všetkého.A už za necelých 14 dní to asi príde 😒 😒 😒 ja sa aj velmi teším na malého, ale strašne bojím tej sekcie.Hádam to všetko dobre dopadne 😉 😉 A ty sa máš ako?Ja už v celku moc nevládzem v pond. začínam 37tt tak už len prežívam ako sa dá.
@majussska1812 No ahojček, snáď ti je už lepšie.Ja v noci strašne zle spávam, ale to sa už opakujem, ráno som sa zobudila na burku, ale tuším už aj prestalo pršať.No ty si ešte dobrá, že 4x na wc ja chodím v noci aj 6x na wcko, stále ma tlačí mechur a pritom vycikám len pár kvapiek a to som stále smadná jak koň.Aj moj malý mal včera štikutku 🙂 🙂 🙂 sa mi celý lavý bok dole natriasal, také to bolo silné chudáčik, asi 10 min vkuse. Ozaj čo na to zaberá? Stačí sa napr. napiť? Alebo to vobec mamička neovplyvní? 😉 😉
@lucy125 ja som zatial o.nes som mala ist na poslednu kontrolu ku doktorke ale mi to prelozila kvoli tomu ze berem antibiotika ☹ z som sa tesila ze budem chodit do nemocky tu mam za rohom ale tak musim do ctvrtka vidrzat 😲 inak som v pohode akurat sa mi tazko chodi lebo som tazka 😀 a dneska idem kupit veci do nemocnice lebo nic nemam keby ma chitilo tak idem s praznou kabelou 😀
@lucy125 no uz mi je lepsie 🙂 ma chytaju driemoty tak som si lahla znova 🙂 toto mam aj ja ,citim,ze mi praskne mexhur a par kvapiek. A za 5 min. idem znova... 😨 Tu stikutku ?fuu to neviem,my to asi neovplyvnime.. najhorsie je,ked mam ist spat a vtedy som ja najviac smadna... Zase je piatok,a ja uz od pondelka hovorim,ze si nachystam kapsu do porodnice.. aj drahy sa ma rano pital. Mne uz sibe,dnes som si vytiahla maleho dupacky a skladala som ich odznova 🙂🙂
@oksi77 No už je načase niečo pokupovať, ja som mala maxi zoznam ani celý deń by mi na to nestačil, som rada, že som už zbalená.Aj ja som ťažká, ledva sa prekotulim z boku na bok 😒 😒 😒 ale čo už na robím.Tak ja chodiť na poradne do nemocky nebudem, moja Dr. povedala, že možem aj k nej, nemocku mám 2 km od domova, bola som tam včera takže nehrozí, aby som tam raz týždenne chodila.Však ma už čakaju len max 2 poradne a idem na sekciu o necelých 14 dni a na poradnu chodím raz za týždeń, tak to už hádam nejako doklepem. 😉
@majussska1812 No tak fajn, že už je to lepšie.S tým mechurom sme na tom tak isto, mne to už ale riadne lezie na nervy, lebo keď ideme len do mesta, tak doma idem 3x na wc a ešte ani neprídeme do mesta už ma tlačí znova a k tomu som príšerné smadná 😒 😒 😒 Takže ja neprejdem ani 20 min bez wc, strašné niečo.Pekne sa začni baliť, pomaličky máš ešte čas. 😉 😉
@lucy125 u nás v nemocke sme pacientom nedovolili vstať z postele po spinále 24 hodín.
po celkovej, mohol vstať kedy chcel a hlavne, či sa na to už cítil.

@anika159 Ďakujem pekne, budeme to všetky tu potrebovať 🙂 🙂 🙂