icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

sijust
5. máj 2012

@anika159 moja,to je dobre,ze si isla na pohotovost...spravila si najlepsie pre babatko...neboj,bude to dobre...rychlo sa vyliec a daj vediet,ci sa to zlepsuje...opatrujte sa... 🙂

jana3720
5. máj 2012

@marianax asi hej 😀 ale dnes som to nepreháňala ,mala som dosť keď som v noci nemohla vstať k malej a vziať ju z postielky k sebe kvôli krížom ☹ a ty sa ako cítiš?

jana3720
5. máj 2012

@lucy125 ahoj moja tak konečne som sa dostala k pc to je hrozné ako žena je doma zaneprázdnená 😒 tak aký bol deň,stále ťažšie a ťažšie?ja som dostala nejakú tu menšiu depku že sa to schyľujem ku koncu a nejaké tie obavy z pôrodu a že malú neuvidím 4 dni mi ide puknúť srdce ☹

sandy80
5. máj 2012

@jana3720 aj mňa trápi najviac zo všetkého, že malého neuvidím min. 5-6 dní - kvôli cisárskemu, a keby náhodou ešte aj nejaký problém nastal, tak už vážne skolabujem ☹ 😢

lucy125
5. máj 2012

@sijust No ja sa budem musieť teraz priznať mojej Dr. že mi puchnu, začali od utorku asi, dovtedy nič som nemala. No aj ja sa strašne v noci aj cez deń potím, mne puchnu zatial len narty na nohách a velmi bolia. Tiež sprchujem studenou vodou, masirujem a vykladám, hádam je to v tomto štádiu už normálne,ja mávam tlak ideálny, okolo 120/80,120/70 alebo tak nejako, moč stále negat. tak hádam to bude ok.Kázala mi pi´t len minerálky s nízkym obsahom sodíka, alebo čistu vodu, tak už pijem len to.Hádam už nejako vydržíme moja 🙂 🙂 som rada, že nie som jediná v tomto. 😀 😀

lucy125
5. máj 2012

@jana3720 No ahoj, ja som mala celkom ok deń,a ž na to že som K.O. navarila som obedík, upiekla koláčik a teraz ešte varím polievočku na zajtra.Pred hodinkou sme došli domov z tesca,Strašne mi puchnu narty ☹ ☹ na nohách a dosť ma bolia. každý deń sprchujem studenou vodou, drahý masiruje, ja vykladám, otrasné niečo+ma bolí aj mechur k tomu.Aj ja mávam depky, za necelých 10 dní idem na to, bojím sa operácie a strašne toho, že budem 5-6 dní v nemocke a nebudem s drahým ani s mojou fretuškou 😖 😖 😖 Už chcem byť s malým domka,mala by som sa cez týždeń ísť objednať na sekciu, v pondelok mám poradňu tak som zvedavá čo mi zase povie. Čo ty moja?Ako bolo dnes? 🙂 🙂

anika159
6. máj 2012

Bre ranko🙂 ako sa vsetky mate? Ja uz treti den poslusne lezim pod perinou, uz mi konecne zacina by lepsie aj ked stale rozpravam ako barova spevacka a prehltanie ma bolize au... Maly z antibiotik mc zdrogovany nie e hybe sa ako saleny🙂) dnes e tk pekne juj ale by som on sla:(

majulosa
6. máj 2012

@anika159 npo od 6:00 hore wa ktomuj v noci behanie na záchod a opuchnuté nohy ☹ ale hádam to už nejako dotiahneme všetky 😉 🙂

anika159
6. máj 2012

@majulosa ja som tiez hore od 6 ale len preto ze nemozem spat kvoli tej hlupej chorobe:(( a hej presne ako vravis coskoroto budeme mat za sebou... Uz sa na to tesim tento posledny mesiac je ozaj zly:(

lucy125
6. máj 2012

@anika159 Ahoj, my sme si šli lahnut ráno o 2h preto som ešte len vstala, v noci katastrofa nohy-nárty opuchnuté boleli a min 5x za noc behanie na wc 😒 😒 😒 Tento mesiac to je ktastrofa, zajtra začínam 37tt a bud. týždeń v 38tt by som už mala ít rodiť sekciou, tak uvidíme, ako to všetko dopadne. Pekne ležkaj a lieč sa, nech si zdravunká. 🙂 🙂

anika159
6. máj 2012

@lucy125 joj to je najhorsie ze teraz tieto posledne tyzdne je to tak tazke... Ale videla som ze mas uz zbalenu tasku prihystane vsetko... Neboj bude to v pohode a na tieto neduhy si ani nespomenies... Mne tiez zacali teraz nohy opuchat ale len trochu vdakabohu...a ty sa tiez setri? Tie predoperacne co si behala ti ako dopadli?

lucy125
6. máj 2012

@anika159 Predoperačné všetky ok, bola som tam vo štrvtok, na ARE aj na internom, všetky su ok, dala mi na výber spinál, alebo celkovu, vybrala som si celkovu, lebo u nás spinál vobec nevedia pichnuť a pichnu ti ho tak, že ťa potom ešte musia uspať k tomu ☹ ☹ ☹ Tak radšej bez stresov uspať hneď. zajtra mám poradňu, mala by mi dať moja Dr. papier na objednanie sa na sekciu a od 14-20.5.by sa to malo niekedy uskutočniť.No ja sa šetrím, dneska skoro nič nerobím, len zavarím sližiky do polievky a vyvarím cestovinky k obedu, navarené máme, akurát som dala oprať ešte dve práčky a poliala som orchidei, inak už nič nerobím.Veru mne opuchaju narty na nohách a dosť aj bolia, ale začali len asi od utorka, tak hádam to bude ok, keď len narty a tlak aj moč mávam vždy ok.Teplotu už nemáš? ATB zabrali? 😉 😉

sandy80
6. máj 2012

@anika159 skoré uzdravenie, je to určite trápenie v takomto krásnom počasí ležať ☹
@lucy125 aj ja som hore od 6.00 každý deň, keďže môj synček - odkedy chodí do škôlky - vstáva o 6.00 aj skoršie, vtedy takto vstával, keď bol malý (niekedy o 4.00 alebo o 5.00 ... bolo to strašné...) a teraz už spinkal cez zimu pekne niekedy až do 9.00, len hovorím, odkedy chodí do škôlky, zas o 6.00 a to aj cez víkend 😉 Až tak to nevadí, ja spím pri telke už od 22.00, cez noc sa budím na WC a k malému 2x - 3x - ako kedy 🙂
Obedík sa už varí, muž zobral malého von🙂 A ja si dám koláčik🙂 Inak aj môj malý sa posledné dni menej hýbe, a ani to nie tak intenzívne ako pred pár dňami, dúfam že je všetko ok! Akurát som musela trocha poškrabkať bruško, aby dal znamenie, no kopol 1x, a zase kľud 🙂

lucy125
6. máj 2012

@sandy80 No veru aj ja stláčam bruško, alebo masirujem aby aspoń kopol, keď to už musím kontrolovať. Ja mám obedík uvarený, už len slížiky zavariť+cestovinky vyvariť k tomu 🙂 🙂 🙂 No ja vstávam okolo 9h až 09.30h lebo ja nespím aj do 3h ráno, niekedy aj do 5h ráno som hore ☹ ☹ ☹ Ti závidím, že spíš už okolo 22h aj ja by som chcela večer zalahnuť a zaspať.Ja už dnes nič nerobím, len vereč dám spršku.ČO ty máš dnes na pláne? 🙂 🙂 Aký koláčik budeš robiť? 😀 😀

lucy125
6. máj 2012

@sandy80 Ja som robila jogurtový krémešik, čo mi recept poslala adulka165 a je fakt ohromný, rýchly a ľahunký 😝 😝 😝 😝 proste mńamka 😀 😀 😀

anika159
6. máj 2012

@lucy125 Mala som este piatok aj 38.5 ale vcera uz hura nie... Zabera to len sa bojim kvoli kaslu... Ja ked sa rozkaslem tak to tak mesiac trva... A ja ked chcem ist normal tak kaslat nemozem lebo to je nebezpecne:((... Ale to je fajn ze sa setris... Potrebujes to... Ja sa este setrit nemozem musim este viacero veci stihnut zariadit :(( takze ma od zajtra opat behacky cakaju:(((

anika159
6. máj 2012

@sandy80 no ved to co clovek sa uz tesi ze je po zime a skonci takto v posteli :(

sandy80
6. máj 2012

@lucy125 ja som ešte v piatok robila taký tvarohový, mám z toho ešte kúsok, ten si dám, a ten krémeš chcem potom vyskúšať aj ja! adulka165 mi tiež poslala recept, možno aj spravím, akurát že namiesto joghurtu - nemám doma - dám kyslú smotanu, ja ju dávam do viacerých koláčov, máme ju radi🙂 samozrejme osladenú🙂 ja som včera prala, tak dnes iba pozbieram a poukladám, mäsko som obalila, zemiaky očistila, už iba na obed vypražím a opečiem - chcem také chrumkavé opekané zemiaky v trúbe spraviť🙂 Nič iné neplánujem, no ja si nohy pri mojom "hyperaktívnom" 😀 dieťati nemôže - nevadí, aj tak si musím zvyknúť na to, že oddych ešte pár rokov nebudem mať 😉

lucy125
6. máj 2012

@sandy80 No však, aj ja si už pomaly zvykám, že už mi "odbíja" čas pre seba a pohody, ale ten malinký bude určite stáť za to, však sme sa natrápili kvoli nemu, kým som otehu a tolko prachov čo sme minuli, to ani nerátam radšej k tomu. Ja som taká strašne zvedavá ako bude vyzera´t, či bude mať vlásky, alebo nie, na koho sa bude podobať, lebo na 3D čo máme foto a dvd, vyzeraju byť črty na manžela 🙂 🙂 Ja som robila slepačiu polievočku a z kuracieho maska a tofu syra takúzmesku na špagety, mńa, mńam 🙂 🙂 🙂 na vrch ide ešte struhaný syr, tak už sa nevieme dočkať. Aj ja som prala včera, ale dnes ešte dve práčky sa našli, jednu už som vyvesila druhá sa perie, večer zvesím, hodím sprchu a lahnem k telke. 🙂 🙂

lucy125
6. máj 2012

@anika159 No s tým kašlom, to aj ja som na tom tak. Ja sa vždy bojím nádchy, lebo normal nádcha a ja kašlem 2-3 mesiace ako tuberák, nič nezaberá, potom mi Dr. dá také oblbováky na mozog a tie potom zaberu nakoniec 😖 😖 😖 takže ťa viem pochopiť. ja sa teraz bojím aj silnejšie kýchnuť, aby malý nevybehol von 😀 😀 😀 No aj ja mám ešte nejaké vybavovačky, hádam to ešte do porodnice stihnem 😉

anika159
6. máj 2012

@lucy125 my stale nemame kupelnu dokoncenu z toho mam stress najvacsi. Pondelok tam dojdu to ze ako "opravit" a potom to mame zacat pouzivat aby sme videli ci je to v pohode alebo nie... A ak nie vyberu cely kut.. :( no pomoc... A stale som sa neozhodla kam pojdeme pediatrovi.....ja som stale zatvorena ale ked kaslem ma tak Obcas tak zaboli za mam , presne ako si povedala, pocit ze vybehne maly von...

lucy125
6. máj 2012

@anika159 Neboj všetko sa vyrieši, aj sprchový kut aj všetko, len sa nestresuj. Pri najhoršom bude dokončený, keď dojdeš domov z porodnice 🙂 🙂 však rodi´t v sprchovom nebudeš a drahý sa o to postará, kým budeš v nemocke, neboj.Veru s kašlom je to tak, mńa aj bez kašlania bolí spodok, ako keby tlačil už von hlavičku a keď zatlačí na mechur aúuú ☹ ☹ ☹ ☹ a to robí aj 30x za deń.je to strašné, v noci, keď nemožem spť a hlavne vonku, keď máme niekde isť a ja si držím spodok brucha jak šlahnutá 😅 😅 😅

oksi77
6. máj 2012

ahojte tehulky ja som uz dva dni nejaka skapata ☹ vcera ledva som neco pospratavala aj postele menila aj prala a to mi fakt dalo zabrat 😝 a este som sa pred par dnami cudovala ze aka som fit 😀 no nic musim sa pozberat lebo vela toho musim postihat a v sobotu ideme na svadbu 😀 tesim na dobrotky mnamki.a ked uz sme pri tom tak prosim hodte recept na ten vichvaleni kremes lebo ja mam origos a ten sa robi 2 dni 😠 a uz mam aj veci nakupene do nemocky chvala bohu a uz som spokojnejsia.a inac pekni dnik pojdem asi von troska na slniecko.prajem vsetkim pekni dnik 🙂 🙂 🙂

sandy80
6. máj 2012

@anika159 no my sme malý úplnú prestavbu na jeseň, a chýba nám ešte barový pult do kuchyne, včera sme ho objedávali u jedného stolára a dlažba na vonkajšiu terasu - tieto veci by bolo dobré stihnúť ešte do pôrodu 🙂

anika159
6. máj 2012

@lucy125 ved to...mna najradsej kope do mechura akoze ´ jeej mami aj toto boli?" 🙂) ja sa terazuz tak teim ked mi povie prvy raz mami...a potom budem rada ked to neustale maaaamiii nebudem pocut🙂)))

anika159
6. máj 2012

@sandy80 nomy ma sice takmer vsetko( az na sietky na oknach byvame pri vode) ale kupelnova havaria nas nici...preto am teraz ani nebyame lebo nemozme sa sprchovat... Ale om celkom rada ze mame kde byt akze to az nevadi... Len v tom byte je vsetko pre baby pripravene....a nemozeme tm fungovat...ale beriem to optimisticky ... Stihne sa to... Ako sa vevi naco maju byt veci jednoduche ked mozu byt komplikovane🙂)

lucy125
6. máj 2012

@anika159 No však aj ja sa na to mamí moc teším, keď ťa tak objíme a dá ti pusinku, len tak, ti povie že ťa ľubi, bez toho, že by od teba niečo čakalo 🙂 🙂 🙂 Ale potom tá puberta keď bude ma´t od 15 a viacej nebude chcieť bývať doma, a budeme všetci podla neho starí a trápni a nemoderní, však to poznáme nie???? 😀 😀 😀 😀 Ale to je ešte našťastie strááááášne ďaleko, budem sa snažiť si užiť tieto detské časy, keď budu rodičia pre neho všetkým na svete, lebo tieto časy veľmi rýchlo prejdu. 😒 😒

lucy125
6. máj 2012

@oksi77 Poslal som ti ten krémešik na IP 🙂 ja som ho robila včera je fakt supéééér, lahký, rýchly, mńamky 😝 😝 😝

keira
6. máj 2012

@lucy125 aj ja si prosim 🙂

oksi77
6. máj 2012

@lucy125 dakujem moja fakt jednoduche 🙂 skusim to spravit a napisem ako to dopadne 😀