icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
4. máj 2012

@sperka no to by si mala vidieť mňa. ja isto budem revať, jak keby ma za to platili.... ja som strašne zlá pacientka 😖

kuriatko21
4. máj 2012

Ahoj babulky, pridávam sa k vám. Dnes zdielam vaše pocity, dnešný deň je akýsi na figu a prvýkrát riešim strach z pôrodu, resp. z toho, ktorý lekár bude pri pôrode a či nebudú nejaké komplikácie a či bude mimčo ok... Možno je niečo vo vzduchu. Tiež budem prvorodička a ani veľmi neviem, do čoho idem, takže ani neriešim samotnú bolesť, ale skôr to všetko okolo toho... 😒

myska183
4. máj 2012

aj ja stale rozmyslam, ci bude vsetko v poriadku, aby bolo miminko zdravucke. take depky ma v poslednom case chytaju

jana3720
4. máj 2012

@lucy125 no zrobila som to čo som mala v plátne.ale teraz nevládzem chodiť tak ma bolia kríže ☹ to super keď ti manžel tak pomôže môj ma inú robotu okolo domu ,záhrada a ja zase dnu,ale keď už nebudem vládať tak aj on bude musieť pomôcť 😀

kika1111
4. máj 2012

@myska183 ja som také mala pred necelým mesiacom... ale som na to prestala myslieť aj celkovo na to ako zvládnem pôrod.. snažím sa to neriešiť..

lucy125
4. máj 2012

@silvia0201 No ak ma aj budu intubovať a ja o tom vedieť nebudem, tak mi je to jedno.Ja ako náhle sa preberiem, budem chcieť aspoń na pár min vidieť malého a rýchlo sa dať dokopy, aby ho dali pri mńa.Síce tu bude dvojaká bolesť dve rany maternica a bruško zašité, ale hádam mi daju niečo od bolesti nie?Ja sa budem chcieť dať rýchlo dokopy, aby som čím prv mohla ísť domov.No verím ti, si sestra máš dve deti si milion krát skusenejšia ako ja, potom napíšem pocity. 😉 😉 😉 Ale naozaj sa strašne bojím. ☹ ☹ A ozaj možu pustiť manžela na pooperačné, keď sa budem preberať? nevieš?
@sandy80 jaj toho cievkovania sa tiež bojím 😢 😢 😢 ako to prebieha? A prečo ma cievkuju, keď od polnoci nebudem nič jes´t ani piť a na wc chodím aj bez toho, však už budem mať prázdny mechur.Či to cievkuju po zákroku keď sa nemožeš vycikať, alebo ako?
@miskaska Ja som si tiež nezvolila dobrovolne sekciu a žiadne zdravotné problémy nemám, ani som nemala. Dovod? proste umelé oplodnenie a to je pre nich dovod na plánovanu sekciu, teda aspoń pre našich Dr. v TO, tak mi automaticky moja Dr. vypísala papiere na predoperačné.A ja neviem čoho sa bojím viacej, výhoda?Asi len to, že idem niekedy v 38tt a nemusím čakať do 40tt ani prenášať, v tom čase už budeme s malým domka. 🙂 🙂

lucy125
4. máj 2012

@jana3720 My sme teraz došli vychádzky a nohy si ani necítim, drahý mi musí pomastiť trošku 😅 😅 😅 Zajtra budem robi´t aj ja kysnuté na obed asi langoše, a nejaký koláčik ale aj s drahým, našťastie mi strašne pomáha.No jasné, vy máte domček, my byt, tak problémy so záhradkou odpadaju+ty to máš horšie ešte jedno dieťatko, ja to mám celé pre seba, ale aj tak už nevládzem. Brucho mi už spadlo dolu, takže mechur strašne bolí a malý je už asi pripravený 😉 😉

lucy125
4. máj 2012

@myska183 No tak to sme dve, ja ho ani hneď neuvidím o to to mám horšie, keby a niečo, ja o tom vedieť nebudem, tak sa len modlím, aby bolo všetko ok, bez komplikácii a boli sme už domka 😉 😉

silvia0201
autor
4. máj 2012

@lucy125 mali by, ale to záleží od nemocnice. my sme púšťali návštevy.
a to si si myslela, že by ťa ikntubovali pri vedomí?? veď to by si sa im tam poriadne dusila a kašlala 😀 oni si ťa pekne najprv uspia a potom budú robiť s tebou čo sa im zachce. 😀 😀 ale nie robím si srandu. 😅

sandy80
4. máj 2012

@lucy125 cievkovali ma tesne pred cisárskym (bolo to ráno o 10.00) a vybrali až na druhý deň, keďže nám neumožnili vstať až po 24 hodinách. a môj manžel so mnou bol pri "prirodzenom pôrode" ešte, a keď ma odviezli na operáciu, tak musel vonku čakať, ale držal malého na chvíľku po narodení, aj mu umožnili fotky spraviť, ale to je všetko, potom už sme sa my nestretli, na JIS ani na šestonedelie ho nepustili ☹ A pochybujem, že ho tentokrát pustia k cisaráku (teda bol na chodbe, nie na sále) ☹ 😔

lucy125
4. máj 2012

@silvia0201 No ja neviem, som si myslela, že pri vedomí, ja som z takýchto vecí tupá 😀 😀 😀 mne sa ešte nič takéto nestalo, nikdy mi nič nezašívali, max infuzku som dostala, hovorím ak nerátam umelé, tam ma síce uspali ale len na 20 min a len do žily, bez masky na tvár, ale nerezali ani nič také.Hádam ho pustia, za mnou do izby, však keď sa budem preberať budem niekoho potrebovať pri sebe nie? Bojím, bojím ☹ ☹ ☹
@sandy80 ČO ti vybrali až na druhý deń????? 😨 😨 😨 😨 😨 ja vobec neviem ako sa robí to cievkovanie, ani klystír, takže mi to prosím ťa nejako normálne opíš, nech viem, čo ma čaká, už som aj teraz vyplašená ako strelený zajac 😕 😕 😕

riela
5. máj 2012

Dobré ráno!
@lucy125 mňam langoše! Už som ich straaašne dlho nejedla. Mňa cievkovali tiež, nič strašné to pre mňa nebolo.
@marianax užívaj si mužíčka, keď ho máš pri sebe, "koníka" dočítaš neskôr 🙂

ja som mala také stavy, že som si nevedela nájsť polohu a všetko ma tlačilo, ťahalo - minulý týždeň. teraz sa mi nejako polepšilo - ale neviem ako je to možné, resp. čo sa stalo. Tiež riešim čo bude, ako bude 🙂. Pozorujem či sa bábo hýbe - ak áno - či to nie je málo. Ak viacej - čo mu je a čo sa mu nepáči 🙂. No kto by mi vyhovel, že...

ludka77
5. máj 2012

Ahojte dievčatá, prepáčte, že sa vám sem vtieram, ale včera som pohádzala do bazárika nejaké body po mojej dcérke, sú ako nové. Ak máte záujem tak kuknite 🙂 č. 56

lucy125
5. máj 2012

@riela Ahojček, veru mńam, akurát idem urobiť kvások na cestíčko, potom langošíky+k tomu príde nejaký dobrý studený koláčik 😝 😝 😝 😀 😀 😀 a obedík bude ako má byť. Dnes som sa nejako dobre vyspala, až som zo seba prekvapená, asi z toho ,že bolo príjemne chladno vonku, lebo u nás v spálni je aj tak teplo.Ale poobede si ešte určite schrupnuť pojdeme a potom na nejakú prechádzku, však už mi nezostáva moc času na vychádzky, lebo o pár dní už budem ležať v nemocke ☹ ☹ ☹ ale potom si vychutnam kočíkovanie, v lete 🙂 🙂 A ty čo moja, čo máš dnes v pláne?

marianax
5. máj 2012

@lucy125 ahoj moja a do nemocky nastupujes den pred sekciou? 🙂

marianax
5. máj 2012

@lucy125 nooo teda ved to uz o chvilku neboj vsetko bude ok daju ti nejaku oblbovacku ja som mala slepak operovany bolo mi sice 18rokov a bolo to akutne cize rano zacali bolesti a vecer o desiatej ma operovali ale na salu som isla vysmiata lebo mi nieco pichli 😀 ja sa zas bojim spinalu budem tam lezat a vsetko pocut joooooooj ale budem mysliet na teba ze to uz mas za sebou 🙂 drzim palceky nechodim tu teraz casto lebo mam muzicka doma ale furt tu na vas babenky moje myslym dokonca sa mi aj so silviou 0201snivalo 😀

myska183
5. máj 2012

@lucy125 no na jednej strane si nepripustam, ze by sa daco stalo alebo tak, ale ked dojde ta depka, tak je to des. mam take stavy, ze nepoznavam obcas sama seba. niekedy by som bola rada, keby ze to uz je za mnou a vsetko by bolo v poriadku a potom zase rozmyslam nad tym, ze uz nebudem mat brusko a ten pocit ked sa drobcek tak vrti. tak rychlo to ubehlo. som asi na nervy🙂

riela
5. máj 2012

@lucy125 ja som bola hneď ráno zaniesť starkej nákup - lebo má 5 detí, 14 dospelých vnúčat, ale chodím tam tento mesiac ja - tehotná v 8. mesiaci ... variť našťastie dnes nehrozí, včera som urobila viacej, tak ostalo aj na dnes. a poobede - mám stretnutie s kamoškami. Dlho sme sa nevideli, tak ani nevedia, že čakám bábätko. Tak budú prekvapené.
Už mám pyžamá kúpené, pomaly si začnem aj ja chystať tašku do pôrodnice 🙂

marianax
5. máj 2012

@jana3720 asi ta chytil pocit hniezdenia 😀

lucy125
5. máj 2012

@marianax Ahoj, áno malo by to tak byť, že ráno pred sekciou nastupim do nemocky, nechcem tam ísť noc predtým. j tak nebudem vobec doma spať, ale budem aspoń posledný deń doma ☹ ☹ Juj už teraz mi je to luto, že na 6 dní opustím domov a mojho drahého a budem tam s cudzími luďmi, ale zase malikého budem mať snáď pri sebe.Aj tak sa teším na návrat domov, keď po raňajkách nás už pusti,a ale to som už riadne ďaleko. 😉 😉 😉 Akurát som dorobila koláčik, smažím langoša a ešte som aj uvarila na zajtra obedík a oprala a vyvesila 2 práčky a už som K.O. naobedujeme sa a hajde zase do postielky. pekne si to uži s drahým, dnes je krásne vonku 😀 😀 😀
@myska183 No aj ja mávam depky, čoraz viacej lebo už o týždeń ma to čaká. Bud. týždeń sa dozviem deń D a budem nervozna strašne moc. teraz sa ešte snažím moc na to nemyslieť ale nejde to. Hlavne keď v noci nemožem spať ma to chytí 😖 😖 😖
@riela Ja ešte robím obedík, ale už mám uvarené aj na zajtra takže zajtra len cestovinky vyvarím.My pojdeme poobede hajať a potom na prechádzku, však je vonku krásne. len už zase ma bolia nožky čo celý deń som na nohách, tak neviem, kolko toho dnes vydržím 😒 😒

marianax
5. máj 2012

@macuka oj moja zlata preco sa ti tak zle dycha? mne tiez niekedy ale nie tak az......davaj na seba pozor uz nech to mame za sebou 🙂

sandy80
5. máj 2012

@lucy125 ahoj moja, nestresuj kvôli tomu cievkovaniu, nie je to bolestivé, len - aspoň pre mňa - strašne nepríjemné, je to vlastne zavedenie katétru do močovej rúry, do sáčku sa ti ten moč zbiera, nemusíš na WC, a potom to vytiahnu, toto bude to najmenej 😀

lucy125
5. máj 2012

@sandy80 Ó Bože, to znie strašne 😖 😖 😖 😖 Strašne dufam, že mi to robiť nebudu ☹ ☹ ☹ Prečo to vlastne robia? však ja možem normálne na wcko a prdtým nebudem mať v mechure nič, však nemožem od polnoci pi´t ani jes´t, tak fakt nechápem a mám z toho hrozu z všetkého ☹ ☹

macuka
5. máj 2012

@marianax ja ti neviem mojka, ale uz je to lepsie.. 😀 Uz sa mi to nestalo po tom, a aj sa mi lepsie spi, dufam ze to uz nepride take...Aj ty sa drzkaj, a ako manzel? uzivas si jeho spolocnosti? 😉

michelle1984
5. máj 2012

Mám ja toto zapotrebí? Takto sa rozčulovať? Oco s ujom mi vysekávajú dlaždice staré kvôli prerábke kúpelky a tak ma rozčuluje. Všetko chce spraviť inak než som to navrhla. Grrrr NEBERÚ V ÚVAHU ŽE SOM TEHOTNÁ? Mňa nemôžu rozčulovať, nech sa potom nečudujú že už po nich zjapem 🙄

kuriatko21
5. máj 2012

@michelle1984
Hlavne klud...aj keď...ja som tá pravá, čo ti to hovorí...tiež ma v poslednej dobe vytáčajú veci, ktoré by som inak brala s nadhľadom. Nejako začínam byť viac precitlivelá a pritom bojovnejšie naladená. Ale vraj je to v pohode, to sú dve najdôležitejšie emócie maminky - milovať mimčo a pritom ho brániť zubami-nechtami. Tak hlavu hore babuľky, zvládneme to, že? 🙂

buba12
5. máj 2012

@michelle1984 Nič si z toho nerob ja som teraz tiež prudko vytočiteľná 😀

lucy125
5. máj 2012

Jaj holky, aj vy máte problém s opuchnutými nohami? Mne začali tento týždeń puchnuť dosť narty na nohách, každý deń.Skušam si ich krémovať a sprchova´t studenou vodou ale nič nepomáha a dosť ma aj na dotyk bolia ☹ ☹ ☹ neviete čo s tým, nemáte s tým niektorá skusenosti??? 😒 😒

lucy125
5. máj 2012

@michelle1984 No moja, aj ja sa vytočím za každu somarinu. V noci velmi zle spávam, cez deń ma bolí mechur+chodím aj 30x na wc+mi puchnu a bolia ma narty, tak som strašne nervozna zo všetkého a všetko ma vytočí hneď. ☹ ☹ ☹ Potom mi je to luto.Skus to predýcha´t a nerozčuluj sa ,aj keď viem, že to vobec nie je ľahké.Už to nejako musíme všetko vydržať. nie? 😉 😉

sijust
5. máj 2012

@lucy125 moja,mne puchnu uz dlho...az po kolena,hrozne zadrziavam vodu,v noci sa potim-tri krat za noc sa musim prezliekat...fucim ako lokomotiva...uf...ked som sa na tie nohy pytala mojej dr.povedala ze tlak mam nizky,moc ok...takze len vykladat,masirovat,pit...ale nie prilis...tak uvidime ako to pojde dalej...nebojkaj...uz to nejako zvladneme 🙂