Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
dievcata hlasim pekny prirastok na hmotnosti. Narodila sa mal 1820-potom 1760 a teraz 1950g takze co nevidiet bude mat urcite aspon 2kg 🙂
@indys nemáš za čo, ja som to myslela úprimne 🙂 🙂 aj ja idem sekciou, ale budem v celkovej narkoze ☹ , lebo u nás nevedia spinál vobec pichnuť.Ty si mala spinál však?vyzeráš ako po normálnom porode, šťastná a spokojná. 😀 😀 Normálne ti už závidím, ale v dobrom, že to máš už za sebou, mňa to čaká cca o týždeń. 😒 😒 Bojím, bojím, sprostá otázky, aj ty si sa bála? 😖 😖
@indys No lebo som po umelom, preto idem sekciou.U nás v TO ukončuju porodnici graviditu po umelom sekciou, tak už mám urobené predoperačné testy.Jasné, že ti dám vedieť, aj ja som zvedavá, ako dopadnem. 😉 Zajtra začínam 37tt a už ledva dýcham, narty na nohách mi puchnu, kríže, chrbát bolia, ledva dýcham, v noci zle spávam, už aj ja chcem byť s malinkým doma. 🙂 🙂 Len sa pekne držte a pekne hádž do fotoalbumu Jurkove foto 😀 😀
@lucy125 no mozno ta to prekvapi, ale az sama som bola prekvapena, ako som to vsetko zvladla. Asi som sa ani nestihla bat. Vsetko sa to zbehlo tak rychlo v priebehu 20tich hodin odkedy som rano vosla do poradne. Ked ma priviezli na porodnu salu, bola tam jedna kocka, co cakala dvojicky chuda cela upotena ubolena, zacala sa otvarat v 36. tyzdni, tak. Ja som tam vosla z usmevom na tvari,akosi som si hovrila co sa mastat sa stane a hlavne nech je drobec v pohode. Cely cas sme s tou kockou debatovali a smiali sa aj ona bola rada ze som dosla aspon ju to vsetkotak neboleleo :D no a ked ma uz polozili na operacny stol, tak som sa rozptylovala rozpravanim. Rodili ma jedna doktorka a doktor obaja mlady, takze som si vynutila, any kazdy povedal nejky vtip, zatial co ma operovali. Vsetci okolo boli velmi zlati, takze este aj na stole som sa dobre zasmiala. No ked uz vybrali maleho von a pocula som ho plakat, tak to som uz nezvaldala a vtedy som sa rozlakala. Dalsich 15 min. bolo pre mna nekonecnych. Mala som spinal, ale prevdepodobne kvoli sakroilitide, som to nemala umrtvene dostatocne. Po celu dobusom mohla hybat s pavou nohou,lavu som necitila vobec. No a ked uz cistili maternicu a zasivali ma tak to pekne bolelo. Ale mozem povedat, ze to vsetko stalo za to. Naprek tomu by som aj duhy krat bala radsej spinal, ale kedze ty nemas na vyber, tak ti je zbytocne spoekuovat. Mozno je nňkoniec koncov celkova anesteza lepsia. Ale naozaj sa nemas coho obava, ber to tak, ze to tak ma byt ze je to tak zariadene skus sa s tym vyrovnat este doma a o to lahsie sa ti to bude znasat.
@indys Juj tak to si mala teda super. Aj ja som chcela spinál, ale bohužial dokonca aj moja Dr. ma odradila od spinálu, lebo ona tiež rodila spinálom a museli ju k tomu ešte aj uspať a potom keď sa prebrala z narkozy, tak si pol tela necítila a ešte aj zvracala z narkozy 😒 takže radšej len celkovu som si dala.ja sa s tým skušam vyrovnať ale nejako to nejde radšej by som šla na rýchlo ako ty, že by som o tom nemala kedy ani premýšla´t ako takto, si stále predstavujem ako to bude všetko prebiehať.Nikdy ma neoperovali, tak ja ani neviem čo to je. rana ťa dlho bolela potom? A mala si velký rez tam? Mne je len to luto, že malikého nebudem počuť plakať a budem tam sama bez muža 😢 😢 a ani nebudem vedieť či je malinký v poriadku atď.A prečo si šla na rýchlo sekciou? nejako som zabudla,ak si už o tom písala. 😉 Len si dávajte na seba pozor a opatrujte sa 🙂
@lucy125 rana ma si 15 cm. Najtazsie boli asi prve 3 dni ale ptom uz v pohode,este aj teraz ma to pobolieva,ale uz je to v pohode vydrzatelne,sem tam trochu stipe. Musela so rycho, lebo maleho srdiecko uz nepocuvalo ako malo ale po vysetreniach zistili, ze je srdiecko zdrave. sami nevedia preco ak strajkoval
@lucy125 jaj konečne som sa tu dostala čím je vonku dlhšie vidno tým ma Saška problémy so zaspávaním.Niekedy chodilo o 19.30hod.teraz bolo 20.50 a ešte nespala.Unavená som jak koň.Rozmýšľam že to už pomly sa treba baliť.Jak sa mi nechce najradšej by som odrodila doma 😀 ale po druhej stránke človek aspoň troška oddychne.Ty ideš do nemocnice kde máš babätko pri sebe alebo nosia na kojenie?
@jana3720 No ja neviem či ho budem mať pri sebe alebo nie, vobec nemám žiadne info o našej nemocke, ani ako to bude po sekcii a celkovej anestéze, takže neviem.Ale hádam ho budem mať pri sebe, aspoń na druhý deń po operácii, snáď. 😒 😒 Veru aj ja by som najradšej rodila doma, kde to poznám a s ľudmi ktorých poznám, ale bohužial, u nás na SR to ešte nie je dovolené. 😒
@lucy125 ja idem do nemocky kde bábätka nosia iba na kojenie a to je celkom dobre,inak pri saške som sa tomu veľmi zdráhala chcela som ju mať vždy pri sebe,ale z druhej strany to bolo dobré mlieko som dostala až na štvrtý deň,vlastne keď som už mala ísť domov tak som s v noci aspoň v pôrodnici vyspala 🙂 a som si išla po nu kedy som chcela ale túto pôrodnicu zatvorili tak som zvedavá aká bude ta čo idem teraz 😨
:D :D pridávam sa 🙂
@gabrielatomino ahoj vitame ta 🙂
od dnes za 30 dní 😀
@gabrielatomino Ajoj vitaj u nás 🙂
Aj ja by som už bola zvedavá, koľko váži náš poklad, ale až o týždeň idem na poradňu a vtedy bude robiť aj prietoky, tak sa hádam dozviem, a mohol by sa doki vyjadriť už aj k tomu termínu cisárskeho...minule povedal, že vtedy sa malý narodí, keď on povie, takže som sa nedozvedela nič 😀 O tri dni na to ako bude poradňa začínam 9.mesiac, tak vtedy sa už môže narodiť, ale dovtedy by to ešte mohol vydržať🙂

uz som nasla indys malinky je naozaj nadherny 🙂