Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@eemmaa Bodaj by si mala pravdu, aby som to už mala za sebou 😉 lebo sa strašne bojím.No moj malý min. pondelok vážil len 2200g a j to asi dosť málo, oproti vám všetkým, čo mi tu píšete a to by sa mal niekedy bud. týždeń narodiť, lebo vraj v 38tt a ten začínam bud. pondelok, tak neviem. 😒
Keďže mne doktor odhadovanú hmotnosť bábätka nehovorí, tak ani nemôžem porovnávať a ani stresovať 😀 . Povedal, že to by bol iba nepresný odhad a je tak veľký ako má na daný tt byť.
@sandy80 no bodaj by bolo nieco pravdy nechcem mat dakeho maleho sumka 🙂 ale tak uvidime ked sme boli na 4D tak vyzera ze rucicky bude mat po tatinkovi a ten je vysoky a stavany tak uvidime ked sa narodi aky bude no ale na jednu stranu to chcem mat cim skor za sebou ale na druhu sa toho bojim a este sa na to necitim ☹
Dnes ma môj manžel dodžubal, že lietam na aute, že si mám dávať pozor a nie sa vybrať krížom-krážom. Takže od dnes jazdím, len v nevyhnutnom prípade. Má pravdu (takmer ako vždy) ale keď mi doma bolo dlho.
@anika159 Ahojte baby, tak až teraz som došla z poradne, milion ľudí tam bolo, po 2 h som sa dostala na radu, hrozné 😒 😒 😒 a to som si ešte aj zabudla zobrať zo sebou vodu, no proste horor.Ale už som našťastie domka 😉. Takže zatial je všetko ok, výter na Streptokoka pri porode mám negat.tlak, moč negat. opuchy na nartoch nepatrné, treba vykladať a pi´t minerálky z nízkym obsahom sodíka.Dnes som bola u mojej Dr. naposledy, ďalšia poradňa je v pond. 14.05. a to idem už do nemocky na poradňu a tam sa dohodneme aj na termíne sekcie.Už mám k tomu aj výmenný lístok.Takže asi od 20.05.to bude, lebo že 14.05.sa somnou Dr. dohovorí aj na dátume sekcie, ak sa nič nestane, tak ešte skončím 38tt.-20.05.Takže moja posledná poradńa do porodu je 14.05. 🙂 Inak bojím, bojím.
@marianax
@indys Ahoj moja,už mám po poradni, bola to moja posledná poradňa u mojej Dr. v pond. 14.05.idem na poradňu do nemocky asi už na poslednu, lebo tam ma aj objednaju na sekciu.Ak sa nič nestane, tak ešte dokončím 38tt, to jest 20.05. a od 21.05.možem mať kedykolvek sekciu, tak dufam, že ma daju na prvý možný dátum , ktorý bude voľný. 😉 😉
Ajojte, tak, dnes som bola opäť na poradni. Ultrazvuk mám budúci týždeň v stredu, tak sa potom dozviem ako mi mal vyrástla 🙂. Doktorka ma vyšetrila bo som jej povedala že mám bolesti a tak. Dnes som spala asi tak 3 hodiny. Neviem jak vy, ale keď sa mi malá hýbe, mňa to strašne bolí. Vraj to je preto lebo mám ten krčok skrátený a tak. A vraj si myslí, že porodím do dvoch týždňov. Ja aj tak počítala, že asi v polke mája. Popravde, už sa mi ani nechce dlhšie čakať. Čím je väčšia a čím má menej miesta, tým viac ma to bolí keď sa mi tam hýbe.
@lucy125 Ja tiež čakala dlho, asi tak 2,5 hod :(. A na chodbe brutál horko, slnko tam pražilo cez okná, no otras. A keď ma mala doktorka vyšetriť, kks celá som bola spotená, no som sa normálne hanbila. A to som bola naobliekaná lebo ráno bola zima, takže tak.
A neboj, ja sa už nemôžem dočkať :D
@lucy125 neboj urcite to zvladnes a ako ta citam tak mas vsetko super zato ja si musim merat tlak rano, na obed a vecer a zapisovat si to a nehorazne mi opuchaju nohy tak ze od munileho piatku lezim v kuse a mam vylozene nohy co ma dost ubija lebo ja by som najradsej nieco robila ale potom mi aj tlak ide hore a ked nechcem ist do nemocky tak mam oddychovat....
@miskaska juj ja by som bola nervózna keby mi nepovedali váhu :D
@michelle1984 s tymi bolestami som na tom tak ako ty i den mne krcok este drzi ale niekedy mam pocit akoby mi mal uz vypadnut ako ma to tam uz boli.....
@eemmaa ja ked som šla busom domov a ten kúsok čo som prešla od zastávky do baráku, reku že mi malá vypadne cestou :D som zas mala pocit, že sa tlačí von. som celú cestu zhlboka dýchala, ludia na mňa len pozerali, že či tam neporodím po ceste 😀
@michelle1984 to poznam ja som asi tak dako isla domov s obchodu a este ma chyta daka choroba tak ze som bola rada ze sa vleciem 🙂 no ale hlavne je ze babatkam je dobre 🙂
@michelle1984 @eemmaa@anika159juj holky ďakujem za podporu, ja sa tak bojím, ale už aj teším, keď sa preberiem, povedia mi, že malý je zdravý, že je ok, ani na bolesť nepomyslím.To mi už bude jedno, čo ma bude bolieť potom. 🙂 🙂 🙂Veru tak 14.05.posledná poradňa a dozviem sa dátum sekcie, najbližší je 21.05.ak nebudu mať na operačke plno, to ide aj moj ocino vtedy na operáciu už tretiu s rukou, odkedy si ju zlomil, stále mu tam niečo dávaju a vyberaju.On má termín 21.05. a vyzerá, že ja takisto, to sa na 100% dozviem až bud,. pondelok.
@eemmaa No to nie je bohviečo s tým tlakom, ja som dnes mala 125/80, inak mávam okolo 120/80alebo 120/70 a z noh mi puchnu len narty, našťastie.
@eemmaa no tým je až moc dobre, sa tam naťahujú, preťahujú, rozťahujú, kopú nás do všetkých orgánov. kks menila by som s nimi :D majú tam relax. a predsa sa už predčasne tlačia von tse
@marianax No však to, už aby to bolo za nami.Dnes ma Dr. palpačne pozerala, ako každu poradňu od januára a strašne ma to bolelo, sa ma aj pýtala či to bolelo, lebo krčok už len len neviem či nejakých 5 mm má, ale stále je zavretý, ale ja si myslím, že len vďaka magnesku čo beriem stále, inak už by som bola dávno otvorená.Našťastie Streptokoka nemám, takže ani antibiot. bra´t nemusím, aj mi zapísala do knižky že Streptokokus negat.aj tebe ho brali z vagíny a konečníka?
babenky moje neviete ako sa ma nasa silvia dlho sa tu neozvala alebo som to prehliadla? 😅

@eemmaa čo sa týka tej hmotnosti, môžu sa aj mýliť, známej povedali v 7. mesiaci, že malá váži iba 1700 g, ževraj dlhší čas nepriberá, tak jej spravili cisarák, a malá mala 2300 g, takže asi tak🙂