Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@lucy125 noooo akurat som si precitala ten clanok bojim sa aj ja ale moja ved aj celebrity takto odrodili napr. victoria backham svoje 4deti odrodila cisarakom aspon si myslym ze vsetky takto odrodila no co bolesti sa nevyhnee klistyru sa neboj ano je to neprijemne ale neboli to len budes mat pocit ze si dostala hnacku 😅 tak hlavu hore nemozeme prist do nemocky zubozene len si tym pohorsime a samozrejme aj si poplaceme od strachu ale potom pojdeme na to a zvladneme to ja budem mysliet na vas co uz mate za sebou a ktore pred sebou to mi pomoze takto som na vas myslela aj pri amnio 🙂
@marianax Aj u nás svieti slniečko, pekne je tu o drána.Akurát si idem na chvilu lahnu´t aj s drahým, lebo noci su pre mńa horza nevyspatia sa. 😒 😒 No ja tiež dufam, že to nebude až také zlé, ako to tam tá holka opisuje.Radšej skusim na to nemyslieť, aj keď sa to moc nedá a keď budem vedieť presný deń, tak už vobec nie.Ale hádam nejako bolo, nejako bude. Ja som dnes len oprala periny, lebo na víkend u nás hlásia ochladenie a dážď tak aby som ich nemusela vnutri sušiť.Inak som nič nerobila 😉
@tinka5 No veru ťažko nám tu je všetkým naokolo, neboj aj mne, ja už 37tt som 😉 a ledva fučím puchnu mi narty na nohách, ledva sa otočím, furt som na wc aj 5x za noc.No veru malý ti može na niečo tlačiť, mne to naštastie nerobí.Včera som mala poradňu a Dr. mi hovorila, ke´d som na sone ležala na chrbte, že ak mi zostane nechrbte zle, mám jej hneď povedať, tak to bude tým tlačením na nervy určite.Budete mať chlapca?Ako sa bude volať? my chlapca a bude to Martinko 😀 😀
@lucy125 no ja som akurat dokoncila pyrohy konecneeee 😀 este musim ulozit suche pradlo a perie mi pracka tak dam dalsie 🙂 nie netreba mysliet len na to ved myslyme na to ze privedieme na svet krasne stvorenie nejdeme na nejaku operaciu ale ideme rodit tak aspon ja sa takto upokojujem ale strach mam i ja to mi ver 🙂
@marianax
@lucy125
ahojte tehulky, uz som tu nebola ani nepamatam...nejako som bola busy 🙂 a medzzitym sa aj vela udialo...nebojte este som neporodila 😀 ale dali mi tiez navrh/odporucanie resp. rozhodnutie na cisarak. Kedy mate termin. ja by som mala ist na stol 14. juna....nie som z toho nadsena, ale nejako som sa viac ukludnila. Idte pod celkovu narkozu alebo len spinal/epidural od polky tela? mam pocit ze zeny su vacsinou vystresovane z cisaraku...ale snad to nie je takze zle. citala som ze aj normalny porod moze byt hrozostrasny aj uplne super a tak isto aj cisarak. Mariani ale ty uz mas za sebou asi 4 porody, vsak? ty si uz odbornik 😉
No "cisárske" moje!!! Mám info od kamošky, pred 13 dňami porodila cisárskym, síce už druhýkrát, ale to je jedno...všetko bolo v pohode, Marinka moja, nemala žiadny problém so spinálom, ani hlava ju nebolela, nič, o 24 hodín už bola na nohách takisto ako pri celkovej anestéze prvýkrát🙂 3 dni u seba nemala malého, ale potom jej ho dali na izbu🙂 5 dní bola v nemocke + 1 deň to predoperačné pred pôrodom🙂 dojčí, všetko je ok, dneska už varila🙂 tak som sa trocha ukludnila - a dúfam ukludnila aj vás🙂
@marianax Juj, že pirohy mňa, také lekvárové. makové, alebo tvarohové by som si dala, som naposledy robila asi pred 2-3 rokmi, si mi teda chutí narobila 😝 😝 😝 Ja som akurát vstala som si trošku pospala, neviem čím to je ale poobede sami spí lepšie ako v noci, to zaspím hne´d na dve hodky, v noci otras, prevalovanie, nespavosť a to je v noci malinký dobrunký, sem tam zakopne ale v noci prespí, vačšinou ani sa nehne, tak neviem.No máš pravdu tiež si už začínam hovoriť že nejdem na operáciu mozgu, ale doviezť si domov nášho anjelika. 😀 😀
@vlnka81 No ahoj moja, ja mám najbližší termín na sekciu 21.05. ale ešte to nie je 100% dátum to si myslím len ja. 100% dátum sa dozviem asi v pond. 14.05.keď idem na poradňu do nemocky-na prvu aj poslednu 😅 😅 a tam ma hne´d asi aj objednaju ,lebo objednávaju na týždeń dopredu, na operačné plány, tak ma objednaju na ich volný termín. ja už predoperačné mám, idem celkovou anestéziou,už len dátum potrebujem vedieť 😉 Bojím sa, ale aj teším na to, keď sa zobudím a daju mi malinkého aspon na 10 min do ruk, pofotiť keď pošlem mms všetkým, na to sa fakt moc teším a na deń, keď dojde drahý pre nás, že ideme domov 😀 😀
@tinka5no aj my sme chceli Lukáška, ale toto meno už máme v rodine 🙂 tak sme chceli nejaké čo ešte nemáme ani z jednej strany, buď Peter, čo je po tatinovi, alebo Martinko, ten u nás ešte není a rozhodol tatino, že Martinko, tak je na 100% Maartinko, už ho tak aj voláme 😀 😀
@sandy80 Juj tak aspoń nejaká dobré správy počujem na cisársky, hneď sa citim trošku lepšie, som zvedavá ako to všetko bude prebiehať. Je pravda, že na druhý deń po sekcii, ideme na šestonedelie a tam prvý deń nemožeme isť za návšetvou na chodbu? viem že na izbu nepušťaju, ale že ani na chodbu ma nepustia, tak neviem, musím sa všetko povypytovať. 🙂 🙂
@lucy125
@sandy80 Tak to su super spravy Sandy 🙂 vdaka 🙂 presne ako pises - je to asi individualne. kazde telo je ine, inak sa hoji. Ale myslim ze je 100% lepsi planovany CR ako ked by som mala 14 hodin prejst kontrakciami a potom este na stol 😉 Planovany je hlavne bez stresu a ked mas dost sil tak sa asi aj ta narkoza/spinal lepsie znasa...Sandy aj ty ides na CR?
no mne uz dali termin, aj rezervovali salu 🙂 mam tam prist 13.6 o 21:00 a tusim naobed 14.6 budu rezat . No a este medzitym maju stihnut predoperacne vysetrenia. Dost je to cudne ked vam robia predoperacne aspon 2 tyzdne pred 😲 Ja rodim v Bruseli - tak tu su asi ine maniere...zevraj maju porodnicvo na vysokej urovni - no ale neviem neviem. Ked som bola v nemocnici kvoli nevolnostiam tak tam mali riadny bordel - nikto nevedel co mi davat do zily, kazdy nieco ine vymyslal, to keby si clovek poziadal aj coca colu tak mu ju do tej infuzky daju 😀 este ze rodilo par kamosiek predomnou a vsetky si pochvalovali ...🙂
ahojcek junovky 🙂
velmi sem neprispievam, lepsie povedane takmer vobec, ale len kvoli tomu, ze doma mam 1,5 rocnu hyperaktivnu slecinku, tak nieto casu. ☹ ale snazim sa vas aspon citat 🙂
ked citam, aky velky strach mate z cisarskeho a nakolko dnes manzel zobral malinku na vylet, tak som sa rozhodla aspon trosku vas povzbudit. 😉 nemate sa coho bat cisarskeho. ja som rodila dcerku v septembri 2010 cisarskym a bola to uplna pohoda. nehovorim, ze rana potom neboli, ale da sa to zniest, treba to vzdy len rozchodit. najhorsie je vstavanie z postele.
mne to pripadal taky porod-neporod. teda nechcem to nejako znevazovat. ja som mala planovany cisar kvoli KP a mala som spinal a super. aj klystir som zazila aj cievkovanie a nejako mi to vsetko pripadalo uplne v pohodicke. to asi tie hormony 😀 ked uvidite svojho drobceka, tak nic nebudete riesit a budete chciet byt rychlo fit a byt len a len s nim. nic vas zrazu nebude boliet. 😉
ja viem, ze clovek ma strach, ked nevie do coho ide (aj ja som ho mala), ale vsetko bude ok. mna prijali v stredu, v stvrtok rano urobili cisarsky a nedelu rano som sla domov (nakolko bola preplnena porodnica).
drzim vam vsetkym palceky a nebojte sa nicoho 😉 ja zas dufam, ze tento krat to pojde normalne. tak snad to zvladneme.
pekny dnik este prajeme 🙂
P.S.:a keby ste sa chceli nieco spytat, tak sa kludne pytajte. velmi rada odpoviem 😎 drzkajte sa!
@vergulka juj zlata si moja ze si si nasla na nas cas a napisala nam ukludnila si ma naozaj pomohlo to ze si napisala chcem sa len opytat ake si mala pocity ked ti pichli spinal lebo som citala ze ti moze prist aj zle ako to je? dakujem moja a drzkaj sa aj ty budeme sa tesit ked sa zas ozves 🙂
Babenky, kt. ste rodili na cisarák ... ako dlho ste krvácali? Vraj je normálne ak sa aj po takomto zákroku krváca ???
@vergulka ďakujeeem si ma povzbudila ... mňa ten spinál čaká na budúci týždeň už 🙂 Krvácala si potom po zákroku? A ako dlho? To sa neberie ako menzes, že?
@vlnka81 Juj ideš rodiť do bruselu?No to ti aj trošku závidím, lebo v zahraničí, je o moc lepšia starostlivosť ako u nás. Ja už dufam, že keď budeš rodi´t budem už s malým domka a budeme na teba myslieť a držkať ti palce. 🙂 🙂
@vergulka No moja ďakujem trošku si ma ukludnila, som zvedavá ako prebieha sekcia u nás v TO, lebo každá nemocnica je iná. Hádam mi v pond. vysvetlia aj čo ma vlastne čaká, keď im poviem, že som nikdy operáciu ešte nemala.No aj ja sa chcem spýta´t či sa po sekcii dlho a moc krváca, či mi bude stačiť 2 balíky poporodných vložiek do zdravotných nohavičiek a 2 balíky klasických alwaysiek nočných aj denných s krídelkami 🙂 a či možem mať na druhý deń návšetvu na chodbe keď budem na šestonedelí. Presne ako vravíš, aj ja sa budem chcieť čo najrýchlejšie uzdraviť aby som rýchlo ušla z nemocky 😀 😀 😀 a mohla sa stara´t o malinkého.
@marianax No aj slané pirohy lubim, aj sladké mńamky 😝 😝 😝 ja zajtra budem variť dnes sme mali ešte z nedele, zajtra urobím frankfurtsku polievku pre mojho drahého a čoko muffiny pre mńa 😝 😝 😝
@milacik0106 Joj moja, ty už ideš bud. týždeń? Už máš aj konkrétny termín? ja mám 14.05.poslednu aj zároveň prvu poradnu v nemocke, chcu počka´t do ukončenia mojho 38tt, to jest 20.05., takže ak budu mať volný predoperačný plán tak najbližšie by som mohla ísť 21.05. ak nie tak niekedy v ten týždeń.Tebe nebudu čakať do ukončenia 38tt?Mne vraj hej, lebo nemám žiadne zdravotné problémy tlak ok, moč ok a mám nepatrné opuhcy nartov, teda mne sa nezdaju nepatrné, ale podla mojej Dr. kým neopucham celá a tlak je ok, je to v poho, tak preto ma to čaká hneď na začiatku 39tt.
@lucy125 no ahoj ,dnes som bola pozrieť na nemocku do ktorej idem rodiť ☹ normálne začala som byť dosť nervozná že čo ma zase čaká ☹ ale nič zvládneme 😅 je to tam celkom ok na oddelení mali až 7 mamičiek 🙂 🙂 takže dúfam že starostlivosť bude taká aku si zaslúžime ,dnes sa cítim nejak pod psa už len 24 dni a maličký by mal byť na svete .A ty ako?tebe sa to už blíži rýchlosťou blesku
@vlnka81 ahoj moja, aj ja idem cisárskym, keďže som aj prvého syna rodila cisarákom (vtedy neplánovaným, po 15 hodinovom trápení sa), a v novozámockej nemocnici môžeš po cisaráku rodiť prirodzene len na vlastnú zodpovednosť (ak podpíšeš papier) a aj tak to nemajú radi, ževraj je to veľmi rizikové, tak ja som sa s tým už zmiernila. a idem celkovou anestézou, keďže tu niekto nevie ani nechce pichať spinál ani epidurál 😖
@jana3720 No ahoj, veru blíži sa to velmi rýchlo 😒 Včera som mala poslednu poradnu u mojej Dr.14.05.idem na prvu aj poslednu poradnu do nemocky a mali by mi určiť dátum sekcie, asi najbližší 21.05.keďže v ten deń začínam 39tt.Ale to záleží na nich ako budu mať narvaný predoperačný plán.Uvidíme čo mi povedia. 😉 Bude tam milion ludí, ale hádam tam nebudem dlho tam su poradne od 9-12h tak tam dojdem okolo 8h aby som tam nebola 100rokov ešte.A ty moja sa cítiš ako? 😉 😉
Juj Babulky idem skusit spat, dufam,ze budem spat celu noc. Dnes som pobehala Bojnicku zoo. Tak ma vsetko boli juuuj. Aj som si konecne pobalila tasku do porodnice 🙂 uz len par veci tam treba,ale dobre napraskana 🙂 dobru nockuu 🙂
@majussska1812 No ahoj a zároveň dobru nocku, aj ja idem lažkať hádam budem dobre spinkať, ale pochybujem.Ja som dnes len domka bola, vobec som nebehala, nohy mi to už moc nedovolia.Pekné sníčky, tak ráno, dobru nocku, pekné sníčky 🙂 🙂

@sandy80 fuuu chrumka moja posli aj mne trocha energie 😀 u nas je chladno a pod mrakom tak aj moja nalada a energia sa niekde vytratila 😒