icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

chelonka
11. máj 2012

@lucy125 ty potvora ty tvojho krpčeka budíš štuchaním 😀 😀 😀 😀

chelonka
11. máj 2012

@ladore no ved to že kazdy ma iný prah bolesti, nie každej odtečie plodova voda a známa dokonca vôbec nemala kontrakcie a rodila a stlačila bez pomoci kontrakcii

chelonka
11. máj 2012

@1ivanka1 všeliaké a úplne rôzne, napr. pred par dnami, mala cele dni prespala minimálne sa hýbala iba v noci som sa zodudila na kopanec a cez den nic. a teraz zas uplne hoci kedy cez den aj noc

miskaska
11. máj 2012

@chelonka No chcem tam ísť, napíšem jej e-mail, že či môžem. Ty si jej písala?

miskaska
11. máj 2012

@chelonka Už som jej poslala e-mail, či sa to teda bude konať 🙂 .

miskaska
11. máj 2012

@chelonka Mne v lekárni poradili také cmúľacie tabletky, v podstate iba dezinfikujú..SEPTISAN

sandy80
11. máj 2012

@chelonka sekunda, idem si vyhrabať krabicu, neviem názov...sú to homepatiká bella donna 9 CH, mne to pomáha🙂

petka296
11. máj 2012

@anika159 presne ako pise veronika66 su to falosne kontrakcie, to je tvrdnutie bruska zhora ako je maternica nadol, bolesti ako ked mas menzes a bolesti chrbta a krizov, kazdy to ma ine 🙂 Ja som to este nemala
@veronika66 ja som mala podla menzesu termin na 18.5. potom upraveny podla sona na 31.5. a teraz podla vsetkych vysetreni mam termin 1.6. a vobec sa na porod necitim. asi mi to dojde ked budem mat prave kontrakcie a budem na prijme 🙂 😀

petka296
11. máj 2012

@ladore fiha, no toto 🙂 Ani klystir jej nestihli dat, vsak? Ja by som tiez chcela byt radsej cez tu 1.dobu porodnu doma, no neviem ci budem vediet odhadnut kedy je to este v pohode a kedy uz treba letiet. Nemocnicu mame takych 15-20 min od domu. Zas tam nechcem byt nejakych 18 hodin vopred.

chelonka
11. máj 2012

@miskaska ešte nie bo vravela, že jej máme napísať rano v ten den, aby sme mali aktuálne info či sa to v ten den bude konať

chelonka
11. máj 2012

@miskaska
@sandy80 díky baby tak asi skočím predsa len do lekárne ešte dnes 😀

lucy125
11. máj 2012

@chelonka No čo už, krkavčia mater asi som 😀 😀 😀 ale nie, ja sa radšej ubepečním že je ok a nechám ho hajať. však už som čítala všeličo, ako mám vedieť že je ok, keď nemám doma sono?No mne na hdlo pomáhaju aj cmulacie tabletky homeopatiká-Homeovox, alebo Homeogen 😉 😉

chelonka
11. máj 2012

@lucy125 ale niesi krkavčia, aj ja som raz tak malu štuchala asi tak pred mesiacom, lebo cca 3 dni som ju necitila, teda ak sa aj hýbala tak v tedy ked som ja spala tak som ju tiež zobudila štuchanim a takým hýbaním bruška - to zvyknu roibiť aj pred sono ked je babo zle otočene a doktorka nevie pomerať veci čo potrebuje 😀 😀
no som zvedava čo budu mať v lekarni a čo mi ponuknu

anika159
11. máj 2012

@veronika66 bude to ani nevies a hned za tebou🙂)) a s tym spankom to je aby si si odvykla dopredu🙂)

anika159
11. máj 2012

@petka296 hlasim sa k tomu co pises posunuta z 24.5 na 1.6 a taktiez ma nic netrapi🙂

anika159
11. máj 2012

@chelonka ak a kasles dajsi hedelix..dali mi to na pohotovosti a odporuca sa kloktat salviovy caj mne super pomohol... Len o prosim nepi vyvolava potrat

lucy125
11. máj 2012

Holky kupujete aj vy niektorá monitory dychu? ja mám zajtra jeden objednaný Snoozy GO, tak som už velmi zvedavá naň, lebo som počula len samé chvály. 🙂

miskaska
11. máj 2012

@lucy125 Ja mam šťuchanie do malého zakázané od priateľa 😀 ...vraj ho nemám v brušku vyrušovať a robiť mu zle.

lucy125
11. máj 2012

@miskaska No jamusím podla Dr kontrolovať pohyby takže ak sadlhší čas nepohne, musím to nejako zistiť, nie? 🙂 🙂 🙂 Ale momentálne sa moc hýbe aj bez štuchnutia, až bolestivo 😒 .

miskaska
11. máj 2012

@lucy125 Ja rozmýšľam nad Baby Sense II. Priateľov ujo nám rozprával ako ich syn (pred 16 rokmi) prestal ako bábätko dýchať - už bol modrý a našťastie to bolo cez deň. Dýchli do neho a prebra sal, potom však opat odpadol, to už mu nebolo všetko jedno...hneď na to utekali do Čiech (u nás to ešte nepredávali) kúpiť monitor dychu - na radu lekárov. Je to však riadna položka a predsa len väčšine bábätiek sa to nestane, ale čo ak. Čiže mi asi skôr kúpime, ako nie.

lucy125
11. máj 2012

@miskaska No ja mám zajtra objednaný ten Snooza Go, ten čo sa na plienočku zapína, dá sa aj na rukách mať, aj v kočíku, aj v postielke, už som strááášne zvedavá naň. 🙂 🙂 Podla mna je to dobrá aj ked riadne mastná vec, ale za život malinkého mi to stojí, radšej takto, ako nemať ho vobec. 😒

petka296
11. máj 2012

@anika159 jeeej a pohlavie neviete? My cakame dievcatko 🙂

d.j.
11. máj 2012

@lucy125 ja mam monitor dychu ale taku tu podlozku co sa dava do postielky. Pouzivala som to aj pri prvej dcerke a aspon som sa nemusela stresovat lebo fungoval super. ked som ho zabudla vypnut a vybrala som malu z postielky tak sa zobudil cely dom 🙂 ale odporucam.

tinka5
11. máj 2012

@gapa tak nakoniec to dopadlo asi tak, že vcera tej kámoške lekárka povedala, že čo vám tam napíšem akú diagnozu a kámoška, ved ked sa da pokracovat, ze ju este neodoslali-tu ukončenú pn-ku, tak ostane predsa tá diagnoza čo bola doteraz.......mala priniesť ten druhý papier, čo uz dala do roboty, tam jej ešte tiež nestíhla účtovníčka odoslať........takže dnes jej priniesla papier a bez reptania jej lekárka predlžila........takže je rada, že to nakoniec tak dobre dopadlo

lucy125
11. máj 2012

@d.j. ja som sa rozhodla pre tento Snoozy Go tak uvidíme ako to bude fungovať 🙂 🙂

veronika66
11. máj 2012

@lucy125 my sme kúpili babysense II aj sme vyskúšali keďže budeme mať prvé dieťatko je dobré že sú tam dve podložky,keď je bábo malé tak sa používa iba jedna a keď je väčšie a aktívnejšie tak sa dáva aj tá druhá.Kúpili sme to za super cenu ešte aj s batériami na dobíjanie čo bolo v cene 110€ v obchode www.predeti.sk 🙂 🙂

lucy125
11. máj 2012

@veronika66 No veru dve podložky su lepšie ako jedna.Tento Snoozy nemá ppodložku, sa zapína na plienočku 🙂 🙂 🙂

ladore
11. máj 2012

@petka296 Peťka tá prvá doba sa dá v pohode prežiť to je tých cca každých 10 min. +- ja keď som tam už bola a mala som ich každú min. tak to som bola už v druhej dobe

veronika66
11. máj 2012

áno ja som aj o tom snoozy počula tiež to môže byť fajn kedže sa to dá na plienočku ale ja som mala s toho pocit že by sa to mohlo odopnúť aalebo by to nejako maličkému mohlo vadiť ale teraz je toľko tipov že keby mal človek každý kúpiť tak sa nedoplatí.Hlavne je aby boli bábätka v poriadku 🙂 🙂 🙂

anika159
11. máj 2012

@petka296 u nas to bude chlapec... Meno me sa este nezhodli( babske bolo vybrate hned ) ale chalanske akosi nevieme zhodnut🙂)