icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

majussska1812
14. máj 2012

@michelle1984 Neboj budeme nateba mysliet 🙂 nech ste zdravucke ...to zvladnete. Mozme ti len zavidiet,ze uz to.budes mat zasebou.a drzat svojho anjelika. 🙂 cmuuk

lucy125
14. máj 2012

@michelle1984 Juj, tak sa moja držte, aby ste boli v pohode a zdravunke obe. potom po porode daj vedieť, ako ste dopadli. budeme na teba myslie´t a držať palce.neboj 2250g nie je až taká zlá váha, hlavne, že má nad 2kg a si v 38tt, ja začínam zajtra 38tt. 😉 Cez víkend to už budeš mať za sebou. 😀
@petka296 No moja ja som na tom napododbne, ja bud nespím, alebo mám desné nočné mory, tak to poznám. ja som po nočnej už asi 2-3 mesiace, strašné niečo. Tuto noc som spala ledva 2h. 😒
@sijust No však ako bude tak bude, už to asi neovplyvním, ale na čo takéto caviky? To sa Dr. nevedia ujednoti´t, alebo čo? však by´t v neustálom strese, to nie je bohviečo, človek nevie, na čo sa má psyhcicky pripravi´t potom, ale uvidíme ten pond. to sa už opýtam nech mi na 100% dá buď dátum, alebo sekciou nejdem a budem čakať na kontrakcie. 😒

petka296
14. máj 2012

@lucy125 ja som tiez mesiac tahala nocne koli zahe. Ale stoji to za to 🙂

majussska1812
14. máj 2012

@lucy125 Ahoj no uz som sa vyspala,hlava este trochu boli,ale je to lepsie. Idem skusit nieco spapat,dnes som jedla velmi malo. Drobcek je tiez nejaky unaveny asi stale len spi,necitim ho... Som zvedava zajtra na poradnu kolko bude mat 🙂 dufam,ze bude vsetko ok. a co to tu spominate aky caj z malin? To je naco?

michelle1984
14. máj 2012

Babeny ďakujem za podporu, samozrejme dám vedieť ako sme dopadli 🙂

chelonka
14. máj 2012

@lucy125 tak jako ako bolo v poradni čo ti povedali???

chelonka
14. máj 2012

@michelle1984 neboj všetko bude v poriadku a malinká bude zdravučka, ale palčeky aj tak držať určite budem!!!

sperka
14. máj 2012

@michelle1984 držím palčeky a budem na teba myslieť, aby všetko dobre dopadlo....inak dnes som bola na vyšetrení v nemocke a asi o 2 izby ďalej baba rodila. Počula som ju asi tak 3-4x zakričať a zrazu som začula detský plač-bol to chlapček, takže nie je to až také hrozné. Neboj! Všetko dobre dopadne. Nezabudni napísať ako ste dopadli a pridať foto samozrejme. 🙂 Držím palce 😉

sperka
14. máj 2012

Dievčatá, takže dnes som bola v nemocke na pásoch, poležala som si tam cca 2,5 hodiny....malé malo vysoký tep, tak ma napichli na infúziu-magnezium, som si tam poležala a pásy mi zopakovali a bolo všetko OK. Medzi tým sa vedľa odohral pôrod, narodil sa chlapček s váhou 3900g - asi valibuk 😀 . Urobila som ešte nákup, podokupovala veci, na ktoré ma p. sestrička upozornila. Unavená som došla domov, ešte teraz som skapatá. Zajtrá mám poradňu, tak som zvedavá čo nové.

michelle1984
14. máj 2012

baby aké ste kúpili fľaše, mám kúpiť 2x150ml alebo 1x260ml alebo 2x260ml 😀

macuka
14. máj 2012

@sperka s tymto vysokym tepom som aj ja mala problemy, mala mi mala vkuse vysoky teo, lebo ked som tam lahla na tie pasy zle sa mi dychalo, a stresovala som... 😀

lucy125
14. máj 2012

@petka296 No aj mńa trápila záha, ale moja gynekol. mi odporučila sirup Gastrotuss, tak pijem a super pomáha 🙂 🙂
@majussska1812 No super, že ti je už lepšie, klop, klop 😀 😀 😀 asi nejaku nevolnosť si len mala, aj z počasia to može byť.Čaj z ostružlín malín, je na lahší porod, pije sa od 37tt, predtým sa nesmie, lebo porod vyvoláva, ale potom sa odporučuje.ja som si ho dnes kupila u nás v čajovni sypaný, tak vyskušam čo to urobi+som vysadila magnesko tak uvidíme 🙂 🙂
@chelonka No na poradni všetko ok, aj palpačné vyš. ešte som zavretá, aj sono aj prietoky aj srdiečko všeko ok, tlak, moč negat.Dr. mi ešte nedala žiaden termín na sekciu, že musím skončiť 38tt a ten končím 21.05.to je aj dátum dalšej mojej poradne a tam sa už rozhodne na 100% že či pojdem sekciou alebo normálne. Vraj ak tento týžden neporodím, čo pochybujem a nebudem do pond. otvorená pojdem sekciou, ak hej že budem aspoń otvorená, odrodia ma normálne, tak som ešte vždy neistá, otrasné niečo, ale hlavné, je, že malý je ok. 🙂 🙂 A ty ako dnes?

lucy125
14. máj 2012

@sperka Ahoj, no mne ešte pásy nikto nerobil, len prietoky kontroluju a to som bola dnes na poradni v nemocke.od čoho to záleží? Od Dr.? 😉
@michelle1984 Ja mám flaše každej velkosti, pre prípad, však sa mi zidu 🙂 🙂 Inak ako zistili, že máš zlu plodovu vodu?Sonom?lebo neviem ako sa to dá zistiť.No ja musím dokončiť 38tt na sekciu, ale ak by som sa tento týžden normálne otvorila, idem vraj rodi´t normálne, tak uvidíme ☹

myska183
14. máj 2012

potrebovala by som pocut vase nazory. babky neviete ako je to s tym ockovanim proti tuberkuloze po narodeni ci je to povinne a ako ste na tom vy? a este taka otazocka, idete si davat odber pupocnikovej krvi a aky mate na to nazor? my sa stale nevieme rozhodnut jedni hovoria, ze je to dobre, druhi zase ze nie. a dokonca mi dnes volali, viete co tu bola taka sutaz o kocik, ze som vyhrala zlavu 500eur na odber.

michelle1984
14. máj 2012

@lucy125 Zistili to kvôli váhe. Že je malá s váhou 4 týždne pozadu a že sa furt tlačí von. Vraj tam niečo bude. Je to skôr ich úsudok že sa malá nevyživuje dobre z tej vody. Ale nechcú riskovať preto mi dajú vyvolávačku a pôjde von.

chelonka
14. máj 2012

@myska183 očkovanie proti tuberkuloze je od. 1.1.2012 zrušené.
no ak si vyhrala zlavu 500€ tak by som to zvažila, tiež som nad tým uvažovala ale nakoniec som sa rozhodla, že si nedám urobiť odber popučníkovej krvy prevýšilo viac proti ako pre. ak budem mať normálny porod teda nie sekcia, tak ja si určite dám tú krv pekne dotepať naspať do babatka.

lucy125
14. máj 2012

@myska183 No gratuujem ti, k výhre, super 😀 😀 😀 😀 Ja neviem čo s tým očkovaním, ale ani s odberom som ešte není rozhodnutá, či áno alebo nie.je to dos´t drahé, ale ešte uvidíme, počula som tiež že jedny hovoria, áno a druhí nie.
@michelle1984 No ti závidím, budeš to mať za sebou, už cez víkend budeš mamina.Tiež som v to dufala, že mi dnes daju termín, ale bohužial, každý ma na moj porod iný názor, tak uvidíme čo bude v pond. 21.05. to ty už pojdeš domov aj s malinkou. 😉

ladore
14. máj 2012

@petka296 no tak pásy boli ok - ...aj keď podľa lekára nám už namerali mierne kontrakcie teda keď som tam mala poležať tak fajín každých 15 min tam až skrútilo...že keby som nebola už v 37tt tak mi dajú magne a nechajú si ma tam - takže buď sa mi to Zmierni alebo to zosilnie a my budeme letieť v priebehu pár dní späť 🙂

chelonka
14. máj 2012

@myska183 bo ja som chcela potom darovať pupočnikovu krv, ale od darcu je v 90% užitočnejšia ako vlastna, ale zistila som že na to nie som vhodný darca.

adulka165
14. máj 2012

@michelle1984 držkaj sa 😉 a nech to všetko už máš za sebou a maličkú v náručí 🙂 myslím že všetky tu budeme na teba myslieť a čakať kedy sa ozveš 😉 ti závidím v dobrom s mojej 99% princezničky sa vyklul 100% princ 😅

chelonka
14. máj 2012

očkovanie proti tuberkuloze je od. 1.1.2012 zrušené.

chelonka
14. máj 2012

@lucy125 ahaaa tak teda ako budeš rodiť sa dozvieš až 21.5. jaaaj to natahuju čoooo moja 😀 no je uplne super, že si mala v poradni úplne všetko v poriadku!!
a jaaaaa, ja som oficiálne od včera na materskej a akurat dnes mi prislo rozhodnutie so soc. poistovne o materskej tak ma potešili - a to aj preto, lebo moja doktorka mi mesiac do predu vystavila ten doklad na žiadosť o materske aj ked pekne dlho to ku mne putovalo, bo rozhodnutie bolo vydané už 3.5 ale nevadí 😀 a aj výškou materskej ma potesili

chelonka
14. máj 2012

@lucy125 ozaj moja som čítala niekde v zadčie že ideš piť ten čajík malinovníkový - aj mne ho kamaratka odporučala, že mám cca o týžden začať piť, tebe ho kto odporučil alebo ako si k nemu prisla, ešte mi odporúčali aj alchemikový piť.

máte s tým aj iné baby skúsenosti???? poradte

petka296
14. máj 2012

@ladore aj mne sa tam vzdy vrti az sa sestricky smeju 🙂 Tak mozno to u teba pride skor, vsak?

lucy125
14. máj 2012

@chelonka No jo, pekne ma naťahuju čo? Takéto neistoty neznášam ☹ ☹ ☹ . Ale som rada, že malý je ok, narodi´t sa musí nejako, necháme to na Dr. a prírodu. 😉 😉 ja som na MD od 24.04. a ešte mi papier zo soc. poistovne nedošiel 😒 tak som zvedavá lebo už teraz 16.05.mám dostať výplatu pnku+matersku, lebo ja som 3 týždne bola na pn v apríli a týžden na MD, tak to asi daju dokopy. 🙂 🙂 Ja som to čítala aj na nete, že pomáha otvoriť sa a rodi´t lahšie. Kupila som si sypaný v čajovni u nás, tak si ho pojdem uvariť. 2-3 šálky denne by sa mali vypi´t.Možno ho maju aj v lekárni, ale to ti neviem poveda´t. Skusenosti nemám žiadne som prvorodička 😀 😀 😀

miskaska
14. máj 2012

@chelonka Ja som tiež zvedavá, kedy mi dôjde papier na MD.

Ja pracujem v štátnej správe a píšem rozhodnutia...napíšem ho, dám aktuálny dátum, kolegyňa ho zaeviduje a vytlačí 2x, riaditeľka odboru na jeden exemplár dá svoj mini podpis, potom ide na právne, kde ten jeden exemplár podpíše právnik a nakoniec oba podpíše riaditeľka organizácie. Vráti sa opäť k nám a až potom to sekretárka vyexpeduje. Nám ostáva to s viacerými podpismi. Možno to majú na sociálnej poisťovni podobné.

chelonka
14. máj 2012

@lucy125 hej veru natahuju, jasne aj ja som zvedava ako budem rodiť, bo malinka bola naposledy otočená ritkou dole a babatko sa sice može otočiť ale nemusí, moja DR povedala, že ta poloha nieje na cisarak, že dievčatka sa tak bezne rodia, že cisarak indikuju iba pri chlapcoch, ale ked som bola na kramaroch na prepríprave porodnej tak tam mi ta pani hovorila, ked to zbadala v knižke, že možno to bude cisarakom, lebo že to hodnotia, tak že prvorodička 1. čierny bok, babo ritkou dole 2. čierny bod a ešte niečo, a ja som chcela veeelmi prirodzene rodiť, aby tam mohol byť aj drahý a aby mi malinku hned priniesli po porode ku mne bo po cisaraku sa to nedaaa, ale ako bude tak bude. hlavne aby sa narodila bez vážnejších problemov a hlavne zdravunka.

čooo furt nemáš rozhodnutie, mne tu žiadosť o materske Dr. vystavila 16.4. a 17. 4 som ho zaniesla u nas v PK do soc. poistovne a dnes mi už rozhodnutie prislo postou s dátum rozhodnutia 3.5.2012 nevznikol nejaký zádrhel u teba v práci?? bo u nas to tak trošku kolegynke podrbkala nasa učovníčka neskoro to poslala a potom oni na to maju ešte lehotu .

chelonka
14. máj 2012

@miskaska
no určite je to tak nejak, ale kto vie, bo na tom rozhodnutí je podpis p. riaditelky pobočky z BA ja som to podavala v PK, ale je to len taký mám pocit nascenovaný podpis aj s pečiatkou, tak ja ti nevím jak to tam funguje. ale u mna to vybavili naozaj rýchlo na rozdiel od niektorých mamičiek ked ja som to niesla do soc. poist 17.4. a už 3.5. to rozhodnutie nejaká pani vystavila.

a som v šoku z toho čo si mi napísala do pošty

lucy125
14. máj 2012

@chelonka No ja som tiež zvedavá na ten pond. ale je to sila, keď ťa každý pripravuje na niečo iné, ale čo už narobím, hlavne, že je malý ok, to ja naj, naj zo všetkého 🙂 🙂 🙂 Papier zo sociálnej ešte nemám, ale z roboty o materské už mám.Ja som volala do poistovne, tam maju moje papiere na ukončenie pnky+žiadosť o MD aj z DNP čo som tam zaniesla, tak info o tom maju, len výmer mi neposlali.Ale neva, hlavne, že mi euráče nabehnu v stredu. 😀 😀 😀

chelonka
14. máj 2012

@lucy125 no tak to je fakt divne, že im to rozhodnutie tolko trva, ked maju od teba aj z prace a aj proste zo všade že im to tlko trvaaaaa