icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

cruellka
14. máj 2012

@jankalac jáj ok skúsim pozriet ďakujem 🙂

jankalac
14. máj 2012

@cruellka srvatko Ahojte kočky, ja som tu nová aj keď v pokročilom štádiu, som 37tt, už mám všetko na Kramároch absolvované. Predtým som chodila súkromnému lekárovi, len chcem rodiť na Kramároch.
Pre tie, ktoré nevedia čo majú a kedy robiť, taký rýchly postup:
- do poradne zväčša u svojho lekára do 36tt, ale už 35 tt je dobré kontaktovať p. Jandovú psychologičku na predprípravu(ja osobne doporučujem) len výhradne mailom katarina.jandova@kr.unb.sk, pošle vám inštrukcie, pozve vás na prednášku (7.p. knižnica), následne aj laktačnú a keď chcete otecka pri pôrode aj na to je zvlášť prednáška; všetky sú zdarma.......inak už sa na Kramároch NECVIČÍ....zrušené......
- prvý krát na Kramáre je potrebné sa objednať na monitor(CTG) osobne č.d. 221 alebo telefonicky 02/59542583, potom po monitore s výsledkami na č.d. 217 na zhodnotenie monitoru
- ak si nechcete platiť lekára tak na č.d. 217 sa treba objednať na poradňu, následne vás pošle aj na objednanie sa na ultrazvuk(ten je na 8.p. ale dlhá čakacia doba, ja som dostala 2t dopredu) ten už asi nestihnem
- ak chcete epidural, je potrebné cca. 36-37tt absolvovať vyšetrenie u anesteziológa na č.d. 152 v poliklinike netreba sa objednávať, vyplniť dotazník;
Ja som si už predplatila otecka pri pôrode 30 eur(až po prednáške), epidural 152 eur(ak sa nepodá tak storno 10 eur)
Tak uvidíme čo a ako, som od 24 tt na rizikovom, malého mám zakliesneného v krčku, poradňu mám v pondelok, tak som zvedavá čo sa dozviem, na monitore už aj kontrakcie, aj by som už uvítala drobčeka v náručí, lebo tie bolesti nič moc, už viac ako týždeň ma trénuje, najhoršie je postaviť sa a rozchodiť to......držím vám všetkým palce.....

tu som ti okopirovala volaco

cruellka
14. máj 2012

@jankalac jéj si velmi zlatá,pomohlo mi to ešte raz ďakujem zajtra tam skúsim zavolať

jankalac
14. máj 2012

@cruellka nie je za čo 😉

chelonka
14. máj 2012

@jankalac najpr sa objednat na CTG, a nám hovorila p. jandova že najprv do poradne už neviem do akých čislo dverí, no a ked tiež náhodou nestihnem tam sono, tak ako potom zistia či sa krpata otočila do spravnej polohy?

vebinka25
15. máj 2012

Posledný týždeň v práci konečne, už som hotová a cez víkend pôjdem aj ja konečne robiť to čo máte všetky za sebou žehliť, prať, baliť sa. Tá moja malinka sa už tak šponuje že musím chodiť ako pravítko lebo ma strašne tlačí. Nepísala som ale držím palček Michelle 1984, Lucy tie idú asi prvé a samozrejme Silvia a samozrejme všetkým ostatným verím, že na víkend tu už budú napísané prírastky. 😉

marianax
15. máj 2012

@petka296 tak to ano akoby sa to nie skracovalo ale predlzovalo 😅

marianax
15. máj 2012

Dobre rano gulky moje ako ste spali? ja lepsie ako minulu noc a teraz sa uz idem nachystat na poradnu tak potom sa ozvem pekny dnik 🙂

zuzu4444
15. máj 2012

@michelle1984 neboj vsetko dobre dopadne, aj nas maly je podla doktorov malicky, tiez mal minuly tyzdne len 2100 gramov, ale podla doktorov su prietoky v poriadku a tiez stale ma stresuju ze je malicky na dany tyzden, tak chodim stale po kontrolach ci rastie ako ma

majussska1812
15. máj 2012

@marianax dobre ranko. Tuto noc som celkom dobre spala,az nato ,ze ma bolelo hrozne lave rebro,lopatka ☹ no hruza. Aj ja mam dnes poradnu. Len moj Dr robi az od 16 hod. aj sa tam tesim a ako vzdy aj bojim ci je vsetko tak ako ma bit ☹ . Ma mi robit prietoky..

marianax
15. máj 2012

@lucy125 dakujem moja dam vediet urcite no ja som chodila na tie pasy len ked som chodila do ineho mesta na poradne ale ked sme sa prestahovali tu tak tu nieco take na poradni nerobia len ak si v nemocke tak tiez nad tym tak rozmyslam preco je to tak vsadial je to ine 😕

marianax
15. máj 2012

@majussska1812 neboj moja vsetko bude urcite v poriadku drzim palceky 🙂 😉

lucy125
15. máj 2012

@milacik0106 No som zvedavá mojko, aký dátum ti daju.Ja musím počka´t do pond. čo povie Dr. v nemocke, tak som stráááášne zvedavá.Juj konečne dnes dobré ráno, som sa normálne vyspala síce 3x v noci na wcko ale spala som jak batola po minulej noci 😉 😉 😉 aspoń niečo.

lucy125
15. máj 2012

@vebinka25 Ahoj, no ja ťa obdivujem teda, že to ešte takto pekne v práci zvládaš, klobuk dole. 😀 😀 😀 ja som na pnke od 5tt, teda už skoro mesiac na MD.Ty bud. mesiac začínaš MD tiež?Ďakujeme, že na nás myslíš, Michelle1984 ide prvá už tento týždeń, ja sa to dozviem až v pond. ak dovtedy neporodím, ale myslím, že nie, aj keď pijem ten ostružlinový čaj s malín a vysadila som magnesko.Silvia tá je tiež už otvorená, ja podla Dr. včera ešte nie, tak uvidíme, ako to tu dopadne. 🙂 🙂 🙂 Ty sa držkaj a dávaj na vás pozor v práci 🙂 🙂
@marianax Ahoj aj ja som tuto noc spala o mnoho lepšie ako minulu.Mylsím na teba ozvi sa čo, na poradni bolo. Držím, držím, palčeky 😀 😀 😀

kuriatko21
15. máj 2012

@lenca6482 Leni to musel byť zážitok v tej pôrodnici. Inak mňa môj gyn. vôbec do nemocky neposiela (Skalica), vraj budem chodiť až do konca k nemu, lebo tam majú plno... Teraz neviem, čo si o tom myslieť... ☹
Baby chodíte aj vy niektorá až do konca tehu len ku svojmu gyn.?

kuriatko21
15. máj 2012

@michelle1984 Držím moc palce! Nech hlavne všetko dobre dopadne.. 😉

kuriatko21
15. máj 2012

@marianax Dnes sa tuším spalo o kúsok lepšie, aj keď...už to nie je to, čo to bývalo...a asi aj veeeeľmi dlho nebude...🙂 Ale vydržíme... 🙂 Ja mám poradňu tiež dnes, tak uvidím, čo bude..
A inak ako tak rozmýšlam baby, furt neviem, či mám dosť vecičiek pre mimíska...raz si myslím, že to stačí, potom zas že nie...Už aby tu mimčo bolo, lebo manžela zo mňa porazí, čo furt špekulujem.... 😀

lenca6482
15. máj 2012

@kuriatko21 bud rada,mna tam poslala moja gynda len na monitor,bo ona to nema vies,tak preto,no a primarovi sa to velmi nepozdavalo,tak preto ma nechal uz do konca tehu chodit do rizikovej poradne..,tak uvidim zajtra co mi povie na ten papier moja gynda a zajtra pisnem co sa vlastne deje....

sandy80
15. máj 2012

@adulka165 ja som bola takto isto, keď sa doki prvýkrát vyjadril ohľadom pohlavia, povedal "asi dievča, nevidím pipíka - nehovoril, že tam nie je, ale že ho nevidno teraz" - tak som to brala s rezervou a na 4D už bolo krásne vidno, že to je chlapčisko🙂

sandy80
15. máj 2012

@kuriatko21 ja chodím celý čas len k svojmu dokimu, on mi robí aj pásy aj prietoky🙂 prvýkrát som v nemocnici bola len keď ma prijali a išla som rodiť🙂 a tentokrát to bude tiež tak🙂

bambulka248
15. máj 2012

baby kedy vam robili prvy krat tie prietoky?

lucy125
15. máj 2012

@bambulka248 Mne robili prvý krát prietoky asi pred mesiacom, ale ja chodím na poradňu každý týždeń, už vyše mesiaca, tak včera to bolo asi 4x čo mi robili tie prietoky.tebe ich už robili? Mne dokonca vytlačila v nemocke aj foto, s prietokmi, lebo malý jej furt do toho kopal, keď to nejako ináč nastavila 😀 😀

bambulka248
15. máj 2012

@lucy125 no mne to este vobec nerobili, preto zistujem. Vo stvrtok mam poradnu, tak mozno mi to budu robit teraz. Este sa ta spytam. Ty sa este kupes? myslim vo vani, alebo uz len sprcha? taku chut mam na kupel, no neviem ci mam 🙂

stella5612
15. máj 2012

Bambulka ja som v 37tt a kúpem sa vo vani stále. Malinkej sa to páči, tak pokojne kopká, a aj ja sa vo vode veľmi dobre cítim 🙂 Nevidím v tom žiadny problém 🙂

bambulka248
15. máj 2012

@stella5612 to som rada, lebo ja milujem kupanie a kupala som sa od zaciatku tehu a ani ma nenapadlo zeby sa to nemalo 🙂 Ale potom som sa docitala ze mozem potratit a infekciu dostat, alebo nebodaj predcasne porodit. Tak sa uz mesiac iba sprchujem, ale straaasne mi to chyba. Viac ma boli chrbat, vo vani sa mi vzdy tak ulavilo 🙂

ladore
15. máj 2012

ahoj dievčatá tak ako sa cítite? ja idem z poradne a zas mi tak fajin je od spodku... 😒 doktorka okrem steru na streptokoka aj radšej prezrela a zhodnotila, že maličká sa už chystá ale že ešte vydržíme.. lenže dokedy cca to nepovedala..... v nižke mám len že kčok 2cm -tuhý, a ked som sa opýtala že ako to vidí tak ona, že možno týždeň 2, ale že to môžu byť aj dni tak si vyber

lucy125
15. máj 2012

@bambulka248 Ja sa len sprchujem, lebo ja mám kupele zakázané, kvoli cievkam na nohách a moja gynekol. mi aj kupanie teraz zakázala kvoli tomu skrátenému krčku, tak ja len sprcha 🙂 🙂 Ale ak nemáš iné problémy, možeš si pokojne dať aj kupel. 😀

sandy80
15. máj 2012

@bambulka248 teraz v 36. tt robil prvýkrát🙂

sandy80
15. máj 2012

No chrumky moje, knedle kysnú, mäsko sa pečie, kapustička je hotová, chvíľka oddych, potom by som sa naozaj mala začať baliť - čo keď to na mňa príde 😅 Manžel by nenašiel ani len gaťky moje, nie to vložky a podobné vecičky 😀 😀 😀 Tak ťažko sa do toho púšťam...ale najprv spravím tie knedle a až potom začnem 😎

veronika66
15. máj 2012

Ahojte tak akurát idem s poradňe do pôrodu mi ostáva 24 dní a malý je otočený zadočkom dole a na to aby sa otočil je malá pravdepodobnosť tak bude asi cisárský rez... Inak ma 3000g a je všetko v poriadku až na to otočenie 🙂