Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ahojte zienky tak sa ozvem aj ja...ja poradna az vo svrtok som zvedava co povedia... Dnes mi je trosku tazsie, stvrdlo mi brusko tak dufam ze toorejde ale om sa dnes j riadne unavila... Musim este napisat prezentaciu kvoli obhajobe o skoly.... Hadam maly do buduceho utorka vydrzi.... Mohol by ved nech je mudry🙂 ja chcem uz tiez vediet aky je velky:(
Čafte tak dnes som mala aj ja poradňu a síce som ešte zavretá ale mám krčok skrátený na 2cm takže sa mám šetriť dúfam že tam malý ešte vydrží ešte je skoro 🙂
@kuriatko21 áno,ja ja až do konca tehu k svojmu gynekológovi 🙂 a som z toho úplne happy,lebo naposledy som mala iného gyn. a vtedy som musela stále do nemocky pred pôrodom 😒 pri konci aj každý druhý deň aj v sobotu ☹ a mám to cca 35 km len tam 😠 a tiež to bolo v lete,asi 40 rodičiek predo mnou.... 😖 tento gynekoló má všetky prístroje,takže all inclusive - aspoň dúfam, 😉
@veronika66 Mne povedala Dr, že sa može otočiť aj deń pred porodom 😉 😉 😉 Ale neboj, moj sa stále otáčal v jednom kuse, momentálne je už 3. týždeń hlávkou dolu.Kedy máš najbližšiu poradňu? 🙂 Ja v pond. v nemocke. 🙂
No Babulky tak uz som doma z poradne, prietoky v poriadku,maly je dolu hlavickou, ma 3100g 🙂 ze vsetko ok. Este musim pockat na vysledky z kultivacie.
ja zajtra poradňa 🙂 ráno utekám po číslo,potom veziem otca do nemocnice ☹ a potom naspäť do HC a čakať kým budem na rade 😉 dúfam,že bude všetko OK,lebo už druhý deň mávam poslíčkov 😉 a brucho tvrdne jak blbé a tie pocity - ako keby som sa už rozpadala 😖 ešte aspoň 3 týždne nech vydrží drobec 🙂
@majussska1812 jej super moja daj foto nech vidiiiiiiiime 😀
@majussska1812 No tak super,malý je dosť veliký 🙂 🙂 🙂 ja by som tak rada vedela, že kolko náš váži, ale hádam sa to v pond. dozviem. 🙂
@marianax No však to, ale táto neistota ma zabíja.Akurát sme došli s drahým domov a som na rozpadnutie sa, kríže, spodok brucha, nohy, otras všetko bolí jak blbé ☹ ☹ ☹ idem ešte uvariť na zajtra rizotko.
@monuska342 ja otvorena nie som ale mozes zacat rodit skor ved uz aj mozes moja ze uz si v deviatom a maly ma paradnu vahu tak sa nemusis bat 🙂
Ahojky maminky, nebo buduce maminky. Prosím vas pekne o radu. Už druhy krat v tomto týždni som zažila niečo ine.... čosom doposial nezažila. Uplne neprijemne tlaky zo spodu akoby ma niekto rezal ...oprela som sa o dvere a nebola som schopna sa narovnat... Mala som pocit, že sedim na noži... Trvalo to cca 3-4 min. Termin mame 13.6.2011 .. Prosím zažila ste to niektora? Miminko je dnes zrovna aktívne.... (A taky pod pravym prsnikom na brušku citim miernu vybraciu,,,, skoro cely den.... )
Dakujem velmi pekne za akykolvek dotaz, skusenost, radu.
@majussska1812 no krasne tesim sa s tebou 🙂 pekna vaha 🙂
@marianax No to som si aj ja myslela, ja vobec neviem čo somnou nacvičuju a čo sa nevedia dohodnu´t. koniec koncov zase na to doplatím len, ja. Mohli by si aspon domylsieť aké stresy su to, ale možem len snívať. ☹ ☹ Akurát sme došli z nákupov domov, rozsypaná som celá, všetko ma bolí ☹ ☹ ☹ Ako sa cítiš ty moja? na tej foto z pásov vyzeráš tak uplne v pohode a spokojne 🙂 🙂
@kuriatko21 Ja tiež chodím len k mojmu doktorovi - do nemocnice nie, a tie pásy čo tu baby spomínajú, mi nerobieva. Ale niekde som čítala, že už nie všetky tehulky posielajú na poradne do nemocky. Je to vraj na zvážení doktora. Tak asi keď sú sono a prietoky v poriadku, nie je to potrebné. Môj Dr. je veľmi dôsledný, takže mu v tomto dôverujem.
@lucy125 no ja mam najbližšiu v štvrtok budúci týždeň ale už na Kramároch konečne 🙂 🙂
@iruzbarska hm neviem moja co to moze byt aj ked cakam 5te babo toto co opisujes som nemala teda mala som nejake tlaky zo spodu ale nie az take nieco ako ty moze byt ze sa uz malinke pripravuje na porod mozno aj do tyzdne porodis hlavne sa vela setri moze byt ze malinke ma nejaku taku polohu ze ti to takto robi hlavne sa nenamahaj ale aj keby si porodila vsetko by bolo ok si uz v dobrom tyzdni drzkaj sa a nestresuj a ak nahodou to bude horsie alebo to neprestane tak chod k svojmu dokimu
@marianax dakujem Ti velmi pekne. Si poklad! Snažim sa momentalne ležat....cítim sa hrozne slabo a rozmyšlam, že si radeji zbalim veci do porodnice... Celu dobu citim tlaky v podbruši a mam pocit, že prasknem... Ešte raz dakujem za Tvoju odpoved a prajem nech je u Teba všetko v poriadku.
@iruzbarska ale nemas vobec zac moja len sa opatruj a tasku si mozes zbalit kludne a neboj sa moja ak to uz aj prislo tak ti len zavidiet budeme ze mas malinke uz pri sebe vsetko zle prejde a pride to kraaaaaaaasne 🙂 😉
@marianax Dakujem za užasnu podporu!!! Prave sa to zopakovalo pri stoji..ked ležim je to ok... Taky neprijemny vpich ...neviem to popisat.... DAKUJEM...A TAKY SA DRŽ 🙂
@cucuc No aj ja chodím do nemocnice na poradňu, v pond. mám druhu a tie pásy mi aj tyk nerobili, len sono, prietoky, palpačné vyšetrenie, moč a tlak, tak neviem podla čoho sudia, že pásy áno, alebo nie. 😉
@marianax No však vyzeráš dosť spokojne, na tých fotkách.No hádam už od Dr. niečo konkrétne vymámim v pond. už aby to bolo. 🙂 🙂
@iruzbarska naozaj nie je vobec zac ved preto sme tu aby se sa vzajomne podporovali 😉 a pri moceni ta neboli?
močenie je v poriadku.... je to take divne ... zaroven take šteklenie...
@majussska1812 ano ja som z tn, chodim k jankovskemu
@lucy125 Mňa už na poslednej poradni napríklad odspodu ani nepozeral, povedal že doteraz to robieval, aby prípadne vedel zabrániť predčasnému pôrodu keby som sa skôr otvárala, ale keďže už som v podstate v termíne, tak už to nie je potrebné. Že nechce zbytočne dráždiť krčok alebo zaniesť nejakú infekciu, že už je v podstate jedno či sa začnem otvárať teraz alebo o týždeň. Takže fakt je o len o tom, ako je lekár zvyknutý.

ahojte baby ste uz niektora otvorena?mne dnes povedala doktorka ze som na prst otvorena a krcok ma 1,5 cm....myslite ze budem rodit skor?maly ma uz 3kg takze je dost velky 🙂