icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
16. máj 2012

@silvia0201 No ja som mala kontrakcie pred 3 týždnami asi ale len asi 20 min to všetko trvalo, viacej nie. Magnesko neberiem len 3 dni zatial, dovtedy som ho brala asi vyše dva mesiace kvoli tomu, že už v 30tt som mala krčok skrátený len na 1 cm a teraz je už len na 5 mm skrátený, ale ešte v pond. bol zavretý. pijem ten čaj s ostružlín malín, tak neviem čo to do pond. somnou ešte urobí.bruško sem tam svrdne ale to sa asi len malý mrví, aspoń mi to tak pripadá. ☹ ☹ ☹ Ja to ešte neviem rozozna´t.

lucy125
16. máj 2012

Holky neviete mi poradi´t? Chcem si v piatok dať nafarbi´t vlasy, na čierno, moje su tmavohnedé, farba je bez amoniaku, možem keď končím v pond. 38tt?Neublíži to malému?

keira
16. máj 2012

@anika159 bola som na poradni, vseeetko OK, tak som rada, dufam, ze len ten vyter bude negativny 😠

keira
16. máj 2012

@lucy125 ja si myslim, ze nie, ja som sa tiez farbila nedavno

alicia28
16. máj 2012

@silvia0201 , no mám, lebo 1x bol porod ok ale to potom,,to bolo peklo, tak mam dohodnuteho lekara na vyvolanie porodu, hovoril mi ze staci byt na 2cm otvorena a mozu ti dat infuzku aby to spustila a ide to ako po masle
netreba potom uz cakat
len musi byt to otvorenie min, na 2cm inak by to mohlo koncit sekciou a to ja veru nechcem tak, ked sa to da normalne vytlacit tak naco sekcia???,,to je zbytocnost ked netreba.
bojim sa aj ja, sama som zvedava co zajtra, ake budu prietoky a ci som otvorena alebo nie, lebo falosne kontrakcie uz boli a aj tvrdnutie ale to je len take poplachove,
pri porode nebudem mat nikoho z rodiny, chcem si to prezit sama ale lekara uz dohodnuteho chcem,,,pri prvom porode som bola hrdinka ze to netreba ale uz nie som,,nejak ma to hrdinstvo preslo 😀

lucy125
16. máj 2012

@keira Ďakujem super, upokojila si ma, tak sa dám ostriha´t aj nafarbi´t nech som kočka do porodnice 😀 😀 😀

keira
16. máj 2012

@jankalac aj mne volali, ake trapne .. ze mam to stastie a ze my ponukaju takuto moznost

myska183
16. máj 2012

@adulka165 co sa tyka toho odberu, mne volali pred dvomi dnami, tak som sa na to pytala svojej doktorky, ci nahodou o tom daco nevie. povedala, ze vie, ze to davali aj pred sviatkami a ze jedna kocka od nas vyhrala i ten kocik a jedna dostala odber uplne zadarmo. ze nemam co stratit, lebo to ti odoberu a do mesiaca ti daju vediet na kolko vahy je vhodna a ci je vobec dobra a vtedy cize po mesiaci ti dojde aj sek. takze ak nebudes chciet proste nazaplatis a oni to daju do verejneho registra, takze ja som si to dala.

keira
16. máj 2012

@lucy125 aj mna strih caka, lebo vyzeram jak jezibaba 😀 .. a veru musime byt kocky 🙂 ... vsak nech sa nas tie nase babatka nezlaknu, ale uvidia kraaaasnu maminu 😎 😀

keira
16. máj 2012

@myska183 ale potom tam je aj rocny poplatok za uskladnenie a pod ..

keira
16. máj 2012

ozaj .. aj masirujete hradzu?

alicia28
16. máj 2012

@keira ,hahhah no to oni maju stastie ,,,ze sa im nato este vobec niekto chyti .......v dnesnej dobe ked je veda daleko v predu a tie ich reklamne predmety su vhodne akurat do kosa, skoda ze ludia nie su viac informovany, .....hned by to stalo 50 € aj s uskladnenim 😀

anika159
16. máj 2012

@keira no super to s tebou tesim🙂 ja idem zajtra uz o 7 tam mam bytnastupentak som zvedava co sa dozviem🙂) ale uz ma ta nemotornost moja rozculuje

keira
16. máj 2012

@alicia28 vsak to, strasne sa mi nepaci, ze sa zo vsetkeho robi business ☹
hrozna materilna spolocnost .. ! 😠

silvia0201
autor
16. máj 2012

@alicia28 😀 😀 😀 ja som hrdinka nebola ani pri jednom a ani teraz nebudem. no ja som tiež chcela konkrétneho dr, ale ten ma nezobral, lebo má veľa, tak to nechávam tak. hádam ma nenechajú len tak na pospas osudu 😝

silvia0201
autor
16. máj 2012

@lucy125 neboj. donekonečna tehu neostaneš. poriešia ťa naši skvelý doktori 😝

myska183
16. máj 2012

@keira sak ano 58 eur. ale ked uz tak to splatim tromi danovymi bonusmi. myslim, ze 60 eur ta mesacne vyjde po 5 eur a to clovek minie ani nevie kde.

milacik0106
16. máj 2012

@sandy80 netuším .. ja som im povedala, že u mňa to neprichádza do úvahy (odber pupoč.krvičky) tak sme to neriešili už

alicia28
16. máj 2012

@silvia0201 , budem ti drzat palce, nech to dobre dopadne,
hadam to zvladneme uplne super, a budeme mat dietatko hned pri sebe.
ja sa na to tesim, to malinke kuriatko ked mi daju 🙂 ,
ja som oslovila niekolko lekarov kym sa mi to podarilo, tiez mi lepilo,,,ja uz bez dohodnuteho lekara nejdem,,,jedna zla skusenost mi stacila a keby sa to ma znova opakovat tak to nie,,,nebudem riskovat, uz len ten pocit ze tam nebudem sama a niekto kto aj vie o com je porod,, / lebo manzel my mi bol neviem ako uzitocny 😀 / tak som rada ze niekto mi pomoze a nenecha ma na pospas osudu, ze nejako to dopadne hlavne podpora psychicka treba to je asi zaklad ,,verim viacej lekarom ale keby ma mal niekto z rodiny drzat za ruku a stresovat viac ako ja 😀

silvia0201
autor
16. máj 2012

@alicia28 veď aj môj chce byť pri tom, len neviem, či sa mu to bude páčiť, lebo ja budem strašne nadávať a hlavne na neho, lebo on je všetkému na vine 😀 😀 radšej by som bola sama.........

alicia28
16. máj 2012

@silvia0201 😀 😀 😀 , ja by som tam manzela nechcela ani za svet,
asi by mi to viac uskodilo ako pomohlo,,,
lebo aby sa na mna pozeral ze ako trpim,,,mne sa to zda nejake divne skoro az uchylne,,,,neviem........ ja mam na to taky svoj nazor,,ze je to moj porod a nechcem tym otravovat okolie rodiny,,nech sa oni tesia ked to bude vonku a personal v nemocnici nie je tak citovo zaujaty a urcite mi bude viac napomocny ako keby som tam mala cely rodinny klan zo sebou 😀 , ja nadavat isto nebudem,,ani pri prvom porode som nenadavala len som ticho lezala a dychala ako mi kazali 🙂

mirka1210
16. máj 2012

@kuriatko21 záleží od každého doktora a od toho ako je prístrojovo vybavený 😒 náš ma toho veľa čo sa týka prístrojov ale preto,že má aj veľa pacientiek,tak nie vždy robí všetky vyšetrenia,lebo by to nestíhal 😒 😖 aj dnes,keby som mu nepovedala,že mám dosť časté tvrdnutie brucha,tak ma ani palpačne nevyšetrí 😒 predtým som zas mala gynekológa,ktorý mal asi iba len najstaršie sono aké ešte existuje - teda vyšetrenia prístrojmi žiadne,len palpačne pri každej poradni 😒 a pri poslednej ma zo zákona musel poslať pred pôrodom už na poradne do pôrodnice kde budem rodiť,takže vtedy mi to robili v nemocnici - pásy,prietoky,sono 😉 je to veľmi individuálne 😉

lenca6482
16. máj 2012

@kuriatko21 ahojky,no povedala mi,ze asi mala spinkala podla tych kriviek,tak v pondelok tam idem zasa na ten monitor,tak uvidim,stale taka neistota...napisal mi tam doktor ze male malo pulzov 146/min,pozerala som to na nete a ze je to stale norma,tak fakt neviem,len ma takto stresuju...tak budem zasa cakat do pondelka...fuu,tak to nechapem ze ta neposlali este ani na prietoky a ani monitor,to sa bezne robi....??popytaj sa nato

cucuc
16. máj 2012

@sandy80 Veruže neviem, mne to ponúkali už dávno ešte pred Vianocami a bolo sa vtedy treba rozhodnúť. Teraz neviem o nikom, komu by nedávno volali. No bolo by super, keby sa to dalo na hocikoho preniesť keď ste sa pre to rozhodli. Tak si skús zistiť, či ti to niektorá kočka odtialto môže venovať. Keď to toľkým ponúkajú a väčšinou bez úspechu, možno sa potešia, že by si mala záujem.

marianax
16. máj 2012

@silvia0201 ale moja neboj ved porodid musis aj ked chapem i ten strach ja ho mam tiez no bojim sa cisaraku ale ked si tak spomeniem na predosle porody nebala som sa a sama nechapem preco len uz ak som dostala bolesti tak aj hej ale potom ked sa bolesti stupnovali bolo mi to uz jedno chcela som len cim skor porodit 🙂

marianax
16. máj 2012

@indys ahoj moja ja som tu uz vcera aj chcela pisat ze ako sa nam mate to je uzasne ze uz idete domkov tesim sa s vami a zelam vela zdravicka nech maly krasne pribera a robi vam radost 🙂 😉

marianax
16. máj 2012

@lucy125 mozes ja som farbila minuly tyzden 🙂

lucy125
16. máj 2012

@keira @marianax Ďakujem holky, takže v piatok idem na to 😀 😀 😀 nech sa ma krpec potom nezlakne. 😀 😀

@silvia0201 No to dufam, že tu nezostenm sama tehula, vy už doma s krpcami a ja tu ešte s bruchom 😒 😒

mirka1210
16. máj 2012

takže dnes po poradni všetko čo sa týka bába OK,krčok drží 😉 streptokoka nemám,ale tú escherichia coli hej a tak čipky obdeň 😖

lucy125
16. máj 2012

@mirka1210 No super, tak malý je ok, to je najhlavnejšie 🙂 🙂 🙂 Streptokoka ani ja nemám, ale asi v 28tt som mala výtok a tiež garnelu vaginalis a ešte jedného streptokoka, brala som ATB a čipky vkladala, odvetdy všetko ok 🙂