Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@eemmaa No to je pravda, ale, to je potom problém tých rodičiek, ja nie som zvyknutá robiť scény, ja aj síce niečo vydržím, ale už ke´d sa nedá, tak sa snažím iba tichučko vzdycha´t, alebo tak, radšej zatnem zuby a stekaju mi slzy od bolesti, ale takéto scény to je na hlavu podla mńa. 😒 😒
@anika159 No však moj, tam chce byť somnou aj ja som rada, nenutila som ho do toho, ale uvidíme či pojdem sekciou alebo normálne 😒
@mirka1210 No gratulujem pekne, aj vy ste májoví? 🙂 🙂
@silvia0201 No medzi prvými nebudem, tam už su milacik a michelle1984 tá bude mamina už zajtra 🙂 🙂 No ja sa vážne bojím, že tu zostanem sama ako tehula 😒 😒 😒 Niektoré idete sekciou na 100%, niektoré ste už otvorené a iné zase máte kontrakcie a ja nič a to začínam v pond. 39tt.A to ma dos´t ubíja, bojím sa že budem ešte 4 týždne aj prenášať. 😒 😒
@ladore No peve v to dufam moja, že aj ja sa k vám pridám, dufam, že čo najskor, lebo zatial sa nič nové u mńa nedeje. 😒 😒
@jana3720 neboj ako tretorodička to budeš ma´t podla mńa lahšie a rýchlejšie.ja sa zatial neotváram, žiadne bolesti nič, nie že by mi to chýbalo, ale aspon nejaký dokaz porodu by som mala.V 30tt mi hrozil predčasný porod zastavili mi to a teraz sa asi ani nerozhýbem tak skoro. 😒 😒
ahojte baby, tak ja pidavam moju skusenost s manzelom pri porode - urcite odporucam, mne to velmi pomohlo psychicky hlavne v 1. faze porodnej, kedy je rodicka viacmenej sama a manzel je dobrou oporou. Moj ostal az do konca a zvladol to lepsie ako ja 🙂
Môj priateľ sa k pôrodu akosi zdráha. Vraj si myslel, že je to intímna záležitosť a ja ho tam nebudem chcieť, no ale som mu povedala, že ho tam chcem.. ale netvári sa nadšene 😒 .
este mam otazku, je pravda ze druhy porod je lahsi ???
Holky a je pravda že sa plati, keď chcem mať manžela pri sebe pri porode? Tuším 17€ sa mi zdá, ale neviem to na 100% alebo to záleží opať na nemocnici? 😉 😉
@lucy125 no moja dúfam že to bude ľahšie 😅 pri druhom som tiež myslela že to bude ľahšie a figa 😖 ale sestrička mi vravela že po 10 rokoch je to ako by som bola prvorodička ,že do troch rokoch po sebe je to ľahšie 🙂 tak potom napíšem či je to pravda 😒 a doma pred pôrodom sa budem snažiť byť čo najdlhšie aby som nemusela byť sama v nemocke bo manžel horší bojko ako ja on by k pôrodu nešiel ibaže by ho uspali 😝 ešte stále si ani nebalím veci veď kopec časuuuu 😉 Inak som pozerala na fotky čo máš a tie vložky čo máš zbalené ,keď pôjdeš rodiť normálen neviem či su vhodné,oni majú povrch taký jak pogumovaný a najlepšie su vložky klasické čo sú určené po pôrode,iba taká menšia rada 😉
@miskaska hmmm a nema kamaratov čo boli pri porode, bo mojho drahého aj motitovalo to, ako mu druhí opisovali aký to bol super zážitok byť pri porode a vidieť toho krpca a tak.
Ved mu vysvetli, že on bude pri tvojej hlave ked už tak a nič také tragické neuvidí 😀 😀 aby potom nelutoval že nebol
@jana3720 No ja mám tých vložiek viacej, 2 balíky alwaysiek jedny denné, jedny nočné a 3 balíky tých klasických poporodných bez krídelok, nelepiacich aj gaťky mám aj 3 ks bavlnenných, aj 3ks zdravotných, kde idu tie poporodné vložky, tie na foto nevidie´t. 😉 😉 Ty si v 38tt a nie si pobalená? ja už vyše mesiaca 😀 😀 😀 a pri mojom šťastí pojdem odtialto naposledy 😒
@anika159@miskaska Fúha 30€? No ja sa musím popýta´t, v pond. idem do poradne, ak Dr. rozhodne že pojdeme normálnym, tak sa hneď spýtam kolko sa platí, keď chcem drahého pri sebe.Aj nejaká zmluva sa o tom spisuje? neviete?
@anika159 My sme mali pre dievčatá Lilliana a Vanessa, pre chlapca Peter, po manželovi a Martin, keďže bol chlapec, drahý rozhodol, že nie po ńom, tak bude Martinko 😀 😀
@lucy125 no plati sa ak chces EPI ak chces nadstandard ak mas zmluvneho porodnika... Tu v ba su maju vsetky poodnice rovnake ceny co je super ze si clovek vybera potom na aklade nemocnice nie cien...jaj ja by som sa tiez uz chcela zhodnut na mene ale neako to staale odkladame:((
@marianax , ja veru nechcem mat nikoho z rodiny pri porode, to by bol este vesci stres pre mna a pomoc asi ziadna.....verim personalu ,,oni su nato zvyknuty a vedia co treba 🙂
prave riesim kontrakcie ci uz to mam alebo zase falosny poplach,,
ani sama uz neviem ako to je....
neviem stat ,,sediet, lezat,,,byt pri notebooku je tiez takze tak tu chodim ako drak po dome a neviem co bude nasledovat,
asi idem spat a neriesim to, ja ani neviem co to tie kontrakcie su,,,ved ma boli brucho ,,tvrdne mi,,,bolest vystreluje do chrbta a noh ako menstruacia a nie som si ista ze co sa deje ale tento pocit som mala aj pred 2 tyzdnami a potom to preslo tak asi mozno falosny poplach zase. 🙂 nejak to uz vsetko dopadne len nech to máme vsetky za sebou a bude nam fajn 🙂
@miskaska No však aj ja mám zbalené tie podložky pod seba, v zozname bolo že 5 ks stačí, tam mám 5 ks v taške.bez nohavičiek?Však tie poporodné vložky, čo kážu kupiť idu do zdravotných nohavičiek, tak neviem. 🙂 🙂
@anika159 No ja budem rodi´t tu v TO je tu len jedna nemocka, tak sa spýtam tam.Nadštandard nechcem, zbytočne vyhodené € poda mńa, Epi tiež nie a už vobec nie porodníka, nebudem platiť niekomu, kto má za to plat a musí maodrodi´t tak či tak 😒 😒
@lucy125 si sa pytala tak som odpovedala... Ja som si lho robila resers kde tuto v ba budem takze som si to nastuovala🙂 ja porodnika mam zazmluneneho... A epi chcem ze no mat tu moznost dat si ju neviem ci ju budem chciet ale aspon vediet ze i to mozem dat pichnut... Ak sa epi nepoda vratia peniazky ....

@marianax presne tak ako píšeš. aj ja najprv nervy, stresy, des. potom keď sa to začne chytí ma panika a keď je to už v plnom prúde, to chcem mať čím skôr za sebou...