icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

cruellka
16. máj 2012

@lucy125 Ahoj ja som sa sem už dávnejšie pridala ale velmi neprispievam.Neboj určite nebudeš posledná,práveže ako to tu čítam myslím,že posledná budem ja.V pondelok som bola u dr.a krčok ešte drží nemám ani žiadnych poslíčkov ani nič normálne tu kočkám závidím že už to budú mat za sebou 🙂

cruellka
16. máj 2012

@jankalac Ahoj daj potom vediet ako dlho si čakala na monitor a poradňu ja som tam volala a objednali ma na budúci týždeň na utorok o 11.00 ale strašne pochybujem že ma zoberú o tej hodine,to je asi len taký orientačný čas. 🙂

chelonka
16. máj 2012

@alicia28 jasne že personalu musíš veriť inak sa neda 😀 😀 😀 ved partner alebo rodina pri porode tam nesluži jak kontrola personalu, ale psychycka a niekedy aj fyzicka podpora počas prvej a druhej doby porodnej. bo ževraj si v tedy takmer celý čas sama, presonal ta pride kuknut a skontrolovať len sem a tam

jankalac
16. máj 2012

@cruellka jasne, ja idem zajtra hned na siedmu na tie prietoky a potom do poradne, tak ked pridem, podam spravu 😉

cruellka
16. máj 2012

@jankalac ok no som strašne zvedavá mne sa tam vôbec nechce íst keď si predstavím to dlhé čakanie 😒

jankalac
16. máj 2012

@cruellka no niekedy ked som cakavala u mojho dr na 218tke, tak som pozrela na koniec chodby a bola som zhrozena, ze kolko tam je bab, ale niekedy to islo dost rychlo.... neviem kolko bude trvat ten monitor, ci nejakych 15min alebo pol hodinu.... a kazdy tyzden takto chodit s brusiskom, to je dost.... mne uz sa nechce ani do obchodu chodit 😉

lucy125
16. máj 2012

@jana3720 ja mám poradnu v pond. tak som tiež zvedavá. No hlavne, že máš všetko doma 😉pobali´t je to najmenej.
@anika159 Ja by som sa Epi bála, lebo tu v TO nevedia ani spinál do chrbáta pichnut nieto ešte do miechy, u nás by som to neriskovala ☹ ☹ Kolko si platila za zamluvnenie porodnika? 😉
@chelonka Aha no ja neviem, ja mám zbalené, aj také, aj také, však uvidím, čo budem potrebovať a aj tie plachty pod seba mám zbalené 😉 😉

lucy125
16. máj 2012

@cruellka No však uvidíme,ako sa nám to rozbehne.ja už v pond. budem 39tt začínať tak uvidíme, či mi nakoniec nebudu ešte aj vyvoláva´t po termíne 😒 😒

chelonka
16. máj 2012

@lucy125 no sak aj ja mám zbalené aj to aj to aj to 😀 😀

cruellka
16. máj 2012

@jankalac Veď to že tam treba chodiť každý týždeň ja to síce nemám ďaleko bývam v Dúbravke ale aj tak to máš pol dňa zabitého 😉

cruellka
16. máj 2012

@lucy125 Ja v pondelok začínam 38. ale velmi by som nechcela prenášat a to ešte aj chodím do roboty som myslela že keď sa budem viac hýbať tak to pôjde skôr
🙂

lucy125
16. máj 2012

@cruellka ty ešte chodiš do roboty? 😨 😨 😨 No klobuk dole pred tebou, ja sa už ledva hnem doma.Ty nie si na MD? 😉

jana3720
16. máj 2012

@lucy125 no veď, aj ja rozpravam veď kým človek porodí tak sa stihne aj pobaliť 😀 tak dobrú noc a hlavne vyspi sa

cruellka
16. máj 2012

@lucy125 Som na MD ale ja robím na živnost tak si viem tú robotu niako prispôsobit ako vládzem.Síce ma bolia nohy aj mi puchnú ale čo už musím ešte niečo zarobit lebo nakolko som živnostník mám materskú úplne na prd 😖

lucy125
16. máj 2012

@jana3720 Ďakujem pekne, aj ty sa pekne vybuvaj, tak zajtra 🙂 🙂 🙂

lucy125
16. máj 2012

@cruellka Aha to je potom jasné.ja som na pnke od 05.10.2011 t. j. od 5tt a od 24.04. som na MD dnes mi akurát došiel zo sociálnej výmer, na MD a zajtra by mi mali dojs´t prašule, čakal som dnes ale smola a to som doteraz stále dostávala prachy 16teho až do dnes. 😒 😒

cruellka
16. máj 2012

@lucy125 tak to ti nezávidím byť tak dlho doma však tieto úrady majú na všetko čas,hlavne že my musíme platiť načas 😒

veronika66
17. máj 2012

Dobré ránko 🙂
Toto bola moja najhoršia noc asi mala som strašné bolesti v podbrušku, už som si myslela že pôjdeme ... ale po hodine to prešlo ani som sa pohnúť nevedela.Ak to boli ti poslíčkovia tak sa pri pôrode asi zbláznim 😒

kuriatko21
17. máj 2012

Čauko baby, min. týždeň som myslela, že už každú chvíľu porodím a tento týždeň som tak v pohode, že sa obávam, že budem posledná ja. žiadne príznaky, náznaky, nič...krčok drží jak šlak (a to ho mám operovaný), cítim sa v poho, v noci už zas môžem spávať... Akurát teda funím... Niekto tu spomínal epidurálku, ako ste na tom vy? Ja by som najradšej bola hrdinka a zvládla všetko úplne normálka prirodzene, ale kdesi v kútiku si hovorím, či si ju predsalen nedať a neuľahčiť si to, keď sa dá....Ako ste rozhodnuté vy? 😒

anika159
17. máj 2012

@kuriatko21 takisto ako ty..najednej strane i hovorim kolko bab to zvladli ale nieco mi aj hovori ze hm... Co ked... Aspon mat tu moznost mi pride lahsie... Je to dilema.....

veronika66
17. máj 2012

@kuriatko21 po mojích nočných silných bolestiach čo mávam si ju určite dám už som rozhodnutá 🙂 a to mi povedala doktorka že sú len poslíčkovia, keď prídu ozajstné kontrakcie tak to bude o dosť silnejšie tak ja si dám epidurálku určite 🙂

mirka1210
17. máj 2012

@anika159 ja som nad ňou tiež vždy uvažovala/teraz 3x 😀 😀 / ale nemala som ani raz 😉 po druhej som si povedala,že v živote viac - buď sekcia alebo epidurál 😀 a teraz pôjdem zas bez nej 😉 je to lepšie pre bábo,nakoľko som počula,že to môže skončiť kliešťovým pôrodom,či nečakanou sekciou 😠 tak buďme z toho múdre????čo má byť,to bude - ja len dúfam,že tento nebude horší ako ten druhý pôrod,lebo to si už fakt neviem predstaviť ☹ a prah bolesti mám hodne vysokýýýýý 😉

michelle1984
17. máj 2012

pekne ranko prajem. vcera o 14.-tej sa nam sekciou narodila krasna dcerka Sara s vahou 1800g. malicka je ubytovana na jyske a ja na sestonedeli a budem za nou chodievat. pri sebe ju zatial nemozem mat. ked som ju pocula a potom videla som sa od stastia rozplakala. hlavicku ma malinku a uz kopu vlaskov. na to aky to je drobec ma teda riadny hlas 😉 esteraz vam vsetkym dakujem za podporu 🙂 budem priebezne pisat co nove.

zuzu4444
17. máj 2012

@michelle1984 gratulujem a prajem vela, vela zdravicka 🙂

miskaska
17. máj 2012

@michelle1984 Aký drobček. Želám Vám obom len to najlepšie.

mirka1210
17. máj 2012

@chelonka presne tak,personál si buď spí,alebo lieta neviem kde,poprípade rodí inú rodičku 😒 a vtedy je človeku veľmi smutno,citila som sa taká osamelá a aj vyplašená občas,lebo keby sa niečo prihodilo nečakané,tak ťa nájdu aj za hodinu či viac.. 😠

kuriatko21
17. máj 2012

@michelle1984 Blahoželám k maličkej, nech pekne rastie a priberá a nech ju máš čím skôr pri sebe.. Držte sa! 🙂

jakani
17. máj 2012

baby, uz ste riesili nieco ohladom toho Prispevku pri narodeni dietata, a Pridavku k prispevku pri nar. d. ????? Ci staci zacat behat s papiermi az po porode? 😕

@michelle1984 gratulujem, a hlavne veeeeela zdravicka...dievcata su velke bojovnicky, tak vela sil vam obidvom! 😉

mirka1210
17. máj 2012

@michelle1984 joj moja,tak už to máte obe za sebou 🙂 blahoželám 🙂 a že je maličká 🙂 z toho si nič nerob 😉 ona ešte predbehne aj tých čo prídu na svet 3kg 😉 všetko dobré,hlavne veľa zdravíčka malinkej i mamičke 🙂 ja poznám jedno dievčatko,ktoré sa narodilo v 24.tt a malo 800g 😕 teraz je to slečna,ktorej ťažko hľadať páru - v škôlke si ju nevedia vynachváliť,nakoľko je veľmi až nadpriemerne šikovná a inteligentná 🙂 takže z tej váhy si nič nerob,všetko bude dobré 🙂 držkajte sa 🙂

mimca20
17. máj 2012

@jakani Toto riesil manzel az po porode 🙂