icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

sperka
21. máj 2012

@bambulka248 myslím, že nám bude až horúco a budeme chcieť, aby náš deň trval viac ako 24 h. 😀 No už by som bola rada, keby som to mala už za sebou

zuzu4444
21. máj 2012

@eemmaa nechame sa prekvapit 🙂

alicia28
21. máj 2012

@eemmaa , radsej necakaj nic, budes to riesit ked to bude aktualne a hlavne nech to dobre dopadne, mne prvy porod vyvolali a dalo sa to ale potom som sa nevedela 6 mesiacov posadit takze problemov a bolesti som mala vela a porod bol proti tomu malina, kazdy sa stresuje ze co porod ale to je chvilka a co potom..,....teraz sa bojim ako dopadnem ale verim ze uz len lepsie,,ze sa nezopakuje tolke potrhanie ako 1x, ked uz som druhorodicka snad to lepsie zvladnem,,,,sekciu nie,,,,chcela som normalne a aj teraz to tak chcem,,ani ziadne epiduralky a nic podobne,,,nejako to vytlacim a bude fajn

eemmaa
21. máj 2012

@alicia28 to mas pravdu radsej nic necakat ale aspon sa tesim na ten ultrazvuk uz ked nic viac 🙂 no tak ja chcem tiez normalne rodit ale tu epiduralku som si dala radsej pre istotu ked sa nestihne tak mi aj tak nic ine neostane ako odrodit maleho normalne ale hadam to bude rychli porod.

lucy125
21. máj 2012

@bambulka248 No tak to máš super, ale možno je to tým, že si ešte len 35tt.Mńa unaví už aj 20 min cesta do mesta pešo.Mna malý okopáva už aj bolestivo, strašne do pravého boku, ale až sa kolkokrát prehnem od bolesti, čo tu nožinku tak natiahne prudko, alebo ju opre, ale aspoń viem, že tam je.Akurát som vstala po poobednajšom spánku a malinký mi štikuta, lavý dolný sval pri panve sa mi natriasa 😀 😀
@buba12 Fíha no super, pukance žbožnujem určite pri prvej priležitosti vyskušam ihneď, ďakujem za info 🙂
@michelle1984 No to máš super, že mlieko po 3 dnoch niektorým sa ani pri normálnom porode skor ako za 5 dni nespusti.A boli odsávanie? lebo niektorá že hej, niektorá že nie.Ja ak neporodím do pond. normálne idem sekciou ale na celkovu som sa dala radšej. 🙂
@alllexa1 Juj dufam, že máš pravdu a bude to fakt za pár, odrátavam už dni do pondelku, keby aspon piatok už bol, som stráááášne už nedočkavá 🙂
@zuzu4444 Ja nemám žiadne prízanky, poslíčkovi naposledy pred 4 týždńami odvetdy nič, bruško netvrdne, pijem čaj s ostružlín malín a Dr. dneska v šoku, že sa somnou nič nedeje bolesti ani nič.A ked ma kukla, že som na špic prsta otvorená a keď neporodím do pond. da mi termín na sekciu, a to som ani netušila, že som otovrená vobec, lebo min. pond. na poradni som bola ešte zavrená. 😉 Takže nejako ako ty, o ničom neviem zatial 😉

michelle1984
21. máj 2012

@lucy125 ja odsavam pomaly, nerada si robim bolest 😀 mam rucnu takze si regulujem tlaky.

majussska1812
21. máj 2012

Baby pisete tu niektore,ze citite ako sa vam ked vrti hlavickou tlaci na krcok. a to je aky pocit? Ja som mala vcera vecer zase falosne kontrakcie,ak je su to oni ... Uplne ma v podbrusku pichne,ze ani krok sa mi neda skoro urobit. Tak ma to sem tam aj picha do susky ☹ ako keby niekto z tenkou ale dlhou ihlou odspodu.

bambulka248
21. máj 2012

@lucy125 no hej mna to mozno este len caka 🙂 uvidime. Tak ked dlhsie sedim, tak rebra trapi aj ten moj drobcek. Najlepsi je ked chodim, vtedy ani neviem ze ho mam. Ja mam skor problem s tym ze mam uz druhy krat mykozu :(

lucy125
21. máj 2012

@michelle1984 No takže odsávanie vcelku asi boli čo? Alebo su to len nejaké tlaky?nevime si to predstavit, aj ja mám ručnu odsávačku Avent a kolko ti min. trvá kym odsaješ do flašky mlieko? 😉
@majussska1812 No ja to citim ked sa malý zaprie nožkami pod moje pravé prso, navrie mi tam guča a potom hrozné tlaky do mechura a pichá ma tiež v pošve ako teba a ešte také pocity mám, ako keby mi trčal už medzi nohami, neboj máme to všetky to pichanie, asi to tak musí byt. 🙂
@bambulka248 No mykoza je velmi nepríjemná vec, aj ti Dr. dal niečo na to? Niektorým pomáha Gynozol, však vyskušaj, mne pomáha Flora Gyn to sa strieka do pošvy može sa to aj v tehu, je to z aloe vera 😉

sijust
21. máj 2012

@majussska1812 ja to tak mam 😒 malinka je od 20tt nizko a uz mi dr pred tyzdnom hovorila,ze moze tlacit na krcek,ze uz je velka a nema miesta...je to take pichanie,dost bolestive,v mieste ako zacina ochlpenie...

bambulka248
21. máj 2012

@lucy125 mne dal cipky vaginalne, len s tym mam dost problem bo ked si to vecer dam a o dve hodinky idem cikat tak to ved vies vyteka von. niekedy sa to nestihne ani cele rozpustit tak dufam ze to bude ucinkovat

lucy125
21. máj 2012

@bambulka248 Neboj ide, ja som to mala tak isto, som mala výtok asi v 30tt a dala mi ATB užívať orálne a vagin. čipky také veliké a aj volžky som musela nosiť na noc a tiež sa to rozpušťalo a učínkovalo to, aj ked to tam nebolo celé, oni s tým rátaju že aj cikať chodiš 😉 a že to vyteká.

miskaska
21. máj 2012

@bambulka248 ja som pred tyzdnom dobrala capiky Gyno pevaryl. Tiez som si nie ista, ci mi zabrali. Hned po zavedeni som utekala do postele, lebo to zo mna par krat vypadlo, ked som este pobehovala 😀

bambulka248
21. máj 2012

@miskaska ja mam tiez gyno pevaryl no strasne to je ........ stale to vyteka a to nehovorim o tom ked idem v noci na wc. no dufam ze to zaberie

bambulka248
21. máj 2012

@lucy125 no dufam ....... mali by vymyslat len oralne. Ja neznassam tieto vaginalne blbosti 🙂

alllexa1
21. máj 2012

@lucy125 - odsavanie by nemalo boliet, ved ani kojenie neboli🙂 je to troska taky tlak, ale mne to moc odsavackami neslo, jedine takou elektrickou a aj to som za pol hodiny mala len 100 ml. Mozno aj preto, ze som pritom kojila, vzdy bolo treba pockat dve-tri hodiny, aby sa dalo nieco odsat. A na zaciatku mi to vobec neslo, to bolo mozno 20 ml.

@bambulka248 - a ako sa Ti zacala prejavovat ta mykoza? Aj Ta nieco stipalo?

lucy125
21. máj 2012

@bambulka248 No však ani ja, nemám rada, tam všeličo strkať 🙂 ale čo už narobíš, musíme vydržat.
@alllexa1 Aha no ja neviem som prvorodička, tak som nikdy nekojila, ani tak, ale viem, že niektoré radšej kupuju sušené mlieko, ako by mali odsávať tak neviem, som zvedavá aké to bude 😀

marianax
21. máj 2012

@lucy125 takze ak neporodis tento tyzden az potom ti daju termin sekcie hmmm moja zlata ja som si myslela ze uz dnes ti daju datum sekcie no co urobis mozno je aj lepsie ak porodis prirodzene 🙂

bambulka248
21. máj 2012

@alllexa1 svrbela ma zvonku. Prvy krat ked som to mala som to zanedbala lebo som si myslela ze to svrbi z holenia, alebo z intimiek. Ale potom sa mi urobili take pluzgieriky a zacalo to svrbiet aj zvnutra. Teraz som uz bola mudrejsia, takze ked zacalo zvonku, tak som isla k dokimu. Oba razy mi dal gyno pevaryl cipky

sijust
21. máj 2012

@lucy125 Lucka,citam,ze si mala vytok a dr.ti dal atb...ja mam vytok cele tehu,musim stale nosit slipove vlozky...ja som to hovorila dr...este tak zo zaciatku a ona,ze je to normalne...kym neboli,nestipe,nepali,nesvrbi,nezapacha..tak to neriesim...ty si mala aky problem,ked musel dat lieky? 😕

stela01
21. máj 2012

@lucy125
@alicia28 po ivf zeny neberu ani ako rizikove,tam bude iny dovod, na sekciu.

chelonka
21. máj 2012

@miskaska
no miska, vy ste sa ale s krpcom rozbehli, šak hovorím, že vy ma nakoniec ešte predbehnete, alebo sa na kramaroch stretneme, hmm ja mám pocit momentalne taký že na mna to asi tiež príde o niečo skôr

lucy125
21. máj 2012

@stela01 Ja som bola na rizikovom po umelom od 5 tt mojko, takže ako ktorý Dr.
@sijust No ja som tiež myslela, že to je od tehu, tiež nebol biely nesvrbel, neštipal, nepáchol, nič len intimky som nosila, Dr. mi urobila ster a mala som tam Streptokoka a Garnellu Vaginalis, dostala som ATB orálne a vag. čipky na vkladanie, tak neviem čo to tvoj Dr nerieši, aspon pre istotu výter ti mal urobit či je negat. 😒
@marianax No však uvidíme,ale Dr už na 100% rozhodla, že ak do pond. nič tak bud. týžden sekcia bude, tak hádam do bud. víkendu už budem mať malého pri sebe ešte vraj počkáme čo ten to týžden 39tt a v pond. začínam 40tt tak ak dovtedy nič sekcia bude.A ty mojko, ako sa citiš? Ja som mala dnes hrozne vysoký tlak na mńa 😒

sijust
21. máj 2012

@lucy125 na streptokoka mi bude robit az 30maja ster...som sa radsej nemala ani nic pytat...lebo zas budem mat az do poradne nervy...mam takyto vytok od zaciatku tehu,v nemocke to neriesili...nikto nic...na jednu stranu tak ako hovori moja mamina,sladka nevedomost...ja sa az prilis sledujem,mm mi chcel konikovanie uz zakazat...no mala som si zas co zobrat do hlavy 😒 aj tak dik za odpoved... 🙂

marianax
21. máj 2012

@miskaska moja tak len vela oddychuj a pekne lezkaj 🙂

marianax
21. máj 2012

@michelle1984 moja i ja by som mala ist spinalom a ako to vsetko dlho trvalo?

marianax
21. máj 2012

@lucy125 no tak uz tych par dni vydrzis hlavne ze uz vies co a ako moja 🙂 dakujem no dnes som si porobila tie predoperacne na internom aj na alegologickom a super ze vsetko mam na jednej chodbe i internistku gynekologicku aj alergologicku 🙂 a zajtra mam poradnu nech mi povie presne kedy bude ten cisarak no a uz len na aro ist na predoperacne a uz len cakat 🙂 inac zistila som ze nie som taka frajerka aby som presla viac ako vladzem tak dnes som sa nachodila az az 😅 inac ja som dnes mala tlak 100/70 cize nizky

alllexa1
21. máj 2012

@sijust - ja som mala tiez podobne, aj minule tehotenstvo, a tiez sa nic neriesilo... Tak som to teraz uz ani nespominala... tiez ma prekvapilo, co napisala @lucy125
No ale fakt sa tie nazory u doktorov dost rozchadzaju - mne napr. nemerali panvu a to som sa ich este pytala, ze ci to netreba, a oni, ze nie, ze to sa uz nerobi. A potom, ked som dosla do nemocnice, tak porodnik sa cudoval, ze to mali zmerat.

lucy125
21. máj 2012

@sijust No mne tiež robili na streptokoka až teraz ale toto je iný streptokok, mne z výsledkov vyšiel streptokok ktorý mi robil ten výtok a ktorý sa dá liečiť +garnela vaginalis, inak tohoto streptokoka čo sa robí pred porodm som mala negat. ten s výtokom nemá nič spoločné 😉

lucy125
21. máj 2012

@alllexa1 Mne panvu merali v 20tt asi.Mne zase nikto nedáva žiadne pásy, len prietoky meraju na sone a to som v 39 tt, niektoré baby bez pásov ani poradnu neopustia a ja chodím do nemocky na poradnu a nič 😒