icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

lucy125
21. máj 2012

@marianax Som zvedavá kedy ti daju ten termín, ja bude mať sekciu v 40tt a to mi moja Dr hovorila, že sa robí v 37-38 tt a pozri dalšia Dr. v nemocke až na 40tt to nechala 😒 ale už nech to máme z krku nie?

bambulka248
21. máj 2012

baby vam merali aj panvu? Aj tam moze byt nieco zle?

alllexa1
21. máj 2012

@lucy125 - no ja Ti poviem, ze mne dali pasy az v 40. tyzdni a ani mi nemerali prietoky! Prietoky mi minule tehotenstvo merali len v 32. tyzdni. Odvtedy som ani nebola na sone, az v nemocnici v 42. tyzdni (10 dni po termine), co uz som mala ine nervy...

lucy125
21. máj 2012

@bambulka248 No mne merali v 20tt a to posledné číslo vraj musí byt min.20 lebo potom je to vraj na sekciu 😒 aspon tak mi to moja Dr povedala.

stela01
21. máj 2012

@lucy125 kde v ktorom centre ste absolvovali ivf .
Tomu ,, mojko ,, som nepochopila.
Ja proti sekcii nic nemam,len som pisala vseobecne ze ivf nieje dovod na sekciu ,a ani aby teh. Sa bralo koly tomu ako rizikove.

lucy125
21. máj 2012

@stela01 To som ťa len tak oslovila, som ťa tým urazila či? No bola som v BA v gyn five, ja ale za to nemožem čo mi povedali Dr. ja som si to nevymyslela, tak nechápem, vyzerá to, že ja som si to asi vybrala, ale nevybrala, hneď ma dali na rizikové ako som otehu, na 3x po umelom a potom som do toho ešte aj krvácať začala a sekciu si vymysleli moji Dr tiež nie ja 😒 ale ked som si už všetko obehala, tak b som prosila aby somnou nezametali a aby mi každý nehovoril niečo iné a nemiatli ma tým.

lucy125
21. máj 2012

@alllexa1 No tak to fakt záleží od Dr asi, lebo pasy u nás dávaju len babám čo ležia v nemocke na gynde ako tehu, inak ich nadávaju aspon som nič také nevidela.

nadoviva
Odpoveď bola odstránená
lucy125
21. máj 2012

@nadoviva No mne moja Dr, že 20 a ja mám 20 tak tiež neviem asi ako ktorý Dr.má aký názor na to.

alicia28
21. máj 2012

@lucy125 , no asi mas iny dovod preco ti idu robit sekciu, mne sa to zda tiez hlupost len kvoli tomu ze si po umelom,,,co to ma s tym spolocne nechapem,,,asi lekari maju ine dovody....ale super ze si to pekne dotiahla do konca, ja som mala ist tiez sekciou a vybehala som si vsetky predoperacne a nakoniec som ich poprosila ze ked sa da ........chcem rodit prirodzene,,,a teraz zase to iste ma caka , vybavujem si vsetky predoperacne ale to len kvoli tomu keby musela byt sekcia ,,,
takze neviem preco to beres ze s tebou zametaju,
ved predoperacne sa robi normalne mamickam co by mohli byt na sekciu tak pre istotu urobia predoperacne keby prirodzeny porod nevysiel,, co je na to metuce? ved porod je dynamicky dej ,,,co sa meni z minuty na minutu to sa neda planovat,,iste ze im je jednoduchsie dat ti sekciu a maju pokoj,,,ale co je lepsie pre teba a dieta ? urcite sekcia nie je to lepsie....... si myslim ja osobne
ale samozrejme mozno mas nejaky dovod na sekciu a preto ti ju ponukaju,,,alebo ja neviem,,normalne to nie je davat len tak pre nic za nic

co sa tyka pasov,,,,,tak to ja chodim na to uz 3 tyzdne k svojmu gynekologovi ,,, ANO robia to aj na gynek. v nemocnici ale teraz to ma uz skoro kazdy sukromny lekar v ordinacii tak nie je dovod aby som chodila na pasy - prietoky ....do nemocnice ked mi to moze robit moj gynekolog vzdy ked sa stretneme,,,nie je to nic vynimocne skor by som povedala ze sa to uz berie ako standard ze tie prietoky sa robia, tam totiz lekar vidi ci mas kontrakcie a ako pracuje maternica podla grafu a tak isto srdiecko babetka. ale to iste vsetko uz vies aj ty ked si na to bola
@stela01

alicia28
21. máj 2012

@lucy125 ale drzim ti palce, akykolvek porod budes mat ....nech je dobre zvladnuty aby si mala co najmenej bolesti

lucy125
21. máj 2012

@alicia28 No ja nemám žiaden iný dovod na sekciu, malý je dole hlávkou je idem len kvoli ivf podla našich Dr, ja som v poriadku nič iné nemám.Ja som si to nevymyslela, takže nechápem niektoré reakcie a na predoperačné má poslala nie že keby niečo, ale že idem určite sekciou, tak mi to moja Dr povedala,a ešte aj výmenný lístok do nemocky poslala že udáva dovod sekcie ivf, pasy mi nikto nikde nerobil prietoky moja Dr naposledy, moja Dr. nemá pasy v ambulancii a teraz chodím do nemocky a tam mi tiež pasy& nedávaju.

lucy125
21. máj 2012

@alicia28 Ďakujem pekne napodobne aj tebe aby to vyšlo 😉

nadoviva
Odpoveď bola odstránená
alicia28
21. máj 2012

@lucy125 , urcite to bude dobre, len sa drz a nech uz budes rodit akokolvek lekari vedia co robia a pomozu ti ako budu vediet, hlavne aby ste boli s babetkom obaja v poriadku 🙂

lucy125
21. máj 2012

@nadoviva U mńa mali na to podzrenie lebo sa každé 2 týždne otáčal inak raz bol KP inokedy hlávkou dole teraz je už mesiac hlávkou dole, tiež som musela sledovať pohyby, prietoky a ozvi mal ok, potom sa sonom zistilo, že pupočník okolo krku nemá.Neboj dobré to bude 😉

lucy125
21. máj 2012

@alicia28 Ďakujem pekne aj ty sa držkaj, nech to všetko dobre dopadne.

bambulka248
21. máj 2012

@lucy125 no spytam sa mojho dr. Nech tu panvu zamera. A neboj sa nech uz pojde malicke von akokolvek, ty to zvladnes. Myslim si ze strach z porodu, ci uz normalneho alebo sekcie je prirodzeny a kazda z nas chce vediet ako to bude prebiehat. Verim ze si nervozna z toho, ze si bola nastavena na sekciu a teraz nevies na com si.

riela
21. máj 2012

Ahojte,
ja som dnes absolvovala prehliadku pôrodnice . S tehulkami čakateľkami sme si pozreli boxy, vzdycháreň - bola tam mamička - čakateľka - vysmiata, tak sme mali pozitívne zážitky.
Ja som tiež po IVF, o sekcii mi nehovorili.
Na druhej strane, môj gyndoš ma chcel na začiatku tehu vypísať na PN - že som údajne "riziková pacientka" z dôvodu IVF. Cítila som sa dobre, žiadne ťažkosti som nemala, prácu nemám fyzicky namáhavú, tak som povedala, že či to musí naozaj byť. Tak povedal, že teda nemusí ak nechcem, ale keby niečo hneď sa mám hlásiť.
Asi je to u každého lekára iné.

lucy125
21. máj 2012

@bambulka248 No však sa spýtaj čo ti na to povedia, ďakujem moja, aj ty to zvládneš neboj bude to super 🙂
@riela Mne to isté povedal, ja som šla na rizikové, lebo robím v dosť stresujucej robote+ o 5 dni na to som skončila s krvácaním v nemocke takže aj keby ma hned nevypísala, tak potom už hej.

riela
21. máj 2012

@lucy125 mne našťastie nič nebolo - okrem nevoľností aj to som si odkrútila ráno a potom šup do práce 🙂 keď som sadla do auta, vždy ma to prešlo. potom ma to chytilo večer pred spaním. to bol taký rituál - umyť - "vyblinkať" - vyčistiť zuby a spať.
ja pracujem "duševne" tak sa to dá zvládnuť 🙂

riela
21. máj 2012

ozaj @silvia0201 sa tu neukázala, silvi si ešte doma?

lucy125
21. máj 2012

@riela No veru nebola tu dlho, ani silvia ani macuka, ktovie ako sa má milacik 0106 už má asi Tomáška na svete 😉

blackswan75
21. máj 2012

@lucy125 ahoj ano Tomasko je na svete ma 2800g a 48 cm obaja su v poriadku. 🙂

silvia0201
autor
21. máj 2012

@riela 😀 😀 😀 😀 😀
tak toto ma dojalo. ešte so doma a celá. malá sa ešte nechystá. polepším sa a sem-tam aj prispejem 😀

riela
21. máj 2012

@silvia0201 😀 , ja že si už v nemocnici, keď sa nehlásiš.

idem už spať, tak dobrú noc všetkým!

buba12
21. máj 2012

@bambulka248 mne tiež nemerali panvu len mi tam napísala niečo nečitateľné 😀

veronika66
22. máj 2012

Dobré ránko kočeny 😀 tak ďalšia noc za nami každé 2 hodiny som bola hore a behala na WC.A zase ti poslíčkovia 😒 a silné kopance mi moc nedali spať. Inak mávate aj vy tŕpnutie v rukách ?Ja som to mala skoro celu noc je to normálne? Máte to niektorá ?

michelle1984
22. máj 2012

@lucy125 no to je individuálne podľa toho aká som unavená a ubolena. dosť z toho bolí chrbát. ale najviac sa mi podarilo 50ml s tým že si dávam 20min na jedno a 20min na druhé. keď som unavená tak takých 20ml.

michelle1984
22. máj 2012

@marianax uff neviem. Pol dňa určite. na obed mi to povedali, o 2 som porodila a asi o 4 som bola v posteli. ja mám ten deň z tých stresov a z toho všetkého trochu zamlžený