icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

silvia0201
autor
22. máj 2012

dievčatá, ja vám taaaaaak závidím, že sa s vami volačo deje.... u mňa je to naopak 😖 mám pocit, akoby mala malá ostať v bruchu donekonečna. vôbec nič sa nedeje 😒 😒 😒 😒 😒
včera som si so sesterkou robila srandu, že budem ako slonica, ktorá mláďa nosí 2 roky. to budú totulky v novinách 😀 😀 hádam sa aj do guinesovej knihy rekordov dostanem.

ladore
22. máj 2012

no tak poradňa za nami- stav zatiaľ nezmený oproti min. týždňu podľa doktorky ale tašku nech mám pri dverách 🙂, ževraj je žabka ešte 10 cm nad krčkom a kontrakcie mi začnú keď bude 2cm, lae to že sa môže zmeniť kedykoľvek...tak zas len čakať a čakať

marianax
22. máj 2012

@kuriatko21 ahoj moja no dnes na poradni vsetko ok maly ma 1682g ci ako uz ani neviem presne ale bola som aj na pasoch a tam som si dala zmerat tiez cez meter a tam mi vyslo 1900g takze je to naozaj len informativne a nie presne presne budeme vediet az ked sa nam narodia deticky nase krasne no v pondelok idem uz hore na oddelenie ku svojej doktorke a ta mi uz da presny termin no zatial ostava toho 8meho predoperacne uz mam aj papierik na prijem uz len aro 🙂 juj bojiiiiiim dnes co som bola na tych pasoch som tak som lezala tam kde som rodila fu vsetko mi to tak pripomenulo 😕 😅

veronika66
22. máj 2012

@marianax ja som ešte na pasoch nebola idem len teraz vo štvrtok ako to prebiehalo? 🙂

ladore
22. máj 2012

a hlavné som zabudla máme cca 51 cm a 3,5 kg 😉 tak sa mám načo tešiť...

stela01
22. máj 2012

@lucy125 Dolezite je , len aby si ty aj baby boli o.k 🙂
Ja som sa pytala len zo zvedavosti , nepocula som o takom tak som bola zvedava .......tak som len chcela vysvetlenie ... 🙂
Ale co Dokt. to iny nazor . .... 😉

stela01
22. máj 2012

@silvia0201 Ahoj u mna presne to iste , absolutne nic ....sa nedeje .

alicia28
22. máj 2012

@silvia0201 , hahhahha no pekne...... mne je dnes tak dobre,,,celu noc som spala, vobec ma netlacilo brucho, ako keby som nebola tehotna, rano vstanem o 8 hod a az potom som zistila ze mam brucho a cakame kazdu chvilu na narodenie 🙂 takuto noc som nemala uz dobre 3 mesiace,,,asi nase deti planuju ostat v brchu co najdlhsie 🙂

alllexa1
22. máj 2012

@bambulka248 - panvu mi nemerali, az ked som dosla na poradnu v 36. tyzdni, co uz je asi neskoro...

@majussska1812 - ja mam takuto knizku: http://www.martinus.sk/?uItem=13459

@veronika66 - to trpnutie je asi z nedostatku magnezia, skus mozno nejaku mineralku... Ja skor mavam "syndrom nepokojnych noh", moj otec to vola steklenie, moznoze je to podobne, musim stale nieco s nohami robit (chodit), hoci som unavena a chcem spat. Stava sa mi to vzdy vecer, ked si lahnem. Pomaha mi studena sprcha na nohy.

@silvia0201 @stela01 - no ved budte radi, ze je vsetko ok🙂 Niekto ma bolesti a pritom este mesiac nebude rodit. Ved v najhorsom porodite tyzden po termine - vtedy si vas zavolaju do nemocnice a daju vyvolavacku. Ja si to tak hovorim - ze v najhorsom budem rodit v juli🙂 Aj na toho prveho som si tak pockala...

sandy80
22. máj 2012

Ahojte chrumky moje, taaak som sa konečne dostala k PC a prečítala som si vaše príspevky, až teraz som prišla na koniec, tak ste sa rozpísali 😀
U nás poradňa pondelok - stav nezmenený, všetko OK, ozvy aj prietoky, akurát že sa malý už tlačí dole, tak by som si už mala trocha oddychovať 😀 😀 😀 Sranda, som aj dokimu hovorila - to myslí vážne s mojim malým čertom, čo doma mám??? 😀 😀 😀 Zase som zacvakala za prietoky 10 Eur, váhu mi zase nepovedal, tak sa dozviem už iba pri pôrode🙂 Posledná poradňa v pondelok, mi hovoril, to budem v 38. týždni, a keďže on má služby v pondelok tak ja si myslím, že keď dovtedy sa nezačnem otvárať, tak mi tu sekciu spraví 6. 6. - pekný dátum, no uvidíme 🙂 Dneska som bola na krvi, a vo štvrtok som si zaplatila termín u internistky, nechce sa mi tam čakať, ževraj je tam 1000 ľudí každý deň 😠 Už ma hádam tých 6,60 Eur nezabije 😀
Včera po poradni som ešte v meste behala po obchodoch, môj manželík má pozajtra narodky, tak v sobotu oslavujeme, musela som nakúpiť, chcem spraviť tortu nejakú dobrú ovocnú, ocino nám spraví vonku guláš, dúfam že bude pekne a môžme spraviť grilparty v záhrade 😉 Potom som s maminkou išla na návštevu k jednému bábätku, potom pre malého, potom som ešte nejaké vecičky oprala ... a som bola totálne unavená.
Dneska jak som došla (ja bývam od Zámkov 15 km, tak tam jazdím autom) som musela navariť aj na zajtra, lebo idem s mm do Blavy, teraz som si sadla ... pomaly idem pre malého ... takže by ste mi mohla niektorá poradiť, kedy si mám oddýchnuť🙂 😀 😝

sandy80
22. máj 2012

@majussska1812 juuuj, to pichanie, čo spomínaš aj ja mávam posledné dni - predvčerom večer - nevedela som sa hýbať, a včera po poradni ako som behala po obchodoch, je to strašný pocit, že ☹ Ale ja si nemyslím, že sú to poslíčkovia, len sa tá maternica asi pripravuje, alebo nie?

@lucy125 neboj sa mojka, nikto si nemyslí, že si tú sekciu chcela ty - aby si si uľahčila pôrod - lebo ten bude ľahší, ale zotavenie sa po pôrode oveľa ťažší, takže nech si nikto nemyslí, že sme tú sekciu chceli vybojovať my, ja teda určite nie, a vieme že ani ty 😀 A keď sa ti podarí prirodzene, budeš z toho taká nadšená, že na bolesti aj zabudneš, neboj sa🙂

@marianax vyzerá to tak, že sa v pondelok dozvieme ten výsledný verdikt čo sa nášho termínu týka, aj Lucka, aj ty, aj ja (keď dovtedy neporodíme) 😉

lucy125
22. máj 2012

@sandy80 Dostala si pozvanie na IP?Prídi k nám čakáme ťa 🙂

sandy80
22. máj 2012

@lucy125 dostala moja, len neviem čo teraz - nevyznám sa v tom, nikdy som v súkromnej téme nebola🙂

lucy125
22. máj 2012

@sandy80 Napísala som ti do IP 😉

1ivanka1
22. máj 2012

@alicia28 môžem sa ťa spýtať, že aký máš názor na odber pupočníkovej krvi? dávala si si to u prvého dieťatka?

veronika66
22. máj 2012

@lucy125 ja som nedostala pozvanie

majussska1812
22. máj 2012

@sandy80 ved to vobec neviem co to je..len si to myslim. Za pol hodku idem do poradne tak som zvedava co dr povie nove 🙂 musime len vydrzat.

mata1976
22. máj 2012

baby, ako casto vam meraju prietoky? mne iba raz v 30 tyzdni...

veronika66
22. máj 2012

@mata1976 mne ešte nerobili vôbec a to som v 38tt 😖

lenuska011
22. máj 2012

@mata1976 ja idem zajtra na prietoky prvý krát a to som v 37tt

silvia0201
autor
22. máj 2012

@stela01 ahoj. no tak to he pekné.hádam nás nenechajú dlho čakať 😝

@alicia28 presne ako u mňa. ja som si pred týždňom myslela, že je to tu, bolelo a tvrdlo mi strašne brucho, ale trvalo to cca 1 hdinku, potom nič. no a odvtedy absolútne nič až na nejaké menšie tvrdnutie brucha som ako ty, akokeby som ani tehu nebola...

silvia0201
autor
22. máj 2012

@alllexa1 však aj ja sa tým utešujem, že prinajhoršom skončím v nemocnici na vyvolávačkách, alebo rovno na operačnom stole 😝

oksi77
22. máj 2012

@alllexa1 ahoj moja tak dnes som bola na tej psichicko fiziologickej priprave 🙂 tak vipravala nam pani ako mame dichat a tak rozoberala 2dobu porodnu a tak potom sme si zacvicili 😝 a konec.trvalo to 2hod.no mam zaplatit 15eur akoze za 2 cvicenia ale povedala ze to mam na styrikrat.tak som sa ani nespitala ako to mislela 😖 snad nabuduce.idem zas o tizden.ale ked si uz rodila tak neviem ci bi ti to bolo uzitocne 😒 ale jsu tam aj druhorodicky.ale viem si to predstavit ako to mas tazke ked mas aj male deta doma 😝 ale ja pojdem lebo sa doma nudim som od silvestra na penke 😢 ale hovorim ze ked dojde na vec tak urcite zabudneme vsetki predpisy 😀 budeme radi ze budeme radi 😝

oksi77
22. máj 2012

@veronika66 ahoj mne tiez trpnu ruky aj nohy mam nespokojne 😢 tak vzdy na noc si davam magnezko a ked v noci ruka tak sa musim pretocit na tu stranu ktora tpne ja to mam po jednej 😝 mislim ze to je vsetko od tej zataze po porode to prejde 🙂

nadoviva
Odpoveď bola odstránená
petuska123
22. máj 2012

@nadoviva ahoj tak rodime spolu???ja mam tiez podobny datum 🙂

marianax
22. máj 2012

@sandy80 no ano v pondelok by som mala vediet presne kedy idem uf keeed to dovtedy vydrzime ako hovoris 😀 lebo jeden den je tak ze ok a druhy nic nevladzem a som jak nafuknuta lopta este aj to pocasie juuuj horuuuuuco ☹

marianax
22. máj 2012

@veronika66 dobre moja mala som sice blbu polohu ale inac sa to dalo vydrzat popytala som sa aspon na to ci moze moja svagrina ktora ma 18rokov a uci sa na zdravotke a bude mat akurat prax ked budem rodit ci mi moze prist maleho pofotit tak ze moze som rada 🙂 inac na poradni tiez ok maly ma vraj okolo 2680g ale na pasoch som si vyziadala nech mi zmera s metrom oni tam maju potom taku tabulku a tam mi zas ukazalo ze 1900g tak je to orientacne presne sa dozvieme az ked sa narodi 🙂

majussska1812
22. máj 2012

No ahojte. Poradna dopadla dobre. nic noveho. Vysledky na toho streptokoka negativne. Maly sa von nepita. Hovorila som mu otych bolestiach Dr a hovoril ze to uz je mozne ze uz budem mavat,telo sa pripravuje na porod. Aj otych prsiach som mu hovorila,ze to je dobre ,ze sa mi mliecko prve tvori 🙂

marianax
22. máj 2012

@majussska1812 no ako moja ako bolo na poradni?