Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
ahojte babenky moja uz by som inac davno spala ale musela som vstat z postele kvoli bolestiam brucha normalne som sa hrozne zlakla ci na mna neprislo ale dost ma nafukovalo a mala som aj stolicu tak len trocha hnackovu a zatial lepsie tak dufam ze nic nebude ved ani mm doma nemam a cisarak naplanovany az na 8juna ☹ a maly tak dnes vystrajal co som si myslela ze mi brucho rozkope......
Dobre ranko 🙂 uz som tu skoro,vystrajala som draheho isiel na fusku na dve hodky, mame ist do mesta nieco vybavit... Chcela som sa spitat, kolko plienok ste na zaciatok kupili, chcela by som vyuzit ked je drahy doma,ze behneme este dokupit, bo cez tyzden chodi neskoro vecer z roboty a uz sa mu nechce... Ja som si kupila pampers new born 43 ks ,jedny mam zbalene do porodnice a jedny este doma. Mam si este kupit? A kolko balikou. Neviem kolko kupit,ked moj drobec ma uz teraz 3200g...a inak vcera som kupila aj ten dennik pre babatko 🙂
@majussska1812 dobré ránko aj ja mám kúpene tie new born jeden balík na doma a jeden do nemocnice.A môj má zatial 3100g tak mi radila sestra (2-násobna mamina) nech nekupujem a že uvidím podla váhy keď dojdeme domov.Kúpiť plienky je fakt najmenej tak ja počkám 🙂 🙂
Dobré ráno!
@majussska1812 pampers newborn 43 ks do pôrodnice mám aj ja pripravených.
potom ešte 2 balíky newborn premium care ostanú doma. urobím ako @veronika66 - dokúpim.
@1ivanka1 , moj nazor ta asi nepotesi, nemam o odber pupocnikovej krvi vobec zaujem,
nedavala som si to ani u prveho dietata a nechcem to ani teraz. V dnesnej dobe to podla mna uz zmysel nema, veda isla dopredu a to co sa da ziskat z pupocnikovej krvi sa da nahradit aj inak a preto odber straca zmysel. stale je to ale dobry biznis pre spolocnost ktora sa tym ako jedina na SK zaobera a kedze uz ma aj menej klientov tak zacina davat aj zlavy. Mne sa zda uplna hlupost zaplatit za odber skoro 2000 € pretoze do 2 vakov je to okolo 900 € a plus poplatok ta skladovanie do 18 rokov. tieto peniaze viem vyuzit aj inak. ale berem to ako super podnikanie.
skoda ze sa o tom viac nehovori ,,,ale preco by aj ?????potom by zaujem klesol uplne aj tak uz maju coraz menej a menej zaujemcov na obder.
mne ponukali aj zlavu,,,to teraz maju novinku,,,akurat som sa usmiala a ide sa dalej.
Ale kazdy sa musi rozhodnut sam,,,,ak si presvecena ze to chces ,,,tak si odber daj
Dobre rano, tak ja som mala strasnu noc, neskutocne bolesti krizov, podbruska, som bola uz nachystana ze ideme do porodnice ale do rana to uplne preslo, asi iba falosne kontakcie , mavate to niektora?
@zuzu4444 tak to mávam už asi týždeň každú noc a veci už sú na chodbe lebo mávam také stavy že už už to bude 🙂 🙂
@veronika66 ja som to mala prvy krat, tuto noc, bolesti dost intenzivne, tiez uz som bola nachystana ze ideme do porodnice 🙂
@zuzu4444 ja to mávam týždeň ale iba v noci alebo pred spaním ale nepravidelne no už b som aj išla keďže aj v krížoch mávam veľké bolesti 🙂 a ešte aj ruky mi zvyknú trpnúť
@veronika66 aj ja mam silne bolesti krizov a hlavne v noci, teraz to je lepsie o nieco 🙂
@zuzu4444 asi všetky bolesti prichádzajú n noc a v noci ale nejako to ešte chvíľku pretrpíme 😀 vy ešte 11 a ja 16 dní
@veronika66 veru aj porody vacsinou zacinaju v noci, alebo nad ranom
Dobré ránko, tak ja už dnes fičím od 4.30, zobudila som sa, že mi trpnú obe dlane, dala som do práčky, už aj vyprané, vyvesené, polovica prádla požehlená.......takže som zvedavá kedy odkvecnem 😝 malý ma už asi pripravuje na skoré vstávanie 😀
@silvia0201 , ja idem na kontrolu az zajtra, a verim ze sa nieco pohlo a ked sa bude dat nech uz idem do nemocnice a dame vyvolavacku. Ked si predstavim ze to prve som porodila na 42.tyzden tyzden ,,uff...teraz sa mi tolko uz cakat nechce........ a hlavne ,,dlho v bruchu tiez nie je bohvieaka vyhra pre dieta
@hrivushka aj mne sa začali prsia už dosť nalievať a tak bolieť, že sama doktorka mi kázala skúsiť si odsať z nich že ak pôjde tak sa mi uľaví a fakt, takže tiež to kolostrum zbieram do takej nádobky a dávam to zamraziť podľa mliečnej banky to takto môžeš skladovať aj rok tuším, ale najlepšie je to dávať po dákych 20-30ml lebo toľko že vypije bábo na jeden raz ak rozmrazíš viac a nevypije tak už zmraziť nemôžeš....
@majussska1812
@veronika66
@riela
mne stacil 1 balik pampers newborn c.1 do porodnice, potom som uz kupovala c.2.
ahojte,tak ja po vcerajsej poradni patrim asi k vam...mala som termin 2.7.,ale mala je o tyz. vacsia a gol je ,ze som otvorena na 4 cm...je tu niektora taka?
No moja doktorka mi ešte ani nepovedala i sa otváram alebo nie a ani o krčku nič nevravela ale keďže idem zajtra už do poradne na kramáre tak tak mi to doktor povie nie ? a keď idem prvý krát čo budú robiť neviete povedať? Lebo mi povedali že iba knižku mám doniesť a moč 😒 😒 ale čo bude neviem

@veronika66 mne tečie samovolne...musim pouzivat tampony do podprsenky aj na noc, lebo uz som mala premocenu celu plachtu.
@1ivanka1 a to možem zamrazit? kolko to vydrzi?