icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

macuka
25. máj 2012

@ladore ahoj, tak toto som prezivala aj ja, uz si to nevsimam moc, ale asi cca pred mesiacom ked som este viac chodila do mesta s rodinkou, tak tie pohlady ma normalne stvali, a som si hovorila, ze to su mimo ludia..Divaju sa akoby nevideli tehotnu zenu, cumia, a suskaju si, akoby boli nenapadni, a nechapali ako zle to robi zene, ved ozaj to neni nic lahke nosit take velke brusko, a pocuvat tie hlupe poznamky, ze ty si este cela? no proste niektori ludia sa nevedia chovat, nemaju empatiu, divaju sa povrchne tak si hovorim aj s manzelom , ze proste si to vsimat nebudem, a uz mi to celkom aj ide...Tehotenstvo je tazke hlavne v poslednych mesiacoch ked uz ozaj sme ako velryby a chodime ako kacky, na co sa mam este s ludmi znervoznovat, uzijem si to do poslednej chvile to kopkanie, a potom budeme zase normalne chude, ale zena je tak stvorena Bohom, ze proste to tehotenstvo je nieco nezabudnutelne, je to zazrak, takze si ludi nevsimajme, ved je doba kedy ludia tak zvratene uvazuju, ze sa s odporom divaju na tehotenstvo, lebo tuzia len po slave, peniazoch a kariere..Nevedia, co su skutocne hodnoty, ze to je aj obeta dat svoje telo, pre zrod noveho zivota, a niektore zeny sa dokonca zapovedaju, ze si svoje telo neznicia tehotenstvom, nechapu, ze tehotenstvo je dar, a obnovuje nervove bunky matky, je to poslanie kazdej zeny, proste toto je pomätená doba ludia su schaoseni, ale my sa nedajme, a budme hrde, ze sme mohli nieco tak uzasne zazit.... 😀

kuriatko21
25. máj 2012

@ladore ano stretávame, ľudia sú niekedy divní. Najviac ma ale takéto poznámky prekvapujú od žien, ktoré majú deti, akoby už zabudli aké to bolo... Dokonca aj v rodine sú furt poznámky aké mám obrovské brucho, ako bude mimčo veľké a podobne... a to som zatial pribrala 12kg, čo si myslím, že je relatívne v pohode. Ale nech si všetci trhnú, aj keď mňa podobné poznámky vedia teda riadne vyviesť z miery... 🙄

macuka
25. máj 2012

@1ivanka1 Ivanka mne tiez nakazali 6 denne, ale ja uz to tiez neberiem, v prvom som sa tak zle otvarala tusim aj koli Mg..A aj som tyzden prenasala, a to uz teraz ozaj nechcem, ved pocitam sekundy 😀 Brucho mi tvrdne poriadne, a hlavne ked sa zle vyspim z unavy, a tak, ale uz mi je to celkom jedno, je to neprijemne, ked ozaj velmi tvrdne dam si jednu tabletu, a s tym sa uspokojim..Idem si aj ten malinovy caj kupit, a uz modlim sa, nech je to radsej o tyzden skor, ako neskor... 😀 Kazdy den je pre mna uz vemi tazky s tym nakladom, a casto nespim v noci viac ako 5 hodin...niekedy zaspim nad ranom...

macuka
25. máj 2012

@kuriatko21 ano je to velmi neprijemne, a presne ako hovoris, zeny co maju deti sa divaju akoby to videli prvy krat...No minule som sa stretla s opacnym niecim. Boli sme v zbore na Bohosluzbu davno som uz nebola, a tie zienky ma obklopili s usmevami, a chvalili, ze ake krasne velike brusko mam, a ako mi to pristane, a tak uprimne sa tesili so mnou, ze som nechapala...proste keby vsetvi ludia takto reagovali, tak nemame taketo pocity....Ako sa ludia okolo nas chovaju, to velmi ovplyvnuje...

kuriatko21
25. máj 2012

@macuka Ano, niektorí ľudia sú naopak úplne úžasní, pochvália, povzbudia, potešia. Ja sa napríklad z môjho brušina teším, pripadá mi ako úplne prirodzená vec, samozrejme, že mi niekedy "zavadzia" ale to len ked niečo robím,nie som už taká ohybná. Čo sa týka tých ohováračov, sama som sa stretla s takými, čo boli nedávno tehotné, brušká veľké a teraz sa tvária, že teeeda, oni také brucho veru nemali a ako sa unesiem a tak... Trocha mi to zaváňa škodoradosťou, možno preto, že mi nič nie je, som spokojná a aj to dávam najavo... 😉

ladore
25. máj 2012

@macuka , kuriatko21 máte pravdu žienky - užívam si kopkanie a momentálne už len pobolievanie do posledku - som hrdá na to, že to bruško mám nech je aké je aj keď ho budem voziť na fúriku, sú ženy čo toto nikdy nezažijú..ja som na drobinku čala po veľmi smutných skúsenostiach 6 rokov a aj preto ma to možno tak štve keď sa nájdu takýto trpáci a hlavne ženy presne čo už deti majú...

macuka
25. máj 2012

@ladore ano mas pravdu...A myslim, ze ako pise aj kuriatko, ze mnohokrat z nich hovori zavist, ci ine hlupe zle vlastnosti cloveka ktorym da priestor...No vdaka Bohu, ze sa najdu aj ti co su normalni zdravi a divaju sa s radostou na nás...Niekedy si vsimnem, ako ludia s usmevom divaju na mna, a viem ze bud spominaju, alebo praju, takze babenky nedajme sa takymi znechutit, a odpustime im, ved nevedia co cinia... 😀

1ivanka1
25. máj 2012

@blackswan75 no ja ešte nechcem porodiť, ešte je skoro, ešte si počkám 2 - 3 týždne 🙂 🙂
a potom budem skúšať všelijaké rôzne metódy..
a ten jogurt s tými ľanovými semienkami je k čomu dobrý??

1ivanka1
25. máj 2012

@kuriatko21 no môj gyn.len povedal...to si vybavíte tam a potom..a tak to skončilo 🙂 🙂 samozrejme by som epi radšej nepoužila ale čo som počula tak mi ju veeľmi odporúčali.. 🙂 tak neviem...tak to aby som zašla do poradne do skalice, posedela si tam pol dňa a uvidím či niečo vybavím...no na ďalšít ýždeň sa na to vrhnem..
viem, že v SI je to neisté no aspoň si nebudem vyčítať že ja krava som si ju mala vybaviť..
komu chodíš na gyn?

1ivanka1
25. máj 2012

@macuka no nebudem asi ani ja jesť také dávky mg...budem zmenšovať..ale ešte počkám, keďže som len 36tt a ešte treba semester ukončiť, rodiť sa mi ešte príliš nehodí 🙂 🙂
a ten malinovy čaj je k čomu???
no mne teda tvrdne poriadne, niekedy ho mám tvrdý celý, ako jedeň kameň, hlavne ráno keď sa zobudím 😒 😒

1ivanka1
25. máj 2012

@miskaska no mne sa teda prsia zväčšili miniminiminimimáááááááálne 😖 asi aj vôbec 😉 škoda, mohli 🙂

kuriatko21
25. máj 2012

@1ivanka1 @zuzu4444
ja už teraz viem, že si poviem, že ja krava som si ju mala vybaviť...ked budem uprostred bolestí...ale hádam to len vydržím, chcela by som si to vyskúšať... Baby a vy chcete mať niekoho pri pôrode? Ja by som rada, ale zistila som, že treba nejaké poučenie. Neviete, či ho môže dať aj môj gyn? Alebo sa kvôli tomu musím trepať do SI a odsedieť si to tam pár hodín? Dovolať sa tam je tuším nemožné...
Ku gyn chodím do Moravského Jána

steiny
25. máj 2012

Ahojte, už som sem dlho nepísala, ale sem tam si Vás čítam....Dnes som bola u lekara a vyzera to ze v pondelok pojdeme na to,asi vyvolá porod ak bude vsetko pripravené. No ale som v šoku pred 2 tyzdnami vážil malý 2900 predpokladana vaha do porodu bola max. 3400-3500 no a dnes ho meral a že 3700 už má. je to mozne ze tak nabral za 2 tyzdne? Lebo mne sa váha uz mesiac nehýbe.Zdá sa mito strasne vela porodiť takého medvedíka ma to dnes uplne rozhodilo a zacinam sa báť porodu...☹

bejby81
25. máj 2012

@marianax ďakujem za odpoveď. Veľmi si ma nepotešila - dva týždne pred pôrodom ☹ Ja ešte bruško spadnuté nemám a som v 39.týždni. Synáčik by mal mať cez 4kg, tak som dúfala, že by mohol prísť skôr, nech nemusím ísť na cisársky ☹ Večer idem k doktorovi, čo by mal malého odrodiť, tak dúfam, že mi znova nenavrhne sekciu.

marianax
25. máj 2012

@bejby81 moja kludne mozes porodit skor aj ked ti brusko nespadne neboj nemozes sa podla toho riadit si v peknom tyzdni uz mozes aj ist 🙂 a niekedy sa deti s vecsou vahou rodia lepsie ako tie s mensou raz som mala kamosku ktora bola so mnou na izbe takto mala 🙂

blackswan75
25. máj 2012

@1ivanka1 ten je dobry na to aby babo lahko vyklzlo, lebo zvysuje hliev v pochve, a ten caj z malinovnika sa ma pit uz od 34tt ja som zacsla az teraz, tiez som skor nechcela a ten zase pripravuje maternicu na porod ,

bejby81
25. máj 2012

@steiny nestraš, že môže za 2 týždne, tak pribrať. Ja som práveže počula, že po 38.t už bábätká veľmi nerastú... V pondelok ti vyvolá pôrod - to znamená, že sa otváraš? Pýtam sa, lebo v stredu som bola otvorená na 1 a pol - 2 prsty, no a rada by som neprenášala, tak by ma zaujmalo, či sa dáva vyvolávačka len keď si už poriadne otvorená...

dalilali
25. máj 2012

@steiny za posledne 4 tyzdne moze babatko pribrat aj kilo , ale ultrazvuk je orientacny zvycajne je ta vaha o 200-300 g mensia moj mal mat 3100 a mal 2900

marianax
25. máj 2012

@ladore takychto ludi posielam.......ja som sa nestretla s takym este ale neboj pozeraju na mna ze cakam 5te byvam v malom meste a tu ludia vedia o sebe vsetko pozeraju ale ja im kaslem kazdy ma nieco na com by sa iny zabavili alebo aspon o tom hovorili nikto nie je na tom tak ze nema nic 🙂 nic si z toho nerob po pripade ti vravim povedz im nieco pikantne a budes mat pokoj 🙂

marianax
25. máj 2012

@alllexa1 no musis mat trpezlivost ono sa to zlepsi ked bude vecsi len nepovolit aj ked mu 1000x povies a zakazes alebo dostane po zadku nevzdavaj to a pokracuj drzim palce 🙂

marianax
25. máj 2012

@miskaska ani ja nemam nejak velmi naliate a moja poviem ti ze male prsia su velmi bohate na mliecko a dokazu dlho kojit clovek si povie take male a tolko mlieka ale je to proste tak tak sa neznepokojuj som si ista ze mliecka budes mat dost len casto prikrmovat tym sa ti bude tvorit este viac 🙂

marianax
25. máj 2012

@majussska1812 co to moja hadam nebudes chora 😕

1ivanka1
25. máj 2012

@kuriatko21 ako je to s partnerom pri pôrode vôbec netuším, môj tam byť nechce, tak ho silou mocou nútiť nemôžem 😒 😒

1ivanka1
25. máj 2012

@blackswan75 tak teda prejdem aj ja na ten čaj.. 🙂 🙂

alllexa1
25. máj 2012

@1ivanka1 @miskaska - nebojte, este sa vam po porode zvacsia - minimalne o cislo🙂 Aj ja som mala dost velke po porode a teraz zatial nic...

@steiny - neboj, to kludne mohli zle odhanut - paradoxne, cim je zena blizsie k porodu, tym sa im horsie zistuje velkost (myslim, ze to rozlisenie oproti okoliu uz nie je take velke - menej vody) - mne povedali tesne pred porodom, ze maly bude mat 4 kg, a mal 3,5 kg. A navyse ked si ani vahovo nepribrala, tak pochybujem, ze by Ti maly tak narastol.

@bejby81 - vyvolavacka sa dava az tyzden po termine. Ak sa zena uz otvara, tak nie je dovod porod vyvolavat (caka sa na kontrakcie alebo odtecenie plodovej vody) - pockaju, kym to pojde prirodzene. Ja som rodila az 9 dni po termine.

@macuka @ladore - tak to je sila, ze maju ludia taketo reci:( ved vy im ukazete po porode, ake ste kocky!

@alicia28 - tak rychlo si to mala aj pri prvom? Tak to je super! Ja by som sa vyvolavacke najradsej uz asi vyhla, cele to trvalo 16 hodin a hrozilo, ze na dalsi den sa to bude opakovat - ze daju dalsiu vyvolavacku (mysleli si, ze nezabrala, ale nakoniec sa mi spustila plod.voda), i ked zase mas pravdu, ze pozitivne je, ze si to mozes naplanovat, ze nie si v strese, kedy to pride...

majussska1812
25. máj 2012

Baby ja sa bojim ☹ zase som moc vracala...myslite,ze moze zacinat aj porod? Velmi ma boli aj hlava. Ako choroba to nevyzera, skor ako migrena.

1ivanka1
25. máj 2012

baby aj vy máte niekedy také napnuté brucho ako by vám to mimi chcelo vyliezť odtiaľ alebo akoby sa vám už pokožka nemohla narásť ani o milimeter, akoby ste cítili že už musíte prasknúť?? 😖 😖
ja ho mám tvrdé ako kameň,akoby bolo príliš malé pre bábo 😖 😖

1ivanka1
25. máj 2012

@majussska1812 ja som počula, že ja vracaním začína pôrod.

marianax
25. máj 2012

@macuka moja ja som ta tu uz hladala dlho si sa neozvala ako sa mi mas? 🙂

marianax
25. máj 2012

@majussska1812 moja neodkladaj to a chod do nemocky mozes mat aj vysoky tlak nechcem ta strasit ale urcite by som sla tam sa o teba postaraju a mozno uz aj porodis drzim palceky neboj bude dobre myslyme na teba a ozvi sa ak budes moct 🙂