icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

steiny
25. máj 2012

@bejby81 No vraj este otvorena nie som ale ze krcok je uz uplne zmäknuty a placenta zrelá aj hlavicka uz uplne narvaná dolu tak pocita s tym ze v pondelok to dame ak dovtedy neporodim, ale ze ak by to bolo v takom stave ako dnes tak nebudeme este vyvolavať, lebo vraj nie je zastancom nasilu vyvolavanych porodov.... neviem teda na 100%.....ale dosť to vyznelo ze pocita s tym ze sa to do pondelka pohne a pojdeme na vec

steiny
25. máj 2012

@dalilali ano hovoril mi že mam pocitat skor menej ako viac, tak dufam ze mas pravdu🙂 ale aj ked meral hlavicku tak sa usmieval, ze nie je zasa najvacsia...ale som videla ze asi dost...tak ani mi nepovedal kolko ze nech zasa nestresujem. som prvorodicka tak mam dost obavu z toho vsetkeho

jakani
25. máj 2012

@kuriatko21 vobec nechodis na prehliadky do porodnice?...myslim, ze poucenie MM musia dat tam...pozri si aj temu "Skalicka nemocnica", tam tiez baby pisali, ze treba 2 tyzdne pred porodom na poucenie, a ked ich nahodou poucoval ich lekar, tak ten mal zaroven prax aj v porodnici...v Mor. Jane je este stale H...ík? 😉

miskaska
25. máj 2012

@1ivanka1, tak radsej fakt len lez a maj kludovy rezim, uzivaj magnezium, aby Ti brucho netvrdlo.

tinka5
25. máj 2012

Ahojte žienky, tak v pondelok idem na to CTG a dúfam, že sa už pomaly začne niečo diať, lebo ja v poslednom čase som zo všetkého už nejaká nervozna... 😠 😉

riela
25. máj 2012

@ladore radšej zdravý sloník ako chorá modelka.
také reči jedným uchom dnu, druhým von. aj mne idú na nervy reči - ešte sa gúľaš? nejaké máš malé brucho/ veľké brucho. ako je to možné že nemám vybrané meno (lebo určite ich musím mať vybraté pomaly už od 6.rokov môjho života)

riela
25. máj 2012

@steiny to je krásny prírastok, keby som ja mala taký! teš sa z toho 🙂

majussska1812
25. máj 2012

@marianax do nemocky este nejdem,uz som sa aj najedla dala sprchu, boli ma este hlava az tak vzadu, tak ide len o migrenu myslim... Dufam,ze mi bude lepsie ☹

alicia28
25. máj 2012

@alllexa1 , no tak mne to islo rychlo lebo mi dali vyvolavacku a pustili mi vodu, mna nenechali len tak behat po chodbach, ked mi nezabrala infuzka pustili mi silnejsiu a islo to ako po masle. neviem si predstavit ze by som co len 6 hodin behala po chodbach a nie este 16 hodin,,to je co uz ? preco ti nepichli viac oxitocinu aby si to mala skor za sebou,??? ja som porodila do 2 hodin, neviem,....,asi si to mala inak ako ja. lekari vedia co robia....len mi to pride zbytocne natahovanie casu ked netreba

alllexa1
25. máj 2012

@alicia28 - no praveze mne vsetko mozne pichali... Zacalo to tym, ze o osmej rano dali vyvolavacku, potom som mala 5 hodin bolesti (najma v krizoch), ale neotvarala som sa. ledovali aj cinnost maternice a ta potom nejako ustala. Tak to o druhej poobede zabalili, ze mi daju vyvolavacku na dalsi den, moj doktor siel domov. Mna cakal vecer a noc na vzdycharni, takze nic moc. Ale o stvrtej sa mi pustila plodova voda, takze volali naspat doktora a zacali mi pichat vsetko mozne. Ale otvarala som sa strasne pomaly. Celu dobu som potom lezala na stole (ziadne chodenie), a ked som sa konecne otvorila na 4 prsty, mohli pichnut aj epiduralku, co dost zabralo. Potom kontrakcie az do polnoci a vtedy uz povedali, ze mozem zacat tlacit. Maly sa narodil par minut po polnoci a este ma dve hodiny sili.

alicia28
25. máj 2012

@alllexa1 , no to je uzasne ,,,a naco ti davali vyvolavacku ked ti nepustili vodu ? to je naco dobre? takyto postup si neviem predstavit, na vyvolanie a urychlenie porodu sa pichyju injekcie aby sa rozostupili porodne cesty,,,picha sa oxitocin a dava sa aj tabletka a este prostaglandin a ide to ako po masle,,ani sa necudujem ked ti nepustili vodu ze si cakala do aleluja,,,mna by asi z toho drblo,,,,no ale co ,,,asi sa im to tak nechcelo alebo neviem na co cakali s tou vodou,,keby ti ju boli pustili mozno by to bolo cele uplne inak,,,ale nie som doktor neviem hodnotit vychadzam len z info co mam z osobnej skusenosti,,,viem ze sa robi aj indukovany porod a to trva aj 2 dni,,to bol asi tvoj pripad,,,ja take ale nechcem,,,ja som sa otvarala dobre,,skala som na FIT lopte a to mi nenormalne pomohlo dostat dieta nizsie, a ked som sa neotvarala pridali mi davku infuzky aby to islo rychlejsie,,,vsetko sa da len treba chciet a lekari volia na postup rozne sposoby,,,preco,,,to ja neviem,,,kazdy robi inak ,,,,su na to odobornici tak hadam vedia preco sa tak rozhoduju a k comu je to dobre trapit matku v bolestiach,,,,ved oni netrpia im je to jedno,,,v konecnom dosledku je to ich denno denna rutinna praca

monuska342
25. máj 2012

@1ivanka1 no bodaj by som uz isla 🙂 dnes som bola u zubara a konecne mam zo zubom pokoj 🙂

kuriatko21
25. máj 2012

@jakani 🙂 Ano, presne tento Dr. H. tam stále je.. 🙂 A práve on mi tvrdí, že v SI je mom. toľko pacientok, že mám chodiť až do konca k nemu, že len posledná poradňa v 40tt bude v nemocnici...to mi povedal najskôr, teraz už vraj ani tá posledná nebude v nemocnici ale u neho...Tak fakt neviem. TAkže to poučenie treba v SI a on mi ho nemôže dať...no paráda, to som nevedela.. LEn nechápem, načo s tým robia toľké haló, šak tí partneri nejdú vykonávať pôrod, len tam proste budú. Ale ďakujem moc za info, si zlatá. Teraz len dúfam, že to poučenie stihneme vybaviť, kym začnem rodiť.. 🙂

kuriatko21
25. máj 2012

@1ivanka1 presne také isté pocity v bruchu mám aj ja... často mi tvrdne a mám pocit, akoby mi už už išlo prasknúť ako škrupinka od vajíčka, ked sa liahne kuriatko.. 😀 To tvrdnutie mám fakt dosť často, aj ráno, ale hlavne, ked napr. vysávam, vešiam prádlo a tak...ale aj ked som v klude sa mi to stáva...

1ivanka1
25. máj 2012

@miskaska ležím, ležím a je to pekná nuda 😖 😖 😖

macuka
25. máj 2012

@1ivanka1 aj mne tak tvrdne, niekedy to strasne boli, to su uz poslickovia...Ja mam za tri tyzdne termin, tak ja uz nejdem brat magnezko...Malinovy caj je prave na to aby sa ulahcil porod, aby zena neprenasala, tusim...

macuka
25. máj 2012

@alllexa1 my sme aj teraz vsetky kočky, ale ludia maju blbe pohlady, lebo je blba doba... 😀

macuka
25. máj 2012

@marianax moja draha, dakujeeeem ze sa zaujimas, ja som dlho nebola t je pravda, vacsinou pisem s vlnkou sukromne na skype, a dlho som sem nesla lebo som ani silu nemala, ani chut, nic a napokon ani cas, mala sm aj kamosku doma, tak sme sa rozpravali, a ,moja dceruska ma potrebovala, a aj som polihovala v posteli, a tak....A ty mojka ako sa mas????? mu uz odisiel ze?

macuka
25. máj 2012

@alllexa1 fuha to si mala poriadne tazke, ja nieco podobne, ale asi rychlejsie o trosku...Ja si dam aj teraz epidural.. 😀

alllexa1
25. máj 2012

@macuka - aj mne sa ten epidural zisiel, aj pri siti - nic som necitila. Dokonca aj pri tlaceni som mala pocitovo dost slabe kontrakcie.
Ano, zle som to napisala, aj teraz sme kocky🙂 Ja som sa minule tehotenstvo dala aj fotit s bruskom a su to celkom vydarene fotky (sikovna vizazistka aj fotografka). Inak, co s atyka reakcii ludi, tak sa stava aj take, ze som v 7. mesiaci a nikto neuvolni miesto na sedenie...

@1ivanka1 - ja mam tiez taky pocit, akokeby sa chcel silou mocou dostat von, ale to skor pri pohyboch, ze to nie su este poslickovia alebo tvrdnutie. No ale boli ma to teda dost.

@alicia28 - no vidis, to si mala asi fajn urychlene, ked Ti pustili vodu. Oni to u mna asi chceli silou-mocou nechat na prirodzeny vyvoj. Ved aj dokiho som mala zazmluvneneho, takze si nemyslim, ze by ma nechal len tak trapit. A tu tabletku som tiez myslim dostala. A tych 5 hodin som sedela na lopte🙂 Snad to teraz bude rychlejsie. I ked zase ani opacny extrem nie je nic moc - vcera mi tak napadlo - ze co ak mi odtecie plodova voda a este nemam vybavenu epi, tak som normalne nemohla zaspat🙂

bejby81
25. máj 2012

@steiny wow, tak to je super. Aj ja by som už chcela rodiť. Prirodzene. Teraz som sa však vrátila od doktora, čo bude pri pôrode a malý teraz váži 4300 - v najlepšom prípade 4000g. 93mm hlavička, čo je vraj štandart na 38-39týždeň, takže tú váhu bude mať hlavne v tele, teda sa prikláňa ku sekcii ☹(( Vraj mám super prietoky, krásnu veľkú placentu a veľa vody, malý si spokojne pláva. Nečudo, že tak rastie a zatiaľ neklesá. V stredu ma ešte raz pozrie a definitívne sa dozviem, či pôjdem 1.6. na sekciu. Tak som si teraz už aj poplakala, lebo je to riadna zmena v mojom rozmýšlaní a predstavách o pôrode a tom, čo bude potom. Neviem, či ho nemám skúsiť ešte prehovoriť, že to zvládnem prirodzene.

steiny
25. máj 2012

@bejby81 Fuha, tak pekny macko to bude🙂ja rozmer hlavicky neviem doktor zacal meranim hlavicky a tak sa divno tvaril a usmieval, ze neni to zasa az take hrozne....z coho som vydedukovala ze asi nie je najmensia🙂ale nepovedal mi rozmer asi ma nechcel stresovat. A preco sa bojis sekcie?Ja mam kamosku odhadovali jej maleho okolo 4kila, dohodla si sekciu ale pekne cakala na kontrakcie kym sa to same zacne a isla sekciou a že v pohode po 3 dnoch vybehla pesi 6.poschodie...druhu dceru mala tiez sekciou a tiez ok kojila obe babatka.....takze nemyslim si ze po sekciije to take strasne mozno po takej ktora je akutna a musia rychlo rezat sit.......tazko povedat ale porodit babatko ktore ma 4 kila tiez si nemyslim ze po par dnoch ani nevies ze by si rodila a to zotavenie tiez urcite trva....ale ako ma byt tak bude🙂ja som povodne chcela ze si vybavim cisarsky ale nakoniec som si povedala ze nebudem nic riesit a silit a potom si to vycitat, nase babatka nech sa rozhodnu ako chcu prist na svet🙂)

ika33
Odpoveď bola odstránená
silvia0201
autor
25. máj 2012

@alicia28 ty zajtra ideš na to?? čítala som niečo v májovkách....

macuka
25. máj 2012

@alllexa1 mas pravdu... ☹

bejby81
25. máj 2012

@steiny Hm, tak už sa cítim trochu lepšie, lebo kamarátka vyhlásila, že by som mohla synáčika pridusiť, keby som ho nemohla vytlačiť. Tak to je dosť silný argument, lebo ja som tak prišla na svet a brat tiež ☹ Aj tvoje argumenty mi pomohli rozmýšlať nad sekciou inak. Ja sa nebojím sekcie, ale toho, aby sa malý dobre nadýchol, keď sa mu vlastne prirodzenou cestou nestlačia a neotvoria plúcka, že ho nebudem mať hneď pri sebe, že bude možno aj deň dva bezo mňa a ostatné bábätká budú hneď priložené ku maminkám a ten náš nie. Nebudem si ho môcť hneď chytiť a vyobjímať, nebude cítiť toľko lásky ako ostatné bábänká, len že ho nasilu vytiahli z maminy. Bože, a jak sa mi nespustí hneď mlieko a začnú mi ho prikrmovať a potom bude mať možno slabšiu imunitku ako ostatné bábätká a ochorie ešte v nemocnici ako môj brat. No proste, mám taký pocit, že sekciou mu kazím ten správny vstup do života.

miskaska
25. máj 2012

@bejby81 Netráp sa a riaď sa týmto: Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, ktoré zmeniť nemôžem. Daj mi silu, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem. A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jedno od druhého.

Ak má byť sekcia tou lepšou voľbou po uvážení lekárov, tak sa zbytočne netráp s tým, že čo keby. Dopadne to dobre.

bejby81
25. máj 2012

@miskaska ďakujem... je to ešte čerstvá informácia, tak aj možno preto to vidím tak "krivo"

alicia28
26. máj 2012

@silvia0201 , cauko, no veru idem dnes na to,,,uz od 4 hod som hore, sa mi aj same spustili kontrakcie po 15 min. hodinu v kuse do 5 rana a teraz je to take vselijake,,,uz zachvilu sadam do auta a pojdeme, hadam mi ani nebudu musiet porod vyvolat a nakoniec sa aj sama vypyta na svet? alebo je to zase len poplach a ked pridem do nemocnice tak nic 😀 , a tak som si myslela ze sa este vyspim a prd makovy .....skoro rano som musela vstavat 🙂 drz mi palce nech to dnes zvladnem hadam do 12 hod sa mi narodi a nebudem tam strasit do vecera kym sa nieco pohne,,,potom sa ozvem ake to bolo. pa

kuriatko21
26. máj 2012

@alicia28 držím moc palce, nech ide všetko super a maličká príde na svet spokojná... Drž sa! 🙂