icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

marianax
28. máj 2012

@macuka dakujem moja za tvoje krasne slova a objatia posielam aj ja tebe 🙂 no nedela tak prisla sestra s muzom lebo boli u svokry a dnes uz jej muz odchadza ona este ostava tak doobeda som varila a poobede som sla k nasim tak mi to nejak preslo 🙂 no a za chvilu odprevadim Emmku do skolky konecne po 3tyzdnoch 🙂 no a na 10tu som objednana k svojej doki ta mi dnes povie presne kedy mam nastupit do nemocky prajem ti krasny dnik nech ti rychlo ubehne kym ti pride mm domov 🙂 😉

marianax
28. máj 2012

@majussska1812 dakujem ved ste tu vsetky ako moje sestry aj ked sa priznam ze niekedy mam v tom chaos tolko nas tu je 😅

marianax
28. máj 2012

@majulosa moja zlata gratulujem a zelam veeela zdravicka nech vam malinky robi radost a budeme sa tesit na fotecky 🙂 drzkaj sa a este sa nam ozvi 🙂

zuzu4444
28. máj 2012

@keira upratujem 😀

adulka165
28. máj 2012

@eemmaa ahoj no stále sa somnou okrem puchnutia nôh a rúk /teda zavodňovanie celého tela/ nič nedeje - vyzerá to že asi na termín... 8.6. to asi istí ale tak nič mi neujde aspoň v poslednej dobe čítam veľa o pôrode ako sa mám prichystať , čo mám a nemám očakávať a tak... švagrinka mi požičala takú knihu tak si ju trošku čítam.... veľa s snažím oddychovať - nohy hore a tak ... a ty ako ?

adulka165
28. máj 2012

@majulosa díky ja to šupnem do zoznamikú a keď riela príde z nemocky tak jej to len pošlem lebo ona začala štatistiku ja som len chcela aby sme mali prehlad koľko tehuliek už majú svoje ulíčky. ďakujem ozaj a meno si nenapísala 😅 😀

anika159
28. máj 2012

@zuzu4444 sme 2🙂 a termin ze za 4 dni🙂

1ivanka1
28. máj 2012

@macuka nie ja mám termín 22.6...no ja sa s homeo..liečim už 9 rokov, a nemôžem si to vynachváliť,,určite lepšie ako cpať do seba atb,aj počas tehu mi s ladvinami pomohli...ale viem že kopec ľudí ich neuznáva, a ani kooopec lekárov..
no ja citím že občas ma bolí spodok, tiež sa mi asi rozširujú panvové kosti, ale malá sa veru neposúva..stále ju mám dosť hore 😖

majulosa
28. máj 2012

@adulka165 jaj prepáč mojka SEBASTIÁN 😉

zuzu4444
28. máj 2012

@anika159 a citis sa ako?

keira
28. máj 2012

@zuzu4444 no ja mamavm tiez energie, len okolie ma haltuje a nic mi nechce dovolit .. ktovie preco?! 🙄

keira
28. máj 2012

@adulka165 a co zaujimave si sa docitala?

1ivanka1
28. máj 2012

@adulka165 no daj nejaké zhrnutie o pôrode 🙂 🙂 aspoň že čomu sa vyhnúť 🙂 🙂

silvia0201
autor
28. máj 2012

čítam, že sa máte dobre. ja to osebe neviem povedať. ďalšia noc v očakávaní, že sa predsa len volačo začalo diať. 1.33 ukrutné bolesti brucha. nevedela skade to vypáli so mňa. či zvrchu, či zo spodu. netrvalo to našťastie dlho a dokopy sa nič neudialo, len spodok ma strašne bolí. neviem ani poriadne sedieť,ani stáť, tak ma tlačí. chytá ma zúfalstvo. dokedy ešte?????????

macuka
28. máj 2012

@1ivanka1 mozno sa posunie naraz rychlejsie. ty si prvorodicka, tak mozno pomalsie to ide..Neboj sa, aj keby si prenasala tyzden, ved to nic nie je... 😉 Ja som to prezila pri malej, to je uz nic v porovnani s 9 mesiacmi ktore sme s Bozou pomocou prezili.. 😀

macuka
28. máj 2012

@silvia0201 podla mna uz skoro pojdes, dnes, zajtra pozajtra myslim... 😀

1ivanka1
28. máj 2012

@macuka tak tak prvorodička som 🙂 no radšej by som porodila na ten termín. nevyzerá až tak zle 22.6.2012 😀 😀

andrema
28. máj 2012

@silvia0201 ahoj, no ja mam tiez taketo pocity, ze ani sediet, ze ma boli cely zadok ked sedim...a potom ked sa postavim,tak to musim rozchodit...chodim ako by ma seklo v krizoch...ale mala je asi stale dost hore...

andrema
28. máj 2012

Asi ste sa tu uz urcite bavili o niecom takom ako co zobrat dietatku na cestu domov z porodnice v tomto pocasi...Mozte mi to pripomenut?

adulka165
28. máj 2012

@1ivanka1 a keira kniha sa volá Veľká kniha o matke a dieťati - tak také typy ako si merať kontrakcie, ako sa správa krčok maternice počas pôrodu, pôrodné bolesti - aké sú teda že niekomu to udrie na kríže a nikomu na spodok brucha... , prvá doba pôrodná čo robiť - sprcha a riadiť sa podľa lekára alebo pôrodnej sestry , polohy počas prvej doby pôrodnej - veľa obrázkov tam je a ... veľa takého zaujímavého celkom ma to tak ukludňuje to čítanie 😉

danuskap19
28. máj 2012

@majulosa blahozelam k malemu slniecku.mali sme rovnaky termin porodu a ty uz mas svojho drobceka pri sebe a ja este nie ale uz sa mi to tiez blizi 🙂

keira
28. máj 2012

@adulka165 ze nejake vychytavky, co najviac uputali

indys
28. máj 2012

och dievcata, ja som uplne mimo, vobec som emala cas citat forum, napiste mi niekto kto vie, ktore baby uz maju malinke. nam sa dari dobre uz meme len minus 2 tyzdne a 2 dni 🙂))))
kocky co matre uz deticky prosim napiste mi svoj nazor na comel, davali ste? nedavali? kedy nadisiel ten cas, ked ste sa rozhodli ze musi na scenu nastupit cumel. @marianax ty by si s tym mohla mat bohate skusenosti 🙂))

lenka_x
28. máj 2012

@marianax ano, mala som prirozdeny porod, mala sa narodila v ukonceny 35 tyzden, tyzden bola v inkubatore, teraz ju konecne presunuli na oddelenie pre predcasne baby, uz som ju konecne drzala na rukach, asi hodinu som tam sedela, kym som sa ako tak nabazila a vynadivala na nu 😎

lenka_x
28. máj 2012

@chelonka včera sa mi to konečne podarilo, sestrička mi ju prebalila, nakŕmila a ja som ju pestovala skoro hodinu 😀

lenka_x
28. máj 2012

@macuka presne toto som si aj ja hovorila, len aby som neprenášala....ako rada by som bola, keby malinká bola ešte vo mne a nie v inkubátore a na oddelení pre predčasniatka...len buď rada, že bábätko sa ti nepýta na svet, lebo potom sa nevyspíš už vôbec, viem, čo hovorím ☹

chelonka
28. máj 2012

@lenka_x juuuuuuuj tak to musela byť tá najkrajšia hodina v tvojom živote 😀 také maliké bambulko

ja som akurat dnes malinkej všetko požehlila a aj postielku už pripravila, už ju do nej len položiť 😀

lenka_x
28. máj 2012

@chelonka veru bola...si museli ludia myslieť, keď ma potom videli, som sa musela tváriť tak blaženie, akoby som si niečo dala... 😉 ......ty si už dobre pripravená, ja ešte postieľku nemám

chelonka
28. máj 2012

@lenka_x tak to si viem presne predstaviť ten výraz tváre, to ja som tak furt vyzerala ked som sla z poradne a robili mi sono ked som malinku videla, tak asi hodinu po meste som chodila s takým priblblím úsmevom och ucha k uchu 😀 😀 😀

adulka165
28. máj 2012

@keira teda mňa najviac ako prvorodičku teda že plodová nemusí odtiec celá ale aj postupne a tie cviky vyzerajú super že uvolnia svalstvo také čo by som ani nepovedala že pomôžu... tak pre mňa je to celkovo všetko také nové a zaujímavé 😉