icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

kuriatko21
30. máj 2012

@marianax jééj, krásne, takže dalšie júnové bábätko je vlastne májové...🙂 Tak to zvládla aj napriek všetkému strachu...teším sa moc...
Dúfam, že aj ty sa máš oki, že je všetko v poriadku...🙂

monuska342
30. máj 2012

@emka1 lenze kazdy tyzden som otvorena viac a viac takze dufam ze to bude coskoro....uz by som to mala rada za sebou 🙂 inac v pondelok ma byt tusim spln nieje vtedy nahodou viac porodou?

zuzu4444
30. máj 2012

@kuriatko21 ostava nam uz len cakat 🙂

silvia0201
autor
30. máj 2012

ahojte dievčatá. ko sa máte? neviem, či som dobre pochopila aj lusy125 už to má za sebou???? ako je jej dobre. dneska ráno o 2.40 mi odišla zátka-konečne- sa po dvoch dňoch niečo začína diať. zajtra kontrola v nemocke, tak ak by som sa dlhšie neozývala, ostala som tam 😵

blackswan75
30. máj 2012

@lucy125 gratulujem a prajem vela mliecka a skore zotavenie 😉 😉

blackswan75
30. máj 2012

@silvia0201 tak konecne, sa nieco deje, verim ze uz by si to chcela mat za sebou, drzim palce 🙂 urobis fu fu fuuu a malinka bude u teba v narucii 😀 😀

kuriatko21
30. máj 2012

@silvia0201 zrovna som si dnes myslela, že čo je s tebou...posledných pár tvojich príspevkov to vyzerá, že ideš každú chvíľu na to...moc držím palce, nech to prebehne v poriadku... Nad tou zátkou som uvažovala včera, že ja ju asi ešte mám, lebo som nič také ako jej odchod nezaregistrovala...Asi si fakt počkám ešte minimálne do termínu... 😕

silvia0201
autor
30. máj 2012

@blackswan75 veru konečne. veď dva dni som mala falošné kontrakcie, ktoré chodili jak sa im zachcelo, niekedy á 7min, potom 10min., a niekedy prichádzali po 20 minútach. a ja som nevedela čo si mám o tom myslieť. no teraz už viem, hoci ani toto ešte nie na 100%, ale aspoň viem, že z približne 1cm som sa otvorila na cca 5cm. posudzujem to podľa toho, že pri chalanoch mi pri 4cm praskli vodu a odišla mi zátka. no ale to som mala už aj kontrakcie. dúfam aj ja, že to pôjde ako po masle a nič vážne sa nestane.

@kuriatko21 ono to tak aj v reáli vyzeralo tak, že ma každú chvíľu zoberú, lebo bolesti boli, len boli dosť nepravidelné, preto som radšedej ostala doma. som strašne zvedavá, čo mi povedia zajtra v nemocke. ja som ju mala až do pôrodu pri obidvoch chalanov. ono to je individuálne. však to určite spoznáš, keď to s teba vyleze 😵

adulka165
30. máj 2012

ahojte baby , nikdy som to nerobila tak sa chcem opýtať idem sterilizovať cumle a flašku viem, že sa to má dať do hrnca z vodou a nechať variť cca 5 min. Moja otázka je že či sa cumle musia rozobrať lebo akosi skúšala som jeden ale nejde to... / flaša sa dála rozoprať v pohode / poradíte 😖 ? díky

miskaska
30. máj 2012

@silvia0201 ja, že si už porodila...keď si sem nič nepísala a mala si minule bolesti 😉 .

blackswan75
30. máj 2012

@adulka165 no daj varit do hrnca vodu a ked zacne vriet tak tam vlozis na 5 minut vsetko co chces vysterilizovat, cumliky nerozoberaj tie sa nemusia, ak sa do nich dostane voda normalne ju vytlat, len po sterilizacii zostanu tie veci ako obelene, to je normalne, tak ich potom oplachni horucou vodou a nechaj na kuchynskej utierke vysusit 😉

sandy80
30. máj 2012

@silvia0201 moooja, ty ešte doma? myslela som na teba aj včera🙂 že už si možno v nemocnici a držíš v náručí malú🙂 už to bude, neboj sa🙂

sandy80
30. máj 2012

@marianax chrumka moja, s nami čo bude? bojím sa jak ... ☹ 😀 dve veci ma trápia (teda sto vecí má trápi a nedáva mi spávať, ale hlavne tieto momentálne), že si hovorila resp. si sa pýtala, ako to že nebudem ešte v nemocke deň pred termínom - a vieš nejesť, nepiť neviem koľko hodín...tak dúfam že môj doki to myslel s tým pondelkom vážne 😀 inak budem zúúúúúriť na poradni 😀 ale radšej už jesť predtým než k nemu v pondelok prídem nebudem, dám si ráno kafčo a padlo 🙄 a druhá vec, či bude malý v poriadku a bude mať potrebnú váhu keď mi to ten doki celý čas nehovorí:(

silvia0201
autor
30. máj 2012

@miskaska
@sandy80 dobre by bolo. keby že už mám po. no ale čo už, hádam zajtra 😅 aj sa bojím aj mám strašné mindráky z nemocnice.....

oktavia
30. máj 2012

baby, aj Vy máte také bolesti v krížoch? Už dva dni ma príšerne bolia kríže, až ma páli chrbát, bruško mi netvrdne pravidelne, alebo podbruško ma poriadne bolí, sem tam cítim tlak akoby na veľkú potrebu, neviem, je to normálne?

marianax
30. máj 2012

@sandy80 moja zlata urcite bude vsetko v poriadku len mi naozaj nejde do hlavy mne vsetko presne povedali pridete vo stvrtok rano aby sme vas zapisali este na obed aby som mala ale tam budem mat len polievku potom uz nic nejest len pit ale len do pol noci skoro rano mi zrejme daju klistyr to viem preto lebo kamoska rodila takto pred tyzdnom no a potom ma uz napichaju a beru ja uz nedokazem ani nad nicim rozmyslat len nad tym bojim sa narkozy nad tym ci bude maly v poriadku tiez rozmyslam aku bude mat vahu lebo pred dvomi tyzdnami mal na utz 2680g ale na merani bruska vyslo ze 2900g tak dufam ze aspon tie 3000g bude mat 😕 a dufam ze sa aj dobre zotavovat budem a maleho mi budu moct dat cim skor ku mne 🙂 ja som pocula ze pit by sa nemalo aj kvoli tomu aby sa pocas narkozy nedostala voda do pluc moja mama take nieco mala napila sa len pohar vody pred zakrokom a potom sa im tam dusila no neviem ak ti povedal ze prides v pondelok a budu ti robit hned sekciu asi by som si tam este skusila zavolat a popytala sa na to co ti nie je jasne 🙂

marianax
30. máj 2012

@majussska1812 neboj moja urcite to nie je take zle ja som na zaciatku lezala v nemocke ktora cakala dvojicky a mala tiez take pichanie kolo pupka aj sa na to stazovala ale nic jej na to nepovedali tak vlastne ani neviem co to bolo mozno je to tym ze dietatko je velke a na nieco tlaci a co sa tyka toho palenia pod rebrami tak ja mam pod lavym prsom uz dlho akoby modrinu ktora tam vobec nie je ale stale si to cucham s rukou lebo ma to boli ako modrina ale to som mala aj pri poslednej dcere nie je to nic zle len sa asi ta koza nejak napina alebo co boli to je to neprijemne ale nic tam nemam tak uz len vydrzat uz nech to mame vsetky stastlivo za sebou 🙂

marianax
30. máj 2012

@kuriatko21 dakujem za opytanie moja ano zatial je to ok snazim sa drzat len ten strach z cisaraku a narkozy mi nejde nejak zvladnut uz len 9dni a ked bude vsetko ako ma byt budem 5-nasobna mamina 😀 boze neskutocne ze je to uz tu nestihla som sa pomaly ani spametat z tehu a uz rodit idem 😀 😀 😀 ale ty uz tiez co chvila ze? 🙂

marianax
30. máj 2012

@silvia0201 moja a ja som si uz myslela ze si po 😀 ano ano lucy to ma uz za sebou aj ja jej tak tisko zavidim no ja este tych 9dni a pojdem i ja 🙂 bojiiiiiiiim 😒 tak budem zajtra sledovat ci budes nieco pisat ale prajem ti aby si to uz aj ty mala za sebou a drzala malinku v naruci pri sebe spokojna a stastna 🙂

adulka165
30. máj 2012

indys – 21.4. 2012 o3.45 hod. Jurko 1820g a 42cm
majulosa - 10.5.2012 o 00:55 hod. Sebastián 3330g a 53cm
michelle1984 – 16.5.2012 o 14.00 hod. Sára 1800g a ?cm
lenka_x – 18.5.2012 o ? hod. Tamarka 2150g a 44cm
myska183 – 20.5.2012 o 6.34 hod. Sofinka 2670g a 52cm
milacik0106 - 21.5.2012 o 8.15 hod. Tomáško 2830g a 48cm
jankalac – 22.5.2012 o 19.20 hod. Ivanka 3510g a 50cm
lenuska2604 – 26.05.2012 o ? hod. Šimon ?g a ?cm
lucy125 – 29.05.2012 o 9.50 hod. Martinko 3040g a 47cm

murkodm
30. máj 2012

baby,viete mi opisat tych poslickov alebo teda kontrakcie. ja nic nepocitujem.pred tyzdnom som bola este na 0,5 zatvorena. asi od nedele ma obcas riadne spicha dole niekde kde je krcok, neviem ci to je normalne.poradte

silvia0201
autor
30. máj 2012

@marianax díky moja. a ako rodila nevieš?? ona mala ísť tuším SC, alebo nie??

d.j.
30. máj 2012

@zuzu4444
@veronika66
@kuriatko21 ja som sa rozhodla dnes na tom pomakat aby som co najskor isla. takze hodinova prechadzka s dcerkou a potom sup do zahrady. sice sa ledva zohnem ale aspon som burinu trosku vytrhala a este sa chystam umyvat zem 😉 dufam ze to pomoze lebo uz by som to chcela mat za sebou a maleho pri sebe 🙂

veronika66
30. máj 2012

@d.j. snaď ti to pomôže no ja nevládzem ani na tu prechádzku 🙂 ale tiež by som to už brala

ivanka.7
30. máj 2012

@adulka165 ospravedlnujem sa, ze som vam sem vpadla, ale Sara od Misky mala 42 cm pri narodeni 🙂

adulka165
30. máj 2012

@ivanka.7 díky doplním a zajtra ak niekto porodí aktualizujem 😉

majussska1812
30. máj 2012

@marianax Babulka ja mam pichanie skor pod lavou lopatkou... Palenie pod rebrom,a stipanie nalavo od pupka... Dnes rano mi bolo normalne doplacu, co sa tak bojim o maleho... ☹ teraz som bola v meste a zase to vedla pupka stipe, akoby mi chcel maly ist von cez pupok citim ☹ ty ma vies vzdy tak ukludnit...myslis,ze sa nemusim bat naozaj? Otom stipani som povedala Dr a len povedal,ze mi zobere krv na pecenove testy. Zajtra by mali byt vysledky ak budu zle,ze mi zavola.. dufam,ze budu dobre bo ma picne ☹ ja nechcem ist lezat do nemocky. Uz som v 33 tyzdni lezala,co sa maly skor pytal von. A teraz ked moze tak nejde... Pocuj moja s vytokom nemas problem? Ja nosim cele tehot. intimky ale od minuleho tyzdna sa mi akosik zvysil ☹

kuriatko21
30. máj 2012

@d.j. @zuzu4444
@veronika66 ...potom daj vedieť, či to zaberá...ja som bola predvčerom na dlllhej prechádzke, včera som umývala okná, prala a vešala záclony, dnes som umývala kúpelňu - podlahu ručne kolenačky a fuuuurt nič... 😀 Ale fuňala som pri každej jednej činnosti veru statočne, ako pri pôrode... 😀

keira
30. máj 2012

@kuriatko21 a na poradni ti co hovorili? si aj trochu otvorena?

veronika66
30. máj 2012

@kuriatko21 no ja sa už moc nenamáham hneď ako sa do niečoho pustím ma bolia kríže a kĺby 😒