Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Ahoj chrumky moje, dobré ránko, už som hore od 6,00 h, malý sa pocikal a zobudil sa, už potom nechcel spinkať, nevadí, aj tak išli s mužom k svokrovcom, tak doobeda musím navariť, už som dala prať, a dokončiť včerajšie upratovanie, a medzitým skočím do obchodu🙂 Majte sa zatiaľ, som zvedavá, či ste ešte po noci všetky 2v1 😀
@sarai ja som mala včera presne toto isté 😒 frekveńcia 120 - vyfasla som na to magnéziové injekcie 1000mg a aj ho pozeral doki na ultrazvuku či nemá šnúru okolo krku..všetko vraj Ok,prietoky,pohyby....napísal,že plod nie je ohrozený?????tak verím,že je všetko fajn...možno je to aj tým monitorom a ako je bábo uložené....sestrička to nemohla naštelovať,všelijako ma tam vykrúcala a nakoniec som musela ležať na boku v totálne vykrútenej polohe...ani mne nebolo dobre 😖 tak ako mohlo byť malinkému 😠 ale priznám sa,že som nervozn ejšia a najradšej by som už porodila aj keď trošku pred termínom ako takto sa teraz stále sledovať a len rozmýšľam či sa hýbe dosť,či nie málo alebo zas či to nie nejak moc 😖
@mirka1210 aj mna tam presne vykrucala a len lamentovala, ze to nie je dobre. tak som zostala vystresovana sama. a ked som sa spytala, co to znamena, tak samozrejme som odpoved nedostala. to musite prebrat s doktorom. no a doktora som ani nevidela, len som dostala papierik s grafom, ze su hodnoty nizsie a mam si monitor zopakovat. takze doteraz neviem, co to vlastne znamena. uz sa neviem teraz dockat dalsieho monitora, ci je vsetko ok.
Ahojte!
tak vám chcem zdeliť tú úžasnú správu, že som mama!!! 🙂 Synček Michal prišiel na svet nakoniec už v máji, ale je v poriadku!!! Pôrod skončil cisárskym, ale keby sme pokračovali v tlačení, tak by sme mu ublížili, takže doktori sa rozhodli správne!!! Rodila som na Antolskej a sestričky a doktori na novorodeneckom úplne skvelí!!!!
Ahojte, baby tak ja dnes prajem aj keď upršaný /aspoň tu v KE/ pekný dník všetkým a hlavne detičkám. Dnes mi začal 37 tt. to sa hovorí, že už aj keď by som rodila tak by malo byť všetko O.K. začnem asi piť ten čaj z maliny ostružiny čo vraj pomáha ....tak neviem 🙂 To štípanie čo spomínate ja mávam hore pod prsiami ako sa mi vyfukuje bruško 😒 No a my Júnovky .....veď nám začal mesiac s veľkým M 😲 😲 ideme postupne na to nie? 😀
ahojte
joj no skoro celú noc som prerevala neviem čo bude a čo vlastne je kurnik môj drahý myslí že je to tým že si neplatíme doktora teda on chce zaplatiť a zazmluvniť ale podľa mňa je to zbytočné. Ale keď mám čakať do štvrtka a neviem čo bude keďže na ďalší deň mám termín??? Sakra a malý stále KP zadočkom o sekcii ani reč.Mňa už všetko bolí kosti odspodu kĺby to je na figu
@veronika66 nabudúce sa spýtaj lekára. Buď dotieravá, kým Ti na všetko neodpovie.
@miskaska však ja viem ale najbližšie keď tam idem je štvrtok a hneď na druhý deň mám termín no ja len dúfam že sa malý vypýta skorej.a ešte som ani na monitore nebola a neviem či to treba alebo čo.No doktor sa moc ponáhľal mal tam veľa ľudí ale teraz zase neviem čo bude. 😒
@veronika66 Ahoj, dnes mám podobný deň, v noci ma chytali silné kŕče, ale prešlo to a ráno som sa cítila, akoby som ani tehotná nebola...ale teraz cez deň je to už zase ten pocit, že už toho začínam mať aj dosť a najradšej by som to mala za sebou a bábenko pri sebe. Určite si na tom podobne, tento posledný týždeň pred je už fakt sila. Sa čudujem, že ti ešte ten cisarák nenavrhli...a keby si išla na poradňu skorej? Niečo si vymyslíš prečo tam si, aj ked asi ani veľmi nebudeš musieť vymýšľať... Ja idem teraz v pondelok konečne prvýkrát do nemocnice na poradňu a veľmi dúfam, že spravia monitor, prietoky a tak, lebo doteraz nič a tiež vôbec neviem, či je všetko ok, či sa niečo deje, nedeje....
@veronika66 Tak nevyjdeš z ambulancie, kým ti všetko nevysvetlí..
jaaaj, ja keď vidím tie vaše údaje, že 40. týždeň tehotenstva a ja iba 36. Už druhý týždeň mám kľudový režim a poctivo ho dodržiavam....nevarím, neupratujem, nenamáham sa, nechodím von a len polihujem...mám však pocit, že sa už zbláznim. Priateľ od rána do večera pracuje, dnes sa vráti až v noci, zajtra doobeda má tiež niečo..a ja len odrátavam dni, kedy začnem ten 38. tt.
@kuriatko21 tak to aspoň nie som sama a kam chodíš do nemocnice ? No a to len teraz ideš prvýkrát na poradňu do nemocnice ? No na tom monitore som nebola a v tej poradni som bola už 2x a ten doktor tam je len vo štvrtok no ja by som aj išla skorej ale komu zaklopať na dvere 😀 ? Hlavne že je inak všetko v pohode no bolia ma kríže a kosti ale že by som mala rodiť o týždeň to asi nie 😒
@miskaska no však presne to urobím však za to nič nedám 🙂
@veronika66 nemocnica Skalica. Ano, prvýkrát.. vlastne druhý, lebo som tam bola min. týždeň vybaviť poučenie pre manžela, aby mohol byť pri pôrode(trvajú na tom ☹ ). Keby som tam preto nešla, tak tam idem až rodiť. Môj gyn. ma stále presviedčal, že musím chodiť až do konca k nemu, lebo v nemocnici je momentálne nával a nestíhajú. Ked som to tam povedala, tak mi len na to odpovedali, že veď ale to nie je problém, na budúce už prídite k nám... Tak sa v tom nejako nevyznám... Kríže ma bolai tiež dosť už týždeň, ale tiež si ešte neviem predstaviť, že by som mala už rodiť.. 🙂 Hm, to je tam len raz do týždňa, inak nemá nikde ambulanciu?
@kuriatko21 hej raz do týždňa ten ku ktorému som bola pridelená no a my sme to vybavili včera ten papier aj keď neviem načo keď asi pôjdem sekciou a tam byť nemôže.A epidurálku si dáš?
@kuriatko21 to iste aj mne moj gynekolog hovoril, ze budem do konca tehu chodit k nemu a v nemocnici mi to sami navrhli ze to dochodim u nich
@clari kvôli skrátenému krčku a že tam cítia natlačenú hlavičku bábätka. Jeden lekár ma nastrašil, že len ležať..teraz v pondelok na poradni ma druhý upokojil, že posledný mesiac to je už OK, ale že nech ešte 10 dní oddychuje. Nechcem riskovať predčasný pôrod, tak poctivo oddychujem.
@miskaska no tak oddychuj veru, ja si to tiez hovorim od pondelnajsej poradne, sice mi dr. nic nepovedal, ale v knizke mam napisane krcok 1,5 cm a na spic prsta, som zvedava co o tyzden...do minuleho tyzdna som plne fungovala, teraz sa snazim viac setrit, aj ked vela toho nenalezim 😒 Minimalne este tie dva tyzdne musime vydrzat ! 🙂
ahojte baby , vcera som bola na poradni a doktor mi povedal ze som na 1 centimeter este zatvorena a ja sa ho pytam "na centimeter? vsak minule som bola uz len na 0,5cm?" a on ze: No, asi sa maly tak zlakol ze uz pojde von zo svojho domceka ze sa radsej viac zatvoril a ked som odchadzala tak mi este ppovedal: No a nabuduce to bude uz 1,5cm 🙂 som sa pucila od smiechu. a tak to vyzera ze takymto tempom budem prenasat. ze drobec este ani nezostupil nizsie. a to uz 38tt.
Jáj, tiež patrím k Vám júnovkám... prší,tak som si čítala vaše komenty... termín mám síce až koncom júna, ale už ma to čakanie ničí.... Ste písali ohladom toho monitoru ctg, či ako sa volá,,, pozerám na graf a frekvencia je tak okolo 150, čo myslíte je to dobré, či zlé.. na poradňu idem až v utorok,tak som s lekárkou o tom nehovorila ešte... Najradšej by som už mala po tom, noci sú najhoršie,, si neviem nájsť polohu na spánok a ráno má nenormálne bolí chrbát a zadok 😢( pôrodu sa zatiaľ este nebojím, len to čakanie kedy to príde ma úbíja teda...
😒
prajem aj ja pekny uprsany den deti 🙂 fu ja uz ledva funim a cakam a cakam. ale malemu je asi dobre lebo ten sa hybe a prehadzuje a natahuje. Ved uz som mu aj hovorila nech radsej ide von, ze bude mat viac miesta na to natahovanie ale nejak to zatial nezabralo. 🙂

@anulienka_nr no pekne moja. Vidim,ze som neni sama ☹ to pichanie,stipanie dnes hrozne ☹ strasne dat tym pupkom ked som chodila,alebo vstavala. Na dotyk ako keby stlacam modrinu ☹... Dufam,ze je maly v poriadku..a poslickou mavam aj ja poriadnych aj dnes som mala.. uz by mi aspon hlienova zatka mohla odist..