Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@bambulka248 ďakujem, etš som v pôrodnici oproti prvému pôrodu prechádzka ružovou záhradou 🙂 mala som pri pôrode skvelého doktora, takže ani manenastrihol veľa ale ani nedovolil aby som sa roztrhla takže výsledok jeho práce je úžasný, mám iba 3 stehy a doslova môžem sedieť na zadku a hompáľať nohami🙂
@ladore tak to je vazne super 🙂 jaj uz by som aj ja chcela svojho drobca, dufam ze to tiez takto dobre zvladnem .
@bambulka248 neboj zvládneš,dôležité je nebáť sa,akonáhle sa bojíš telo sa samo bráni tým kontrakciám-ostane v krči a nepustí a ty sa budeš trápiť, nemyslieť baby na bolesť doslova presmerovať mšlienky na niečo krásne - ja som myslela ako sme boli pri mori s malou a mm a na tie vlny a malá sa narodila do 1hodinky 🙂
@bambulka248 Ano mala som epi o pol 11 doobeda mi zacala odtekat plodova voda, okolo 13tje prvé bolesti a o 16:43 bol drobec na svete, vobec to nie je nič strasne a este s epi...pohoda , drzim Vam vsetkym palce, ktore to mate pred sebou , hlavne sa sustredte na dychanie mne to pomohlo a viac som vnimala to ako kontrakciu🙂
@ladore su tie kontrakcie naozaj take strasne? 🙂 Ja sa snazim nestresovat a uz sa strasne tesim na drobca takze casto myslim na to ze uz keby to aj prislo .... len je to krok do neznama 🙂 Dakujem za povzbudenie .. zlata si
@bambulka248 no tak klamať ti nejdem, je to bolesť a riadna lebo ani pri menzese ak sa hryzieš sa to porovnať nedá...ale to len kým neprejde hlavička von, záleží od toho ako budeš tlačiť ak doslova ako na veľkú potrebu tak ju dokážeš vytlačiť aj na 3-5krát a potom obr úľava...ale vravím nemyslieť na to, že tá bolesť je taká a doslova sa mysľou premiestni a bude to nie o 100% ale o tých 40% znesitelnejšie 🙂
@ladore dakujem 🙂 aspon viem na co sa pripravit. tak snad to nejako ustojim 🙂
jeziiiis dnes mi je strasne citim sa tak na 200 kg, bolia ma krize, aj brusko sem-tam, castejsie tvrdne, bolest mi vystreluje do susky smerom k pravemu klbu... otras... dufam ze este sa maly netlaci von...a ta megakyselina co mam uz 3.den aaaaaaaaaaaaa pomoc...
@bbarboraa prave si mi popisala moj den, teda okrem tej kyseliny. Tu uz nejako nemavam. Sa citim ako obrovsky nemotorny slon. Ked dlhsie sedim krpec mi strasne tlaci na rebra. Aj ja uz chcem rodit a mat svojho lukaska. ☹
omg kolko dni do porodu odchadza hlienova zatka? viem ze je to bleee ale predchvilku so mna vyslo take huste bielko, to neni to to? ziadna krv nic :-O
@marianax no len aby si nebola prekvapena 😀 ze zacnes rodit 😉
@blackswan75 ja dufam ze aj ja pojdem od pondelka mi zacina termin 😎
@oksi77 no ved aj ja uz chcem ist s takym velkym bruchom uz je vsetko hrozne tazke 😉
@bbarboraa mne odisla presne tak isto bez krvi este aj dr mi povedala ze uz mi odisla....uz cakam 2 tyzdne a este stale nerodim 😒
indys – 21.4. 2012 o3.45 hod. Jurko 1820g a 42cm
majulosa - 10.5.2012 o 00:55 hod. Sebastián 3330g a 53cm
michelle1984 – 16.5.2012 o 14.00 hod. Sára 1800g a 42cm
lenka_x – 18.5.2012 o ? hod. Tamarka 2150g a 44cm
myska183 – 20.5.2012 o 6.34 hod. Sofinka 2670g a 52cm
milacik0106 - 21.5.2012 o 8.15 hod. Tomáško 2830g a 48cm
jankalac – 22.5.2012 o 19.20 hod. Ivanka 3510g a 50cm
lenuska2604 – 26.05.2012 o 19:00hod. Šimon 3300g a 52cm
steiny – 28.5.2012 o 16:43 hod. Martinko 3680g a 51cm
lucy125 – 29.05.2012 o 9.50 hod. Martinko 3040g a 47cm
alicia28 - dievčatko
katkagab - ?. 05.2012 o ? hod.Miško ?g a ?cm
silvia0201 – 1.6.2012 o 1:15 hod. Silvia 3500g a 50cm
ladore – 1.6.2012 o 2:01 hod. Alexandra 3200g a 50cm
14 bábik je už na svete 😀
@monuska342 dobre dobre potrebujem vydrzat min. do stredy bo mam poslednu statnicu... a ptm mi to je uz jedno keedy 🙂
@monuska342 jezkove oci musim nejak vydrzat 😀 😅
@bambulka248 ty to mas v pohode, lebo nevies ake to je...Ako prvorodicka som tiez nevedela ako bolia kontrakcie, a poviem ti, ze teraz si o to viac dam zalezat, aby tam bol anesteziolog v pripade, zeby som mala rovnaky porod ako pri prvej...Klamat ti ani ja nebudem je to velmi velka bolest, ktoru si asi v zivote neprezila a preto ti odporucam si zajednat EDU...Ja som ju mala, a nebyt nej, ja nevladzem malu vytlacit po 6 hodinach kontrakcii bez otvarania sa..Pichli mi ju fakt na poslednu chvilu, kedze anesteziologovia nemali na mna cas...:( Ale nakoniec sa predsa niekto nasiel, spickovy primar anest. a ten mi bol poslany fakt ako anjel..Teraz by to malo byt lahsie, uz som predsa rodila, ale radsej si zaistim niekoho lebo to bolo ozaj priserne....Takze tak...Ale neboj sa, s EDU je to ulava!
@macuka no problem je ze v nz sa neda dat. Takze si to budem musiet odtrpiet. 😒

@ladore gratulujem 🙂 a vela zdravicka prajem. budem vyzvedat : ake to bolo ? 🙂