Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
Bre ranko🙂
bol spln? A ja ze preco som do 2 nemohla zaspat :(
@silvia0201 Blahoželám k malinkej Silvinke. Nech rastie do krásy a maminke skoré zotavenie... Držkajte sa...:o)))
citam, ze nie som sama, co nemoze spat uz 2 noci ... o 3tej sa zobudim, a nie a nie zaspat ... az nad ranom, ked uz musim stavat, by som len spala a spala 😖
indys – 21.4. 2012 o3.45 hod. Jurko 1820g a 42cm
majulosa - 10.5.2012 o 00:55 hod. Sebastián 3330g a 53cm
michelle1984 – 16.5.2012 o 14.00 hod. Sára 1800g a 42cm
lenka_x – 18.5.2012 o ? hod. Tamarka 2150g a 44cm
myska183 – 20.5.2012 o 6.34 hod. Sofinka 2670g a 52cm
milacik0106 - 21.5.2012 o 8.15 hod. Tomáško 2830g a 48cm
jankalac – 22.5.2012 o 19.20 hod. Ivanka 3510g a 50cm
katkagab - 26.5.2012 o 17:58 hod. Michal 3500g a 50cm
lenuska2604 – 26.5.2012 o 19:00 hod. Šimon 3300g a 52cm
steiny – 28.5.2012 o 16:43 hod. Martinko 3680g a 51cm
lucy125 – 29.5.2012 o 9.50 hod. Martinko 3070g a 47cm
alicia28 - dievčatko
silvia0201 – 1.6.2012 o 1:15 hod. Silvia 3500g a 50cm
ladore – 1.6.2012 o 2:01 hod. Alexandra 3200g a 50cm
zz134 – 1.6.2012 o 3:15 hod. Izak Julius 3700g a 52cm
baby vy máte všetky do predu pripravene doma odsavačky na mlieko?
Ahoj bambulky, tak som späť z poradne, už to je s tou nádchou lepšie, hrdlo ma už nebolí, takže som plná nádejov išla k dokimu, že si ma večer na službu zavolá rodiť - a nebudete veriť, on tam nebol, uviazol v Srbsku, pokazilo sa mu auto a tým pádom dneska asi svoju službu v nemocke nestíha, takže z dnešného cisaráku nič nebude 😠 Sestričky som sa pýtala, či sa operuje keď má tehuľka nádchu, ževraj, keď má upchatý nos, tak sa neuspáva, ale dáva sa spinál - tu som odpadla druhýkrát dneska, som ani nevedela, že sa v NZ robí, takže ďalšia novinka, no ale hádam sa do stredy vyliečim (však kebyže na mňa prídu bolesti, či už mám nádchu alebo nie, odrodiť ma musia, nie?) 😒 Ďalšia čerešnička na dnešnej torte: sestrička mi spravila ozvy, že sa jej nezdajú, možno že sa malý veľmi hýbe, že má málo miesto, hovorí mi: možno ste aj troška nervôzna...sranda, že troška...však som už bola jak klepeto po toľkých novinkách, tak ma ešte poslala sa najesť, ďalšie ozvy - také isté, a potom ma ešte do nemocky poslala, tam ďalšie ozvy, tie hovorili že sú v poriadku, možno len ten ich nový stroj u dokiho je nejaký veľmi citlivý...takže tak🙂 a už som doma, a čakám že mi sestrička zavolá, ak by doki došiel na službu, keď nie, tak zajtra prietoky a dohodneme sa s ním asi na tej strede (keďže ešte vtedy má službu) - totálna neistota, zúrim 😀
@steiny hmmmm fakt neviem čo mam robiť, bo další mi zas hovoria, že si ju mam kupiť do predu .
bo v laktačnej poradni nám tiež hovorili, že je dobre odsavať mlieko po tom ako babo dopije ak nevypije všetko - že je to prevencia proti zapalu prsníkov ale tiež povedali, že najlepšia odsavačka je babatko a že ho proste treba stale prikladať. tak preto som si odsavačku zatial ani ja nekupila, ale ti poviem, že som z toho jelen.
tiez si myslim, ze odsavacku az po .. vsak dnes su otvorene obchody snad nonstop, nie je to nedostatkovy tovar, takze pohoda 😀
a co klobuciky na prsia? ake mate bradavky? aj sa vam nejak nalievaju prsia , resp. nejak sa vam pocas tehhotenstva zmenili?
@chelonka ... mne sa odsavacka pri prvej dcerke osvedcila uz 2 den po porode v nemocnici ... naliali sa mi strasne prsia, musela som si stale davat obklady (studene medzi odsavanim a teple pred kojenim) a odsavat a prikladat a stale dokola. Dcerka vela casu prespala, takze medzi kojenim som musela mliecko stale odsavat az kym sa samo nezacalo postupne spustat. Odsate mliecko som jej davala cez striekacku. Okrem toho som mala ploche bradavky a mala sa mi nevedela prisat, takze som este riesila aj klobuciky na bradavky a kojila cez ne.
no dievčata, ešte vačšiu dilemu ste mi spravili, ale dakujem za názory, hmmm asi to spravím, tak, že poviem manželovi nech ju v praci zoberie na sklad a ked budem potrebovať tak mi ju prinesie 😀
@keira neviem. doktorka ma nenastrihla, asi ma mala radšej trocha nastrihnúť, aby malá išla šľahšie von. ale nevadí. už je oveľa lepšie. dneska som bola na sone, tak zajtra by sme mali ísť domov.
vyskúšam všetko možné, aj nemožné, len aby som sa vytoto. 😀
dievčatá, ešte by som vás poprosiť, či by ste mi nehodili link na sociálku, čo musím povybavovať. ďakujem.
@silvia0201 ja mam takyto zoznam www_dietaaja_sk - úradný šimel - čo treba vybaviť po pôrode
ahojte po dnesnej poradni,,krcok spotrebovany a branka na prst otvorena, a to este minuly pondelok bol krcok 1,5cm a branka na 100 zamkov 😀 😀 😀 vraj je zo mna casovana bomba 😀 😀 😀 😀 , a v stredu mi odisla hlienova zatka a vytok je ovela intenzivnejsi.... 😉 😉
@blackswan75 no pekne 🙂 ja som mala minuly tyzden podobny nalez, krcok 1,5 cm akurat aj otvorena na spic prsta, hlienova zatka zatial drzi 🙂 do poradne idem zajtra, tak uvidime...
ahojte baby idem si po radu uz asi pol hodinu mam tvrde brusko ako kamen a kazdych 5 minut mi este viac stvrdne a citim tlaky smerom dole....co mam urobit?mam skusit sprchu ci sa to rozbehne? 🙂
@monuska342 aj ja by som skúsila tu sprchu a počkala ešte hodinku a keby to neustúpilo tak by som išla do nemocky 🙂 na keby máš termín?
@veronika66 ok tak idem skusit lebo to stale neustupuje a pravidelne kazdych 5 minut uplne stuhne uz asi tristvrte hodinku....termin mam 18.6 🙂

@bambulka248 ano na tom velmi zalezi, aky mas prah bolesti a aj si mladsia, viac znesies...Dakujem bambulka.... 😉 ja tebe tiez prajem dobry porod bez tazkosti a rychly...