icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

macuka
13. jún 2012

@lenca6482 mozem ti to len odporucit, vpich neboli, ani nasledky nie su...Ja s tym tiez chcem rodit, teda kontrakcie su otrasne, a epi pomoze...

macuka
13. jún 2012

@kari55 tak ty mas tiez starsiu dcerku...ani moja sa uz nevie dockat, a tiez prezivam toto obdobie ako cudne...je to tym ze sme uz na konci, a uz nevieme co so sebou..Tiez len jem, spim, a chodim hore dole po dome a cakam.. a ked ma chytia bolesti neviem co mam robit, ci plakat, a ci sa tesit...a hned sa zacnem klepat, a panika a strach a slzy, a manzel ma chlacholi, ze mojaaaaaa a mne este viac do revu...Volakde v clanku som citala, ze zena pred porodom je psychicky labilna.... 😒

bambulka248
13. jún 2012

@sperka gratulujem 😉

emka1
13. jún 2012

ahojte, hlasim sa ... uz sme doma z porodnice. V piatok 8.6.2012 sa nam narodila nasa Katka, miery 3410 gramov a 48 cm, v porodnici na Kramaroch. Porod bol extra rychly - do 5,5 hodin bola mala na svete. Rodila ma pani Dr.Gerincova - velmi mila a prijemna zienka - odporucam 😉 Vsetky nove malicke prirastky pozdravujem a prajem vela zdravicka detickam a vela mliecka mamickam 🙂

adulka165
14. jún 2012

@emka1 gratulujem mamina a čas narodenia malinkej - šupnem dnes večer do štatistiky 😉

meg_junova
14. jún 2012

@emka1 Gratulujeme !! 🙂))) Teraz si bude uzivat to najkrajsie obdobie..
rodili ste s epi, alebo bez?

emka1
14. jún 2012

@adulka165 ...mas pravdu, zabudla som na cas : 12.20 hod, piatok 8.6.2012, Katka, a miery vies. Dakujem, Vidim, ze Ty prenasas, no silno drzim palceky, ja som rada, ze som rodila 6 dni pred terminom, lebo ten cas cakania bol nekonecny, co som sa uz nevladala ani postavit.

@meg_junova ... dakujem 🙂. Rodila som s EPI. Ale tento krat mi nezabrala, tak som si to poriadne odzila 😖 . Pichli mi ju neskoro, a museli mi aj oxytocinom urychlit porod, kvoli ozvam ... takze po oxytocine porod nabral na obratkach ... ale netrvalo to dlho, chvalabohu vsetko islo hladko, a mame to za sebou 🙂. Prvu dcerku pred 2 rokmi som rodila tiez s EPI, ale tam isiel porod ovela pomalsie a aj EPI mi pekne zabrala, nuz tento krat islo 152 EUR za EPI hore kominom 😀

1ivanka1
14. jún 2012

@emka1 gratulujem k dcérke 🙂 aj ja chcem taký rýchly pôrod 🙂
inak sa čudujem, že ti pichli epi, keď už videli že je neskoro...lebo niekde to pichať nechcú, čo som počula, 😉
ale to je jedno, hlavne, že ste zdravučké 🙂 🙂

1ivanka1
14. jún 2012

baby mám takého tucha, že @sijust rodí 🙂 🙂

kari55
14. jún 2012

@macuka No to je pravda s tou psychikou, mňa všetko rozladí ešte aj zlé správy alebo také modré z neba vobec nemůžem pozerať, včera som radšej pozerala kriminálku a aj tá ma naviedla na zlú náladu......neviem všetko čo ide v telke mi príde depresívne 😒 úplne som išla spať so zlou náladou a můj mm ma len chlácholil a ukľudňoval ale to mi nepomohlo pretože som mu povedala že nemá ani najmenšiu šajnu ako mi je a aké to je pre ´mňa a tak sa chudák urazil 😒 ale ja si aj tak myslím, že chlapi nemajú ani najmenšiu páru o tehotenstve a půrode a o tom všetkom a práve to ma deprimovalo ešte viac 😀 😀 no ale ešte že je taký citlivý a znáša moje nálady 🙂 Tak raňajočky za mnou, kakauko a makový závin 😀 a čo s načatým dňom? 😲 😕

1ivanka1
14. jún 2012

@kari55 aj ja si myslím, že chlapi nemajú ani šajnu o celom tehotenstve a pôrode..ani o tom aké je to náročné, aj to celé tehu..aj psychicky..ja niekedy v noci keď nemôžem spať, rozmýšlam nad všetkým a pozriem vedľa, priateľ si tam kludne spinka 😀 😀 no nie je tým chlapom dobre?? 😀

1ivanka1
14. jún 2012

@kari55 keď sa bavíme o tých filmoch....pozerala som film čierna labuť..no jeden otras..neodporúčam... 😒
psychicky dosť náročné 😒

kari55
14. jún 2012

@1ivanka1 No ja nemůžem pozerať nič čo je smutné alebo deprimujúce a mám fakt pocit, že v tej telke nič iné nejde.......ja si večer pozriem Panelák ten je taký ľahký humor, žiadne depresívne situácie 😀 Som príliš precitlivená ☹ Júúúúj už aby to bolo 🙂

1ivanka1
14. jún 2012

@kari55 no v telke nejde dokopy fakt vôbec nič. ja keď si nestiahnem film z netu tak nemám ani na čo pozerať..tamtie seriály rozpozerané nemám, takže to ma nebaví 😒

danuskap19
14. jún 2012

9.6.2012 o 11:05 sa mi narodil synček Riško jeho vaha je 4020g 55cm je to poriadny valibuk ktory by len stale papal 🙂

zuzu4444
14. jún 2012

@danuskap19 gratulujem

melinduska
14. jún 2012

@1ivanka1 a milujem keď mi povie, že on je unavený a ja som prespatá 🙂 🙂 hlavne , že v noci nespím lebo iné nerobím len chodím na WC ale to on ani netuší lebo si spokojne chrapká 😠

macuka
14. jún 2012

@1ivanka1
@kari55 Baby co to pozerate? Ciernu labut a podobne kraviny.. Ja nepozeram svetske filmy, ktore vyzaruju beznadej, ciernotu a navodzuju depresie baby, a je mi dobre...Ale inak chcela som vidiet ten film cierna labut, to sa priznam, ale len koli baletu som kedysi baletila, lenze to bolo strasne co ten clovek natocil, ved to bol horor, a nic ineho...Isla som spat v uplnej depresii a normalne som prosila Boha aby mi odpustil moju hlupu zvedavost, ze som si urobila zle...Ludia sme citlivi, a toto natacaju aby nam ublizili...je to vrchol. Odvtedy som nesiahla tusim na ziadny svetsky film pozeram biblicke, o rodinach, o nadeji, o dobrych veciach ktore sa deju, a je mi fajn...jasne ze sa neda zavriet oci pred zlymi vecami, ale nasilu ich vyhladavat nebudem...
Baby s tymi nasimi muzmi je to trosku inak..Oni neboli stvoreni na to aby rodili, tak im to ani nemozeme vycitat, ze nam nerozumeju..Mali by sme skusit prijat kazdu pomoc od nich z laskou a vdakou, lebo sa snazia nas pochopit, a nie ich este urazat, ze ty mi nerozumies, aj ked je to ludske no...Moj manzel stal pri porode prvej dcerky 12 hodin, a ja som sa smiala, ako sa stazoval, ze je unaveny, smiali sme sa obaja, ze sa to neda porovnat co som tam ja vytrpela... 😀 Ale byt bez neho by som tam nechcela, ta psychicka opora, a to ze ho mam, ze ma pohladi, ze mi urobi jest, ze sa stara o dcerku, ze nakupi, poriadi, a rozprava sa so mnou ako sa citim, modli sa za mna, to by som nemenila....Takze sa snazim ho neurazat, ze mi nerozumie...

silvia0201
autor
14. jún 2012

ahojte babulky. chcela som opýtať, či neviete čo je so slavkou1212??? dosť dlho sa neozvala. naposledy napísala 9.5!!!!

sandy80
14. jún 2012

@silvia0201 akurát som na ňu ešte pred pôrodom myslela - že sa neozýva, neviem čo je s ňou...

luciferko162
14. jún 2012

uz nech to mame za sebou... strasne sa to vlecie... v utorok som bola na poradni, malinka je uz velmi nizko, takze sa to spusta 🙂 v pondelok, utorok som mala bolesti cely den a celu noc ako ked cakam menstruaciu a vcera, dnes nic 😖 no pri chodzi a po schodok riadne citim ako mi mala tlaci na krcok... kedy to uz pride? 😕 zajtra mam termin, tak by sa to uz mohlo zacat 😉

luciferko162
14. jún 2012

@adulka165 pozeram, ze uz mas skoro tyzden po termine... kedy ta chcu poslat na vyvolavacku?

1ivanka1
14. jún 2012

@macuka
no ja som ten film chcela vidieť, som si myslela že to bude trošku o niečom inom, a už keď som to mala pustené už som to chcela dopozerať..no ale otraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas 😒
už si sťahujem len americké romantické komedie...tie neubližia nikomu 🙂 🙂

adulka165
14. jún 2012

@emka1 no ani nevrav už som zúfala ... ☹ dnes som bola na kontrole tak zase všetko ok aj moč, tlak, pásy aj prietoky ... takže ma poslali zase domov a do knižky mi už primár napísal ponelkajší dátum červeným a slovko Hospitalizácia... takže ak do pondelka neporodím tak vyvolávačka pondelok 😖 to čakanie je neskutočné...

adulka165
14. jún 2012

@luciferko162 ahoj no dnes 6 deň po termíne vraj ak do pondelka neporodím tak pondelok hospitalizácia a vyvolávačka takže 10 dní po termíne... ☹ už ma to nebavííí všetky baby čo somnou chodili do poradni už porodili len ja tam chodím ako taký dinosaurus... 😒

luciferko162
14. jún 2012

@adulka165 neboj, uz to je len par dni 😉 mne zas povedala dr., ze ak do utorka neporodim tak ma vypise do nemocky a v stredu idem 😲 no radsej by som to mala prirodzenou cestou, to je jasne, tzak tomu davam este cas, ale v pondelok ma uz chyti panika ak sa to nepohne 😠 a bolesti mavas? zatka ti uz odisla?

adulka165
14. jún 2012

@luciferko162 no moja nič žiadne príznaky , zatvorená som na tri zámky, zátka na mieste, a bolesti - slabulinké max ako pri menzese tak max 20 min a potom nič... 🙄 takže ako keby som ani nebola po termíne... akurát ma pichá v prsiach ale to je vraj už normal /mne sa pred 2 mesiacmi pustilo mlieko - to kolostrum/ ale viem si to vymasírovať a bolesť a pichanie ustupi dá sa povedať hneď ...

luciferko162
14. jún 2012

tak ti drzim palce, nech ta to uz coskoro "chyti" 🙂 je to veru na nervy 😠 potom daj vediet ked bude malinke na svete 😉

meg_junova
14. jún 2012

@emka1 Nevadi, hlavne je, ze to uz mate za sebou. Mna lekar nahovara v poradni zakazdym na epi a ja stale odmietam 🙂) Ale cas porodu sa uz pomaly blizi a zacinam nad tym aspon uvazovat. Najradsej by som porodila rychlo, ale ked dopredu niktora z nas nevie, ako to bude prebiehat. Ostava mi len zostat pozitivne naladena a dufat v to, ze priroda to nejak zariadi 🙂)) Tak strasne sa uz tesim na ten moment, ked si drobceka pritulim, nemyslim na nic ine. A to mame este tri tyzdne pred sebou :S

chelonka
14. jún 2012

@luciferko162 nooo veru ale aj teba by to už malo zajtra chytit 😀