icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monika74
24. jún 2012

maminy trošku sa k vám primiešam 😅 pili ste niektorá čaj z maliny a pomohol vám? 😀

anulienka_nr
24. jún 2012

Kočky malinká má strašne veľa potničiek, hlavne na tváričke, máte niekto podobný problém (teda okrem iného ...lebo ja ich mám tiež viac..), asi sa s tým nedá nič robiť, alebo áno?

emka1
24. jún 2012

@anulienka_nr ... niekedy je dobre potnicky nechat tak, vstrebu sa aj same ...ja som na to malej davala trosku Sudocremu, pekne ich vysusil a rychlo jej to preslo

1ivanka1
24. jún 2012

@sandy80 už aby toto obdobie bolo za mnou..lebo je to stresujúce, unavujúce a vyčerpávajúce..nechcem ju brať ako nejakú "povinnosť" ale ako radosť!! tiež mi hovoria aby som zbytočne nestresovala, to potom môjmu kojeniu vôbec nepomáha... 😒 viem o tom, ale ide to ťažko...
aj my malú uspávame na rukách, a veruže je to dlllllllllhe uspávanie 😒

1ivanka1
24. jún 2012

@keira no lebo to vidím na odstriekanom množstve..dokopy nič..malej neviem dať z prsníku ani jednu dávku..vždy príkrm.. 😒 😒 ale je tam tých problémov určite viac, aj je zle prisatá, strašne u toho spíme..všetko jedno z druhým ☹ ☹

1ivanka1
24. jún 2012

@anika159 my sme len vo štvrtok prišli z nemocky, a vôôôbec nemáme režim, nemôžem sa spolahnúť ani na to, že po napapaní bude 2 hodky spať 😒 😒 no tiež si to hovorím, ale marná sláva...nerozmýšľala si nad použitím suplmentora?

anika159
24. jún 2012

@1ivanka1 no dala mi to lekarka ale ta hadicka mala asi 25 centi a chybala mi tretia ukaktora by drzala tu hadicku vo flaske...a v lahu ja kojit neviem...moj tiez nema rezim uplne ale kocik a hlavne to pohojdavanie jo uzasne uspava...ked ho dam do kocika najprv mrauci... Ale ked uz vyjdeme von zaspi ako dudek....

anika159
24. jún 2012

@1ivanka1 a s tym kojenim si nic neob ozaj ja som na tom tak isto...nemam z toho stress... Nebude to prve ni posledne ieta na umelom mlieko a co...aj mne je to luto e nekojim... Ale ked to nejde tak to nejde.... Ber zo s nadhladom....

keira
24. jún 2012

@1ivanka1 ty odstrekujes? daj postup tvoj, ja si chytim prso, zmacknem z jedneho ide torchu takeho akokeby zlteho . a to je vsetko, o nejakych tokoch, prudoch .. ani reci ..

keira
24. jún 2012

@1ivanka1 ale zato mi na prsnikoch vydrzi, tak neviem

silvia0201
autor
24. jún 2012

@1ivanka1 tak ako ti už písali iné babenky, aj ja ti poviem aby si si nič s kojenia nič nerobila.
moja bude mať už štyri týždne a dneska konečne vytiahla úplne prsia. a aj to som ju musela prikrmiť-prikrmujem stále a nerobím si s toho nič. som rada, že aspoň niečo kojím, hoci to nie je boh vie čo. ľavý prsník ma stále strašne bolí. keď sa malá prisaje bolesť vystrelý až do ľavej ruky a ja vydím všetkých svätých. sama sa čudujem, že som to ešte nevzdala, ale milujem ten pohľad, keď je malá prisatá a spokojne dudká, hoci nesaje. na začiatku poriadne poťahá, ale nie všetko. však UM to istí. takže takto my bojujeme, ale prikladám ju stále, aby sa mi úplne nestratilo mliečko, aby som mala pre malú furt rezervu, keď niekde pôjdeme, aby som nemusela brať aj UM.
takže nevzdávaj to, prikladaj malého stále a keď mu bude málo, daj aj UM. teda ak chceš kojiť.

silvia0201
autor
24. jún 2012

@keira pri odstrekovaní sa nevytiahne toľko kmlieka ako pri saní. je to úplne iná technika-takto mi to povedala laktačná sestra v nemocke.
a čo sa týka toho striekania, mne strieka s prsníka ale iba vtedy, keď už je malá dole a aj stlačím prsník, tak vtedy mi zvykne vystrieknuť mlieko- vtedy je poriadne rozťahaný.

sophina
24. jún 2012

@monika74 Pijem ho treti tyzden a nic .. jem lanove semiacka
pred dvomi dnami som zbehla 4x schody dole, zjedla ananas, minimalne 4x horuca sprcha, a dva deci cerveneho a nic ... cakame a trpime dalej ... nohy ako slonica, ale inak falosne kontrakcie mozem predavat v tescu za akciove ceny, tolko ich mam ..

adulka165
24. jún 2012

ahojte baby tak konecne domka s porodnice maly Lubosko sa narodil 19.6.2012 o 17.15 hod. s mierami 3610g a 53cm . Neviem kedy by som rodila kebyze mi primar na vizidte o 7 rano nepustil vodu. potom supli na pasy a dali infuzie oxitocinu aby zacali kontrakcie. od 10.30 kontrakcie a porodila som az 17.15 nekonecny pribeh ... manzel bol cely cas somnou a pomahal ako mohol. Maly je krasny neskor hodim aj foto ked si doma trosku zvykne a najdeme si system fungovania :o) som rada ze sme uz domka

keira
25. jún 2012

@silvia0201 a kolko ml dokrmis z UM ?

meg_junova
25. jún 2012

@sophina Aj my este stale cakame :(( Prave som si pozrela predpoved pocasia a vyzera to opat na horucavy tento tyzden 😔 Ja sa moc nenamaham, lebo som na druhy den jak zbity pes, ale tiez uz sme aj jazdu po strku vyskusali, vcera boli na vylete a na dldlllhej prechadzke v lese a NIC. Ono proste to male si samo urci, kedy von 🙂 Len ja by som uz bola rada, keby to bolo hned teraz. V noci sa uz neda spat, stale nieco boli... Uz je proste cas a prihovaram sa malemu kazdu chvilku, ci by nechcel ist medzi nas 🙂 🙂 Nezabera.. Aj brusko si masirujem a on sa v nom len vrti.. No proste, neostava nic ine, len cakat..
K tym falosnym kontrakciam - aspon nejaky naznak, ze sa to spusta.. Ja nemam ani to 🙂 Len ked sa maly zaprie do krizovej casti, vystreluje mi bolest az do lytok.. a hviezdicky pred ocami 😀

meg_junova
25. jún 2012

Maminy, chodili ste v poslednom mesiaci do vsetkych poradni pravidelne??

milacik0106
25. jún 2012

@adulka165 gratulujem maminka .. prajeme veľa zdravíčka a mliečka

1ivanka1
25. jún 2012

@anika159 no ja som to ešte neskúšala, zdá sa mi že k tomu treba viac osôb aby sa jedno dieťa najedlo 😒 a teda komplikovať aj krmenie mi nepríde ako ten najlepší spôsob... 😒 😒 no uvidím
jaj už nech ideme aj my do kočíka, dúfam, že sa jej tam bude páčiť inak ma porazí 😒 tak dlho som vyberala kočík 🙂

1ivanka1
25. jún 2012

@anika159 no musím sa nejako nad to povzniesť...najviac ma trápi, že ona sa ukludní len na prsi..neviem ako to budem robiť potom ako ju budem ukludňovať a uspávať... 😒 😒 😒

1ivanka1
25. jún 2012

@keira no odstriekam totálne minimum, asi tak 40ml za deň..
ja najprv dám moje prso, samozrejme, že to nestačí..potom dokrmim sunarom,,,keď sa nevie ukludniť ani zaspať opäať moje prso...ale vidím, že to len cmúľa, že neťahá...asi veru nemá ani čo...akože prúdy alebo toky alebo niekto cíti ako sa mu za 3hod nalejú prsia tak to nepoznám... 😒 😒 😒

1ivanka1
25. jún 2012

@keira akože bábo ti na prsníkoch vydrží? máš syna či dcérku?

1ivanka1
25. jún 2012

@silvia0201 ďakujem za podporu..snažím sa prikladať stále..dnes sme hore od pol 8 a to sme boli väčšinou pricuclí..tiež len väčšinou dudle, ale aspoň že sa tvári spokojne...rada by som aspoň niečo z toho mliečka...akože neviem si ani predstaviť ako to bude keby sme niekam išli... 😒

1ivanka1
25. jún 2012

@anulienka_nr okrem iných problémov aj my sme mali problémy s tváričkou, ešte stále to nie je uplne ideálne..
vyhádzala sa mi hneď druhý deň po pôrode ☹ ☹ ale ona mala asi aj nejaký exém.. ☹ ☹ chúďatko moje malé, kadečím ju v nemocke natierali, Johnsonom aj rybou masťou aj jej na líčka dávali obklady z očnej vody...čakali čo zaberie..postupne sa to začalo zlepšovať..ale dr. mi predpísala na to krémik, mali sme to aj na telíčku, celá bola akási červená..chúďatko.. ☹

keira
25. jún 2012

@1ivanka1 syna, ze sa neodtahuje .. resp ako kedy

eemmaa
25. jún 2012

@meg_junova hej lebo nikdy nevieš čo sa môže stat, a potom potrebujes mať potvrdenie ked budes vybavovat veci okolo bábätká od dr že si nič nezanedbala a chodila pravidelne na poradne

meg_junova
25. jún 2012

@eemmaa Nezanedbala? Hmm, u nas je od sameho zaciatku vsetko v poriadku a posledne dve poradne som vynechala, lebo je podla mna vacsie riziko, ked sama soferujem do nemocky v takomto vysokom stadiu tehotenstva, ako ked pridem na 4minutove vysetrenie.
No nevadi, buduci pondelok uz idem opat, tak snad ale sa to dovtedy spusti... 🙂

eemmaa
25. jún 2012

@meg_junova fuu ty este soferujes? No veď ja nechcem nič privolať alebo tak ale ja som sice prenášala 3 dni a cítila som sa fajn a ked som išla na monitor tak si má tam hneď nechali že niečo nieje v poriadku, vieš ako to myslím?

sandy80
25. jún 2012

@eemmaa ja som ešte deň pred pôrodom šoférovala - bola som ráno na poradni a v noci prišli bolesti, aj do nemocky by som to zvládla, ale kde by som nechala auto??? 😀 😀 😀 😀 😀

1ivanka1
25. jún 2012

@keira no ani mne sa moja neodťahuje..to oni sa nerady odťahujú..to ich bavi byť tam prisaté 🙂