icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
23. jún 2012

@zuzanapp moj spaval cele noci od 3 mesiaca a dufam ze aj mladsi tak bude teraz je celkom dobry spac zatial....mi mame rezim od pol roka o siedmej do postele a pekne spinkat az do rana....velmi mi to chyba ze som ho dala vecer do postele a mala som uz cas iba pre seba...dufam ze coskoro to budem mat znovu...takto je to velmi tazke lebo som vytazena na 100% uzi si cas kym mozes este spat....tehotenstvo bolo tazke ale teraz je to 2 krat take tazke 😒

monuska342
23. jún 2012

@keira zevraj postihuje 80% mamiciek ja som ju mala pri kazdom porode...inac je to vazna vec ked sa nelieci 😒

monuska342
23. jún 2012

@bambulka248 to si myslis len teraz ale ked pride babo az potom zistis ake to je narocne a rada by si sa niekedy vratila spat do obdobia tehotenstva

keira
24. jún 2012

@monuska342 a asi moze za to ta unava aj

hrivushka
24. jún 2012

Aj ja som mala tu depresiu, a k tomu zápal prsníka hned na tretí den ako som došla domov z nemocnice tak som mohla utekat na pohotovosť. Bolo to hrozne, slabá som bola ako mucha, bolelo to, zimnica, teploty. Dali mi hned antibiotika. A ako som to dobrala, hned sa mi to urobilo v druhom prse ale to už som si liečila doma bez antibiotik

anika159
24. jún 2012

@keira ja ked som bola v neocnici som si ho vazila a vytiahol zo mna max medzi 20 az 40 ml... A to som ho kojila cez polhodiňu... A ano stpkam hladkam pcham a nic...:(

anika159
24. jún 2012

@1ivanka1 ja vzdy davam najprv moje mliecko a potom nutrilon... A oboje papa veeeelmi pomaly... Aj flaska 60 ml tak papa asi polhodinu ... Ma cas....mne zaspi aj pri flaskea bojujem nech ju dobije... Dnes neviem co mal ale lwdva som ho uspala do pol noci a potom kazde dve hodiny hore neplakal len opat vzdychal mrncal ozpraval....🙂som spala asi dve hodiny....

anika159
24. jún 2012

@monuska342 no v nocito super nie je ale hadam si zvykne on vzdycha nieco nam rozprava noslast🙂

keira
24. jún 2012

@anika159 fiha, tolko ja nevydrzim kojit, ja tak 15 min, a potom da z flase 60 ml minimalne
ozaj, ako je to s tym cumlom na tych flasiach? niekedy mam pocit, ze tok je rychly a niekedy sosa a zistim, ze mu nejde nic 😲
plus ako mu zarabas nutrilon?

anika159
24. jún 2012

@keira no ja tiez niekedy len 15 min ale snazim dlhsie... Ked mi zje 60 som uuplne happy.. Ja som pouzivala cumelten isty ako v nemocnici plchy... Lebo mas aj gulate. Ploche. Ja mam niekedy pocit ze strasne hlce ze to mlieko ide rychlo a potom ked kuknem tiez zistim ze nic.... Nebiem cim to je... Ja mu davam 60 ml vody a dve odmerky... Najprv som davala tak ako pisali 90 ml a 3 ale vzdy som vela vyluevala a prislo mi to ako strasne plytvanie....

monuska342
24. jún 2012

@hrivushka no ani mi nehovor ja to iste ja som dostala na 8 den zapal prsnika a aj pri prvom som mala dufam ze teraz uz nedostanem

monuska342
24. jún 2012

@anika159 mne maly zatial v noci spinka len sa budi kazde 2 3 hodky na papanie prvy syn bol horsi spac ked bol taky maly pri tom som si uzila svoje 😉 ale prezila som vzdy sa to nejak da 🙂

monuska342
24. jún 2012

@keira tak to ano ale zevraj hlavne hormony ktore spustaju mlieko

1ivanka1
24. jún 2012

@monuska342 no obávam sa že mám aj ja depresiu, je to uplne pocit na nič, keď plače a ja neviem čo mám s ňou robiť , a keď si predstavím, že toto ma čaká najbližších neviem koľko rokov...no ☹ dúfam, že to prejde a že to neprerastie do niečoho vážnejšieho ☹ ☹

1ivanka1
24. jún 2012

@keira tak to sme dve..ako sa cítiš?

1ivanka1
24. jún 2012

@bambulka248 ja ti verím, viem aké to je, tiež som to chcela mať už za sebou...ale neboj dočkáš sa a budeš aj ty držať svoj uzlík na rukách 🙂 🙂

1ivanka1
24. jún 2012

@hrivushka a ako si sa cítila pri tej depresii? kedy ťa prešla?

1ivanka1
24. jún 2012

@anika159 aj ja najprv moje, pak sunar...u kojenia zaspáva, keď ju odpojím rev.. ☹ tak to máš dobré , my keď sme hore tak väčšinou plačeme aje to na nič...vyčerpáva ma to psychicky a fyzicky ☹ ☹ a pochybujem, že v takom stave sa mi začne tvoriť viac mlieka... ☹

anika159
24. jún 2012

@monuska342 ale jasne🙂) sice ho krmim hodinu ale nevadi... Len sa este neviem naucitdospavatcezden🙂)

anika159
24. jún 2012

@1ivanka1 ja ani nepredpokladam ze viac mat budem prikladam si ho len z psychologickehoefektu..a pretolebo vraj kojenimsa lepsie maternica stahuje...ved oni si zvyknu my me boli akurat na prechadzke skoro 2 hodiny a spalakodudek... Este aj vydrzal pokym sme si s drahym dali kavicku🙂

1ivanka1
24. jún 2012

@anika159 ja tiež prikladám, no efekt nevidím, včera som prikladala dnes mlieka minimum ☹ ☹
tak my sme na výchadzke ešte ani neboli 😒

hrivushka
24. jún 2012

@1ivanka1 som revala a nechcelo sa mi ani žiť, mala som pocit že nic nezvladam, žiadna radosť z malej. Uz má ten smútok prešiel celkom len taka ta radosť, šťastie zatial nic necítim, fungujem ako keby som bola robot, som zvedava kedy to prejde

1ivanka1
24. jún 2012

@hrivushka no tak nejak to mám aj ja, strach obavy z výchovy, plač na dennom poriadku...tiež bez radosti, strašne si to vyčítam ☹ ☹ ☹ tiež sa mi zdá, že som robot, ako keby niečo skončilo...aj ja som zvedavá kedy ma to prejde, lebo je to strašne frustrujúce....normálne mám paniku, že čo bude zase až sa zobudí, že ako dlho bude plakať ☹
a kojíš?

sandy80
24. jún 2012

@hrivushka ja som to takisto prežívala pri prvom synčekovi - to šťastie a tá ozajstná radosť ešte len prídu, neboj sa. teraz pri druhom synovi sme sa nejak rýchlejšie na seba naladili, som aj pokojnejšia, šťastnejšia, užívam si ho, aj keď mi dávajú zabrať aj veľký, aj malý, veľmi ťažko sa uloží spinkať a kým nespí plače...potom spí niekedy 3 aj 4 hodiny, niekedy menej. Nebojte sa maminky, prežijeme tieto prvé mesiace, vytvorí sa režim, systém, a bude dobre🙂

1ivanka1
24. jún 2012

@sandy80 no tiež to prežívam a dúfam, že to šťastie a ozajstná radosť prídu a že to bude čo najskorej.. 😒
ja mám niekedy pocit, že to ani neprejde, že ten režim nebudeme mať vytvorený nikdy.. ☹

sandy80
24. jún 2012

@1ivanka1 ale budete, neboj sa, o pár mesiacov si toto "horšie" obdobie už ani pamätať nebudeš🙂 Môj veľký je naozaj "náročné" dieťa dodnes, a malý tiež veľa plače, nedá sa uložiť spinkať len tak, treba ho nosiť na rukách alebo hojdať, kočíkovať...ale vytvorí sa systém a bude dobre. ešte ak môžem poradiť, nestresuj kvôli tomu kojeniu, pri Samkovi mi tú depresiu zhoršoval aj môj prístup ku kojeniu, že musím zakaždú cenu a keď to nešlo tak som z toho bola totálne na dne a nešťastná, a veru to aj malý pociťoval a bolo s ním ešte ťažšie. Tentokrát som si povedala, skúsim všetko, ale keď to nepôjde, tak sa svet nezrúti, prestanem za 2 týždne a budem v kľude dávať UM. Som oveľa kľudnejšia, vyrovnaná, viac si užívam "malého". Takže ja by som to nesilila. Môj veľký vyrástol na UM a zatiaľ žiadna alergia, klop klop, iba bežné detské choroby, antibiotiká užíval myslím 2x 2dni, je to silný zdravý chlapček🙂 klop klop - ešte raz.

keira
24. jún 2012

@1ivanka1 a ako vies, ze je ho malo ? ☹

chelonka
24. jún 2012

inak baby ked píšete o UM čo si myslíte, ja som silný alergik, astmatik a silný ekzematik.

jedna alergologička mi povedala, že ak budem musieť babatko krmiť UM tak musí byť s HA
a druhá že určite bez HA

popri tom obidve su naozaj uznávané vo svojom odbore a obed chodia po svete po roznych konferenciach a pod.

čo si o tom myslíte vy?

anika159
24. jún 2012

@1ivanka1 a preco ste este neboli? No ja efekttiez nula... Mlieka minimum... Ale nechcem to tak skoro zahpdit hovorim i ze vzdy trebamatnadej🙂))

hrivushka
24. jún 2012

@1ivanka1 kojim, mlieka mám chvalabohu dost, dokonca mám via ako treba tak odsavam. Dnes uz sa má aj priatel pýtal že čo mi je, či som šťastná, dlho ma nevidel smiať sa 😢 A to ja som bola vždy taky veselý človek