icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

1ivanka1
7. júl 2012

@macuka nebalím, v štvrtok ideme na sono s nožičkami, uvidíme čo bude potom

veronika66
7. júl 2012

@sandy80 moja klud aj náš malý stále plačka a medzi jedenim niekedy vobec nespía ked ho uspávam v koiku tak zaspí a ked prestanem čičikat tak je opat hore tak nič nestiham... a este aj potnicky sa mu vyhadzali 😖 😖 ☹

monuska342
7. júl 2012

@1ivanka1 az teraz ked mam druhe dieta som si uvedomila aka je lahka starostlivost o babo a aka tazka o batola s ktorym sa treba stale dohadovat a stale vresti lebo ma obdobie vzdoru 😒 ale neboj su aj pekne chvilky budes sa tesit z kazdeho pokroku co dokaze prve dvihnutie hlavky chytenie hracky stvornozkovanie a hlavne hlasny smiech ktory rozziari cely dom 🙂 a da sa to zvladnut aj ja som bola taka ista a teraz mi vsetko pride uplne normalne 🙂 beriem to s nadhladom 🙂

1ivanka1
7. júl 2012

@monuska342 no všetci hovoria, aké to je najkrajšie obdobie...že si to mám užívať..ja sa snažím ale nejde to naplno, keďže som uplne KO, a v týchto horúčavách by som najradšej ležala u vody.. 😒 😒
ale viem, že toto obdobie mi už nikdo nevráti a bude ma to potom mrzieť, že som si to bábo dobre neužila,,,a hlavne keď už druhé nechcem...
večer si poviem, kašlem na všetku únavu, bábo si budem užívať aj keď odpadnem z vyčerpania....ale potom príde čas, keď nechce spať 8 hodín a je po užívaní 😒 😒 😒

monuska342
7. júl 2012

@1ivanka1 ja ta uplne chapem viem ako sa citis to uzivanie je take komplikovane 🙂 ja si maleho uzivam ked sa prave zobudi a je dobrunky tak sa s nim pomojkam ale to uzivanie pride az neskor ked bude starsi a bude sa dat s nim hrat mne toto babetkovske obdobie u syna ani nechyba pretoze viem ze to bolo narocne aj teraz to je ale teraz aspon pride za mnou da mi pusu a to ma posilnuje 🙂

macuka
7. júl 2012

@sandy80 nie si sama....ale poslem ti clanok, ktory ti doda sily...ale dnes mi ho nevie nacitat tak zajtra

silvia0201
autor
7. júl 2012

@macuka ja balím, lebo mi to povedal ortopéd v nr, keď sme boli na sone. musím teraz tri mesiace baliť. aj malinkú ľutujem v týchto horúčavách, ale sem-tam ju rozbalím, nech si pokopká 🙂

silvia0201
autor
7. júl 2012

@sandy80 vertíky a stolicu má pravidelné?? skús espumisan, mojej to veľmi pomáha, síce nie je taká ako tvoj, ale keď sa nevie vykakať, alebo ju skrúca, že sa nevie poriadne vyprdkať, tak jej to dám a hneď je kľudnejšia. a ešte jej dávam čajík, nech nie je smädná. treba v týchto horúčavách poriadne detičky zavodniť.
a to máš pravdu. to nie je normálne, že dieťa v kuse plače, len ti neviem poradiť čo by si mala s ním robiť, aby sa ti ukľudnil. ak sa to nebude dať zvládnuť, choď s ním k dr, hádam ti poradí.

bosorka3113
7. júl 2012

@silvia0201 a aky ste mali stav klbikov? myslim to cislovanie?

keira
8. júl 2012

baby a chodite uz s krpcami von? no asi nie v tychto horucavach, ale kedy planujete?

keira
8. júl 2012

@1ivanka1 tak zdielam tvoje pocity, je to burtal frustracia, a neviem co od dobroty 😒

silvia0201
autor
8. júl 2012

@bosorka3113 alfa: 50/49 beta 44/32. tento druhý máme menší. preto nám odporučil baliť tri mesiace na široko. dúfam, že sa to upravý. a vy??

bosorka3113
8. júl 2012

@silvia0201 ahaaa no nam to tak nenapisal my mame IIa a IIc ☹ tiez mame balit nasiroko a ze asi aj niaku pomocku dostaneme miesto postoliek...

silvia0201
autor
8. júl 2012

@bosorka3113 číslovanie vám žiadne nenapísal?? ja si mylsím, že to naše bábiky vyrastú a nebude treba žiadne pomôcky. či to teraz mu dajú??

bosorka3113
8. júl 2012

@silvia0201 nie iba toto a ze mame balit na siroko a co najskor zaist za ortopedom a ten nas zas poslal na kramare, lebo ze podla zakona nemozem chodit na sono na Antolsku a na vysetrenie k nemu, ze musim ist na Kramare kde mi ho aj vysetria a aj sono urobia a ze asi nam daju aj pomocku... tak zajtra ideme na kramare a uvidime co povedia tam... ale na jednu nozicku ze to IIa je OK len to druhe nie je moc dobre... ja v to tiez verim ze z toho vyrastu subi dup 😀 a ako znasate to balenie? my moc nie, je zvyknuty len na jednorazovku a nevie sa vyprdkat poriadne ☹

silvia0201
autor
8. júl 2012

@bosorka3113 ty vieš, že celkom dobre, ba až suprovo. ani som si nevšimla nejaké zmeny, žeby jej to vadilo.
joj. no tak to nie je bohviečo, keď sa ti drobec nevie vyprdkať. isto ho poriadne skrúca, čo? espumisan L si skúsila. je to na nezaplatenie. ja keď vidím, že jej nie je dobre a dosť sa namáha pri pukaní, alebo sa nevie vykakať, tak jej ho nakvapkám do čaju a hneď vidím na nej úľavu.
tak potom zajtra daj vedieť ako ste dopadli an kramároch.

riela
8. júl 2012

@silvia0201 aký dávaš čajík? ja som mala detský čaj a nerobil jej dobre.

silvia0201
autor
8. júl 2012

@riela hipp-feniklový. dávam aj pol čajovej lyžičky cukru, aby lepšie malej šmakoval. malej chutí. niekedy stiahne aj 100ml naraz, keď je veľmi sädná 🙂

macuka
8. júl 2012

@silvia0201 zienky ja tiez iba v noci balim nasiroko...

macuka
8. júl 2012

Zenusky mate niektore baby satku? ci baby vak? ja uz nevladzem nosit na rukach, uvazujem o kupe...

keira
8. júl 2012

@macuka ja som kupila manducu, uz mame cez 3.5 kg .. tak rozmyslam, ci ju neskusim, ale zatial ma ruky nebolia 🙂

veronika66
8. júl 2012

@macuka aj ja rozmýšlam ale asi o klokanke chicco ale ešte neviem na 100% a či tam malý bude chcieť byť

macuka
8. júl 2012

@sandy80 Sandika tak tu je spominana stranka...Nacerpaj, mna to povzbudilo!
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a1343-Ked-babat... 😉

macuka
8. júl 2012

@keira tak potom napis spokojnost....mna ruky bolia tiez mame nejake 3,640

riela
8. júl 2012

@silvia0201 ja som dávala detský bylinný čaj. vypila ho, ale vyprdkať jej nepomohol. skôr sa mi zdalo, že ešte viac ju skrúca. potom som aj ja dala espumisan L.

macuka
8. júl 2012

@veronika66 vraj klokanka neni moc dobra citala som na nete....iba satky a babyvaky.. 😒

veronika66
8. júl 2012

@macuka no ale mne sa moc tie šatky nepáčia neviem prečo asi že sa to môže ľahšie rozviazať ako ta klokanka neviem 😒

sandy80
8. júl 2012

@macuka neviem to otvoriť moja🙂