Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@sandy80 Ahoj Sandy. odporucam ti jednu knizku, vola sa Nejstastnejsi miminko v okoli od uznavaneho pediatra Harvey Karpa. pise tam o chybajucom stvtom trimestri, o kolike a o sposoboch ako babo utisit. moj maly je je velmi akcny a temperamentny, zjavne po rodicoch 🙂 . vsetky metody ako ho utisit mam vyskusane a neskutocne to funguje. V skratne, je 5 bodov utisenia, ktore treba dodrzat v presnom slede: 1. babo pevne zavinut aj s rucickami - vtedy sa pravdepodobne este viac rozplace, netreba to vzdavat. 2. Ulozit babo na bok/brusko 3. Tisenie - hlasnym SSSSSS do ucha alebo my pouzivame digestor 🙂 . vtedy sa hned ukludni. 4. Energicke kolisanie alebo natriasanie - tu plati, ze cim nervoznejsie je babo, tym energickejsie musi to natriasanie byt. 5.Sanie - tvoj prst alebo dudlik. toto je teda v skratke a urcite si kup tu knihu. Ja so ju nasla v Martinuse a aj na gorila.sk. vela stastia 😉
tak mi sme uz stihli byt aj v nemocnici:( malicka bola dehydrovana a mala vysoke teploty, uz aby sa vonku trosku ochladilo lebo je to pre tie drobatka riadna zataz.
inac, co robite holky, ked vase mimina spia a mate volno? 🙂
@demonique tú knihu som čítala tiež, všetko, čo sa tam píše je v podstate logické a prirodzené. a začína to fungovať aj u nás...🙂
Ahojte baby. Boze som tu od porodu ani nebola...aj teraz pisem a maly mrnci v postielke uz tyzden nas boli brusko ☹ ...a najlepsie mladenec si zvykol na ruky,nechce spat ani v posteli ani v postielke jak si ho poprstujem uz aj zaspava... Baby ako kojite?ja uz som mala dva krat zapal ☹ raz pravy a raz lavy... Rste mam aj bradavku prekusnutu takze furt bolesti pri kojeni.... uz som to chcela tolko krat vzdat ked dom mala tie teploty zo zapalu... teraz kojim tal ,ze kazde 3-4 hodky kojim zineho prsnika...len nam to trva velmi velmi dlho ☹ kolko by som ho mala nechat papat?zo zaciatku pekne pocujem ako papa ale potom taha taha taha a az potom prehltne,neviem ci mu to potych 15-20 min. uz ide tazsie...aj vase deti robia aj ked su napapane tak s hubicku ,ako keby esye chceli? Maly mi ide aj ked je napapany zjest celi dudel...moc ho nevydrzi mat... Pojdem snim konecne von je dnes zamracebe...len poradte co mu mam obliect? Led boli horucavy yak len kratle body mal...dakujem
ahojte dievčatá. chcem sa opýtať, na monitor dychu. ja ho mám a už 2x mi pustil alarm. stalo sa už aj vám takéto? malá je ok, tak neviem prečo sa to púšťa. 1.x sa zapol o 19.30 a 2.x dneska ráno 4.-tej. uvažujem nad tým, že ho prestanem používať, pretože nás len k smrti furt vystraší.
@silvia0201 prave pre toto som si ho uz nekupovala mala som ho pri prvom tiez sa mi takto spustal a ked som to povedala dr tak som dostala vynadane ze naco pri donosenom dietati pouzivam monitor dychu 🙄
@majussska1812 aj nas boli na brusko a musim ta vyviest z omylu take male babo si nezvykne na ruky to az okolo 4 mesiaca si moze zvyknut aj moj cche byt na rukach ale to preto lebo ho to brusko boli a narukach je mu prijemnejsie treba si kupit satku alebo nosic ja mam satku a je to super aj maly je spokojny 😉 ja kojim 10 minut aj to je niekedy moc ked pocujem ze uz neprehlta a iba cumluje tak koncim niesom dudel 🙂 mala som raz zapal prsnika ale to kvoli tomu ze maly mal streptokoka dnes je inac celkom teplo tak obliekaj lahsie 🙂 ziadne babusenie 🙂
@monuska342 ja som si ho našťastie nekúpila, mám ho len požičaný z unionu a to na pol roka.
veď to. ono to je len pre pokoj našej duše. prvé týždne som nekľudne spávala, furt so sa budila a počúvala či malá dýcha. teraz ma pre zmenu budí monitor. 😖
@1ivanka1 na odsavanie sa nespoliehaj ja odsajem len 20 ml a maly je spokojny a pribera teda riadne 🙂 babo si vie viac vytiahnut aj mi sme mali krizu ale prekonali sme treba viac prikladat a ked vidis ze je hladny tak dokrm striekackou svojim mlieckom co mas uskladnenim ja to vzdy tak robim lebo niekedy vecer uz som tak znicena ze nemam mlieko tak dokrmim a je to ok 🙂 nevzdavaj sa ja som to pri prvom vzdala a do teraz si to vycitam 😒
@silvia0201 aspon ze tak 🙂 podla mna sa to oplati fakt len ked mas nedonosenca ale teraz si to mamicky kupuju uz do vybavy nechapem preco....inac ja spavam kludne ani ma nenapadne ze by maly nedychal ja sa totiz zobudim na kazde pomrvenie a to som bola predtym taky tvrdy spac ale ako prisli deti tak uz nehrozi 🙂
@monuska342 no môj drahý to tiež chcel kúpiť. hneď som mu to vybila z hlavy. načo, keď to môžme mať zadara 🙂
ja som si už odvykla od ponocovania. síce v robote som bola hore, ale nejak lepšie som to zvládala ako teraz. spohodlnela som od 2.12. som bola na pn a nič som nerobila, len jedla a spala a teraz mi to chýba 😝 nič iné by som nechcela,len aby malá spala celú noc bez budenia. stačilo by od tej 23.-tej do 5.tej rána. moja sa budí okolo tej jednej pol druhej,( zaspáva okolo 19.-tej) to vstanem v pohode, ale potom zas vstáva okolo 5.-tej, no ale to nad ňou spím. 😝
Ahojte baby, no konečne som sa sem dostala, pozerám, že máme spoločné starosti ☹ aj radosti 😀 Ja mám pocit, že moja malá je stále hladná alebo smadná? Stále sa chce len dudlať , mám pocit , že kojím vkuse, moje bradavky to už nezvládajú ☹ Dávate maličkým aj vodu alebo čajík? Ja som malej už dala vodu aj čajík normálne z flašky - jej to je jedno či cumel či dida, aj normálny cumel chce cumlať. Ale kojím každé 2 až 1,5 hod a mlieka mám dosť si myslím, a hlavne v noci je to o dtžku lebo úplne nad ňou zaspávam 😲 Baby prosím vás a čo dávate na potničky strašne sa mi vyhaduje pod pazuškami a pod krkom , dávam na to púder aviril ale neviem či to pomáha 😒 Ani ju nebalím naširoko lebo je z toho strašne nespokojná a celá zaparená, hoci dr vravela , že do prvej kontroli klbikov ju mám určite baliť. A neviete prečo to balenie na široko vlastne treba? Keď široko daleko sa nebalí? okrem SR 😕
@myska183 a zoberie si s flasky ?lebo moj flasku vobec tak ked ho dokrmujem tak striekackou inak to do neho nedostanem
@silvia0201 Silvi, aj mne sa to stavalo. dostali sme ho od rodiny a tak som ho zapinala, ale parkrat ma tiez riadne vystrasil, tak som ho vypla a som odvtedy kludna 😉
@kari55 Ahoj Kari,moj maly je tiez hlados. Aj ja kojim kazde dve hodiny, ale niekedy len kratko potiahne, v tych horucavach je to vraj normalne lebo moze byt, ze je nie len hladny ale aj smadny. Ja som sa pytala lekarky, ci mam davat aj vodu v tom teple a ona hovorila, ze nemusim lebo by to bolo na ukor kojenia. Ze ak je maly smadny, tak si vypyta mlieko. Co sa tyka potniciek, skus krem na zapareniny bud Sudokrem, ale to tak raz za dva dni alebo potom Pastu s rybim olejom. Je to od firmy Gelvex, v takej modro cervenej tube a dostat to v lekarni. poradila mi to pediatricka. davam to aj na zapareniny pod pazuskami, krkom a aj na zadocek. tak skus, snad pomoze 😉
@silvia0201 tak moj chodi spat o desiatej a vstava o osmej tak to sa da prezit....v noci sa budi asi kazde 3 hodky ale ja som zvyknuta 🙂
@monuska342 ja sa tak bojim aby son uz zaoal nedostala... Aj ty kojis ze najprv jeden za 3-4 hidky druhy...? Dnes ideme prvy krat do poradne, maly ma furt zahnisane ocka ☹ kazde rano ma plny nostek..ja sim myslela,ze uz si zvikol na pestovanie, aj vcera vecer vobec nechcel zaspat zase mne ba hrudi potom som ho prelozila.
@1ivanka1 ja tiež ešte neviem, kedy presne tam máme byť...ale tak hádam sa stretneme..🙂 Ak nás spoznáte, ťuknite do nás aj s malou! 🙂 To sa máte, že už je to s kočíkom lepšie... Ja dúfam, že sa to časom zlepší aj u nás. Aj ked v takomto teple sa nám kočíkovať ani nechce, malú by asi piclo..🙂
@veronika66 no vraj tie bolesti bruška vrcholia okolo 6týždňa a potom by mali pomaličky ustupovať...ale môžu trvať aj 6mesiacov, teda ak sú to koliky... Tak dúfam, že to u nás nepotrvá tak dlho, lebo to by ma asi porazilo. Inak ak sa ti chce, skús nejaké to nosítko, bud vak, alebo šatku...ale to skôr na doma, lebo vonku by v tom bolo neskutočne horúco aj miminku, aj tebe... Ale vnútri je to lepšie ako nosenie na rukách. Niektoré detičky sú proste viac maminkovaté a potrebujú častý kontakt s ňou. Inak tiež si nemyslím, že sa dá miminko zo začiatku rozmaznať nosením.. Určite také min. prvé tri mesiace nie... A asi sme sa zle pochopili, ja nedokrmujem, len sa kojíme..🙂
@kuriatko21 ahá ja som myslela že áno.No ja kojím a hneď nato dávam aj nutrilon malý je veľký jedák a moje mu nestačí stále bol hadný aj preto toľko plačkal.
No chcem kúpiť ten baby vak ale že sa to má používať až od 2mesiaca tak asi ešte počkáme ale chrbát ma boli nenormálne...No a malý plače u každého a ako ho ja chytím tak je tichučko aspoň na chvíľku
@veronika66 práveže babyvak sa môže od narodenia...bábo je v ňom také trošku skrčené ako v brušku.. mne v tom malá vždy zaspinká a aspoň niečo si doma spravím, lebo už ma neboleli len ruky, ale aj chrbát. inak tá poloha v tom babyvaku je fajn aj v tom, že ked je tam miminko také skrčené (kolienka pri brušku), tak sa mu trocha aj vetry uvoľňujú.. Od dvoch mesiacov sú všelijaké tie nosiče, nad tým uvažujem aj ja, ale chcem počkať aspoň tie dva-tri mesiace..Lebo v nich sú prckovia akoby posediačky.. Mám vo výhľade ergonosič zn. manduca, tak ak máte s ním niekto skúsenosti, sem s nimi! 🙂
Inak ked aj kojíš, aj dokrmuješ, ako to zvláda malý, chce sa ešte prisať? ja som dala párkrát malej vodičku z flaše a už sa prisáva tak nejak divne.. 😒
@kuriatko21 no ja mu dávam umelé tak že mu dám môj malíček do pusinky a ten začne ťahat ako keď ho kojím a vtedy dám popri tom prstedám aj striekačku s tým umelým a malý ma pocit že ťahá a pritom mu to tam ja puštám a on saje.Fľašku a aj dudlík uplne odmieta tak to netlačím.A prisáva sa mi na prso úplne super a on zaspáva na prse

@riela ako tak pozerám na štatistiku tak vediem 😀 😀