Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@anulienka_nr no dakujem ti velmi pekne za radu, najbližšie kojenie hned odskusame tvoje rady a tufam že bude lepšie
@silvia0201 ahoj silvi, tiez som tu nebola 100 rokov, akosi na nic nie je cas 😀 😀 myslis ze to zle spanie bolo kvoli te ceste? mne maly spi 3 dni dobre a potom jeden den je ako vymeneny, tiez len 5min spanky cez den, alebo noci su tazsie...my sa totiz chystame v pondelok 1000km do ciech za svokrovcami a potom po dvoch tyzdnoch do kosic co bude tiez asi nejakych 600km...tak snad to zvladneme...teraz robime take hodinove vyletiky s malym nech si zvyka na auto...chcemem cestovat v noci kvoli horucavam aby sme nemuseli pustat klimu...inac ja ockovaniu nie som naklonena, a proti rotavirom urcite nedam ockovat, len co je povinne...zbytocna zataz na deticky...specialne ak ta choroba vobec nepride ..a ak pride tak ju bude musiet prekonat tak ci tak...ockovanie nie vzdy zabrani...ale nech sme hlavne uplne zdravucki 🙂
@vlnka81 juj tak to vám nezávidím merať toľkú cestu a ešte s malým drobcom. no ja si myslím, že to bolo kvôli tej ceste. doma mi spáva veľmi dobre.
potom napíš ako vám zvládol malý cestu.
ja fakt neviem ako sa mám rozhodnúť. keby mi niekto presne povedal, načo to vlastne je dobré a aké budú komplikácie, tak by sa mi ľahšie rozhodovalo. ale takto to kje oničom. lebo jeden napíše tak a druhý zas hentak... hotová španielska dedina 😝
@silvia0201 nie, ani pri jednom ockovani sme chvalabohu nemali nic, ani teploty, ani nebol nejako viac mrzuty.... tak len dufam ze sestra bude ako on 😉
@silvia0201 no tak mne posledný týždeň spí cez deň max. 2 x 20 min a to je všetko..od 6 ťahá do 21.30 až 22hod hore..neviem čo sa deje 😒 😒
@1ivanka1 no ale to ti potom prespí celú noc nie?? no moja spí kedy ako. dneska vstala o 2.30hod, a bola hore hodinku, potom vstala o 5.30-no ale toto ma ubíja najviac, tieto jej raňajšie vstávania, ale to som ju dala na cecok a hneď aj zaspala, ale zas bola hore o 7.00 atď....a takto to ide dookola. niekedy mi cez deň potiahne aj 4 1/2 hodiny. dneska zaspala o 20.30, tak som zvedavá, kedy zas vstane.
@jankalac moji chalani mali teplotu, ak sa dobre pamätám, ale len jeden deň. som zvedavá ako to bude znášať táto moja herečka 🙂
@silvia0201 no v noci spí, budí sa presne o 2.30 na papanie to sme tak hodku hore a potom sa zobudí zase o 6 na papanie..
ahojte my to mame cez noc ze cca o pol noci je hore to sa napapa a hned zaspi ale potom je hore o 4 rano a to je uz problem aby zaspal nechce sa mu 😠
Konečne som sa aj ja k Vám dostala, nestíham Vás vôbec čítať 😉 aj mňa trápi dilema, čo s tým očkovaním....každá návšteva u lekára sa ma pýtajú, že ako som sa rozhodla s tým očkovaním 😒 😎 a vy ako ?Dávate detičky očkovať?
@vlnka81
@silvia0201
@1ivanka1
@petuska123
@tinka5 ahojte, vidím, že máme všetky akosi málo času sem písať 😀 potrebujem radu - denný režim dieťaťa. Zaujíma ma hlavne ten spánkový. Ako fungujete. Chrisko má 7 týždňov a prvý mesiac spal vnoci bez prebudenia 6-7 hodín. Nejak sme ho však asi pokazili, pretože včera sme ho uspávali od 9.h do 3.h, a potom sa aj tak ešte zobudil o 4.h, o 5.,... Obvykle zaspáva 1:30, ale zobudí sa o 4.h, potom napr.6:30. Nemáme "zlé" bábätko, je pokojný, bojujeme s kolikami, ale už sú na ústupe. Takže fakt si myslím, že by mohol v noci prespať aspoň tých 5-6hodín vkuse, kedže cez deň len pomrnkáva a spí tuhým spánkom 10 min a zas pomrnkáva.
Hlavne mi neposielajte link, že takéto témy už sú vo fóre, lebo som si ich prečítala, ale múdrejšia nie som.
@bejby81 no podla mňa sa režim dieťaťu pokaziť nedá..ono si ho robí samo ako sa mu chce 🙂 my sme tiež krásne spinkali aj cez deň a teraz už spinkáme cez deň máličko, niekedy vôbec ☹ ..noc je to ok, dúfam že to tak aj zostane alebo bude lepšie 🙂 🙂
prečítala som si aj ja o spaní toho viacej ale je to bezpredmetné..ale môžeš si o tom kúpiť kopec kníh 🙂
ahojte, ja som rozmýšľala že dám len to povinné očkovanie. ale aj z toho mám strach, že čo to spôsobí.
@bejby81 aj naša malá najprv pekne spávala - čím je staršia, tým menej spí. najprv mi po každom jedle spala pekne 1-2 hodiny. teraz maximálne 45 min. a tiež sa to každý deň mení. Večer máme väčšinou taký uplakaný.
možno mal len včera tvoj maličký taký horší deň.
@bejby81 ono je to ťažko teraz napísať čo a ako, lebo dieťatko si teraz vytvára režim nočný a denný. moja spí od začiatku tak, že okolo 19.30 zaspí, po kúpaní, potom sa zobudí okolo 1., niekedy 2.30, potom o 5.hod, 7.hod a potom je hore buď do 10.-tej, alebo potiahne aj dlhšie. ale neviem, prečo sa raz budí tak, a raz tak. bolo aj to a to 2x, že zaspala o 20.30 hod a vstala o 4.30. ale to bolo len 2x ☹ už som sa tešila, že mi prespí skoro celú noc.
každé dieťa je individuálne. prečítať si článok je fajn, ale len fakt prečítať. každý z nás si musí nájsť nejaký režim. ja konkrétne sa utešujem tým, že zo dňa na deň je staršia a uvedomí si, že v noci sa musí spinkať a nie hrať sa. preto aj keď vstane sa s ňou skoro ani nerozprávam, len ju nachovám, pohladím a keď treba tak ju aj na rukách ponosím, priviniem si ju k srdiečku, nech počuje môj tlkot a to ju ukľudní a uspí. a keď nič nezaberá, tak len odkočíkam dve hodiny a potom zas zaspí. čo ma doráža, tak to, keď mi heď o hodinu vstane zas.
@riela aj ja sa toho bojím ☹
ja som dala aj pri Samkovi iba povinné, a teraz pri Matiaskovi uvažujem tiež len o povinných očkovaniach, aj ich dôsledkov sa bojím ☹
@bejby81 tak rada by som ti nejako poradila...ale u nas je to tiez kadejake. my mame zajtra 6tt a osobne si myslim ze o nejakom standartnom rezime sa este tak skoro neda hovorit. Este sa to bude urcite menit. Ako to co si mala prvy mesiac sa zmenilo, tak sa urcite zmeni aj to co mas teraz...Nam chodi spat tak 8pm, vsatva okolo polnoci, okolo 3am a 7am. Ale aj to je velmi pohyblive...niektore noci/dni su uuuzasne, a niekedy je to strasne tazke = vobec nespinka alebo skor spinka ako sa mu chce. dnes moj maly cez den nespal vobec - len zaspal na cicke a hned ked som ho polozila mimo tak s aprebudil. ale davala som mu cicat vjednom kuse lebo dnes bolo extremne horuco a nechcela som ho dehydrovat...no a vecer sa mu vobec nechcelo zaspavat. zaspal az o 9:30 a to tiez na kojacom vankusi pri cicke samozrejme 😀 a tak sme ho preniesli na vankusi do postielky a tak tam spi = kazdych 10 min ho chodim kontrolovat ci mi nevypadol z postielky - aj ked mam aj monitor dychu aj vysielacku 😀 podla mna mas uzasne babatko a nemusis sa vobec trapit, len treba vydrzat toto obdobie...casom sa to prisposobi...my smemali tazke koliky, teraz je to lepsie...ale este stale ho to obcas chyti ☹ drzim palce
@1ivanka1 Nuz tazko povedat...citala som rozne fora, radili mi kamosky, ale nejako sa to velmi nezlepsilo. Prestala som jest uhorky, papriky, paradajky cibulku, , citrusove ovocie, chleba...jem hlanve ryzu, zemiaky, maso - co asi nie je velmi zdrave...zacala som jest surovu mrkvu, ale to len sem tam lebo to nemam rada. zo zeleniny v postate len cuketa a baklazan...a cvicime nozkami, masirujem chrbatik, skusala som rektalnu rurku ale u nas vobec nepomahala, vela ludi mi radilo kadejake kvapky ale kedze maly ma len par tyzdnov tak som nechcela do neho davat ziadnu chemiu ani keby bola na prirodnej baze. a zda sa mi ze uz je to ovela lepsie aj ked neviem ci z toho ze uz vobec nic nejem alebo preto ze uz z toho vyrasta...🙂 este mi niekto radil probiotika, ale k tomu som sa este nedostala. vy mate ten isty problem?
@1ivanka1 pocula som ze niekedy vymena mlieka UM pekne zabera, ja by som to skusila urcite. a skus mozno aj tu rekto rurku pre novorodencov - stoji to asi 1 euro, mojim 5 kamoskam to pekne zaberalo - teda ich detom 😀 a to je klasika od 5pm do 8pm - u nas napodobne,niekedy aj v noci...ale ustupuje to, aspon dufam...ale bolo mi aj fakt doplacu niekedy ked som videla ako sa trapi..teraz to uz nemava take silne..prave som dojedla baklazan tak som zvedava co to snim urobi ...
@vlnka81
@silvia0201 Tak som včera podvečer diskutovala s manželom, že kde sme spravili chybu, čím sme si ho pokazili. Ja viem, že bábätko sa stále mení aj jeho režim, lenže náš synček nie je krikľúň ani nervózne bábätko, takže si myslím, že na vine sme fakt my.
Sme rozmýšľali, že dva dni spinkal štvrtok-piatok minulý týždeň pekne, potom prišla sobota - mali sme návštevy a každí ho hontŕlal, natriasal, cudzie hlasy aj ruky. Tak to ho mohlo celkom chudáčika rozhodiť ☹ A takýchto "akcií" bolo za posledný mesiac celkom dosť.
Po vašich príspevkoch a tomu, čo som sa dočítala na nete sme sa rozhodli, že vyskúšame prejsť na režim, teda každý deň to isté v rovnakom čase". Teda aspoň približne 🙂
Včera som začala s tým, že keď sa zobudí a napapá (cca1hodina), tak ešte trištvrte hodinky sa "hráme". Proste nereagovať na zivkanie, ale udržať ho pri činnosti (dosť náročné, keďže dnes má 8 týždňov - na brušku vydrží bez plaču 3min, pod kolotočom asi 5, pod hrazdičkou 5..). Potom som mu vymenila plienočku, pojedovala ho cvičením na pohyb črievok, cucol si feniklového čajíčku (na prdíky a upokojenie) a začalo sa uspávanie "na ručičkách" (na to sa naučil ešte v nemocnici). No a potom si pospal s malými prebudeniami hodinu a pol. Včera sme spali od 9.h do 10:30, potom od 12:30 do 14:45, potom od 16:45 do 18.h. O 20.h som zatiahli žalúzie na spálni do úplnej tmy a tam som sa s ním naťahovala na rukách hodinu, kým zaspal pevným spánkom a mohla som ho položiť do postieľky. Ale spal do 23:30. Potom som ho pri prvom očervenaní a kriku (koliky) prilepila na prsník. Žiadne prihováranie, prebalovanie ani svetlo. Ešte sme si odgrli, pol hoďky na rukách a spal do 6:30.
Dnes ideme zatiaľ rovnako ako včera, aj keď je to trochu namáhavé. Teraz sa ho práve snažím uspať. Dnes je v pláne aj kúpanie, tak som zvedavá, čo to s ním urobí.
@1ivanka1
@vlnka81
Koliky máme od 19 dňa po narodení. Týždeň sme sa trápili, potom sme nasadili Sab Simplex - trošku zlepšenie. Ten som mu dávala 3x denne počas papania 10 kvapiek. Potom som čítala, že Sab Simplex má rovnakú liečivú látku ako Infacol, len je zdravší. Infacol sa nevstrebáva, pôsobí len v črievkach. Do toho sme začali pocuckávať feniklový čajík. Určite by sa nám ale neuľavilo bez cvičenia (točíme nožičkami v smere hodinových ručičiek, čím dostávame ritku vyššie a tlačíme trochu na bruško), masť Pupík + masáž bruška, ležanie na brušku (nemá to rád, aj keď sa mu prihováram, preto si stopnem vždy päť minutiek a v tejto polohe si vie poprdkať). Kako robí 3x denne, to je naša indícia, či sme ok. Inak má kŕče v brušku a vtedy sa nedá utíšiť. Takže nám pomohli tri veci - cvičenie, Infacol a feniklový čaj.
@vlnka81
@1ivanka1 rektálnu tyčinku sme použili 3x popri Sab Simplexe. Teraz ju mám na poličke pre istotu, ale snáď ju už nebudem potrebovať. Môjmu synčekovi nepomohlo, keď som skúsila niečo nejesť. Nejem len pikantné, strukoviny, kapustu. A obmedzila som mlieko (zbožňujem musli s mliekom, tak to vynechávam). Kamarátka mi vravela, že už bola len na vode a nepomáhalo. Potom boli na country feste, dala si tam kapustovú s klobásov a od vtedy sa neobmedzuje, lebo je to podľa nej jedno.
@bejby81 aj ja som dneska moju trocha potrápila a nenechala hneď zaspaž po jedení. moja tak ako tvoj na brušku dlho nevydrží.v kreslíku ju už zaujali vysiace hračky, tak už pekne posedí a pokuká.
no a dneska mi zaspala o 20.30 a to bola hore od 17.-tej. tak som zvedavá, dokedy bude spinkať.
inak co sa tyka ockovania tak skuste pozriet tento link
http://blip.tv/durino/impfung-sinn-oder-unsinn-...
Mne pomohla tato kniha rozhodnut sa o ockovani. www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0/5/27-O...
---
Príručka pre všetkých rodičov, ktorí chcú byť objektívne informovaní
nielen o pozitívach očkovania, ale aj o jeho nežiadúcich účinkoch.
Obsiahle až vyčerpávajúce údaje, ktoré známy nemecký lekár Martin
Hirte počas svojej dlhoročnej praxe získal a dokladá ich nezvratnými
číslami lekárskych výskumov, sa nedozviete z reklám farmaceutických
firiem a zrejme ani v ordinácii priemerného lekára. Nájdete tu rozobraté pozitíva i riziká všetkých vakcín, ktoré sú v ČR (i
na Slovensku) pre deti povinné. Aktualizované vydanie obsahuje
navyše aj informácie o očkovaní proti pneumokokom, kliešťovej
encefalitíde, chrípke, rakovine krčka maternice, meningokokom a
ovčím kiahňam. Okrem prevažne detských chorôb sú tu popísané aj
očkovania pred cestou do exotických krajín. Autor nečiní rozhodnutie za rodičov. Tým, že im predkladá všetky dostupné za a proti, ich núti
premýšľať nad samotnou podstatou očkovania. Kniha navyše obsahuje
rozbor právnej situácie v očkovaní v ČR, ktorá svojou direktívnosťou
berie rodičom právo na spolurozhodovanie o zdraví svojich detí a
množstvom povinných vakcín vybočuje z normálnej európskej praxe.
Doplnková kapitola je venovaná očkovaniu proti TBC, ktoré sa vo väčšine rozvinutých krajín vykonáva kvôli jeho rizikám len výberovo.
ja som dneska trocha sondovala ohľadom nepovinného očkovania a naďabila som na túto diskusiu, kde je toho strašne veľa popísané
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/
a prečítajte si aj toto: http://www.slobodavockovani.sk/clanky/aktualne-... je to strašné!!!!!
ja malú nedám očkovať proti rotavírusom, lebo je to nezmysel. len povinné očkovanie. nič viac.
ja osobne som zásadne proti očkovaniu. tiež nás tlačili v nemocnicii aby sme sa dali očkovať proti prasacej chrípke. ja som hneď povedala, že podpisujem papier- a nedám sa očkovať.
@silvia0201 ahoj keby si vedela co sa aj v povinnych vakcinach nachadza premyslas aj o tych....Precitaj si tuto stranku Iniciativa pre informoanie o rizikach ockovania...
http://iuro.awardspace.com/
Ja som na tom rovnako tiez vaham s ockovanim, precitala som strasne vela for, a clankov, a zvazujem neockovat vobec...Jedna dvojmesacna bába neprezila reakciu na ockovanie, na sude prisiel aj doktor dosvedcit co konal pitvu, ze to bolo z ockovania...Lekari vedia o rizikach, ale su ticho!!! Boja sa chorob viac ako nasledkov z ockovania, ktore sa daju zatutlat..Je to vazna dilema, studujte vela, lebo deti maju strasne reakcie na cokovania, a co som citala vo vakcinach sa nachadza ortut, opicie oblicky, embrya a ine hnusne neeticke veci, je to testovane na zvieratach, je to strasny biznis....Uplne pochopim ak ma niekto za tento nazor napadne, ale len to strachu, lebo bude konfrontovany z problematikou ockovania!!! Na mna sa vsak nestazujte, ale studujte o tom a sami sa dopatrate pravdy...Choroby ktore boli na ustupe prirodzene vymizli, ale dava sa na znamo verejnosti, ze to ockovanie zabralo....alebo....ak dieta zaockujete na TBC a z afriky sa dostane k nam zmutovane TBC nema to ziadny vyznam..v anglicku sa neockuje do 5 rokov.neviem co je na tom pravdy, ale iste su mudrejsi ak to tak je, lebo trojmesacne deti ockovat je vrazda... ☹

@anulienka_nr ahoj. no veď aj ja som viac za ako proti. mne zas sestrička povedala, že možno o rok to bude povinné. a čo si zistila? aké to má nežiadúce účinky, mám mať už teraz strach z celkového priebehu??