Júnové bábätká 2012
síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.
@macuka co myslis? V hexavakcine je zltacka B, ktora sa prenasa telesnymi tekutinami (okrem slin - v traviacom trakte sa virus inaktivuje). Hladina protilatok ziskanych ockovanim, pokial sa s chorobou nestretnes, postupne klesa a vydrzi max. 10 rokov. Vacsina deti ma nizku hladinu uz po 7-8 rokoch. Ockuje sa len v 1.roku zivota.
Link na knizku, z ktorej cerpam, je na predoslej strane.
@macuka toto je ono, davam este raz.
www.dary-zivota.sk/dary-zivota/eshop/0/0/5/27-O...
---
Príručka pre všetkých rodičov, ktorí chcú byť objektívne informovaní
nielen o pozitívach očkovania, ale aj o jeho nežiadúcich účinkoch.
Obsiahle až vyčerpávajúce údaje, ktoré známy nemecký lekár Martin
Hirte počas svojej dlhoročnej praxe získal a dokladá ich nezvratnými
číslami lekárskych výskumov, sa nedozviete z reklám farmaceutických firiem a zrejme ani v ordinácii priemerného lekára. Nájdete tu
rozobraté pozitíva i riziká všetkých vakcín, ktoré sú v ČR (i na Slovensku) pre deti povinné.
Aktualizované vydanie obsahuje
navyše aj informácie o očkovaní proti pneumokokom, kliešťovej
encefalitíde, chrípke, rakovine krčka maternice, meningokokom a
ovčím kiahňam. Okrem prevažne detských chorôb sú tu popísané aj očkovania pred cestou do exotických krajín.
Autor nečiní rozhodnutie za rodičov. Tým, že im predkladá všetky dostupné za a proti, ich núti
premýšľať nad samotnou podstatou očkovania. Kniha navyše obsahuje
rozbor právnej situácie v očkovaní v ČR, ktorá svojou direktívnosťou
berie rodičom právo na spolurozhodovanie o zdraví svojich detí a množstvom povinných vakcín vybočuje z normálnej európskej praxe.
Doplnková kapitola je venovaná očkovaniu proti TBC, ktoré sa vo väčšine rozvinutých krajín vykonáva kvôli jeho rizikám len výberovo.
ahojte junovky 🙂 ktora z vas rodila v Galnte??? neviet kam davaju tie fotky babeniek ?? ako sa volal ten caasopis???
ahojte! 🙂 ja som tiez rodila v juni (kramare), ale tuto temu som objavila az teraz. tak by som sa k vam rada pripojila. vidim, ze viacere riesia rovnaku dilemu ako ja - ockovanie. sice mame este nejaky ten tyzden cas, ale tato tema je velmi "hakliva", tak ju studujem uz teraz. najhorsie je, ze sa neviem rozhodnut, ci ockovat alebo nie. mam totiz autoimunitnu poruchu stitnej zlazy, ktora sa geneticky prenasa, takze je velka pravdepodobnost, ze predispozicie ma aj malinka. a to uzasne ockovanie by jej ochorenie mohlo spustit.
niektori ochorenia stitnej zlazy bagatelizuju, ale pre mna po prepuknuti ochorenia nastalo strasne obdobie - prisli sme nanho tak, ze som takmer upadla do komy. teraz mi robia odbery krvi kazdy mesiac, ale pri takych malickych detoch sa to neda.
tak sa neviem rozhodnut. dam zaockovat - autoimunita moze ale nemusi prepuknut, rovnako sa nemusi nikdy stretnut s ochoreniami, proti ktorym ju ockovali a tak to bude vlastne zbytocne. nedam zaockovat - autoimunita sa jej moze spustit aj tak a moze sa stretnut aj s chorobami, proti ktorym by mala byt zaockovana. a okrem toho sa nevyhneme dalsim problemom s uradmi a pod.. rozmyslam aj nad tym, ze ockovanie posuniem do vyssieho veku, ked uz nic ine. len neviem, ci ma potom nejaky zmysel. neznasam taketo dilemy... keby islo o mna, rozhodnem sa jednoduchsie, ale my sme velmi radi, ze ju mame (az 98% zien s poruchou stitnej ma problem otehotniet).
a prepacte, ze vas tu otravujem svojimi problemami, len to potrebujem napisat niekomu, kto ma pochopi a ma rovnako stare deticky.
Mám otázku používa niekto INFACOL? Môže sa to dávať aj do jedla?
Zienky robim vyskum prosim napiste mi ako vam spavaju babatka...Chcem zistit, ci deti po cisarskom porode spia horsie ako co isli normalne....Dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😀
Trocha neskor ael pripajam sa s malinkym Samuelkom...narodil sa nam 27.juna o 19:25 a vazil 3600g a mal 53 cm 🙂
@macuka moj bol normalne a spal uz kked sa narodil :D nic ho neviviedlo z miery....a v noci spi perfektne akurrat okolo obeda a navecer je castejsie uplackany ale inak sa zobudi napapa a spi dalej 🙂 ale nachce moc dudlik tak niekedy ma dni ze by bol stale len na prsiach a cuckal 🙂
@monika333slov dakujem za tvoj prispevok...
@majusqwa vobec neotravujes. Tvoja vec je tak vazna, ze by si mala hladat odbornu pomoc a neuspokojit sa kym nenajdes! Spoj sa s rodicmi ktori nedali ockovat deti, hladaj pomoc ludi ktori trpia podobnymi ochoreniami, alebo aj inymi vaznymi..Podla mna mas pravdu, a obavas sa ockovania malej! Nie je to vobec lahka vec, ale netreba to odkladat zato ze to je dilema, a tazke rozhodovanie...Prestuduj si vela veci, a kym prestudujes, urcite odloz ockovanie. Su doktori ktori uplne v pohode respektuju rodicov a nenahlasia nic...Treba pozistovat v okoli ktori to su, a ist tam ak mas dr. ktora by ti robila problem! A hlavne sa nedaj zastrasit. Neh ti Boh pomáha. Ma´ta
ahojte ja mam tiez junove babatko, ale chodim sem malo, aj to si vas len precitam
@macuka tebe som chcela odpovedat na otazku, pretoze ja som po cisarskom a moj maly spi dobre, cez den do poobedia prespi ak ho nic netrapi (prdiky) budi sa kazdu hodinu, niekedy dve na kojenie, vecer byva hore viac aj dve tri hodinky, ako kedy... okolo pol osmej ho kupeme, nakojim ho a do deviatej spi...zobudi sa az okolo jednej - druhej a potom kazde dve hodinky...nemyslim si, ze deti narodene prirodzene a deti po cisarskom spia inak, podla mna je to individualne a zalezi na povahe babatka...ja len dufam, ze sa to nezmeni 🙂
@silvia0201 ahoj, ako píšeš o tom spaní tvojej malej. mne sa tiež malá často v noci budila. vydržala tak max 2,5 hod. a cez deň spala aj štyri päť hodín. doktorka mi poradila aby som ju cez deň budila a kŕmila aj každé dve hodinky, ona sa cez deň napapá a v noci už nebude taká hladná.
baby mam otazku kedy vam vecer zaspia drobci?moj zaspava okolo 23...24.00 uz som s toho na nervy ale cez den dost spi tak ja neviem mam ho budit?
@eemmaa my sme mali infacol ... ja som mu to do pusinky dávala pred jedlom, ale nejak nezafungoval, podľa mňa infacol, espumisan, sab simplex idú všetky na jedno kopyto 😖
@macuka môj spí cez deň hriešne málo a v noci sa budí každé 3 hodiny na papanie s tým, že okolo 5 a 6 ráno sa mu už nechce spinkať, tak sme hore niekedy už odvtedy alebo spíme s malými prestávkami, počas ktorých plače a treba ho ukludniť a uspať znovu 😢
@monuska342 no keďže náš zvyčajne ten čas medzi papaním od 18,00 do 21,00 nespí, po kúpaní je už taký unavený, že väčšinou ho 21,30 po papaní keď dám do postieľky, aj zaspí a spí tak asi do 1,00 hodiny🙂
Ahojte žienky, ako vám priberajú vaše detičky-iba čisto kojené? 😕
@lenka_x budem musieť aj ja niečo vymyslieť, lebo do cca 2. mi spí veľmi dobre. potom potiahne ešte dve hoďky a potom je každú hodinu hore. ja som totálne mŕtva deň čo deň...
dievcata dakujem vam za vase prispevky, ja som chcela vediet, ci deti cisarskym horsie spia, ale zrejme nie...Moja doteraz zle spavala, ale uz sa mení, zvyká si na nás..Spinka lepsie, zo dna na den, ale co je dolezite a co som tu chcela napisat, a neni to na vystrasenie, len ako fakt co mi hovorila jedna laktacna poradkyna ktoru som mala na navsteve vcera, lebo ma ucila viuazat babysatku..Male deticky maju plytkejsi spanok a maju sa budit kazde dve hodiny v noci a cez den maju mat kratsie 40-60 minutove spanky, budit sa na kojenie, prebalovanie...Ak deti spia hlbokym spankom aj 4 hodiny nie je to vraj moc dobre, hrozi apnoe, zastavenie dychu..Cize mamicky ktore su casto hore, a vase deti sa chcu varovat, neni to zlé..je to pre nich prospesne, a aj ked sme my velmi unavene, a vkuse sme hore v noci, je to prirodzene..
Tak som vas chcela potesit tie mamky, co su vam deti casto hore, a tie co vam deti spia dlhym spankom, skuste ich trosku budit castejsie a varovat....
@sandy80 no sandy tak to som pisala tebe na povzbudenie ten posledny prispevok...Tvoje dieta je OK!!! mna ta laktacna tak povzbudila, ze od vcera sa tesim ze to neni nic zle ze su tak casto hore...Je to prirodzene..Nervova sustava je vo vyvine, psychika sa vytvara, a navyse takto ako pises to ma byt. v noci casto hore, a cez den kratsie spanky pocas dna a nosenie, kojenie, prebalovanie, varovanie na rukach, alebo v babysatke

@macuka mam pocit ze fakt tu ide hlavne o peniaze. Ako inac sa da vysvetlit, ze 3-mesacne dieta dostane okrem ineho vakcinu proti chorobe, ktora je rozsirena hlavne medzi drogovo zavislymi a promiskuitnymi ludmi, a protilatky su pritomne max 10 rokov?