icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

sijust
15. aug 2012

Ahojte maminky,dufam,ze sa mate fajn a ze si uzivate svoje zlaticka...chcem sa spytat?dostali ste uz niktora ms?lebo ja som dostala hned prvy den po 6stonedeli,napriek tomu,ze plne dojcim...sa mi to nejako nezda...moj dr mi povedal,ze je to ok,aj ked mi zatial sono nerobil len klasicku prehliadku,nemate s tym niektora skusenost?

sijust
15. aug 2012

@adulka165 ahoj moja,nasa je zasa iny pripad...je plne dojcena a kaka dva krat za den...a vobec to nesmrdi 😅 a pritom pekne pribera...kazde babatko je ine 🙂

jankalac
15. aug 2012

@sijust ahoj, ja som pri Samkovi dostala po 3 mesiacoch od porodu, dojceny bol skoro do dvoch rokov...chodila mi pravidelne ako hodinky... teraz mi dr. na kontrole po sestonedeli povedal, ze pri malej to bude tiez asi tak, no uvidime...tiez je kojena.... ked ta mrcha pride, dam vediet... 😠

monuska342
15. aug 2012

@hrivushka hihi no vidis tak to mas aspon predstavu ake to je mat dve deti lebo ten pes je skoro ako dieta 😉

silvia0201
autor
15. aug 2012

@sijust ja som dosta dva mesiace po pôrode. a to som ešte nebola na kontrole. keď sa objavím u dr, ma zožere aj s kosťami 😒 nejak nestíham.

sijust
15. aug 2012

@jankalac
@silvia0201 dakujem dievcata za odpoved,ja sa bojim,ze som zle vycistena a mam tam nejaku zrazeninu...nechce sa mi verit,ze takto skoro by to mohla byt ms...ja som bola na kontrole presne,ked mala 6t dr.povedal,ze je vsetko ok...to som len spinila a na druhy den som zacala krvacat,nie silno,ale je to krv nie spinenie...uz to trva 6den...cen noc nic,len cez den,pri vacsom pohybe...dr.mi tvrdi,ze je to ms...ale ze ked to nebude prestavat mam prist...som si pri porode zazila svoje,az ma trase,ked si predstavim,ze by som tam musela ist zase... ☹

silvia0201
autor
15. aug 2012

dievčatá, ako vám spia detičky?? zo včera na dnes som moc nenaspala 😖 dve hoďky do pol noci, dve po polnoci a dve nad ránom a to od 7.-mej sme hore. 😒
ja som už rozmýšľala, že začnem malú trocha prikrmovať a to hlavne večer pred spaním, aby mi vydržala aspoň do piatej. alebo čo mám skúsiť?? hoďte tipi. díííííííííky.

hrivushka
15. aug 2012

@silvia0201 moja mala spi v noci dobre, ale cez den, to je peklo 😔 inac ja ju prikrmujem obcas, ona vela grcka a ked mi vygrca vsetko co vypije ju dokrmim, vlastne ani ju nekrmim z prsnika ale stale odsavam a zahustujem, aspon menej vracia. ked pije z prsa je to katastrofa. mne strasne rychlo tecie mlieko, ona to nestiha hltat, dusi sa, brucho ju boli, uplne zle a potom este aj vracia 😢

ja ms stale nemam...ale rozmyslam ze zacnen brat antikoncepciu

silvia0201
autor
15. aug 2012

@hrivushka chcem sa opýtať, čím zahusťuješ??
ja antikoncepciu neriešim. už ,mám tri detváky, tak sa dám sterilizovať a budem mať pokoj.

emka1
15. aug 2012

@hrivushka ... ja riesim doma to iste, kojenie som zabalila po 2 tyzdnoch trapenia, nechcela sa prisat poriadne, malo vycucala, potom plakala, do toho este grcka ... takze som skoncila pri odsavani, je to makacka, ale zatial to zvladam. Mliecko tiez zahustujem Nutritonom - lekarke som si ho dala predpisat aj na recept. Potom po odgrgnuti a vygrcnuti jej davam Gastrotuss baby, aby ju nepapalila kyselina, je dost uplakana, najma po napapani, vela ju nosim na rukach a hopsame na fitlopte, aby sa jej rychlejsie odgrglo. S prvom som takeho problemy nemala, ale toto nase druhe nam dava teda riadne zabrat 😖. Snad do 1/2 roka to prejde, ani von som s nu nemohla chodit prve 2 mesiace, co len plakala ... vcera sme konecne boli na prvej prechadzke, uz tak nereve ...
@silvia0201

emka1
15. aug 2012

@silvia0201 ... co sa tyka spanku, tak moja mala mi cez den spava 6-7x denne presne po 1/2 hodine 🙂. Potom je hodinu hore (1/2 hodinku kukuckuje, potom zacne byt mrzuta, tak viem, ze je hladna a druhu 1/2 hodinku papame a grgame a uspavame), hodi si 1/2 hodinovy sloficek a znova dokola 🙂. Za to v noci mi spava od 21.00 do 7.00 hod v kuse ! Tuto noc mi spala od 20.-7.hod v v kuse (11 hod). Pekne pribera, ma 4940 gr a 56,5 cm, od narodenia pribrala 1530 gramov a narastla 8,5 cm. Takze to co mi nenaspi cez den, potom dohana v noci. Ja ju nekojim, ale odsavam a podavam je mliecko z flasky, takze na prso nie je zvyknuta a preto sa asi v noci nebudi, ale v klude spinka. Pri prvej dcerke som v noci kazde 2 hodiny kojila ... to boli galeje 😖.

silvia0201
autor
15. aug 2012

@emka1 tak to spanie ti tíško závidím. nočné. mne cez deň nenaspí veľa. doobeda dve hodinky, poobede maximálne tri potiahne. ukladám ju okolo 20.-tej, niekedy aj 21.-vej, ale je to na prd. maximálne mi vydrží do 2.-hej. stalo sa že potiahla do 3.-tej, ale aj to bolo len raz. no a potom sa to celé odvíja od toho kedy 1x vstane, vydrží dve hoďky a potom je každú hodinu hore do 8.mej.
teraz jej dávam pred spaním len fľašku, čo som si mylsela že pospí dobre, no ale zatiaľ to vyzerá biedne 😒

adulka165
15. aug 2012

@mata1976 priberá takže som už spokojnejšia že je to normálne to kakanie 😉 ideme na kontrolu 23.8. tak som zvedavá koľko bude vážiť lebo plienky od 2 do 6 kg sú nám už dosť tesné na pupok a vajka tak dnes manžel kúpil od 4 do 7 kg tak hádam nebude mať otlačené bruško 😅

adulka165
15. aug 2012

@sijust tak tak každé je iné ale som rada že je to ok keď kaká raz za 3 dni a priberá dnes mu manžel kúpil plienky od 4 do 7 kg tak som zvedavá či nebude zabalený až po prsia do nich xi doteraz nosil tie tušim od 2 do 6 kg no dotlačené mal bruško snich už tak uvidím 😅

marianax
15. aug 2012

No my tuto noc kazdu pol hodinu az hodinu hore neskutocne a teraz od rana nie a nie sa ulozit pospal dokopy asi 45min 😒 no som u svokry tak moze to byt aj tou zmenou alebo tym ze som ho vcera nekupala a pritom je nauceny na kazdodenne kupnie vecerne hm co ja viem uz som z toho mojho dietata riadne dopletena 😕 inac stale vstavam v noci kazde dve hodiny az hodinu asi je to tym ze kojim ved to iste som mala aj pri dcere a bojim sa ze bude este horsie 😒

marianax
15. aug 2012

@emka1 no moja zavidim ale v dobrom klop klop nech ti mala takto stale spava 🙂 ja to mam tak ako ty pri prvej furt hore a prso a prso ale to som mala aj pri predoslej dcere kojila som ju 2,5roka ale ako hovoris boli to galeje 😒

monuska342
15. aug 2012

@silvia0201 no tak moj zaspava okolo 12 tej v noci vacsinou o tristvrte na 12 a potom vkuse spi az do siedmej cez den je 2 hodky hore doobeda a potom je hore od 6tej do tej 12tej kym nejde spat takze celkom fajn a je iba kojeny a spi celu noc takze neviem ci sa ty budi kvoli hladu

silvia0201
autor
15. aug 2012

@monuska342 to ako dokážeš dieťa udržať do pol noci hore??
od hladu. lebo dneska večer som jej dala len fľašku a keď malá zaspala, odsala som si mlieko a aké prekvapenie.... z obidvoch som ledva osala 50ml!!!! a z fľašky mi vypije 180ml!!! tak dnes v noci jej dám fľašku a uvidím.

monuska342
15. aug 2012

@silvia0201 to on sam aj ja nechapem ale uz som si zvykla aj starsi to robil a potom zacal chodit spat o siedmej 😉 ja neodsavam lebo odsajem len 20ml ale maly vytiahne aj viac a je spokojny zatial som ho este nedokrmovala chcem kojit co najdlsie

silvia0201
autor
15. aug 2012

@monuska342 aj mne sa tých 50 ml zdá trocha málo, lebo keď saje saje dlhšie, nie len pár hltov. ja to už asi vzdám. chcela som síce ešte trocha aspoň do 4. mesiaca. no však uvidím.

hrivushka
15. aug 2012

@emka1
@silvia0201 ja tiez nutritonom zahustujem. a emka presne ako ty sa trapime, aj gastrotuss davam. mlieka mam stale dost. mne sa ale zda ze umelom jej je lepsie. neviem ci to mam zabalit aj ja alebo vydrzat, uz fakt neviem co mam robit, aj mi je luto prestat jej davat moje mlieko, mam ho stale dost. ale ked ona je vkuse nafuknuta z toho a ja uz fakt si davam taky pozor co zjem! uz sa aj jest bojim 😔

hrivushka
15. aug 2012

@silvia0201 aaa inac ja odsajem aj 120 ml...ale ked ona celyyyy den prereve ja ani nemam cas odsat lebo len co ju polozim spusti taky rev ze ani nadychnut sa nevie,,vtedy jej narychlo urobim umele. kupujem nutrilon AR proti grckaniu. ten ju zas zapeka, ale brucho neboli. ale hovienka ma tvrde. z nutrilonu comfort, proti kolikam, ma makksiu stolicu, ale brusko boli. no a z obycajneho nutrilonu je jej najhorsie. ja uz neviem ze co davat 😖

emka1
15. aug 2012

@silvia0201
@monuska342 ... baby, ja si odsavam kazde 3 hodiny a odsajem si z oboch dokopy 150 ml, mala mi pije menej, ta vypije z flasky kazde 2 hodiny cca 80-100 ml, zvysok mlieka mrazim, alebo ho davam na ranajky a na veceru mojej starsej dcerke, ta sa vzdy velmi tesi na maminkine mliecko 🙂

emka1
15. aug 2012

@hrivushka ... no mas Ty teda trapenie ☹ ... u nas tie revy uz nie su take strasne, zmenilo sa to presne po 8 tyzdnoch, dovtedy revala skoro stale. Teraz uz len ked je hladna, alebo ked je unavena, alebo hned po napapani, ked si odgrgne a vyvrati cast mliecka, vtedy reve ... no po gastrotusse stichne a podudkuje si sladku dudulku a zaspi.

macuka
15. aug 2012

@hrivushka mna zase mačky otravujú...vkuse pýtajú žrať... 😀

macuka
15. aug 2012

@mata1976 veru áno, a už som to aj dr. povedala, a ona ze nemám blázniť že mám vysoku skolu aj moj muz ze co robíme..a ja som si pomyslela, že ved to že mám vysokú tak som informovana, a vobec co to ma s tym co robit...Aj clovek bez vysokej moze byt lepsie informovany ako clovek s vysokou a tak som jej len povedala " pani dr. kde je pravda? a ona nevedela co povedat 😀

macuka
15. aug 2012

@hrivushka podla mna nedavaj jej umele, to je blbost...Ona ti z toho vyjde..Masiruj brusko, davaj ju na brusko, mne toto mala tiez mala, a uz je to menej, ale umelym mliekom som to neriesila, ani neriesim..

hrivushka
16. aug 2012

@emka1 tebe aspon dudel chce, to máš super. Mojej dám dudel, zaksichti sa a hodi kosu 😎

hrivushka
16. aug 2012

@macuka len ja nekojim ale odsavam, a ked mi všetko vyvracia a place že je hladna, niečo jej dat musím. A mne nejde nic uz odsat, lebo ono to chvíľu trva kým sa tam to mlieko zas vytvorí. Keby pila priamo z prsa niečo aj vytiahne...ale odsat nejde nic. Vtedy dávam umele.

monuska342
16. aug 2012

@hrivushka aj ja mam to iste tiez maly stale reve ze ho brucho boli a ja uz skoro nic nejem na obed mamae stale to iste dookola lebo mu kopa jedal vadi a je to este horsie....treba vydrzat po 3 tom mesiaci bude lepsie 🙂 starsi bol na umelom a bolo to to iste takze je to jedno