icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

monuska342
16. aug 2012

@silvia0201 50 je fakt malo a prso ty nechyti?ak sa da tak radsej nech kojis ako z flase ja som tiez pri prvom vymyslala zacala som odsavat lebo sa mi to zdalo pohodlnejsie a za 3 mesiace som stratila mlieko ☹

monuska342
16. aug 2012

@emka1 aj ja mrazim a ked je treba tak rozmrazim a davam malemu striekackou starsiemu som dala iba raz lebo po kojeni mi toho moc uz teraz neostava to len na zaciatku bolo vela 🙂

silvia0201
autor
16. aug 2012

@hrivushka
@emka1 no babenky moje, je to z najäčšou pravdepodobnosťou balím. malá mi odmieta cecíky. končím. ešte šťastie že máme to umelé mlieko 😝

silvia0201
autor
16. aug 2012

@monuska342 prikladám ju stále. no ale ako som už písala, mlaá mi odmieta prsníky. teda dneska ráno sa doslaova odtláčala od cecíkov, tak som jej dala fľaštičku 😵

monuska342
16. aug 2012

@silvia0201 aj mne toto robil starsi ked skusil flasku 🙂 preto som mladsiemu uz nedala inac aj mne sa odtahuje ked tlaci a boli ho brusko...ale kazdy si spravi ako mu vyhovuje 🙂 mne by sa uz UM v noci nechcelo zarabat uz som sa nazarabala dost 😉

jankalac
16. aug 2012

@silvia0201 to mi je luto, mne zasa mala nechce vobec lavy cicik... aj ked ju oklamem a dam jej poleziacky aj ten, vobec nechce z neho tahat... ked si stlacim, ide mliecko, ale ma tam asi menej dierok, tak ide pomalsie... odsavackou odsajem nejakych 30ml horkotazko, neviem ako ju mam donutit tahat z neho... pravy jej problem nerobi, z toho taha a pekne papa...
tiez nechcem davat UM, ale ked musis tak musis, ved ich hadam nenechame hladovat 😉 drzte sa 😉

silvia0201
autor
16. aug 2012

@monuska342
@jankalac no veď áno, nenecháme naše ratrolesti hladovať 😀 ja si zarobím večer, aby som nemusela o 2., alebo 3. robiť a len prihrejem.
joj tak to ti nezávidím, ale aj mne ľahšie ťahá z pravého, ako z ľavého, to asi preto že sme praváci, alebo tynie sí?? upredňostňujeme pravú stranu, aspoň takto mi to povedala sestrička v nemocnici. ja som zo začiatku ľavý ani nedávala tak často, lebo som ho mala strašne boľavý. aj vy sa držte 😵

hrivushka
16. aug 2012

@silvia0201 mne od zaciatku odmietala prsnik, ona vzdy len cez klobuciky pila, uz v porodnici. alee som sa natrapila, potom ma chytili zapaly prsnikov, najpr jeden, potom druhy. ja este chcem chvilu vydrzat odsavat, kym mam mlieko, vydrzim, ale nejak silit to nebudem

silvia0201
autor
16. aug 2012

@hrivushka tak to máš pestré. dneska som mala malú 2x na cicíkoch. som zvedavá v noci, či sa poriadne prisaje. ani ja to nebudem moc siliť.

riela
16. aug 2012

@jankalac aj moja chcela len z pravého papať 🙂

monuska342
16. aug 2012

@silvia0201 aj ja som to tak robila ale potom som niekde citala ze UM nesmie byt zarobene dlhsie ako 2 hodky tak potom som poctivo zarabala aj v noci 🙂

milacik0106
16. aug 2012

Babenky, ktoré kŕmite bábatká UM .. chcem sa opýtať koľko vám papkajú ... Tomáško má priemer 600ml ale podľa škatulky od Nutrilonu by to malo byť už cca 840ml ... priberáme zatiaľ v pohode tak to neriešim nejako radikálne len sa pýtam... ďakujeeeem 🙂

sandy80
16. aug 2012

@milacik0106 náš papá 6x a posledné dni už väčšinou vypije tých 150 ml, teraz má asi 5 500 g (vážim ho na kuchynskej váhe 😀 )

sandy80
16. aug 2012

@milacik0106 náš papá 6x a posledné dni už väčšinou vypije tých 150 ml, teraz má asi 5 500 g (vážim ho na kuchynskej váhe 😀 ) s akou váhou sa narodil? náš mal 3000g

milacik0106
16. aug 2012

@sandy80 narodil sa v váhou 2830g a teraz v 12.týždni má 5450g 🙂 on papá tak 120ml

riela
17. aug 2012

@milacik0106 ahoj 🙂 u nás v priemere okolo 700. a tiež je to menej ako v tej tabuľke. ale pokiaľ priberá je to v poriadku.

silvia0201
autor
17. aug 2012

@monuska342 fakt? ja som videla v pôrodnici, že dávli zarobené mlieko do chladničky. a to som si istá, že tam bolo aj dlhšie ako 2hodiny. mojej nič nie je z mlieka. ani negrcká, ani nehnačkuje. tak neviem.

silvia0201
autor
17. aug 2012

@sandy80 to je dobrý nápad vážiť na kuchynskej váhe 😀 už aj ja som rozmýšľala, kde by som mohla odvážiť malú, lebo máme aj normál digitálnu váhu, na ktorú sa ja moc nerada staviam 😝

hrivushka
17. aug 2012

@silvia0201 na krabici od nutrilonu je napisane ze nesmie stat dlhsie ako 2 hod. ale ja to robim tak isto ako ty. aj moje odsate mlieko si nachystam na noc. to vydrzi pri izbovej teplote vraj 24 hod.

sandy80
17. aug 2012

@hrivushka
@silvia0201
@monuska342 u nás v nemocnici tiež zarobili ráno za studena a dávali celý deň zohrievať, dokonca vrchná sestra mi dala keď som odchádzala z nemocnice asi 100 ml studenej zarobenej beby, pre prípad že by som nevedela v ten deň kúpiť (bola nedeľa) že mám vždy zohriať koľko potrebujem. ja to robím tiež tak, keď sa malý napapá, pripravím ďalšiu "porciu", šup do chladničky a keď sa zobudí len zohrejem. na noc robím "2 porcie" alebo keď malý zostáva doma s mamou alebo so sestrou, aby to mali pripravené. samozrejme čo nechá, to vždy vylejem🙂

emka1
17. aug 2012

@sandy80
@silvia0201
@hrivushka
@monuska342 ...kocky, co sa tyka zarabania UM, tak ja som si na noc davala k posteli prevarenu vodu do termosky , aby som nemusela utekat do kuchyne, supla som potom do flasky 2-3 odmerky UM, pretrepala a hotovo, nemusela som v noci nic zohrievat. Prevarenu vodu som mala v akuratnej teplote, takze mi nikdy velmi nevychladla.

macuka
17. aug 2012

@hrivushka a preco necucka?

hrivushka
18. aug 2012

@macuka pretože ja musím mlieko zahustovat, ona strašne vela grckala, takto je to lepšie o dost.

tamona
18. aug 2012

@silvia0201 Ahoj... Ja malého kojím cez deň z prsníka, pije tak každé 3 - 4 hodiny, medzitým dávam čajík... Večer po kúpaní mlieko odsajem a zahusťujem ho Sunarkou - ryžovou kašou. Malého ukladám spať okolo 20 - 21 hodiny. Spáva mi do 5-tej ráno, nakojím ho a spí ešte do pol 9... Kaká mi raz za deň niekedy raz za dva dni...

monuska342
18. aug 2012

@silvia0201 nemusi jej nic byt teraz ale zevraj v buducnosti to moze nieco sposobit ja teda neviem 😒
@sandy80 ja viem aj u nas to tak robili ale mne sa to nezda vies im je to jedno ked tvojmu dietatku nieco bude asi su lenivi zarabat...
@emka1 ja iba kojim takze nemusi chvalabohu tentokrat zarabat ale diky za tip ja som to tak robila ked sme isli niekam na vylet aby som mala jedlo vzdy po ruke keby bol hladny teraz to je lahsie iba vytiahnem prso a hotovo 🙂

monuska342
18. aug 2012

aj moj sa zacina odtahovat od prsnika hlavne lavy mu tak nevyhovuje a v poslednej dobe cucka len 5 minut a hotovo neviem ci sa uz tak rychlo napapa alebo cim to je ale cika aj kaka dost takze sa nebojim zeby bol hladny...uz aj vasi drobci sa smeju nahlas?staci ze sa na mojho len kuknem a uz sa rehoce 😀 😀

silvia0201
autor
18. aug 2012

@tamona fíííííííha. sunarkou? a to sa už môže? ja čakám aspoň do ukončenia 4. mesiaca.

blackswan75
18. aug 2012

@tamona fuha, to je skoro pridavat akekolvek pridaje a kase, ked kojis, lebo plne dojcene dieta nepotrebuje ani caj a s prikrmami sa ma zacat az od 6 mesiaca, vlastne tym oberas drobca o vsetko podstatne, namiesto cajiku davaj psko, to predne mliecko je od smadu. ja plne dojcim a mne tiez v noci spi od 21 do 4 rana napapa a spi do 8,00 😉 ale je to na tebe, ale mne sa to zda moc skoro ak sa ma prikrmovat tak um mliekom a nie kasou, 😉

keira
18. aug 2012

baby, Vam tak dlho vydrzia drobcovia spat?! 😲 nas sa budi kazde 3 hodiny, ked 4 hod vydrzi, je to ze hura

tamona
18. aug 2012

@silvia0201 Mne to doktorka poradila uz pri dcerke, malemu to zle nerobi