icon

Júnové bábätká 2012

silvia0201
27. sep 2011

síce ešte len tak nesmelo a trocha s obavami, otváram túto diskusiu. teším sa spolubojovníčky, ktoré sa tak ako ja, budú tešiť na jún.

hrivushka
28. aug 2012

@sijust no povedal že vyzera to byt ok ale mám prísť zas o dva mesiace lebo tam zle videl alebo čo, mala som plny mechur aj crevo. No som po cisarskom to by mi tam snáď nenechali z placenty nie?

majusqwa
30. aug 2012

prosim vas, tie, co davate UM, pridavate aj cajik alebo vodu medzi krmeniami? lebo viacere mamicky spominali, ze by sa to malo robit. citat "odborne clanky" uz odmietam, lebo vsade len pisu, ako mam kojit a kojit a kojit....

macuka
30. aug 2012

baby ja som nevyspata...Navyse s mojou malickou sa nikam neda ist, ona chvilku vydrzi smejkava a potom zacne spievat, jedovat sa, ked chce spat, a je unavena a to tak, ze ja chytim stres a radsej chcem ist hned domov lebo si neviem uzivat vonku uz potom nic...radsej doma... 😀 vy ste na tom ako? ja kojim kazde dve tri hodiny v noci mala prespi od ttej osmej vecer do polnoci to je najviac co vydrzi a potom je uz kazde tri hodiny hore, a ja kukam kukam lebo grcka, a vkuse ju otacam na bok, to sú noci.... ☹

guedaluz
31. aug 2012

@macuka ja mam to iste s mojim drobcom. Cez den je hrozne placlivy, len keby to bol normalny plac, ale to je casto vresk akoby ho z koze drali..prebaleny, napapany a aj tak mrnci..dokonca casto ani nosenie na rukach nepomaha..proste drazdive dieta, kazda blbost ho vyvedie z miery a potom place a ked uz zacne, tak nevie prestat. Cez den spi len minimalne, take 2-3 max. polhodinove mikrospanky, aj to bud na rukach alebo v kociku. Ked mi zaspi na rukach, tak prelozenie do postielky nehrozi, hned je hore. Kojime sa, cez den tak cca. kazde 2 hodky a v noci tiez potiahne tak max. 4 a potom uz kazde 2 alebo aj castejsie. Nastastie v noci spinka, len sa zacne mrvit, ja mu rychlo dam prso, napapa sa a spinka dalej. Mrncat zacina az rano od tej 6 cca. A potom mrnci vacsinou cely den, zalezi aky ma den. Niekedy je celkom dobrucky a poplace len trosku, niekedy vresti (doslova) cely den. Neviem od coho to zalezi.. Tiez hrozne vela grcka, takmer po kazdom jedeni aj niekolko krat, niekedy hned po dojedeny vygrcne znacnu cast mliecka a casto aj hodinu aj viac po napapani este grcka. Nasa pediatricka to neriesi, ze vsak pekne pribera a hotovo. Lenze on je z toho nervozny, ked grcka, tak potom placka a pribera len vdaka tomu, ze mam dost mlieka. Zaujimave je, ze grcka tiez len cez den..v noci papa kludne, v takom polospanku, tak vtedy negrcka. Cez den je proste cely nekludny, vela sibrinkuje rucickami, stale kope nozickami a proste nevie ani chvilku kludne lezat, nevie sam zaspat, aj ked vidim, ze je unaveny a ma tazke oci, bud zaspi na chvilinku tak ako som pisala, ale aj to je vacsinou hrozne nekludny spanok alebo nezaspi vobec a to je potom este viac nervozny z toho. Ja neviem ako mu pomoct, ako to zmenit, ci sa s tym da nieco robit alebo nie..Ak vie niekto poradit, budem vdacna.

miskaska
31. aug 2012

Ja tiez s malym nikam nechodim, aj kocikujem len pri dome...zaspi na 30 min. a sme hore a plac. Nam na kludnejsi spanok pomaha spavat na brusku...vsade sa pise, ze je to nebezpecne, ale konecne vie aj cez den pospat v kuse 3 hodiny. Musim ho vsak prevratit uz zaspateho.

riela
31. aug 2012

@majusqwa ja dávam prevarenú vodu - vždy keď sa prebudí. potiahne si koľko potrebuje. potom aj medzi kŕmeniami - keď nespí - ponúknem - keď je smädná potiahne, keď nie odstrčí ma 🙂. čaj nedávam - strašne po ňom plakávala, tak predpokladám že jej nerobil dobre.
niektoré detičky pijú aj čajík, tak skúšaj - iste nájdete čo vám bude vyhovovať.

majusqwa
31. aug 2012

@guedaluz a nema nahodou reflux, ked tolko grcka? lebo moja malicka tiez grcka, ale ona sa vzdy rychlo nahlta, tak potom jej je tazko. teraz si zasa zacala pchat ruky do ust, tak neviem, ci si ich nahodou nepicha az do krku. a este som chcela, ze sesternicina mala tiez cez den stale revala, grckala, bolelo ju brusko a nakoniec zistili, ze ma intoleranciu laktozy. v noci neplakala, lebo za den uz bola tak unavena, ze doslova odpadla.

@riela dakujem 🙂 mne zasa dnes pediater povedal, ze netreba davat vodu ani cajik...

riela
31. aug 2012

@majusqwa vidíš, každý pediater asi povie niečo iné... mne zas povedali že mám dávať 🙂

majusqwa
31. aug 2012

@riela no vidis, tak si vyber 🙂 ja som davala, ked bolo velmi teplo, tak teraz uvidim, ci si potiahne

riela
31. aug 2012

@blackswan75 ďakujem!

ivetta1982
1. sep 2012

chcela by som sa spytat ci uz vase deticky pasu konicky, moj ma 10 tyzdnov, ale nejak mu to nejde. neviete mi poradit ako by som mu mohla pomoct

macuka
1. sep 2012

@guedaluz no tak to mas tiez pekne tazke...ja som minule aj po plienke capla malej, co tolko hisakovala.. a pomohlo, ale len tak jemne, aby sa dostala z krču...🙂)))))) No a vnimam ze ked som sa v pohode aj ona je, a ked som nespokojna aj ona je...tak neviem, musime byt trpezlive...Ja by som chcela tolko veci porobit, ale sa neda, a ked sa znervoznim o to viac je to horsie...vela zavisi aj od nas...

silvia0201
autor
1. sep 2012

ahojte dievčatá. ako sa máte?? my celkom fajn. dneska má malinká tri mesiace, ako to rýchlo beží. aj ráno sa zobudila o 1.12hod a akurát som si pomylsela, že ešte tri minútky a bola si na svete 😀

indys
1. sep 2012

@silvia0201 ahoj silvi aj nam sa dari,jurinko vahovo dobieha rovesnikov uz ma 6500g. Ako tvoji chlapci prijali malu? miluju ju? Ani neviem ako sa tvoja krasavica vola.

silvia0201
autor
1. sep 2012

@indys fíha, tak to máš poriadneho valibuka 😀 ja sa dozviem, 5.9. váhu a výšku malej ideme na poradňu a aj prvé očkovanie.
prijali, hlavne mladší, ten ju zbožňuje. na rukách by ju nosil od rána do večera 😀 starší, ten je troška odmeraný k malej ale je to ešte ok. nemazná s ňou ako menší.
a malinká sa volá po mne. drahý to tak chcel.

marianax
2. sep 2012

Ahojte maminky dlhsie som tu nebol niekedy chodim len tak kuk ale malo sa tu pisalo ale teraz ste to tu teraz pekne popisali tak si vas idem precitat 🙂

marianax
2. sep 2012

@silvia0201 moja potom napis ako ste zvladli to ockovanie nas ma 8meho 3mesiace a mame prist na poradnu a zrejme bude hned aj ockovany ☹

marianax
2. sep 2012

@macuka ahoj moja tak taketo obdobie sme i my mali ze v kociari von plakaval a dost sedela som doma 2tyzdne ale potom som si povedala ze to tak predsa nemoze byt stale tak aj ked mi zacal plakat zobrala som ho na ruky troska s nim presla pokukal pokukal a do kociara a ked plakal zase som to tak urobila aj 3-4krat potom uz zaspal pekne v kociari takto sme trenovali asi aj viac ako tyzden a zlepsilo sa to aj teraz sice zacne plakat no bud kolisem alebo sadnem niekde na lavicku a nakojim mam take super decky nie su to teple decky ale su vyborne zakryjem seba i drobca vytiahnem cicinu a pekne sa napije 🙂 to ho ukludni aj nasyti a ideme dalej uz nestresujem ako prv ked som letela domov spotena a on uvrieskany uz aj ked place som ok a kludna 🙂 drzim palce nech to zvladnes 🙂

mata1976
2. sep 2012

Ahojte baby, davate svojich drobcov ockovat? My by sme mali vo stvrtok dostat 1.davku hexa vakciny + pneumokoky; ale citam tu diskusiu na MK 'Nesúhlas s povinným očkovaním' no neviem sa rozhodnut ☹ ☹ ☹

eemmaa
2. sep 2012

@mata1976 no koli týmto diskusiám sa ja neviem rozhodnúť na rotavirusy ☹

marianax
2. sep 2012

@macuka a este som chcela napisat ze aj nam takto vstava tiez kojim a tiez tak casto ako ty akurat dnes moj maly zlatusik dal mamke pospat spal od 9tej vecer a vstal na kojenie o 3rano potom o 6tej a o 8smej sme uz boli uplne hore no taak som sa tesila to sa nam stalo prvy krat mozno len nahoda ale tesim sa aj tak 🙂 kojene deti si vyzaduju viac pit lebo mliecko je lahko travitelne a rychlejsie im stravi potom su hladny ale aj ich ten cicik ukludnuje 🙂 zelam ti nech aj tebe sa malinka da vyspat aby si mohla normalne fungovat lebo bez dostatocneho spanku je to tazke

mata1976
2. sep 2012

@eemmaa ja som vsetky ockovania za kt. sa priplaca odmietla (aj rotavirusy) a teraz uvazujem aj nad povinnymi ...

eemmaa
2. sep 2012

@mata1976 tak ja tie povinné dám veď aj nás ockovali a sme zdravý a tu tak podľa mňa to dáky vyznam má.

guedaluz
2. sep 2012

Dievcata tak ma zaujima, ako a v com spinkaju vasi drobci? Myslim, ci v perinke, zavinovacke, spacom vaku, prikryte paplonikom, pripadne inak?

miskaska
2. sep 2012

@guedaluz prikrytý paplónikom. Ale chcem používať spací vak.

silvia0201
autor
2. sep 2012

@marianax napíšem. dúfam, že to nebude hotová pohroma. aj prestrelenie ušiek zvládla veľmi dobre. ani sa jej lalôčiky nzapálili klop, klop

silvia0201
autor
2. sep 2012

@guedaluz moja spala bez prikývky, keď bolo tak horúco, poprípade prikrytá tenkou dekou, no a teraz je už prikrytá paplonikom.

eemmaa
2. sep 2012

Paplonikom 🙂

marianax
2. sep 2012

@guedaluz moj spinka v bodynku dokonca len s kratym rukavom nozky ma hole ale prikryty je s mojim paplonom xxl ktory mame na celu postel je dost teply uz som ho skusala obliect ale stale sa budil a vstaval uplne spoteny ma to zrejme po svojom starsom bratovi ktoremu bolo od malinka stale horuco my sme boli obleceny v mikinach a on rosa pod nosom 😅 ale v spalni mame aj dost teplo 🙂 ale kazde babo je ine dcera sa zas narodila v juli a spala vo fusaku tak jej bolo dobre 🙂