icon

Júnovky 2016

adrianita1
19. okt 2015

Ahojte tehuľky,
Práve sa mi objavili dve čiarky. Som šťastím bez seba. 😀
Budúci týždeň mám dohodnutý termín u doktora. Očakávaný termín pôrodu - 29 Jún 2016. 🙂

mala_dracica
11. máj 2016

Tak sa zda, ze na vynimky sme na tom podobne. Ja teda zatial fungujem, este hostime vikendove navstevy, ale unava je znacna. Aj chrbat mi dava zabrat, ked si chcem ulavit, musim lezat, sedenie nepomaha, tiez je uz narocne. Ja mam tiez alchemilku, este som citala o caji z malinových listov, co by sa uz teraz mohol pit a odporuca sa aj ako pitny rezim do porodnice.
A zaha ma trapi tiez, mandle mne nepomahaju, ale kamoska mi dala homeopatika a po nich to je trosku lepsie. Spim celkom ok, ale WC absolvujem zo dva razy za noc.... to je asi priprava na nocne kojenie 🙂
Inak ja sa zatial nebojim, ale ani nemam ten pocit, ze uz chcem ist rodit, este sa necitim pripravena...

kvikina087
12. máj 2016

Dievčatá ja som na tom s únavou podobne. Navyše sme začali teraz prerábať... asi sa na mňa dohodli, že je najvhodnejší čas. :D ale tak som rada, že sa to robí... ale podchvílou musím s niečim asistovať. Tak tiež ledva funím. Navyše včera som bola na poradni v 36tt a malý má už 3300g. Som zostala zhrozená... Do termínu daleko, my sme všetci celkom malí a chudí.... ale to bude asi tou tehotenskou cukrovkou... Začínam silno uvažovať a dúfať v cisársky, i keď určite ani to nieje výhra...

azurmanka1
12. máj 2016

@kvikina087 ja som rodila syna, ten mal 4125g a vôbec som nemala pocit, že by bol rozdiel pri pôrode oproti dcére , ktorá mala 3350g.
neboj nič, zvladnes. Ja si osobne myslím, že vždy je lepší prirodzený pôrod, pokiaľ to samozrejme neohrozuje život mamičky, alebo bábätka.
Baby budete niektorá písať pôrodný plán?

ddka
12. máj 2016

na záhu vám odporúčam šumienku Bystrinku, jeden pohár a hneď je lepšie....

azurmanka1
12. máj 2016

Ja už mám 2 vankúše pod hlavou , večeriam najneskôr o siestej a aj tak večer páli.Čo už, asi to treba nejak dobojovať 🙂

paloma76
12. máj 2016

Ja som mala druhu dcérku s váhou 4250 g. Uf , uz nikdy viac ! Hadam tento maly bude menší. Uz by som to to nezvládla, tiez by som volila cisársky, aj ked sa tomu bránim a bojim viac ako spont.porodu. Ale dr vravi , ze teraz to bude len okolo 3600g. Tak dufam ze to pojde spontánne.
Krvinka087 - aj my prerábame a aj sa stahujeme. A to 1.7. No to bude ina sranda. Kazdy den nieco balim do krabic. Mam dost 😝 hadam uz s malým na svete to bude lahsie. Lebo teraz mam pocit ze vybuchnem 🙄
Zaha celkom ok- trosku sa mi uľavilo, uz ma to tak často netrápi. Skor to tvrdnutie brucha.
Azurmanka - Pôrodnými plan? A to naco?
Ja len dufam ze tento 3.teti pôrod bude ľahší ako tie predošlé. Ja uz by som isla aj dnes. Hned by som preskočila este tie 4 tyzdne. nech ho uz mozem stiskat !!! Neskutocne sa 😉

andrea1010
12. máj 2016

mňa záha nepálila za celé tehotenstvo ani raz, dokonca aj malý kopká tak neboľavo, inak z toho pôrodu mám aj ja stres, v 31 tt mal malý 2087g a lekár ma nepotešil, vraj to nebude menej ako 3500g, tak čakám malého tučka, ale čo už, ale isto by som šla radšej spontánne 🙂

andrea1010
12. máj 2016

@paloma76 4250g to sa dá aj vytlačiť? 😎

paloma76
12. máj 2016

Ani nevrav 😵 , som myslela ze im oberiem obkladacky !!! 😝
A ja som tenká, panvy na hranici radenia! Som myslela ze umrem. Ked som zbadala malu v rukách lekára ( mojho bratranca- nastastie) - myslela som ze ma 3 mesiace 😀

paloma76
12. máj 2016

..panva na hranici rodenia ...

paloma76
12. máj 2016

Moja Linduška - 1 den 😀

paloma76
12. máj 2016

A takto rástla 😵 a teraz ma 9 rokov

masterton
12. máj 2016

@paloma76 Klobúk dole 😃 Prekrásna slečna...ale darmo...ma byť jednoducho po kom 😃

biba3131
12. máj 2016

Ahojte baby tak u nas asi s vahou problem nebude kedze som v 36tt a mala ma 2300g 😊

azurmanka1
12. máj 2016

@paloma76 presne aj ja som mala pocit, keď som syna už držala v rukach, že má 2 mesiace. A pri pôrode som fakt necitila tu váhu.
Mala je nádherná bambuľka.Obe dcéry vrátane Teba ste kočky 😉

azurmanka1
12. máj 2016

A porodny plán sa zvykne písať a odovzdávať po príchode do pôrodnice, mozes tam napísať polohu v akej chceš rodiť, ci chceš prilozit bábätko hneď po pôrode na bruško, alebo až po umytí, ako dlho chceš zostať v nemocnici atď. ...niektoré pôrodnice neakceptuju všetky požiadavky, iné zasa áno...

paloma76
12. máj 2016

Dakujem žienky 😉 😒 😉

paloma76
12. máj 2016

Aha azurmanka...dik - no neviem ako to bude prebiehať v Ziline. 😒 Malého chcem na prsník- to je prvorade !!!! A z nemocnice dufam ze vypadnem max do 4 dni. ! Izba VIP a ostatne ma netrápi. Dufam ze maly nebude mat žltačku . Ze vraj chlapci maju častejšie. Moje baby nemali, tak uvidime.

paloma76
12. máj 2016

biba3131- to budes mat akurat 😵

andrea1010
13. máj 2016

@azurmanka1 o jeeeej, to znie pekne, ale nie v našom kraji, by ma vysmial lekár s tým, u nás nútia ležať 😒

andrea1010
13. máj 2016

@paloma76 no takto si to predstavujem aj ja 🙂 rýchlo preč z nemocnice 😀

julia34
13. máj 2016

ahojte. asi je na to aj iná diskusia, ale všade sú staré komentáre. Viete niekto kedy sa vypláca prvá materská na materskú mám nástup zajtra 14.5.2016 dnes som to podala na Sociálnej poisťovni kedy mi bude vyplatená prvá materská? Všade píšu ináč aj ta na Sociálke mi povedala, že až po odovzdaní rodného listu bábätka.

andrea1010
13. máj 2016

@julia34 no ani nesranduj, ako po odovzdaní rodného listu, keď na materskú nastupujem 6 t pred pôrodom, ja mám nástup 18.05. a nemienim byť 1,5 mesiaca bez peňazí, všetci predsa máme záväzky, ja očakávam v júni za máj 😒

maruskamolny
13. máj 2016

@julia34 ahojky...pokial si dobre pamatam a rozumiem tomu systemu...tak prvu matersku dostanes v juni...to znamena za maj... materska ti nezacina narodenim dietata, ale nastupom na matersku, cize min. 6 tyzdnov pred porodom..a kedze aj vyplaty sa vyplacaju o mesiac neskor, tak je to aj s materskou davkou... ja som nastupila na matersku 1.5 a prvu matersku dostanem v juni....teraz som este dostala normalne vyplatu...

andrea1010
13. máj 2016

@julia34 http://www.socpoist.sk/materske/1293s
takže tak ako som povedala, po narodení máš len oznámiť rodné číslo kópiou rodného listu dieťaťa 😉

julia34
13. máj 2016

no veď aj ja si myslím, že sa to ma vyplácať mesiac po. ale pýtala som sa dnes, že rozhodnutie a povedala , že po narodení tak možno, že ona sa pomýlila alebo ma nechápala neviem no, ale tiež dúfam,že mi prídu už v júni....

julia34
13. máj 2016

@andrea1010 ty si už nosila na sociálku žiadosť ? skús sa potom opýtať?

julia34
13. máj 2016

@maruskamolny tak potom napíš či ti došla v Júni. a nemá prísť žiadne rozhodnutie o tom či mi ju schválili a v akej výske?

maruskamolny
13. máj 2016

@julia34 ona ta len chcela upozornit ze je dolezite doniest to rodne cislo a oznamit socialke ze dieta sa uz anrodilo...ale matersku davku dostavas od prveho dna kedy nastupujes...v juni na 100percent dostanes za maj...

julia34
13. máj 2016

@andrea1010 no áno tak to má byť tak dúfam, že je to tak