Košičanky na začiatku tehotenstva
ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂
ja som videla tu podlozku co ma na spodku tie zarazky v maderne s mackom pu krasna bola......
caute kinderka. akos a mate? ja dnes uz konence dobre , uz mam aj navarene aj zjedene, som sikulka dnes a poobede pride svokra, sa ponukla , ze mm pozehli kosele, ta sa tesim, ze ja nemusim, lebo furt ked zehlim mi neskutocne tvrdne brusko. 😒
rubi, a si sa pytala predavacky ci mali?ona ich tam mala tak dole zastrcene, tak neviem, nasa zarazky ma.
vierka:ja som kojila len 4,5 mesiaca 😢 Nie žeby som ja nechcela,ale dcérka sa odstavila.Jednoducho začala odmietať prsník a nijako som ju nemohla donútiť papať.a pritom mlieko som mala stále.Už aj teraz mám 😉
baby caues, mate sa? uz ste za obedikom? co ste fajne varili dnes? ja som robila spenatovu polievku a francuzske zemiaky. Takze vam sa uz tvori mliecko? uz vam to aj presakuje? lebo ja sice mam v bradavkach take biele "zalezitosti" ale je to pevne skupenstvo zatial.
terina, tak to si dobra, ked uz aj teraz mas 😀. To ja som este ked som odchadzala z porodnice (pri Lenke po 5. dnoch a pri Dankovi po 36 hod) este nemala ☹. Sak sa pamatam, ze mm to uz chcel aj vzdat, a zacat davat Lenke UM, ale ja som nevzdala, a predsa sa rozbehlo. To verim, to si clovek nevyberie, kazde dieta je ine (sak vidim na svojich) a ja som zase mala co robit Lenku odstavit. Ale keby si to ona rozmyslela skor, tak nic neurobim.
ahojte baby... mne je dnes akosi blbo 😖 ani sa mi nespalo dobre, si myslím, že to počasie mi nerobí dobre. u nás pršalo aj dnes 😠 a malý sa nejako veľmi tlačí, nepríjemné to je... už to bude len horšie a horšie ku koncu.... ale nejako to dobojujeme, už neostáva veľa 😉
ja som varila paradajkovú polievku a rizoto, ale nejako nemám chuť ani na jedlo ☹
No baby ja som tu dnes nejako nebola, som bola v práci celý deň 😖 ale ani mne nejak v poslednej dobe nie je dobre maličké mi tlačí na žalúdok a začínam mať nechuť k jedlu 😒 mám pocit že malé mi tlačí aj na žľčnik a dosť ma to v noci bolí ked ležím na ľavom boku ☹ tak ale asi si fakt už len budem zvykať na tú mrvenicu v brušku 😅
Inak baby kedy sa vám začalo robiť to biele na prsníkoch? 😎
ahojte 🙂 konecne slnkoooooo, uz som aj zabudla, akovyzera 😀
mne dost skoro sa zacalo tvorit to kolostrum, mozno uz okolo 20tt. ale teraz je uz biele, predtym bolo take zltkaste, ale samovolne zatial nevyteka.
vcera som tu nebola , tak citam co ste popisali.....
hej konecne sslniecko.....
mne sa zacalo 17-18 tt tak malo sem tam, potom sa to zosilnovalo a zacalo toho vytekat dost vela, ked som si nahodou pritlacila prsnik, tak to bola zaplava, teraz sa to tak ustalilo vyteka, ale nie tak vela ako predtym..... pytala som sa na to aj dr. a povedala, ze netreba vytlacat nasilu, ze je to znak ze je vsetko v poriadku a ze sa prsniky pripravuju na kojenie.....
lienka... nie sa spava tiez nie velmi dobre a aj za obedom musim mat pokoj lebo by to slo mozno aj von, po 10-15 min prejde, ale kym prejde, tak je mi dost blbo 😝 ... chrbat boli neviem na ktoru stranu sa otocit a maly je este aj cez noc dost aktivny, to cikanie to 😖 uz do porodu ani inak nebude 😒 , ja si musim polezat aj cez den a niekedy zdriemnut... teraz som viac unavena....sama neviem ci je to tym pocasim co bolo 😝, alebo sa to este zmeni....to tlacenie u maleho, tak to je aka zmena 😲 , sak on tam podla mna uz teraz nema miesta co to bude, za 4,5,6, tyzdnov 🙂
kishinka... ten zlcnik... tiez som mala ten pocit, teraz je to uz pomenej ,ale ked si lahnem na pravy bok, tak to dost citim a hned sa radsej obraciam
ahojte dievcata, aj nasa mala bola vcera dajaka aktivna. niekedy tiez tak zatlaci, a hlavne ked je to okolo pasa tak mam pocit v zaludku ako keby som bola na ruskom kole alebo na husenkovej drahe 😉
no mne niec nevyteka z prsnikov, len v strede duka mam take pevne belave skupenstvo. raz sa mi stalo, ze mi to aj same take suchsie odpadlo a bola na tom aj zaschnuta krv. tak si do toho radsej nebabrem len si to natieram s tym kremikom co je na brusko. baby aj vam tak popraskali bradavky? myslite, ze ten krem co je na bradavky co sa dava pri kojeni by sa mohol uz aj teraz? mna najnovsie boli noha zo zadu od zadku az po koleno, lebo mi nejako zle pichli B12 tku a mam cely sval nejaky podrazdeny. no a v noci mam krce v nohach. s travenim mam tiez problemy. citim sa i po malom jedle uplne plna, ja tym ze som na pn mam malo pohybu tak mozno aj preto. a od vcera beriem aj zelezo takze s tou velkou potrebou je to bieda. musim si dat nejaku vlakninu alebo nieco.
baby a kolkokrat za noc chodite cikat? ja som sa uz nejako tak nastavila, ze zo dvakrat idem.
No tak ja našťastie vydržím až do rána bez cikania 🙂
a mne bradavky nepopraskali, ale brutálne stmavli, a ja si krémujem aj bradavky, myslím že je to v poho, podľa mňa už ked budú popraskané je neskoro krémovať, a radšej preventívne mastiť a pripraviť pokožku na záťaž 😅
ja možem mastiť koľko chcem a aj tak to nepomože.a keď sa namastím,tak je to ešte horšie,lebo ma straaaaaaaašne všetko svrbí a potom sa len škrabem a v noci neviem zaspať.tak som to vzdala...
dnes ,,,nastupujem,, na 2.materskú. 😉
ahojte... 🙂 super pocasieeeee... konecneeee 🙂 mne to kolostrum nevyteka zatial, len obcas si vsimnem malinke bodky na podprsenke, ale to je skoro nic... a bradavky mi nepopraskali, ale mastim si ich kazdy den aj brucho, ale len obycajnym telovym mliekom na suchu pokozku. mam aj proti striam krem aj taky olejcek, ale tie som musela prestat pouzivat, strasne ma svrbela pokozka od nich 😒 tak mi pomaha len telove mlieko bud dove alebo garnier.
a na lavej strane nemozem tiez spat, maly hned protestuje, tak len chrbat alebo prava strana, ale strasne mi byva uz teplo... a dost casto sa stava, ze prespim celu noc a cikat idem az o 7mej 8mej... ale obcas sa zobudim aj nadranom, ze mi treba...
uvidime, ake to bude za tyzden, dva....
prajem krasny dnik vsetkym 😎
@mata299
Ahoj Mati, ja nie som tehotna, ale mam za sebou nieco podobne co sa stalo Tebe. Praskla mi aneuryzma, potom ma operovali, ale nedalo sa to coilingom. Rada by som si s niekym vymenila informacie co Ti hovoria doktori a tak, aby som vedela do buducna ako to je aj s tehotenstvom, ci su tam nejake rizika a podobne. Super,ze sme tu! Drzim palce s babatkom, urcite bude vsetko ok 🙂
aahojte kinderka, hlasim sa po vikende.celkom aj bolo pekne co?no aj som sa normalne trosku opalila 😅 mali sme taky oslavovaci vikend, najprv segra mala 15 v sobotu, tak sme boli sna spisi a potom bratrancove dvojcata mali v nedelu 5rockov.a este som som stale u nasich lebo mm je od piatku v prahe a vrati sa az dnes vecer tak ma nechcel samu nechavat doma.
jak sa inac mate?babetka v brusku pocuvaju,hmm? 😎
Aj ja sa hlásim po víkende fajne bolo, my sme boli celý víkend na jazere, takže tiež ma pekne opálilo 😉
No moje babatko je už týždeň nasáčkované pod rebrami takže neviem sa poriadne hýbať, ale hádam si už nájde stabilnú polohu 🙂 v stredu ideme na poradňu tak dúfam sa dozvieme čo máme medzi nôžkami 😀
pekne predpoludnie.... aj my sme mali pekny vikend, boli sme u nasich na spisi, super sme si oddychli....dnes to nevizera na take pekne pocasie, ale tak vydrzime, bude aj lepsie.....
od dnes zaciname 33tt+0 😀 mame to za 55 dni 😅 aj sa bojim aj sa strasne tesim ... 😀 rychlo to ubieha....vo stvrtok uz idem na prietoky, uvidim kde nas chrustik pride na svet.
nie v starej na rastislavke.... 😀
Ahojte.
aspoň že vy ste mali pekný víkend.ja som sedela doma,lebo malú máme chorú...už týždeň som nebola vonku.ale čo už,hlavne aby bola malá zdravá...
rubinka:ja by som mala chodiť do novej na prietoky,tak ti potom dám vedieť 😉 predtým som chodila do starej,takže mám len odtiaľ info...