Košičanky na začiatku tehotenstva
ahojte baby, pozerám, že je tu téma pre košičanky, ale všetko sú tam väčšinou baby, ktoré už majú deti....tak skúsim založiť túto tému, možno si navzájom poradíme a pokecáme... 🙂
ci pana, mne sa tak nic nechce, treba mi vlasy umyt ,nech vyzeram jak clovek a potom si spravim len spagetky na obed, ani varit nemam chut v takom pocasi, otras vonku 😖
ahojte kocky nakukla som k vam kedze som uz davnejsie pisala so zakladetelkou tejto temy a bola som zvedava ako sa ma.... 😉
pozeram ,ze uz sa to tu rozbehlo ale vas tu je 😀
drzim vam vsetkym palce a prajem bezproblémový priebeh tehotenstva a rýchly a lahky porod
ja to uz mam zasebou mame doma maleho chrobacika ,ktory nam sice dava zabrat,ale stoji to zato 😀
ahojte...
poprate, navarene a uz mam veget...
aj mne este chyba nejaka kozmetika a este aj kosielku si pojdem kupit....my sme vanicku pozerali v maderne a mali rozne ceny aj za 10 aj za 20 eur.... chceme aj stojan na vanicku kupit, aby som sa nemusela sklanat....
plienky objedname z netu aj tiez flase, odsavacku, uz mame vybrate je to s polska a o skoro polovicu lacnejsie... a jednorazove plienky a utierocky na ritkusom kupila od jednej baby tu s ke ona predava za super ceny, boli sme po ne u nej doma....parada
Baby, ozaj neviete ako sa ma Matka?
Ahojte baby.
som tu už nebola dávno.čo som čítala tak zbežne,tak ste riešili pálenie záhy...tak toto ja dokonale poznám 😠 Aj pri dcére som to mala a aj teraz...Mne zaberá len sóda bikarbóna.
k tým kopancom...je to fakt sila.moj malý ma teraz asi 2 deň taký kopací.nič nerobí len do mňa kope,naťahuje sa,vystrkuje riťku 😀 Minule som si vyhrnula tričko a bolo krásne sledovať ako sa ,,premiestňuje,,z jednej strany na druhú.urobil sa mi taký kopček 😀 😀 Je to super,ale zase je pravda,že niekedy to aj riadne zabolí.a v noci je to asi najhoršie nájsť tú správnu polohu,lebo nič sa mu nepáči.veru veru,už mi prichádzajú rušné chvíle.nespavosť a pod. 😖
inak minule som mala poslíkov.už som sa zľakla,lebo trvali dosť dlho,ale prešli nakoniec...musím si zvyknúť,že teraz budú častejšie a častejšie.
k tomu utz.ja som už bola na prietoky.a je to normálny utz ,len akurát pozerajú ako je bábo vyživované,či náhodou nemusia ukončiť tehu a či placenta plní svoju funkciu 😉
chrániče na bradavky určite ÁNO.na som využila hneď v porodke,lebo sa mi urobili ragady a strašne ma boleli.tiekla mi krv a bolo ťažké takto malú kojiť.a ešte som aj mala vpadnuté bradavky,takže mi to pomohla.len treba dať pozor,aby si na to bábo nezvyklo,lebo aj to som už počula,že potom nechcela bábo bez nich sať.
Odsávačky som mala až 3.a najlepšie bolo aj tak ručné odsávanie.
najhoršie po porode pre mňa bolo kojenie.strašne to bolelo.týždeň po porode som dostala vysoké teploty -cez 40 C a som musela na pohotovosť,kde mi pichli oxitocín.myslela som,že zase rodím 😔
ahojte kocky, pomaly pridavam do bazaru aj oblecenie pre babatka, tak mozte sem-tam kuknut (ako som pisala minule, mozte si prist aj pozriet) a ak by ste nieco zhanali, mozte mi dat vediet cez IP, a ak nieco take budem mat, poslem vam bud foto na mail, alebo pridam do bazaru. 😎
terina, tak to si si teda uzila s tym kojenim ☹, a do kedy si potom kojila? Ja si tiez este spominam, na tie zaciatky kojenia, dohryzene bradavky, a ako som sa vzdy tesila, ze sa mi aspon v noci mozu aspon trooosku zregenerovat ( kedze brali babatka od pol noci do sieste rana prec). A nechapala som, ako svagrina moze tak v pohode kojit, ked to tak boli 😎. A potom som kojila v pohode skoro do 2 rokov (ked som prisla na to, ze som zase tehotna).... no a na stastie pri druhom to uz take zle nebolo (aj ked som bola na to dusevne pripravena). Ale musim povedat, ze chranice ma nenapadli, fakt dobry napad 😅
rubi, velmi pekne vecicky, juj aj tie 4D fotecky Karinky su zlatuckeeeee. Rubi, kde ste kupovali tu vanicku a tu podlozku do vanicky a co vas to stalo?
Rubi malá je modelka 🙂
ahojte, tak vcera na poradni som celkom dobre dopadla, a dr povedal, ze by som mala este takych 8tyzdnov vdrzat s tym skratenym krckom, inac je vsetko ok, a malicky uz ma 1300gramov 😨 😵
Jani, maličký, šak to je už valibuk 😀
Tak ja som dostala včera od známich dalšiu cestovnú tašku vecičiek pre maličké, a zase sú po chlapčekovi, takže som sa včera vyhrážala nášmu babatku, že už musí mať pipík, lebo by som prerobila na ružovej 😀
ozaj a neviete , co je s matou??
baby, mne je dnes totalne na prd.hned z rana migrena, potom som sa vyobjimala s wc 😖 a pred chvlkou som sa odhodlala na ranjaky, ale tie vo wc nastastie neskoncili.a sa mizda, ze malicky mi strasne tlaci na zaludok, lebo je otoceny hlavickou hore, asi preto je mi tak na vracanie.aspon keby obedik som mal navareny, tak si dam aspon buchticky na pare zamrazene mam a obed navarim pre mm neskor, no nie som teraz vobec schopna 😖
No mne nebolo zle este ani raz 🙂 zatial, ale v poslednej dobe mi malé kope do žalúdka, a sú to divné pocity 😖
sak pockaj kati, co to bude okolo 30tt, jake salte ti bude robit v brusku, mna to az boli dakedy aj stelki zaroven 😅
No daj pokoj, aj teraz mám dosť, posledné dni sa hrá na kolotoč 😉 a sa točí dookola jak taká rybka 🙂
jani.... len lahni a oddychuj, malzelov obed alebo vecera pocka 😉 , urcite by ti to povedal aj on....ani mne nebolo ani raz zle, tak neviem ako sa citis, ale hlavne oddychuj prejde to...
tak ked je hlavickou hore, tak jasne ze ti tlaci, sak uz ked tam ma nozicky, tak to je poriadna tlacenica, sme vam to tu napisali a lienkou a dnes som citala ze aj terina, je to uplne ine ked je priecne otocene... nas drobec ma nozicky az na mieste kde obycajne mam zaludok 😉 😀 az hlbooooko pod rembom.... normalne sa to tam cele pohybuje , nadskakuje 🙂 a mechur to ani 😅 ...
pekny dnik... aj ked to pocasie je zas hnusne 😠 som písala, že ja pálenie záhy nemám, ale tuším som to zakríkla 😖 už to začína aj u mňa ☹
janka, veru, len oddychuj a nič nerob... mne sa občas stane, že mi tak klesne tlak, že tiež radšej len sedím s vyloženými nohami a kašlem na všetko...
a som sa rozhodla, že už ani vysávať veľmi nebudem a už ani okno neumývam... včera som sa zastavila v práci a kolegyna mi hovorila, že jej kamarátke umrelo bábo v brušku, lebo umývala okno v 9tom mesiaci ☹
cauko pozdravujem vas vsetky
tak ja som bola vcera pre tie vysledky na cukor a vsetko mam v poriadku 😉
dnes som bola na kontrole u svojej gynekologicky,zase sa jej nieco nezdalo tak ma poslala na monitor tam bolo vsetko ok.nastastie som nemusela ostat v nemocnici.ale musim nadalej brat cipky na krce,bolesti a vsetky lieky co mam.o dva tyzdne mam prist na kontrolu
matke som pisala smsky,aj som jej volala,ale sa mi vobec neozyva tak neviem,ze co je s nou ci je este v nemocke
ja som vcera kupila v baby shope postelne pradlo a podlozku na prebalovanie je pogumovana a dava sa na postel je to namiesto prebalovacieho pultu.dnes som kupila lehatko do vanicky na umyvanie malickeho 🙂
ahojte,
veru lienka netreba sa namahat aj mojej zanamej sa to stalo pri predvianocnom upratovani ☹ Netreba sa natahovat, hovori sa, ze ani pradlo netreba vesat na snury na balkone. ja ani nevysavam. nastastie to teraz robi manzelik.
Terasa, cauko takze si pokupila pekne vecicky. a kde je ten babyshop? a kolko ta vyslo postelne pradlo?
cauko kiwi ten baby shop je ako je namestie maratoncu mieru ako stojia elektricky tak na boku je taka lekaren a ides o kusok dalej tam je taky podchod dnuka v tom podchode je ten obchod.postelne pradlo ma vyslo na 11,62eura mala ho zlacnene male vselijake vzory aj pre dievcatko a pre chlapceka.ta podlozka vysla na 4,90eura
rubinka ta podlozka je taka ze to sa dava na postel ak ides prebalovat dietatko je to v takom tvare kocky a s druhej strany je pogumovana aby neprietekla,mala aj take latkove
Terasa, dakujem, viem uz ked to asi je. Dobra cena na tie obliecky. ja som si chcela objednat z netu ale cena je taka ista, tak si radsej pojdem vybrat. a podlozku do vanicky tiez by som chcela takuto ako ste vy kupili. viem, ze su rozne, kamoska kupila taku celoplastovu. Osavacku na mliecko som si objdnala tu z konika od jednej pani, tak cakam, ze mi kazdu chvilu dojde balicek.
ja som bola vcera u hematologicky, tak mam pokles cervenych krviniek, tak mi vysadila acidum folikum a namiesto toho od dnes beriem dve pripavky zeleza. ten jeden je volnopredajny a okrem zeleza a toho, ze umoznuje lepsie vstrebavanie zeleza tak obsahuje aj vitaminy myslim C, E, zinok a aj kyselinu listovu. tak dufam, ze to zaberie a ze nebudem mat velky problem s velkou potebou.

no ja tiež mám dosť vela vecí zelených, a tiež čakám mamka mi donesie vecičky ale z Rakúska 😉