Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@drobca07 najlepsie urobis ked pojdes domov a lahnes si-mna na zaciatku tehu (este som ani nevedela ze som) strasne bolel vajecnik-taka tupa bolest a tahanie a vo vnutri v bruchu som mala taky pocit horucavy-ako keby mi tam ohen horel. A jedine co mi pomohlo bolo lahnut si a vylozit si nohy - vtedy to ustupilo -ono sa to strasne zda ale pri takychto veciach je najlepsie len lezat-ked telo lezi tak mas vsetky cievy uvolnene a organy oddychuju - akonahle si sadnes alebo vstanes vsetky cievy sa ti bleskurychle stiahnu aby sa neodkrvil mozog. Vsak aj keby si sla do nemocky- tam by si len lezala.
Takze robota-nerobota tebe sa jedna o vela tak radsej pekne chod domov 😉 keby si aj zajtra krvacala, tak by som zvazila toho dokiho alebo zostat doma az do piatku.
A hlavne sa snaz ukludnit-ono vselijake stavy byvaju aj na zac.tehu-niekto dostane aj normalny ms a nic to neznamena. Potrebujes hlavne klud a vypnut. Inak a ty si mavala pravidelny ms ci ti zvykol posuvat sa?
@horseshoe z roboty teraz odísť nemôžem keď som tu sama, skúsim si aspoň na chvíľku ľahnúť na stôl možno to pomôže.....a cyklus , veď práve, že úplne hocijako - posledný som mala 29 ale predtým 32, 37 a 38 dní.... 😒 .... vieš, keby som mala tesne pred ms tak si poviem, no tak prišla skôr, ale takto to je vlastne presne stred cyklu.... ☹ .....do piatku budem skúšať tie ovu testy tak som zvedavá že aké budú, možno v piatok keď pôjdem ráno k dokymu tak spravím ešte pre istotu tehu test ale to bude podľa mňa zbytočné......
@drobca07 tak kľudne píš... veĎ na to sme tu, aby sme sa nejak povzbudili. mne včera to vyšetrenie u dokyho tiež nepridalo na radosti, aj ked to neberiem až tak zle, že ešte nie je nič vidieť, vravím si, že mimís tam je určite a len ešte je príliš skoro a ešte je malučkavý, aby ho bolo vidieť.
ja si myslím, že ak si 20DC tak by to mohlo byť asi najskôr uhniezdovanie, na tehu test je to naozaj ešte veľmi skoro. Vieš ktorý DC si mala ovulku? podľa toho by sme mohli zistiť, či by to mohlo byť uhniezdovanie. Neboj nič, všetko sa vysvetlí, hlavne sa snaž byť v pohode, aj ked to ide asi ťažko. Daj si v práci piánko a povedz si že všetko čas ukáže a bude dobre, uvidíš. 😉
@veonka no mojka hlavne sa netrap- to je uplne normalne ze este nic nevidel-ved kolko dni si po ocakavanom ms?tiez si treba uvedomit ze sono nie je mikroskop- a oplodnene vajko ma niekolko desatin milimetrov - to sa neda vidiet- az ked sa vytvori gestacny vak co je u teba este skoro 😉
Ja som bola zhruba po 10dnoch meskania a videl len gestacny vak- povedal ze ale este nemoze zarucit zivotaschopny plod- ja hned oci navrchu z toho 😕 ale ved som bola len 5tt+4 (ako ano niekomu uz vtedy vidno srdiecko ale to je skor vynimocne) a potom srdiecko sme videli az v 7tt+1. Ja chodim na kontrolu kazde 2tyzdne a robi mi vzdy sono-ono urcite ma sono viac pozitiv ako negativ tak by som sa toho tak nebala 😉 a po pravde viac ziarenia dostavas z Tv a PC kazdy den- to tiez strasne skodi- vsetko skodi.
Drzim palceky a dal ti ten duphik teda ci ako?
@veonka ťažko povedať kedy som mala ovu keď už 6-ty deň mám všetky testy pozitívne s krásnymi silnými //, cez víkend boli najviac, včera menej ale dnes opäť T / oveľa silnejšia ako C /..... tak naozaj netuším kedy ovu mohla byť.....
a ty sa neboj 🙂 bábanko je ešte malinké ale už tak o 2-3 týždne bude určite....a potom sa pridá aj srdiečko 🙂 😉 🙂 silno ti držím palčeky 🙂
@drobca07 no tak aspon si polez na tom stole 😉 ale zajtra isto nechod do robo.no ja som sa preto pytala na ten cyklus lebo ked to hentak skace-zvykne sa tvorit malo progesteronu - to vyzivuje plod az do nejakeho 12tt kym sa nevytvori placenta. ja som tiez mala mierne skakavy cyklus 32,29,30,35 a doki mi preto hned po zisteni tehu nasadil duphaston - to je progesteron. Niektore zeny napr. Aj moja segra na zaciatku spinila-aj vtedy sa dava duphik aj ked segra mala pravidelny ms a hned ako to zacala uzivat- spinenie prestalo.
Len neviem ci to doki nasadzuje aj tak skoro- ked sa este nevie tehotnost-to neviem...fakt najlepsie bude vediet tvoj doktor. Asi ti spravi sono a zoberie krv a potom sa uvidi....a testik v piatok urcite sprav! Nie je to zbytocne. A drzkaj sa a nemysli stale na to aj ked viem ze je to velmi tazke, ale pokus sa...
@drobca07 za malicko-ved od toho sme tu aby sme sa navzajom podporili 😉 a kludne si daj aj tu coko-to je dobre na nervy a ako je zname-psychika je s telom neoddelitelne spata- takze aj tym si pomahas 😉 a kludne si aj hentake vsugeruj ked ta to upokoji-preco nie 😉 ja si tiez kadeco vsugeruvam ke mam teraztie tehu nevolnosti- ze ako mi je len dobre ze ostatni fachcia v robo a ja si lenosim v posteli a pod. 😀 😉 a pomaha to 😉
@horseshoe ďakujem moja za povzdbudenie, tiež si to tak hovorím, že asi je ešte skoro, veď aj tá čiaročka bola ešte nie úplne tmavá na testíku, takže ešte je skoro, ms by mi prišla tento týždeň- ale neviem presne kedy, kvoli tým mojim cyklom... no a duphík mi povedal že mám brať že to nemôže uškodiť, iba pomoct 😵
@drobca07 ďakujem no dúfam, tiež že bude všetko o.k, ale tiež je to na nervy ti poviem, taká neistota a tie // na testíku to je tak nakoniec tak málo, aby bol človek kľudný ... ale verím a myslím pozitívne 😵 a ty tiež mysli pozitívne, podľa mňa by to mohlo byť uhniezďovanie. 6dní mať pozitívne ovu testy je naozaj zvláštne, mohlo by to značiť tehu, ale aj to je podľa mňa ešte skoro, videla som tieto porovnávania ako ukazuje tehu test a ovu test tehotenstvo a zasa v tom nebol až taký extrémny rozdiel. Pokús sa na to nemyslieť, povedz si že všetko bude tak ako má, už onedlho pojdeš k dokymu a všetko sa objasní. Moc ti držím palčeky aby to bol mimís, čo si už hľadá miestečko v brušku 😵 😉
@veonka nemas zac moja 😉 no tak to ti fakt ani sono nemusel robit- to sa ti vajko este len zahniezduje 😉 podla mna aj ten stvrtok je este velmi skoro.ja viem ze ty si tam sla len ohladom duphika ale tak vidim ze dokiho mas velmi proaktivneho 😀 no najdolezitejsie ze ti schvalil toho duphika a uz by si mala byt trosku chranena a tiez to objasnuje otazku ci sa moze duphik nasadit este pred riadnym zistenim tehu sonom- moze- takze to je aj infoska pre @drobca07 aby sa na to pytala i ked dobre by bolo keby jej tehu testik vysiel pozitivny- ale aj v tomto tazko povedat kedze niekomu ani 10dni po meskani neukaze // ciarky.
Kazdopadne mojka vela oddychuj teraz-strasne to pomaha na dobre uchytenie 😉
@drobca07 inak ked pojdeš k dokymu povedz mu, že ti skáču cykly tak ako si písala, že rozdiel je toľko moc dní a že by si chcela otehu, že sa snažíte a podľa mňa tak ako aj píše
@horseshoe by ti doky mohol dať duphaston. Ja som mala presne také cykly 28,33,41 no rozdiely hore dole, ked som povedala dokymu že sa snažíme otehu tak mi povedal, že mi predpíše duphaston, že to mi pomoze aotehu, lebo pri takých cykloch je to vraj ťažko. No a duphaston som brala 2 mesiac a som tehu, takže pomohol naozaj. Je to vlastne umelý progesteron, ten zabezpečuje správne fungovanie cyklu, ale má vplyv aj na funkciu žltého telieska- a žlté teliesko vlastne vyživuje oplodnené vajíčko prvý mesiac alebo koľko. Takže ak kolíše hladina tohto hormonu, môže byť problém, že to žlté teliesko nesprávne funguje a preto sa nedarí žene otehu. To je vlastne nepravidelný cyklus. 😕 no... som to celé tak laicky napísala, že neviem či sa z toho niekto vysomári 😕
@veonka dobre si to napisala 😉 ono niekedy tie skakajuce cykly nevadia, ale ked je to otehotnenie ziadane tak sa ten duphik dava akoby pre istotu - lebo pri takych cykloch nikdy nevies. Mne sa napriklad podarilo otehotniet bez upravy cyklu duphikom ale doki mi ho po zisteni tehu aj tak pre istotu nasadil-lebo pri mojich cykloch nemoze zarucit dostatocnu funkciu toho zlteho telieska. A duphik sa berie do ukonceneho tretieho mesiaca-vtedy je placenta dostatocne schopna prebrat za neho funkciu 😉
@drobca07 ale to je divné, že celý cyklus si mala skoro rovnakú teplotu 😕 To potom máš buď anouvulačné (neviem, či som to správne napísala) cykly alebo si zle merala... Ja som začala merať tento mesiac a normálne to človeka chytí 😀 . Ak chceš skús merať na tejto stránke je to po česky a úplne jednoduché:
http://www.womenzone.cz/uzivatelka/linddi/grafy...
- to je zároveň aj môj graf 😎
Ale možno si naozaj tehotná 😵 . Strašne Ti držím palce!!!
@horseshoe jasne, neboj, nestresujem sa tymi clankami. vdaka za gratulaciu k nevolnosti, mam co som chcela. aspon sa uz aj ja mozem postazovat 😀 toto palenie zahy, ako som to identifikovala, pokracuje dnes cely den a aj po obede na kt. som prave bola. akurat, ze kyselina postupila a mam ju taktpovediac uz za mandlami 😀 prepacte. 😉 hm hm, no uvidime. snad ma nenatiahne.
no ale si nenapisala, ci tebe sa dnes nepolepsilo 😀 tak by som ti to priala.
@drobca07 dufam, ze nenapisem blbost, lebo som vsetko nestihla precitat, ale ked pises ze mas to spinenie v strede cyklu, tak to nemoze byt ovulka? niektore baby spinia aj cez ovulku. alebo sa potom spini pri uhniezdovani. tieto dva pripady su normalne. skus oddychovat, ak sa ti bude dat . a k tomu dokimu nemozes zajst skor?
podla toho co pises pri merani BT tak bud si zle merala alebo si mala anovulak. merat sa musi presne v tu istu hodinu (odchylka +-30 min) a hned po zobudeni este ked si v posteli. a prva faza ma nizsie teploty, druha od ovulky o 0,2-0,4 stupna vyssie az do MS. ja som si merala, takze kto budete chciet rada poradim alebo poslem link na viac info. mne to pomohlo najprv v tom ze som zistila ci vlastne ovulujem, potom kedy bola ovulka, kedy pride MS (vyborna vec. den pred tym alebo v ten den klesne teplota a mozes si chystat vlozky/tampony 😀 ) skratka, spoznas ako ti funguje telo 😉
@leonetka merala som si vždy v tú istú hodinu, tým istým teplomerom a robila aj ovu testy popri, a ovulku som mala normálne, len žiadny výkyv teploty tam nebol.... iba max. tých 0,1 po celý cyklus, pýtala som sa na to aj dokyho a hovoril, že sa to môže stať, že sú ženy, ktoré výraznejšie výkyvy teplôt nemajú....a popravde sa mi to ani veľmi nechcelo, ma to otravovalo 😀 ...a možno ešte príde čas keď sa budem nudiť a začnem si ju merať 😀 ....a k dokymu som objednaná na ten piatok.... a áno mám cca v strede cyklu ale už 6dní aj krvacam aj testy ukazujú // ako vidíš vyššie.....
@brumka test som si robila včera keď som volala k dokymu, chceli aby som si urobila ale bol bielučký , ale ani som nič nečakala....podľa mňa krvacanie neznamena nič dobré... 😒
@veonka gratulujem k tehu! 😀 sorry, ja tak spatne citam co ste popisali. k dokimu je naozaj skoro. my s horseshoe sme boli v 5tt +3/5tt + 4 a to videl iba gestacny vacok. takze najskor ak sa chces uistit ci je spravne uhniezdene, tak cca v 5tt. teraz si kolky tyzden? lebo ak si este pred predpokladanou MS tak je fakt zbytocne chodit. to nic neuvidi na utz ☹ jedine ak by si chcela na krv. aspon ti zistia ci ti spravne stupa HCG 😉

babenky ja som bola včera u dokyho, ale hlavne kvoli tomu či mám užívať duphaston aj ďalej ked som tehu... doky, že tak mi spraví sono. 😕 a na sone nič nebolo vidieť, vraj je to ešte moooooc skoro chodiť, ked mi ani poriadne nemešká mrcha. Však to mohol vedieť ešte predtým než mi sono robil teda 😝 ... hm, sestrička má dovolenku, vraj celý týždeň 😖, takže ani krv mi nemal kto vziať 😠 a ked som si predstavila že mi ju možno bude brať doky, tak mi aj krv stuhla 😀 no ale našťastie sa o to ani nepokúšal 😀 😀 😀
no tak neviem dievčence, som zostala z toho taká trochu posmutnelá, ale ja viem, že tam mimís niekde musí predsa byť, ved tehu testík vyšiel pozitívny, však? tak len počkať, kým trochen podrastie 😵
mám prísť vo štvrtok, ale doky vravel, že aj to nevie, či nebude ešte skoro... tak om mu hovorila, že možem prísť radšej až v pondelok, a on že nie, že aby som prišla aj vo štvrtok... 🙄 sa bojím, aby toľko sona mimísovi neuškodilo. či nemôže to uškodiť?
no a to som tam išla fakt len kvoli tým tabletkám, tak vidíte, no... najradšej by som tam išla až o týždeň, ale asi by ma vyhrešil, že som neprišla vo štvrtok, ked sa so mnou dohodol, že?