icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

tatiana77
2. aug 2012

@leonetka to ma velmi mrzi....uplne Ta chapem..MA som zazila a nie je to nic prijemne......tieto prve dni to budes mat tazke, ale ver mi, ze casom sa zahoji rana.....niekedy si este pomyslim, ze keby to bolo OK, uz by malo nase babo jeden rok a podobne myslienky.....ale myslim, ze je to normalne.....ke sa Ti bude chcet palakat, tak plac a je velmi dobre, ze sa o tom s manzelom rozpravas......velmi to pomaha....drz sa a budem na teba mysliet...papa

leonetka
2. aug 2012

@brumka @ataner81 dakujem a k tomu fakt ani nie je co povedat. zial, take veci sa stavaju a aj doktor co ma prijimal tak krutil hlavou ze akoby sa s tymi potratmi vrece roztrhlo. nechcela som vam tu kazit dobru naladu, len sa teraz na urcite obdobie odmlcim, tak aby ste vedeli, ze ma mozete vymazat z tabulky.
a @ataner81 peknu dovolenku prajem 🙂

sanchez81
2. aug 2012

@leonetka Veľmi ma to mrzí, vždy keď niečo také čítam, spomeniem si na to, ako som to prežívala ja..... 😔 Je to veľmi bolestné a toto vyrieši len čas. Držím palce, nech sa rana na tele aj duši zahojí čo najrýchlejšie.

leonetka
2. aug 2012

@horseshoe viem, ze to s tymi nevolnostami vzdy nefunguje, ale to nebolo len tymi ziadnymi priznakmi u mna. ja som nemala posledne tyzdne skratka dobry pocit. tesne pred tym ako sme sli k doktrovi sa to vystupnovalo, bola som strasne nervozna, ako ked si pred najdolezitejsou a tazkou skuskou v skole na kt. nie si dostatocne pripravena. uplne zly pocit, este som si hovorila, toto nie je normalne. naposledy som takuto zlu predtuchu mala ako 10 rocna tesne predtym ako mi oznamili ze mi zomrel dedko. dufam, ze to bola len nestastna nahoda, a ze netrpime nejakou genetickou poruchou.
budem drzat palce na zajtrajsej kontrole, urcite sa ozvi ako si dopadla. budem sliedit na info 🙂
s tou oslavou stale neviem. naozaj netusim ako budem reagovat. manzel ma tu zas nechce nechat 3 dni samu, a ked tam pojde len na otocku, tak zacnu aj tak nieco sipit. no neviem ako sa rozhodnut. 😒 blbo nacasovane.

leonetka
2. aug 2012

@tatiana77 dakujem, no pre mna bude mat MDZ asi trosku trpku prichut. Vtedy som mala termin 😒

ataner81
2. aug 2012

@leonetka tabuľka, netabuľka si proste naša 😉 . Ani @simonkato a @franica niesú nikde zapísané ale akoby boli. Už ste kočky jednoducho súčasť MK a tejto témičky 🙂 🙂 🙂 , už sa nás nikdy nezbavíš. Hneď by som vás všetky brala zo sebou aby ste si pekne oddýchli a rany na tele a hlavne na duši sa vám rýchlejšie zahojili

ataner81
2. aug 2012

Babulky s tými nevoľnosťami a priberaním je to naozaj individuálne. Jedna známa sa dozvedela o tehotenstve až keď bola v 7mesiaci. menštruácia chodila pravidelne ako hodinky, dokonca v rovnakej intenzite, pribrala iba do bruška ale to pripisovala zlej životospráve(vždy mala tvar jablka a bola plnoštíhla), absolútne žiadne nevoľnosti, únava, bolestivé prsia, linea negra či nadmerné močenie a ako prvorodička nemala skúsenosti s pohybmi bába, tak si myslela, že sú to len vetri. Išla na preventívku a tam je oznámili, že je v 7mesiaci 😀 😀 😀 😀 Skoro tam od prekvapenia porodila. V podstate bola tehotná len 2mesiace(teda myslím čo o tom vedela)a už rodila

leonetka
2. aug 2012

@ataner81 si zlato 🙂 som rada ze ste tu take super babule. clovek sa tu moze vyplakat a vy ho vzdy podrzite. cenim si to, lebo nemam sa s kym o tom ani porozpravat, vsetko dusim v sebe a to asi neni dobre. rodicia ani svokrovci, ani kamosky to nevedia. len manzel. s nim to samozrejme rozoberam, ale predsa, je to chlap a nevie sa do niektorych veci az tak vcitit. na druhej strane aspon vidi veci realne a pomaha mi to nesklznut do nejakej depky. aspon zatial.

horseshoe
2. aug 2012

@leonetka no tak ja som pred kazdym sonom nervozna jak pes. Ale u teba asi ta intuicia je velmi dobre vyvinuta a uz si tusila ze je nieco zle. Ale ten plodik nezaostaval od zaciatku vo vyvine-teda sedeli tie tt s tvojou poslednou ms a sonom? To az to posledne sono odhalilo zastavenie vyvoja, ci? A neboj sa urcite to nie je geneticka porucha- mne moj gyndos tiez vravel ze tych zamlknutych potratov ma teraz strasne vela - proste tie plodiky su hrozne slabucke. Tazko povedat kde je pricina.
Dakujem moc za palceky- urcite podam info. 😉 a k tej oslave - no a co ja by som ostala doma a mala by som na haku . Tiez mame v rodine jednu zienku co sa strasne dlho snazia o babo - ona teraz chodi na kadejake zakroky, laparoskopie apod. a je psychicky dost znicena tak dlabe na vsetky rodinne oslavy a ja ju plne chapem. Ludia su sprosti - aj ked je to rodina - malokto sa vie vcitit.
Mali by ste ist niekde na dovcu bud sami alebo so zopar dobrymi kamosmi- by vam to isto pomohlo 😉

ataner81
2. aug 2012

@leonetka sme tu pre teba 24hodín denne. Myslím, že ak by si potrebovala naozaj s niekým porozprávať, tak by ti tu kočky so mnou na čele dali aj telefónne číslo aby si nám mohla kedykoľvek zavolať a posťažovať sa

leonetka
2. aug 2012

@ataner81 o takychto zahadach som pocula. no pri mojom momentalnom psyche by som takuto alternativu brala vsetkymi desiatimi. alebo rovno zistit ze som uz v 9. mesiaci a rodim 🙂 lebo si neviem predstavit co budem prezivat ak sa po tejto skusenosti do tohoto celeho pustime znova a podari sa otehotniet. zo strachu asi oplesiviem.

ataner81
2. aug 2012

@leonetka ani ona si to nevie vynachváliť. Ale na druhej strane si bila hlavu o stenu lebo fajčila, pila a ponocovala, o strave ani nehovorím ale keďže nebol žiaden stres a myseľ bola v pohode(a to je 80%zdravia), tak má dnes krásnu ročnú dcérku

simonkato
2. aug 2012

@drobca07
@kapokapo
@horseshoe no divcence moje dneska mi zase neni ani kolera len som daka ochrapana sale.Dneska uz mam aj daky biely vitok.Pri prvom tehu mi bolo hrozne nic som nevedela zjest ale mala som to cely den tu hrcku v krku pri druhom som mala pazravu nemoc a prsia tak boleli ze som nevedela vobec na brusku spat.Pri oboch spava nemoc.No keby som aspon tusila v ktorom tyzdni som teda az som my sme si hned od zaciatku nedavali pozor aj ked keksik nam veru na mesiac zakazali ale my sme nekeksikovali pred tym skoro dva mesiace takze nepripadalo do uvahy.A hned od zaciatku sme sli na plno.Budem musiet ist asi nakupit tahu testy a testikovat kazdy druhy den inak to nevidim keby som nahodou bola tehu aby som nasadila hned duphaston.Chvala bohu zostali mi doma dve krabicky cele lebo moj gyndos ma prve dva augustove tyzdne dofcu.No uvidim ako mi bude nasledujuce vecere a v pondelok snad urobim prvy test ked nepride mrcha.Inak bolieva ma aj podbrusko.Ale tak mozno si tie ostatne veci nahovaram.Ale daky vnutorny pocit mi tak nahovara ze som asi tehulka.Alebo som skor prepata a skoncim na psychyatrii.
@ataner81 herecka nasa tebe prajem uzasnu perfektnu dovolenku ktoru ti vsetky zavidime a pridte pekne od tial traja nech nemusis riesit ziadne vysetrenia a ked tak uz len okolo drobceka.A ze nebudes mat ovulku neries kamoska ostala tehu prave cez mrchu ina po nej.Cize si to krasne uzite zavidiiiiiiiiiiiiiiiim ale samozrejme v dobrom.

brumka
2. aug 2012

@ataner81 to tvoja znama? lebo ja by som takemu niecomu neverila lebo babo v 5 m uz pekne kope a v 7 to je fuddbalista. ale nevravim ze nieje nemozne
@horseshoe ja som prve tehu prelezala adavala si pozor ale ikdy ma nenapadlo zemozem potratit proste gynekolog ma tak uistoval a to som mala riadne riziko, druhe tehu bufdem asi blbut uz

horseshoe
2. aug 2012

@ataner81 😀 😀 sa tu kosiiim ze pohyby si myslela ze su vetry 😀 a ja som si vzdy myslela ze to,len posahane Americanky nemozu vediet ze su tehotne -ako byvaju tie kadejake relacie o tom na BBC. A tiez ked som bola v USA tak sa mi potrhlost tych ludi len potvrdila. Ale ze to sa fakt stava aj na SK to by som nepovedala 😀

brumka
2. aug 2012

@horseshoe to iste si s muzom myslyme, a presne aj tie slova, ved v 7m je cez kozu aj nozicka vidno, ked sa babo zaprie

leonetka
2. aug 2012

@horseshoe rozmyslala som nad tym, ale u mna to sedi, nic sa neposunulo. ovulku som mala presne v strede cyklu, ak by bola neskor, tak by som neotehotnela (my sme sa potom uz ten mesiac nesnazili). cize sedi to s ms. na utz som bola 8tt+3 a plod bol velky na 6tt+4 akcia uz nebola. Mal nejakch 6-7mm. a to mi uz sestricka vybrala obal, dala donho kopec letakov a chcela vypisat tehotensku knizku. poziadala som ju ze radsej az po utz. 😒
za 10 dni si mam ist po vysledky z histologie ale nerobim si velke nadeje ze zistia pricinu. hovorim si na utesenie, ze ked sa to uz malo stat, tak radsej teraz na zaciatku, lebo v pokrocilejsom stadiu by to bolo daleko horsie.
jasne ze ta budem sledovat a prezivat to s tebou, ved sme mali cca rovnaky termin 🙂
o dovci sme sa inak zrovna vcera bavili. tento mesiac to nebudeme riesit, chcem sa riadne doliecit. takze mozno v septembri, ak nam vyjde volny termin, by sme na nejaky ten tyzden vypadli.
nuz tu oslavu si musim este premysliet. lebo to nie je par hodinova zalezitost, ale cestujeme k svokrovcom a boli by sme od piatka do nedele. a zas tu zostat sama medzi 4 stenami asi tiez nie je dobre. a ked vyjdem von, tak je to len sama tehula a mamina, takze to budem mat asi aj za jedno.

ataner81
2. aug 2012

@brumka keby som to nevidela na vlastné oči, tak neuverím. aj pre mňa je to dosť divné, že si niekto zamení kopkanie mimi s vetrami ale ešte som nebola tehula, tak neviem. Niektoré mimi sú kľudne a asi tak nekopkajú. Je to záhada. A možno si to len nechcela priznať ale to sa už nedozvieme
@simonkato no aj keby sme traja neprišli, tak rozhodne udeme praktizovať nácvik na výrobu mimi 😀 😀 😀 😀 To vieš, človek praxou získa zručnosť a september je za dverami 😉

simonkato
2. aug 2012

@leonetka ach moja az sa mi tisnu slzy do oci ked citam tvoj prispevok velmi ma mrzi tvoja strata viem presne ako sa citis.Nechapem preco sa taketo veci stavaju zenam ktore by dali detickam aj posledne.Je to velmi nespravodlive a krute ja uz mam dvoch anjelikov ale povedala som si ze sa nevzdam a raz to dotiahnem do krasneho konca a moji anjelici mi s tym pomozu.To iste prajem tebe a neboj urcite sa cim skor podari.Na doktorov nedaj rob ako sa ty budes citit.Prajem vela sil posielam silne objatie a keby cokolvek ozvi sa sme tu pre teba.

horseshoe
2. aug 2012

@brumka no pre mna je to tiez nepochopitelne nevediet o tehu. Ale napr. v tom BBC tie zeny prisli s kontrakciami do nemocky s tym ze nevedeli ze maju kontrakcie- si mysleli ze naky nador alebo slepak a doki im vravimze budedte rodit a ta reakcia tej zeny ze: ja nemozem rodit, ja nemozem byt tehotna 😀 to mi prislo ako cisty blud- ale to je Amerika a ja viem ze tam je vsetko mozne 😀

brumka
2. aug 2012

@horseshoe ja som ako prvorodicka citila pohyby v 17tt kazdy to je nemozne ale bolo, myslela som si ze su to vetry ale kamratka co bola o 3m popredu ma ujistila ze to je babo. a uz v poslednom trimestry to olo nezamenitelne, manzel sa zabaval vzdy mi klopkal na brusko dokym, nezacala mala odpovedat atakto si navykla na 1 cas a vzdy davala najavo ze tam je a ostatlo jej to aj teraz a to ma2 roky 🙂 dokonca mi od 5m doteraz reaguje na 1 pesnicku 🙂

horseshoe
2. aug 2012

@leonetka no mojka - asi to bolo rozhodnutie zhora a mas pravdu ze lepsie teraz ako potom lebo to by bolo este mucivejsie. Ak by malo byt babo velmi chorucke, tak mu bude lepsie v nebicku a taketo deticky idu hned do nebicka.
Jasne mojka s tou oslavou sa rozhodni uz ako ty citis. Mas pravdu ze zatvorena sama doma tiez nie je idealne ale co sa mna tyka tak pre mna by to idealne bolo lebo ja som typ cloveka co to musi najskor sam vnutorne spracovat a potom som schopna o tom rozpravat s ostatnymi. Ale to som ja a kazdy clovek je iny.urob ako je to pre teba najlepsie. 😉

horseshoe
2. aug 2012

@brumka jej to je mile - z toho vidno ako tie deticky vsetko vnimaju uz v brusku 😉

brumka
2. aug 2012

@ataner81 daj potom vediet ako ty 🙂 podla mna cest vynimkam

ataner81
2. aug 2012

Našim tehulkám
@sanchez81 snaž 4m, termin02/2013, kohut
@kapokapo snaž 3m, termin 02/2013
@basikes snaž 3m, termin 02/2013, byvol
@tatarida snaž 2m, termin 02/2013
@rohlicka snaž 2m, termin 03/2013, had
@horseshoe - snaž 4m, termin 03/2013, potkan
@slavkaadusko - snaž 8m, termin 03/2013
@mamkabeika - snaž 4m
@veonka
@lilli251

našim snažilkám
@motorka32 3.8. škorpión
@drobca07 3-5.8. baran
@mabika 4.8. panna
@zora256 4-6.8. baran
@linddi 5.8. baran
@lumiva 12.8. lev
@deculko 13. - 14.8. rak
@werusss 13.8. váhy
@jeackynka 16.8. baran
@sabaka 20-21.8. panna
@alicek14 23-25.8. baran
@brumka 24-25.8. kozorožec
@tatiana77 27.8. kozorožec
@lianka11 30.8. vodnar
@julinka88 ?.8. kozorožec
@ataner81 6.9. panna

a samozrejme babulkám, ktoré sa medzi nás čoskoro zaradia a je jedno do ktorej tabuľky @franica, @simonkato a @leonetka

všetkým vám prajem nádherne prežité leto,kopec krásnych zážitkov a po mojom návrate chcem vidieť samé pozitívne testíky a fotečky zo sono. Vidíme sa 17.8. papapa babuľky moje 😎 😀 😎

leonetka
2. aug 2012

@simonkato ahoj mojka, na teba som myslela. je to fakt nespravodlive, ale zial s tym nic nenarobime. nas prijimali hned 3 v to rano a aj sme sli jedna po druhej na zakrok. jedna to uz tiez zazivala 2x 😒
ani neviem ako dlho mam zostat v klude. teraz som druhy den po revizii, robim z domu takze mam klidek. ale od zajtra (ak pojdem na tu blbu oslavu) uz nebudem moct vylihovat. ako dlho vlastne treba byt v klude?

linddi
2. aug 2012

@ataner81 peknú a plodnú dovolenku 😵 😵 😵 😵 😵

veonka
2. aug 2012

@ataner81 peknú dovolenku prajem 🙂 užite si to 😉 a vráťte sa aspoň traja 😀

simonkato
2. aug 2012

@leonetka moja ja som v klude nebola vobec hned ako ma pustili sme sli k svokrovcom neboli doma tak sme museli my polievat boli vtedy horicavi tak drahy polieval zahradu a ja kvetinky ja som musela nieco robit aby som zamestnala myslel a nepreplo mi z toho.Ja vobec nedavam na doktorov po prvom som pekne pocuvala a pozri aj tak to nedopadlo dobre.Tak teraz si robim po svojom my sme necakali ani mesiac hned sme si uzivali keksik a na plno necakam ani tri mesiace ako v nemocke odporucili a moj doky kazal dokonca sest mesiacov ale hlavne ze na sone je vsetko v poriadku.Mam kamosku ktora hned otehotnela po zakroku ani prvu mrchu nemala a tehu mala ukazkove.Takze ja nechavam veciam volny priebeh preto ti pisem rob ako sa citis.Ja som o pracu prisla ked som bola v nemocke kedze som bola len na dohodu a nevedela im povedat kedy sa vratim.Vies co mozno ti bude na tej oslave dobre mne napr moc pomaha moj maly synovcek pri nom sa neda byt smutna.Aj ked si pomyslim ze uz sa mohli hrat dvaja.

zora256
2. aug 2012

@horseshoe Ahoj!
Presne ako píšeš,tak ja som bola tá stredná cesta😀Tak za mes tak 1kg som chudla a za 1 rok 11kg som schudla,tak fajn,a ako vravíš pri skákaní okolo bábätka a neskôr dojčaťa vie poriadne človeka schudnúť🙂A ináč toto všetko som už aj čítala,nie raz,ke´ˇdže som kedysi športovala aformovala si telo🙂z dvd-čkami od Rubint Réky a olgy Šípkovej🙂neviem či ich poznáš Réka je z maďarska a Olga z česka.A v nemocnici som si aj poležala,kvôli vracaniu a pozdejšie kvôli skorému otváraniu sa a predca som potiahla týždeň po termíne🙂tak prajem všetko dobré tebe aj bábätku🙂