icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

deculko
7. aug 2012

@drobca07 18 dni je teda naozaj dlho,to ti budem drzat palce,aby ti prisla skor,lebo to by aj mna porazilo... mne to ale tak vislo... len ja som to krvacanie mala na 10.DC,trvalo mi 6 abo 7 dni... ale zas tiez som mala to krvacanie tri dni slabe...take spinenie skor,ale tie dalsie 3 dni uz boli ako slaba mrska...ja mavam mrsku dost silnu,niekedy az prilis silnu... take to krvacanie zas silne nebolo,..... tak ako to bolo u teba... mala si to krvacanie ako mavas mrsku? mozno sa to odvinie aj od toho

deculko
7. aug 2012

@sanchez81 vsak to,ze co ak by sa nahodou postastilo tehu... este mam cely tyzden do mrsky... do toho 13.abo 14.8. .... ten mykomax ci ako sa vola,mi ponukala aj v lekarni,ale ked som jej povedala,ze neviem,ci som tehu... tak vravela,ze len k lekarovi ist,ze to na volno nic...teraz neviem,ci si vobec mozem davat canesten krem... len ten som si 3 dni davala... kusocek pomohol,ale uplne ma toho nezbavil... mozno zajtra pojdem na gyndu,uvidim... ako sa budem citit.....
a tebe doktor mykozu neliecil? sa mi zda,ze si spominala nieco...ze v prvom trimestri sa to neda liecit? ze az teraz neskor? a to potom ako ... to ma to ma palit..? tanga nenosim,intimky tiez nie... tie alwaysky.... tie su presneze blbe... gumene... ja som s mykozami problem dlho nemala,len teraz zrazu... presne ze zmena ph,ale to moze byt aj ta zmena hormonov pred mrskou a horucavy...

drobca07
7. aug 2012

@deculko ja tiež mávam dosť silnú mrchu a toto krvácanie bolo také ako cca predposledný deň mrsky no nebolo to špinenie ale jasná červená krv po celú dobu ☹ ....no ale s tým meškaním si ma dorazila fakt, dúfam, že ozaj nebudem čakať 18 dní!!!! to si ani dovolenku neviem naplánovať nijako...už sa ma šéf dneska aj pýtal....ešte sa mi to podarilo celkom uhrať, no nechcem aby mi došla na dovči 😖 to by som ju mala celú max. skazenú....pri mojich mrchovských "stavoch".... fnuk....

horseshoe
7. aug 2012

@deculko urcite nieco existuje aj na mykozu v tehotenstve - aj v 1.trimestri - to by bolo nebezpecne len tak nechat tak, lebo sa moze zene zacat z toho otvarat krcok a pod. Mojej segre ked bola tehu na zaciatku - tiez chytila akusi mykozu a doki jej nato nieco dal.
Mne ked som nebola tehu doki liecil mykozu tabletkami na vkladanie do buchty. Ako pomohlo, ale mykoza je zakerna vtom, ze sa rada stale vracia. Takze necakaj od toho zase nejake zazraky. Treba urobit tie opatrenia, co som pisala v predoslom komente. Aj to vzdusne oblecenie vela robi. A radsej nechodit do bazenov - resp. iba s tymi tamponmi napustenymi vazelinou- ale neviem, ci to az tak zabrani mykoze, lebo som to neskusala.
Inak niekorym zenam pomohlo na mykozu dieta na odkyslenie organizmu - to si treba nastudovat, ale vraj to pomaha velmi - hlavne sa tym zabrani recidivam 😉

veonka
7. aug 2012

ahojte dievčence pokiaľ ide o mykozu, tak ja som mala tiež problém a to som ešte nevedela že som tehu, nejak po ovulke som mala mykozovy výtok a taký ten typicky blbý pocit nepohodlia čo je pri mykoze, asi sa menilo prostredie v buchte pre mimísa alebo čo. A to môžem povedať, že som s tým mávala problémy ale už dlho dlho predlho nie, taká som bola happy a zničoho nič to prišlo ked som otehu 😝
A je to problém teda to liečenie, tiež sa bojím nejakých tých liečiv, dávala som si len probiotiká 5 od SWISS tie majú najviac až 6miliárd tých probiotických kultúr či čo a tie vám môžem odporučiť, mne veľmi pomohli. Odporúčam to väčšie balenie 60ks za 17 Eur, lebo to treba užívať tak dlhodobejšie aby to malo ten účinok že to tú imunitu posilní a že sa to prostredie dá do poriadku.

veonka
7. aug 2012

@horseshoe inak myslím, že v tom prvom trimestri sa to fakt väčšinou nelieči, lebo tie liečivá sú rizikové pre plod. Ale mali by niečo vymyslieť, lebo je to veľmi časté v tom rannom štádiu tehu. Zatiaľ len tie probiotiká a málo sladkostí a také prírodné metódy ako kúpeľ v bylinkách alebo v tea tree oil.

brumka
7. aug 2012

@veonka zase tie bylinky na ne pozor lebo co su vselijake zenske bylinky tak tie viac menej vyvolavaju porod/potrat lebo maternica zacina pracovat a ono ju prekrvia

horseshoe
7. aug 2012

@veonka to neviem s urcitostou, ci sa to nelieci v 1.trimestri - nie som si ista. ale dnes sa uz skoro vsetky lieciva vyrabaju tehulko-friendly, takze je mozne, ze daco fakt existuje. lebo inak si neviem dost dobre predstavit dostat mykozu v prvy mesiac tehu a potom az do tretieho sa skrabat s rizikom, ze mi z mykozy zmakne krcok maternice a budem sa otvarat 😕
Takze neviem, ci je potom horsie pre ten plod liecit to alebo neliecit a cakat do konca 3.mesiaca. Tie prirodne metody totizto nie u kazdeho a nie vzdy zaberaju...

horseshoe
7. aug 2012

@brumka to je tiez pravda a u mna je z byliniek aj riziko alergie 😒

dominika1516
7. aug 2012

Ahoj baby prosim vas poradte mi co vam pomohlo o otehu ? ja uz prestavam dufam ze sa mi to podari tento mesiac este sice neviem ako to somnou bude lebo mrcha ma byt az v nedelu no tento mesiac sme sa snazili najviac ako sa len da mali sme 2 tyzdne dovolenky ktora bola dokonala no pochybujem ze sa zadarilo lebo uz mam bolesti v prsiach a krizoch .. skusala som uz alchemilku a inu zmes bylin ako mysi chvostik a tak ale nezabralo nic ani femibion 800 a podobne babske rady :'( .. co pomohlo vam ?

brumka
7. aug 2012

@dominika1516 ahoj, jasom pri prvej dcere otehotnela po mesiaci po vysadeni hak a dako sme to neriesili, no teraz sa nam od marca dako nedari, tento mesiac skusam aj alchemilku no uvidime ale myslym si ze ovulacne priznaky sme kazdy mesiac trafili tak uvidime, viac ti neporadim

horseshoe
7. aug 2012

@dominika1516 ahoj, no tazko povedat ten vitazny recept na otehotnenie - neviem, ci taky vobec existuje, ale u mna zabralo toto:
popijanie cerveneho vinka (max. do ovulky a nie kazdy vecer), chodit sa s muzom zabavit - zatancovat si a pod., femibion, caj Gynastan do ovulky, grepovy stava na lacno do ovulky, kotvicnik pre muza, selezin ACE pre muza, gel Pre seed.
Po sexe pod zadok vankus, pripadne zdvihnut nohy a ostat v klude 30min.

Pestra vyvazena strava u oboch a dobra nalada. 😉

dominika1516
7. aug 2012

@brumka dakujem aj tak 😉 .. alchemilku pijem uz 4. mesiac a striedam ju s inymi bylinami a zatial nic ovulku citim kedy mam na den presne takze tam problem nie je ani sa nejak roboticky nesnazime takze psychika je tiez ok a na vysetrenie sme este neboli no ja mam aj ovulku aj mrchu pravidelne takze by som mala byt ok asi to chce len cas alebo zmenit stravu ci este nejake vitaminy .. uvidim ak sa v nedelu dostavi mrcha tak skusim postupne menit zivotospravu a ak sa nic nezmeni do konca roka tak zajdeme na vysetrenie obaja ... jaaaj tak ty uz mas malu babiku ?! jeej tak snad jej coskoro zabezpecite aj surodenca 😉

brumka
7. aug 2012

@dominika1516 tak skusame snazime dako nechceme tlacit na pilu ale lekar mi dal cas do novembra potom to bude riesit ale rok cakat nebude povedal. od januara som brala kyselinu listovu a teraz som ju vysadila ale zase nasadim. pri prvom otehotneni som mala no nie najlepsie stravovanie a teraz mam od decembra tak vyvazenu stravu ze sa snazim prijimat vsetko dolezite a predsa to nejde, asi hra psychika.

dominika1516
7. aug 2012

@horseshoe fuuu dakujem tak z toho som neskusala nic no najviac ma zaskocilo to po sexe ostat lezat 30min ja som neostala skoro nikdy dlhsie ako 10min maximalne :-\ myslis ze to ma nejaky vplyv na otehu?
a gratulujem k tehulkovaniu ako to znasas ? pohodicka ci mas nevolnosti ?

dominika1516
7. aug 2012

@brumka no z kazdej strany pocuvam ze najdolezitejsie je netlacit na pilu a psychika v pohode no ked sa nedari tak ktora zena by mala v pohode psychiku ?! aso ziadna no davam tomu este cas aj ked kazdy neuspesny mesiac je horsi a horsi :-\

sabaka
7. aug 2012

@horseshoe vyborny recept na tehu 🙂 cervene vinko a este pravidelny sexik!
@dominika1516 je dobre poznat svoje telo natolko, aby si vedela kedy byva zvacsa ovu. a udajne sa doporucuje snazilkovat 3 az 5 dni pred predpokladanou ovu (predtym aspon 4 dni celibat) a potom kazdopadne v den pozit. ovulacneho testu 🙂
testujem tuto metodu prave tento mesiac a som naramne zvedava na vysledok 😝

brumka
7. aug 2012

@sabaka mi sme testovali to vinko, no nic, teraz testujem alchemilku a vyrocie. potom mozeme vysledky dako dat dokopy 🙂

rohlicka
7. aug 2012

mam otazocku .. 🙂 keby ste mali moznost, rodili by ste do vody ? 😎

horseshoe
7. aug 2012

@dominika1516 dakujem 😉 tehu zvladam ako viem 😀 nevolnosti ma vedia pekne potrapit, ale zvladnut sa da vsetko 😉

k tym mojim tehu radam - to som napisala co zabralo u mna - kazdy je iny, tak asi treba skusat kazdy mesiac a mozno aj nieco odo mna vypali 😀 😉 😉 no s tym lezanim po sexe - ja som to fakt tak robila - najcastejsie som si citala knihu alebo casak aby mi to rychlejsie ubehlo 😀 ale ci to ma fakt taky vyznam to neviem - ved to je prave to, ze keby bolo nieco vyslovene 100%-ne tak je to super - ja tiez neviem, co z toho zabralo...mozno vsetko, mozno nieco a mozno to bola len nahoda 😉

brumka
7. aug 2012

@rohlicka ahoj, nikdy by som nerodila do vody 🙂
@horseshoe ja som to pri prvej erobila abolasom tehu no nevimci nezacnem 🙂

horseshoe
7. aug 2012

@rohlicka ja ano, lebo viem co su to brutal bolesti pri kramoch a jedine co mi zaberalo bola horuca voda a vino v ruke 😀 a kedze vino pri porode urcite nebude mozne 😀 , tak tu aspon tu vodu bych brala. ale vraj sa to neodporuca pre prvorodicky - ale preco? to neviem...
inak to vraj nie je vyslovene porod do vody, ale ze v tej vode si iba pocas tej prvej doby porodnej, ked si este neni dostatocne otvorena a potom samotne finale - vytlacenie baba je uz klasicky s rozcapenymi nohami v lahu 😵

brumka
7. aug 2012

@horseshoe kamaratova zena presne akto vymyslala a sa uplne dorthala v tej vode lebo bol problem s nastryhom, a druhe rodila uz v normalnej nemocnici. ja co som pocula ale to uz nemam od neho tak vraj sa do tej vody normalne tlaci

rohlicka
7. aug 2012

@horseshoe ja zase co som davnejsie natrafila na video tak normalne porodila zena babatko do vody .. cize preto sa informujem .. dnes ma caka kontrola .. a chcela by som sa s lekarom poradit .. kde rodit a akym sposobom .. a tiez ma zaujimal vas nazor na porod do vody .. 😎

horseshoe
7. aug 2012

@brumka fakt? to som nevedela, ja som videla v telke dokument a bolo tam, ze nie je cely porod komplet do vody a ta posledna faza je na suchu 🙂 no ale mozno by sa kamoska dotrhala aj tak, takze tazko povedat ci to bolo len kvoli tej vode...no jasne, zvazit si treba taketo rozhodnutia - ved nikto nechce dobrovolne skoncit s roztrhnutou ricou alebo inou "prijemnostou" 😀
Mne ale vzdy ta klasicka poloha porodu a vobec klasicky porod prisiel totalne neprirodzeny pre rodicku - skor je to najlepsia poloha pre doktora - aby mal co najlepsiu viditelnost, pristup, atd.

horseshoe
7. aug 2012

@rohlicka moja, to som zvedava co ti doki na to povie 😀 😀 😀 moj by sa zacal neskutocne smiat, ze v 9.tom tyzdni idem riesit aky typ porodu zvolim 😀 😀 Ale v pohode - vidim, ze myslis daleko do buducnosti 😉 😉 😉 Ale inak ten porod do vody mi pride dost prijemny pre rodicku - fakt parada, akurat asi doktori z toho nie su moc nadseni, ze maju stazene podmienky, a to sa ako pisala @brumka moze rodicke aj šeredne vypomstit (lebo vsak vieme, ze na SK doktori nie su schopni robit veci zodpovedne ani za dokonalych podmienok 😠 )

brumka
7. aug 2012

@horseshoe no ved uvidime, tak toto je jediny pripad v mojom okoli tak jasom maal vyvolaany porod, no prechdzka sadom to nieje a skoncila som aj tak v narkoze

horseshoe
7. aug 2012

@brumka no ved jasne, z jedneho pripadu clovek nemoze vyvodzovat zavery, ale ako isty vykricnik to brat musi 😉
no ty si to s tym porodom fakt vyhrala - vyvolavany a nakoniec po siahodlhych utrapach finis aj tak pod nozom. Moja segra mala tiez vyvolavany - hruza des co mi rozpravala - nedajboh sa otvorit, nedajboh to babo z nej vydolovat, ale podarilo sa nakoniec, ale skoncila na infuzkach so 40tkami horuckami. A moja mama detto. Ak zafunguje takato skvela dedicnost aj u mna - mam sa na co tesit 😀 😠

rohlicka
7. aug 2012

@horseshoe mozno by som to tak ani neriesila keby som bola na SR -- ale mam to odporucene informovat sa a zajednat si nejake vecei ako dohodnut vopred .. cize tu to je uplne ine .. preto som zvedava - mozno moj lekar tiez povie ze velmi skoro s tym stresujem 😀

horseshoe
7. aug 2012

@rohlicka jaaaj, ja som zabudla, ze ty si v Madarsku 😉 no ale aj tak neviem, ci takto skoro to treba riesit - to sa mi zda moc skoro. ale vsak za opytanie nic nedas 😉 ozaj a ty vies po madarsky? taky detailik - aby si nemala recovu barieru 😉