Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@brumka ahoj, som rada, že ti je lepšie a veľmi držím prsty, aby to nabudúce vyšlo, už máš na mále 😉 My sme boli v Bibione- to nám je akosi súdené, už som tam bola 3x, ale s mm teraz prvý 🙂 🙂 🙂 A ešte sme si odskočili pozrieť Veronu, kde sme boli pred 2 rokmi a veľmi sme si ju obľúbili. Vtedy sme spolu ešte ani nechodili, tak sme tam teraz zašli a manželé 😀
@drobca07 videla som tvoje supiš fotky a hneď ma to inšpirovalo k tomu, aby som aj ja hodila nejaké pre zaujímavosť...ale to som netušila, že snažilky nemôžu mať album, to už je fakt nonsense. Tak tam asi pridám popis, že "tu sme sa boli snažiť 2012" ..snáď budú spokojní 😀 😀 😀
@ataner81 moja budem držať palčeky aby neprišla ... Ja sa ospravedlňujem, že som sa neozvala v nedeľu ale troška sa skomplikovali veci no robila som si ten testík a vyšiel negatívny ale už sme sa znova posnažili tak dúfajme, že sa to podarí čo najskôr. A tebe držím palce aby ti to vyšlo
@franica Nazdaaaaaaaaaaaar kocka 😉 😉 😉 Konecne si sa vratila a so sebou si priniesla zavan slaneho morskeho vzduchu zmiesaneho s pohodovou dovolenkovou naladickou 😀 😉 Juuu, az to tu tak obzivlo s tvojim prichodom 😉 😉 Citam, ze ste sa mali viac nez super a poriadne ste sa vyoddychovali 😉 Som sa veru dobre zabavila nad tvojou story s kupovanim satociek 😀 😀 I ked mozno ina povaha ako ty by to brala ako velku netaktnost od tej predavacky a este by sa aj nad tym trapila...No ty velky optimista si bola dokonca potesena 😀 😀 😵 To sa mi na tebe lubi 😉
Chichi, moja a to fakt sa ti so mnou snivalo? 😀 😀 😀 Som teraz poctena, ze sa vyskytujem aj v snoch ludi, s ktorymi som sa nikdy nestretla 😀 😀 😀 Lebo vies, ze nie si prva, s ktorou si len chatujem a uz sa jej o mne sniva? 😀 😀 A mozno je to znamenie, ze sa raz stretneme aj v realnom zivote 😉 😉 😉
Moja, uz sa ti to pekne krati - teda myslim tym, ze zachvilku sa pridas do radov snaziliek - to uz len nejaky mesiac, vsak? To prejde ani nevies ako. Paraaada. 😉 😉 😉
@drobca07 no to su zase pravidla tohto MK. 😠 tiez im velakrat nerozumiem. ja mam inak tiez fotecky zo svadby a z nasich ciest s drahym, ale ja ich mam viditelne len pre priatelov. takze asi preto mi ich tam admini nechali 😉
a ozaj, mala si adminovi napisat, ze na tych fotkach mozno tehotna si 😀 😉 a vlastne to aj moze byt pravda, takze by sa ti mal mozno aj ospravedlnit 😉
babenky, chcem sa vas spytat? Mavate niektora ovulacne bolesti? Ako sa vam to prejavuje? Mna uz druhy den boli podbrusko, akoby som mala dostat menzes a v noci ma strasne pichalo v pravo, ze som sa ani radsej neotacala. Moze to byt ono? Ja uz neviem, co si mam o tom svojom tele mysliet. kazdy mesiac reaguje inak. Sa v nom sama nevyznam. 😒
@typa ahoj. ja som mavala, ale nie kazdy mesiac. Prejavovalo sa to tupou bolestou v jednom vajecniku - dost podobne menzesu, ale trvalo to tak 4-5hodin a s postupnym ustupovanim bolesti...Zaroven mi vsak vysiel den pred tym pozitivny ovu test a mala som aj tahavy soplovity hlien.
V tvojom pripade by som si skusala robit ovulacne testy - ale v tomto cykle uz nie - to uz by ti neukazalo - ono ten LH hormon hned klesa - treba to robit pred ocakavanou ovulaciou. Tvoje bolesti mozu aj nemusia byt ovulacne - preto testuj, pozoruj hlien...A to hlavne - treba sa posnazit a vhupsnut s drahym do postele 😉 😉 😉
@horseshoe ja sa snazim pozorovat. Tym ovu testom velmi neverim, lebo strasne vela dievcat hovori, ze im vobec nic neukazuju,alebo su stale rovnake. Sa mi to zdaju vyhodene peniaze. A hlien? Hlienu mavam vela, ale nikdy som nezaregistrovala nejaky priehladny - vzdy bol aspon mliecny alebo s vlaknami. A to som si nie som vzdy ista, ci je to ten spravny hlien. My sme totiz s mm v posteli skoro kazdy den a ja si skor myslim, ze ten hlien je vyprodukovany sliznicou, aby dala prec mm plavcov. Ale asi musim byt trpezlivejsia, aby som na to prisla, ako to u man funguje. Skoda len, ze trpezlivost nie je moja silna vlastnost 😝
@typa To je dobre ze sa snazis vypozorovat na sebe ovulku 😉 😉 Telo ti najlepsie napovie, ale niekedy aj ja som z toho bola uplne zmatena, nakolko telo vie aj klamat. A vies preco? Kvoli psychike - ta nas ovlada. Si tak nastavena na tehotenstvo, ze tvoje telo vysiela nespravne alebo zmatocne signaly. To je uplne normalne. Takze aj preto som ti navrhla tie ovu testy. No je pravda, ze nie vsetkym zenam davaju jednoznacny vysledok. Ale ty si ich este ani neskusila robit, vsak? Preco ich aspon neskusis? A potom uvidis, ci to je u teba zbytocnost. Kup si jedno balenie testov a pred pravdepodobnou ovulkou testuj. Pisem to preto, lebo mne predovsetkym tie ovu testy pomohli urcit plodne dni a ovulku. Mala som ju az na 18.DC. A tak sme si s drahym riadne nacasovali keksikovanie - 3dni predtym, potom rano v den ovulky, rano po dni ovulky a aj druhy den po ovu. A zadarilo sa uspesne zrovna v ten mesiac. 😉
A ten plodny hlien je praveze nevyhnutny pre spermie - vytvara take akoby komorky, kde sa spermie ukryju a mozu preckat aj viac dni na prichod vajka 😉 Plodny hlien tiez zabezpecuje vyzivu spermii na par dni 😉
Ja viem, trpezlivost je slaba stranka skoro vsetkych zien 😀 ani ja nie som vynimkou 😵 ale treba si pomahat vsetkym co je dostupne na trhu - kedysi take moznosti veru neboli 😉
@horseshoe xi...tvoje zmýšľanie sa mi páči 🙂
@franica pekný názov pre album ale neviem či by im stačil len názov ako ste to robili - oni to chcú asi aj na fotkách ako dôkaz 😀 😀 😀
@typa ja ovu cítim skoro vždy presne tak podobne - bolesti až pichanie v podbrušku, niekedy zhoršenie alebo zlepšenie pleti, zmeny nálady - no ako pri mrche.....aj my s drahým často keksíkujeme a tiež mám pocit, že som "zahlienená furt" ale vraj si tak telo lepšie zvykne na "cudzí" materiál a skôr ho prijme 😉 🙂 musíme byť trpezlivé 🙂 ...ak nechceš dávať peniažky za testíky tak skús merať BT (u mňa to neprichádza do úvahy 😀 ) , baby si to chvália 😉
....ináč ja ešte na mrsku čakám , dneska by sa mala (ne)doplaviť, som zvedavá dokedy ma bude zase naťahovať 😠
ahojte babky co dneska robite? mne satak strasne nic neche som uplne groogy este dovaram a musim zacat upratovat
@horseshoe no dúfam, že sa raz aj osobne stretneme 😉 Ja mám inak vždy také reálne sny- že sa mi pletú veci z reálneho života a občas už ani neviem čo bolo naozaj a čo len vo sne 😀 v takom zmysle, že kľudne by to mohla byť pravda 🙂 Raz si poukazujeme navzájom dorbčiatka a to dúfam s viacerými kočkami odtiaľto 🙂
@ataner81 ahojki, je mi luto tej mrchy, ale zas zober to tak, ze nemusis v septembri - tvojom oblubenom mesiaci - len pocat, mozes predsa rovno porodit, hm? takze hlavu hore, ak sa nezadari nahodou skor, tak december to isti 😀 aj take vianocne sviatky ci silvester maju svoje caro a ktovie, mozno sa prave vtedy zadari a babatko bude tvoj narodeninovy darcek. urcite daj tomu este cas. okrem ineho do konca roka budes mat v rukach aj vysledky vysetreni, kt. snad vnesu do vsetkeho viac svetla.
Ahojte dievčence, no ja mám asi PMS. Nejak ma začalo pobolievať podbruško a mám pocit akoby som mala miesto pravého vaječníka kameň. Neviem čo to je ale mrcha asi budúci týždeň dojde. Sviňa 😒
inak chcem sa opýtať vás žienok, čo máte neslávnu skúsenosť s kyretom - viem, že prvá mrcha býva silná, ale ja už aj túto druhú mám takú masakrovú, čo zas až takto som nezvykla- mali ste to a ustálilo sa vám to potom časom? A tiež sa mi zdá, že mám oveľa viac PMS ako predtým....vždy som tušila, že to už asi každú chvíľu príde no žiadne extra príznaky, ale teraz mám také nerváčske stavy, na dovolenke som sa až rozplakala nad blbosťami....dúfam, že to nechce už takto zostať na veky inak sa zbláznim nielen ja, ale aj všetco okolo 😀
@brumka ahoj moja. mne sa tiez nic nechce. akurat robim mzdy pre nasu firmicku a popritom na mna lezie daka choroba co som chytila od manzela. dopujem sa ovocim a pojdem si kupit aj nejaky ovo caj a ten zazvor. Ech, dufam, ze nebudem mat horucku, bo ma porazi 😠 Siklo by sa mi na obed dat si riadnu poctivu cesnacku - to by ma urcite dalo dokopy. 😉
@franica ahoj moja, boze to tak leti, ty si uz spat! 🙂 a co sa mi paci, oddychnuta a vo vybornej naladicke az tu cela stranka slnkom zaziarila 🙂 pekne fotecky, aj pekne zladeni ste chodili po plazi. naozaj taku dovolenku treba. velmi dobre ste urobili. ja som este nebola lebo planujeme az november/december. vtedy zacinaju v karibiku suche dni. predtym by bolo vacsie riziko monzunov a tak. poviem ti, uz by sa mi fakt dovca zisla, lebo som nejaka "sesla vekem" , citim sa vyplznuto, no naposledy bola dovca minuly august. teraz uz riadne zarezavam v robote, tak sem budem asi aj chodit pomenej. ale budem sa snazit nakukat. vysetrenia este len idem absolvovat, buduci tyzden mam hematologiu.
takze buduci mesiac uz zacinate? juuj, to ti normalne zavidim 😀 my sa budeme drzat toho decembra az. ale tiez sa pochvalim, ze mi prisla konecne prva mrcha minuly piatok, na 39. den. tak dufam, ze buduca pride v kratsom intervale lebo som mavala 28 dnove cykly. hadam sa to upravi.
@horseshoe hehe, ale v dojceni mozes aspon ten paralen 🙂)))))) co uz ja som rok mala prisnu dietu, koli kolikam a potom koli ekzemu takze som zila mozno na 5 jedlach 🙂 ale stalo to zato, ekzemy myzly aj koliky, co clovek neuroi pre dieta, proste chcela som dojcit, a zname ze nedojci netrap sa daj UM
@leonetka jeeej no ty si takáto pracantka- to si tú dovču potom naozaj zaslúžite (no kto nie? :-P ) Je to super vec na oddych fyzický aj psychický, tak dúfam, že ten mesiac rýchlo prejde a my môžme začať snažilkovať a vy budete mať už len krátko do dovolenky a kým sa vrátite, tak už vlastne aj vy môžte ísť na to 🙂 A potom budú Vianoce, kedy už na základe Ústnej dohody tejto skupiny z tohto mesiaca, budeme pod stromčekmi sedieť síce ešte bez brúch, no s fazuľkami v lone, aspoň ja, ty, @ataner81, @zora256, @typa, @brumka, @sabaka, @drobca07 a ešte veľa veľa ďalších 😉
Inak zase zápasím s pokušením, lebo 3 mesiace po operácii už budú na konci tohto mesiaca, čo vo mne rozpútalo boj s pôvodným názorom, že začneme po tretej mrche čo vychádza až koncom októbra....ja viem, že je to o troch týždňoch...no ale veď vieš ako to je s nedočkavosťou 😀 😀 😀 Tak sa snažím vydržať zo všetkých síl, ale je ani nie polka septembra, takže za seba na 100% neručím 😀 😀 😀
@franica no tato moja mrcha bola zo zaciatku trochu silnejsia ako predtym, ale po troch dnoch teraz vyrazne zoslabla a uz len take spinenie. ale chcem sa spytat, pijes nejako pravidelnejsie alchemilkovy alebo zensky caj? lebo ja mam pocit - mozno je to fakt blbost - ale ako ho pijem, tak sa mi zda ze mam slabsiu mrchu. aj predtym sa mi asi vdaka nemu upravili cykly (zacala som ho pit vo februari) na 28 dni ale vyrazne sa mi skratila mrcha. nic ine, comu by som tu zmenu pripisala, ma nenapada. jedine tomu caju alebo ze by uz starobe? 😀
@brumka si spravna obetava mamina 😉 pre babatko vsetko - tak to ma byt 😉 😉 😉 No zeny si toho musia vydrzat fakt vela. Keby chlapi mali zit na 5 jedlach rok, tak by chodili nervozni jak psiska - ani by to nevydrzali - teda ten moj urcite nie - ten ked sa dobre nenapapka, tak maju vsetci okolo zly den 😠
@leonetka aaaale prestaň, aká staroba?! Chodíš o barle? Nie... tak nie si stará- verdikt 😀
Ja nepijem žiaden čaj ani ženský ani len ovocný, ja som kávičkár 🙂 Mne po 3 dňoch tiež potom značne mrcha oslabne a bolestivá nie je, takže moc mi to neprekáža, len som chcela vedieť, či aj iné spozorovali nejaké zmeny po. A ešte mi aj chodí pravidelne, čo som ani nedúfala, tak rašej ju nebudem už teraz zamiešavať ničím, lebo aj ovulku asi viem kedy som mala, tak aby som aj naďalej bola v obraze, tak nebudem zasahovať.
A ozaaaaj, keďže o mesiac pomaly ideme skúšať, tak som začala zase brať tie vitamíny a tak, čo vo mne tiež vzbudilo radosť, že to je akože prvý krok, tak sa každý večer vytešujem, keď ich beriem 😀
@horseshoe mi hovor, prve 2mesiacwe som uz vrazdit isla apotom to bolo uz ok, ako zaacli prikrmy take potraviny som si aj ja pirdavala do jedla 🙂)))) bola som ako take babo 🙂
@franica 🙂 to by bolo super. mi sme mali zakazanae 2 mesiace ale ani nie 3 dni co som prestla krvacat sme nato skocili 🙂 teda amanzel sa branit nemohol a ani dako pozor sme si nedali, troska sme sa s manzelom nepochopili 🙂 a co som citala po nee aj kamoska povedal aze ked nebol kyret ze mame ist normalne neriesit to tak snad ma gyndak nesprdne 🙂 krvacala som podstate 6 dni a z toho len 3 dni silno viac ako pri normalnej mrchce
@leonetka jaso pila prvy krat alchcemilku aj som otehotnela ten mesiac terz ju radcej nepijem
@franica uplne ta v tomto chapem. ja som uz chcela zacat v novembri a furt nejako spekulujem a posuvam to. 🙂 vcera som mala ale debatu s muzikom, a dohodli sme sa, ze netrpezlivost sa nevyplaca a predsa len pockame aspon do toho decembra. pol roka u mna bude az 1.2. takze ak v decembri nejako zlahka zacneme, aj tak to je skor ako povedal doki, ale uz je to plus-minus... taky kompromis medzi fyzickym zregenerovanim a psychickym zosalenim 😀
a tak tymto vyzyvam aj ostatne snazilky, ze si mozme dat metu DECEMBER - popri kolacoch na vanoce miesime i na babo 😀 . s tym, ze mozno ked sa budete sustredit na ten december, zadari sa vam aj skor 😉
@franica ahoj dovolenkarka 🙂 je fajn citit z teba taky optimizmus! po kyrete odporucaju lekari pockat medzi 2 az 6 mesiacov - cize mienky su rozdielne od lekara k lekarovi a isteze zavisi aj od toho, v ktorom tt zakrok prebiehal a pod.
su aj kocky, ktore zostali tehotne este pred tym ako dostali prvu mrchu a u väcsiny to aj dobre dopadlo. tie ktore potratili spontanne, zväcsa vobec cakat nemusia. tvoj zakrok bol ale trosku iny, ako bezny kyret pokial si pamätam (?) vies co? pockaj este pre istotu a pre tvoje ciste svedomie ten jeden cyklus - viem ze ti to cakanie pripada nekonecne dlhe ale uz je to len par tyzdnov - a skus pit ten cajik z alchemilky. je dobra na prekvenie maternice a dobru vystelku 🙂 a nech ten mesiac uplne rychlo prejde!!!

@franica dakujem, uz je nastastie dobre... super si sa teda mala na dovci to sa tesim a kde v talianskku si bola mi sm e boli len pred rokom raz s muzom a tento rok sme cheli ist ale dako nevyslo