Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@zora256 to neviem ale ja planujem po skonceni Rd is na pn, mam trizikovu pracu na zmeny, drobca nemam kam dat, prve tehu som mala rizikove ale o tyhc rizikach co som mala som nevedele. teda o vadcine. takuvidm ako toto vsetko dopadne. a sex v tehu, muz sa zo zaciatku bal ale potom to slo super, ja som dokonca prenasala rodilasom v 41tt mala ani za svet vonka
@brumka Ahoj!
Presne ako ja😀 ja som sa otvárala už v 32tt,a rodila som až v 41tt,tiež nechcel malý von,a to som ako píšem,som sa aj otvárala,hrozne ma tlačieval dolu,tak som veľa krát si musela ľahnúť,aby som neporodila skôr.A na začiatku aby som nepotratila.Som dva krát bola hospitalizovaná.
ahojte dievcata,dnes tu este nik nie je🙂tak prajem pekne rano...
chcem len napisat nieco,co ma napadlo,ked ste minule rozoberali izby na porodnici,ale vtedy som na to zabudla a teraz ma to napadlo zas....ze byt na izbe viac nez dve ma aj istu vyhodu,a to tu,ze vam ma kto poradit,ked si s niecim neviete dat rady...napr. so spustim mlieka,kojenim... ja som napr.bola na izbe nadstandrad,boli sme dve,ale nemohla som si vybrat...nic volne uz nemali...a rodili sme s tou mamkou vedla mna v rovnaky den ....rovnako sa nam spustalo mlieko a nemal nam kto poradit,co dalej,ked nam stvrdli prsniky a mlieko neslo,a nase hladne deturence plakali,lebo boli hladne... pol dna trvalo,kym si na nas nasli cas sestricky,lebo my sme ani nevedeli,ze vlastne tie deturence nepiju... tahaju o sto sest...ale nic im nejde...a suseda na izbe vlastne jej deculko sa nevedelo prisat,ale ani mliecko neslo... kedze prsniky stvrdli...treba to rozmasirovat atd. ... a vlastne nam z inych mamiciek nemal kto poradit,kedze sme bolli len na izbe dve... a obe prvorodicky....... tak len tolko som chcela,ze ma aj svoje nevyhody,ked su na izbe baby dve....
ahojte kočky moje koníkové 🙂 prosím poradte 🙂
dnes som 7DC, pijem každý deň alchemilku, do kedy ju mám vlastne piť? od nejakého 12DC si chcem začať robiť ovu testy.... ale čím viac čítam o alchemilke tak začínam mať aj obavy, veľa báb píše ako krvácajú potom, prehádzalo im to cyklus a tak.... sa obávam trošku aby mi to viac neuškodilo ako pomohlo.... 😒
...v piatok ráno som objednaná na preventívku na gyndu, tak som ešte zvedavá ako to dopadne všetko a či mi ešte predpíše duphika...no ved dám vedieť uričte....
@drobca07 Ahojko, ja viem tak, že alchemilka by sa cez MS piť nemala, lebo spôsobuje sťahy maternice a tým aj krvácanie. Pila som alchemilku hneď po MS až do OVU a po ovu myší chvost. Ale známej doki povedal, že ju môže piť cez MS, čo sa mi zdá čudné, lebo aj ja mám skúsenosť, že ma rozkrvácala. Cez MS som nepila žiadne špeci čaje, proste očista.
@drobca07 Myší chvost pomôže k dobrému usadeniu vajka 😉 Mala som obrovské problémy, jedno mimomaternicové pri ktorom mi museli odstrániť vajcovod, o pár mesiacov missing abort. Potom mi kolegynka povedala aby som vyskúšala túto kombináciu, že neexistuje aby som neostala tehu 😀 Bola to moja šéfka a hovorila to mne a kolegyni keď sme sa v lete túlali spolu po Slovensku. No a v septembri sme jej obe zapotili, že jej recept zafungoval 😀 Všetko treba vyskúšať...
@ludmilaka ahoj! Takže ty si teraz po tom všetkom tehu? Pýtam sa, lebo ja som tiež po MMT a som vo fáze čakania, aby sme sa mohli snažiť, len mám strašné obavy, aby sa to zase nezopakovalo. Ty sa na ďalšie razy otehotnela "normálne" vnútromaternicovo? 🙂 Mrzí ma ten MA..už si prekonala skoro všetky hrôzy, už bude len dobre, držím prsty 😉
@drobca07 čakáme teda čo ti na preventívke povedia, aj na teba som veľmi zvedavá, ty tiež nie si hocjaký prípad, dáš tej medicíne zabrať 😉 ale určite ti to napravia tie cykly a všetko, neexistuje, aby do konca roka nebolo mimi 😵
Tento týždeň je taký gyndošovský, nie? Čakáme aj čo @ataner81 povie po dnešnom usg, aj @zora256 sa chystá...tak čakám dobré správy 🙂 🙂 🙂
ahojte zienky tak vcerasom bola na tom sone prsnikov, vsetko jeok ale musim opat o ok tu cystu co som mala pred 4 rkmi mam stale na prsniku tak preventivne, ze zatial ju netreba vyberat.
@ludmilaka ahoj jasom v 19DC eeste mozem pit ten chvostik? ja sa snazim pol roka a minulymesiac som pila prvykrat alchemilku aj som otehotnela aj som o babo prisla dakedy medzi 3-5tt. bud to bolo mimomaternicove alebo sa enestihlo usadit. alchemilku uz radcej nepijem
@franica Ahojko... všetko záleží ako prebiehalo mmt u teba. Ja som minulý rok v júni zistila, že som tehu. Objednala som sa k dokimu hneď, ale v čase ms som dostala kŕče a krvácala čiernu krv. To bol taký chuj doktor, že mi povedal, že v maternici nič nie je, potratila som a tým to hasne. Trvala som na odbere krvi. Volám pre výsledky a ten pako hovorí, že som tehotná, HCG 6000. Hovorím, veď ste povedali, že nie som....Problémy pokračovali, chodila som za nim každý týždeň a on mal v paži....že nič, že je to klasický potrat a vyplaví sa to. Lenže 5.8. som chytila strašné bolesti, na omdletie. Takže sme išli na pohotovosť. To už bolo vo fáze, že mi kusy roztrhaného vajcovodu putovali telom a mala som roztrhnutú brušnú dutinu. 2 x ma operovali, v nemocnici som bola mesiac. Viem, že niekedy pri mmt neroztrhá vajcovod, tak neviem ako to bolo u teba. Povedali nám, že máme čakať tak 3 mesiace. Samozrejme, zmenila som doktora za jedného z najlepších a sám povedal, že riziko je, lebo sa nevie ako druhý vajcovod, či je funkčný. Riskli sme to a ja som o 3 mesiace otehotnela. Doktor bol nadšený, že je to in utero. Bohužiaľ, bábo presne na vianoce odišlo v 9 tt., ale vraj nežilo už min. 2 týždne. Čiže som absolvovala kyretáž. V marci sme sa začali snažiť, vyšlo to až v júli. Momentálne začínam 10 tt., mám duphaston a som na rizikovom. Zatiaľ žiadne problémy. Mám tu pred sebou fotočku malého, 2 cm., zázraku s púčikmi ručičiek a nožičiek. Strach je ale obrovský....stále nie sme za vodou. Ale pýtaj sa, ak budem vedieť, poradím....
@ludmilaka nastastie na kyret som nemusela, v sobotu som spinila sla na pojhotovost a povedali ze hcg je 10 a ze tehu niesom ze v maternici nic nemam ze je t o potrat, a na druhy den zo man isli uplne kusy a vlasocnice, biely slyz tak sme sli oapt a ko pristup lekarov nehodnotim ale ze niesom tehu ze na potrat lieky niesu tak som sal v pondelok mojmu a on povedal ze asi to bolo mimomaternicove ale telo to vyplavilo v nedelu, a hcg uz bolo 4 a vo stvrtok som mala ist na potvrdenie tehu a sla som na kontelu ci pojdem na kyret nastastie nie a zakaz mam 2m ale dako sme sa nato vykaslali, ja uz jedno babo mam
@ludmilaka jaaaj aké super, veľmi sa s tebou teším, že to vyšlo po tom všetkom, musí to byť úžasné 🙂
No môj priebeh bol podobný, dokonca ešte aj ten jún sedí i keď tohtoročný až na to, že môj gyndoš boldobrý a staral sa, takže už pri príznakoch- kŕče, tmavá krv, nič na sono.. ma dekoval do nemocnice na pozorovanie, kde ma pozorovali a potvrdilo sa to a tiež mi to operovali a aj mne vybrali jeden vajíčkovod- robia to aj preventívne, aby sa to tam nezopakovalo ak nie je priechodný. u mňa to nakoniec priechodné bolo podľa výsledkov, takže verím, že i ten druhý bude.
Teší ma ale, že píšeš, že ste začali aj s lekárskym povolením po 3 mesiacoch, lebo baby tu vedia, že som mala takú dilemu- raz mi povedal, že po 3 môžem, potom že radšej po 6, iná lekárka tiež, že po 3....a teba operovali dokonca 2x a aj tak si mohla. Ja som rozhodnutá začať snažilkovať koncom októbra, ale ešte si mi potvrdila, že sa môže....tak sa už teším na to a ešte raz blahoželám 🙂
@franica Ahoj!
Ja za gyndošom idem kvôli výsledkom niečo sa na nich nepozdáva lekárovi,a zrejeme mi test do pondeloka nič neukáže,keďže aj pri malom som mala testy pozitívne až na 3 týždeň meškania☹A zatiaľ nič neukazujú,keďe mám týždeň do ms:-/,tak neviem ak by ukázali,max pondelok ráno,pozitívny aspoň slabšie,tak by som mohla si dať hneď vziať krv na Hcg,keďže by lekár ešte nič na sone nevidel,len sliznicu maternice vyššiu.Ale tak neviem,vieš aj keď čakám druhé je to ako na začiatku každého tehu niesom vtom zbehlá,keďže aj pri malom som sa to dozvedela,len kvôli tomu,že až 3 týždne meškalo a každý dobiedzal,aby som si spravila už test,lebo mala som citlivé prsia a čuch na vône čo mi predtým voňalo,mi potom smrdelo a ťahali sme 12-cky a taktiež som bola unavená,keďže mi pri prvom týždni ukázalo negatívny tak som si myslela,že len zas hapruje ms,lebo mne bez liekov chodila na 56dní,tak mi aj bolo čudné že na 66cyklus užívania liekov mi neprišla,a tak ma aj z...l lekár,keď som neužívala lieky ďalej keď som bola tehu,ale ja som o tehu nevedela vôbec,aj to časté cikanie som pripisovala prechladntiu keďže sa nám vtom čase pokail autobus a mrzli sme ráno od 4-6h v jednej dedine.A to som šla už v 5tt a 4dni.Takže tak.a takto neviem či príde ms do 3.10.alebo nie a pondelok je ešte len 24.9.aj ja by som bola moc rada,keby som bola.
@zora256 no veď jasné, že netreba predbiehať, čas ukáže, ale zase treba si všímať takéto veci, aby si si potom mohla viac na seba dávať pozor, keď už budeš a nie ako minule. Ale i tak našťastie všetko dobre dopadlo 🙂 Veď uvidíš, čo ti doki povie...a keď aj ešte neuvidí plod, tak už aj zvýšená sliznica signalizuje tehotenstvo, netreba ani //. Tak teda uvidíme 🙂
@zora256 ahoj...no jej sa paci to meno a mne tiez...je to zaujimave...🙂..je ine jak maju vsetci ostatny a prave preto sa mi lubi...no a ze kedy oslavuje meniny?...tak to netusim...ona je totizto z otcovho druheho manzelstva a nestykame sa tak casto...(staci vediet narodeniny...)...🙂

@horseshoe mi sme mali svadobnu noc o 6h rano ), tak mi sme mali 40 ludi na svadbe a neriesili sme uprattovanmiie, nato boli casnici 🙂 tiez mi muz vravel ze nebude svasdobna noc a le nakoniec ma milo prekvapil. tal ja som sa na svadbe setrila, jasom netancovala koli nevolnostiam