Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
Začína sa tak rapídne priberať tie posledné dva mesiace. To zrazu vyskočí ani nebudete vedieť jak. Samozrejme to závisí aj od celkovej stavby tela. Keď má niekto 30kg aj s topánkami tak sa asi ťažko dostane na 80kg ale priberie aj taká mamina. No poznám aj baby, ktoré boli ako pavúk len ruky nohy dlé a chudé a brucho ako melón. A po pôrode im nikto neveril, že už majú deti. 😉
@horseshoe no veď ja som nepovedala, že som s toho negrcala 😀 😀 ale zvládla som toho dosť aj som to pekne miešala a potom so sa zvíjala ako mi bolo zle. No hold, tehotenstvo mi udrelo aj na hlavu 😀 😀 😀 Dúfam, že pri tretom mi tak neprepne 😀 😀 😀 Lebo sa budem s detmi biť o sladkosti chichi
@rohlicka ja som mala pociatocnu 48kg a teraz mam 50kg. Mne doki na vahu iba povedal, ze joooj, to tu mame take chude ziena 🙂 Ale nevravel nic o tom, kolko by bolo idealne pre mna pribrat - takze neviem. Ale ja som pred tehu aj dost sportovala, takze moj metabolizmus je dost rychly - napriklad ja absolutne nemam problem so zapchou ako to byva u vacsiny tehuliek a nikdy som s tym problem nemala. Proste kazdy den aj viackrat 😀 To prikladam tiez tomu mojmu metabolizmu. Ale samozrejme teraz nesportujem - sice chodim cvicit cviky pre tehule, ale to su skor take na spevnenie panvoveho dna, chrbtice, dychanie...Velmi pomale oproti tomu co som bola zvyknuta.
Ale tiez myslim, ze to priberanie pride uz coskoro - predsa to babenko bude mat stale vyssie naroky, budem castejsie hladna, nebudem vladat chodit tolko pesi, atd, atd. A myslim aj u teba to pride postupne, ale ked si budes davat pozor na to, kolko toho spapas, tak si myslim, ze sa v klude zmestis do toho limitu 😉
Inak taka pikoska - moja sesterka vaziaca 45kg pribrala za cele tehotenstvo 3kg a male sa narodilo a vazilo presne 3kg. 🙂
Reny @ataner81...najblizsia mrska ..moje vypocty... oktober ma 31 dni... tak mozno 10. abo 11.11. .....ale to uz medzi vami vela nebudem...lebo budem v praci bez netu...a pochybujem,ze stihnem u vas docitat vsetko....uz len asi tolko,ze ci uz snad nie ste tehulkami... a ako tehulkujete....
@ellis21 hehe, vies ako sa to hovori - ked musis, tak musis 😀 😉 😉 Ono niektore zeny v tehotenstve vplyvom hormonov zazivaju takuto zierku - ze mixuju, pojedia toho tony, zle im je...Normalne by si to nespravila, ale tie hormony ta tak vystenkeruju, ze ta to az donuti robit taketo veci 🙂 Je to stav podobny obzerstvu v ramci PMS tesne pred mrchou. Ja to inak tiez obcas mavam - ako som vravela chutia mi rozne maska s prilohami a k tomu kompotik, ogurcicka a potom uz len jedem na zachod blivat 😵 A posledne zacinam mat chute na take mastnosty ako chleba s mastou a oskvarkami, pecena hus s loksami a kapustou, vepro, knedlo, zelo, klobasy...Normalne sa mi zbiehaju slinky ked o tom pisem 😀
Reny @ataner81 ...najblizsia mrska ..moje vypocty... oktober ma 31 dni... tak mozno 10.11. .....ale to uz medzi vami vela nebudem...lebo budem v praci bez netu...a pochybujem,ze stihnem u vas docitat vsetko....uz len asi tolko,ze ci uz snad nie ste tehulkami... a ako tehulkujete....
@deculko no treba este podotknut, ze sesternica uz mala 2 male deti, ked cakala toto tretie s ktorym pribrala 3kg. Povedala, ze si riadne makla, lebo starostlivost pri 2 malych detoch da zabrat, takze nemala cas ani sa riadne najest, lietala ako handra. Este popritom aj robila. Takze tam je pes zakopany 😉 Ale nie je to dobre tak malo pribrat - ona bola dost s nervami v koncoch - strasne vychudnuta po porode, depresivne stavy - prosto ziadny extrem nie je dobry 😉
@horseshoe no presne ako som písala, najprv decentne a potom samá mastnota a už príde priberanie 😀 Ale ja som mala nevýhodu, že obe tehotenstvá som končila okolo vianoc. Tak myslím, že k tomu nieje ani komntár. 😀 A ked som čakala syna 2 tehu, tak som sa 28 strašne prejedla kapustnice s majonézovým šalátom a 29 sa malý narodil. Vieš si predstaviť ako to potom vyzeralo keď mi dali pred pôrodom klistýr. Blééééééééééééé 😀 😀 Ses´tričky, sa čudovali, čo som tak dlho na wecku. Už sa pýtali, či náhodou nerodím, 😀 😀 😀
@ellis21 hehe, to si viem predstavit ten klistyr 😀 😀 😀 Ale este dobre, ze ti ho stihli dat, lebo len potom by to bola show na porodnej sale 😀 😀 I ked tam su zvyknuti asi na vsetko 😉 😉 😉
Inak tieto vianoce to budu grady 😀 ja milujem kapustnicu a salat 😝 A na Stefana mame vzdy hus. 😀 A k tomu peciem 20druhov kolacikov. Juuuuj, uz teraz sa tesim 😀 😀 😉
@horseshoe mňam, no ja má muža aj syna štefafan, syn je ešte k tomu narodený 29.12, a ešte aj vianoce, no obžerstvo prvej triedy. Ja dúfam, že už na vianoce budem tehu a tak sa budem vyhovárať, že ja môžem jesť lebo sme dvaja. No a môj muž je taký, že keď som tehotná tak stále domňa niečo tlačí aby bábatko nebolo hladné. To že zomňa je potom vorvaň ho netrápi 😀 😀
Idem už domkov s práce, vidím, že už píšem jak retardovaná, asi prepracovanosť. Zajtra sa vidíme, vlastne čítame. Pa a pekný dník babulky. 😅
@ellis21 no tak to mate krasny zaver roka v rodine - vianoce, novy rok, meniny, narodeniny 😉 😉 😉 parada, kazdy den cez sviatky mozete hodovat a vinkovat 😀 😉 No do mna moj muz tiez furt tlaci, ze aby som papkala a ja do neho zase opacne - ze nejedz tu cokoladu 😀 lebo on ma zase dost nadvahu. Takze velmi vtipne to u nas vyzera - podarena dvojka - esteze nas nikto nevidi 😀 😉
Ahojte dievcence moje dneska ste volake poskromnejsie kde ste vsetky?Ja sa citim horsie a horsie uz dlho mi nebolo takto na pecko co sa zdravia tyka drahemu uz skoro nic nieje a ja sa citim ako zdochlina.Nos mam cerveny ako rudolf boli nestacim ho natierat hojivim zazrakom .Rozmyslam ze skocim k doktorke po dake antibiotika ked mi to do piatku trosku neustupi ale co ked som tehu budem jej musiet povedat nech mi da nieco take co neuskodi ani tehulke.Poradte este daku alternativnu liecbu pijem ten zazvorovy cajik trosku domacej palenky cmulam tuhe cukriky kloktala som sol trochu sa naparovala nad kamilkami ale nemam pocit ze by nieco pomohlo skor mi je este horsie.Hlava mi ide prasknut.Pomooooc 🙄
@simonkato ech, moja, vidim ze chorych ludi je viac nez dost - kde sa otocim tam je choroba a skoro kazdy ma nadchu a problem s dutinami - aj ja. Ja ti poviem tak, ja som sa asi 4dni liecila prirodne - nalievala som sa s cajom a citronom, jedla chleba so surovou cibulou a cesnakom, naparovala sa, kloktala som slanu vodu, jedla som tonu ovocia. A chvilu sa to aj zlepsilo, ale potom zase zle. Takze mne sa to tymto nepodarilo vyliecit, ale mne tiekli zlte-zelene sople a z nosa mi kvapkala krv a mala som aj mandle v krku zahnisane 😖 Vsemozne som sa chcela vyhnut antibiotikam, ale nedalo sa. Ako som si ich nasadila, kazdym dnom lepsie a lepsie, este ich stale uzivam.
Inak z tych nechemickych veci mi pomohol velmi Physiomer - to je taky sprej s cistou morskou vodou sa nastrieka do nosa nad umyvadlom a hned sa aj vysniakas - ti to preplachne dutiny a vyplavi vsetky sople. To pouzivam kazdy den aj teraz ked uz beriem antibiotika. Ja som si kupila Physiomer pre alergikov - kedze som aj alergik, ale je aj obycajny. Je to velmi dobra vec. Ale ked ti ta choroba neprechadza uz niekolko dni - treba nasadit chemiu - asi antibiotika - asi to mas bakterialne, ale neviem...Mne doktorka hned zobrala krv na CRP a vysla mi hodnota 47 - co je znak, ze je to bakterialne. Hodnoty do 20 su virusove a tam antibiotika nepomozu - iba paralen a vylezat. Tak skus poprosit dokinu nech ti spravi aj CRP, aby si zbytocne nepchala do seba antibiotika ked by si nemusela. 😉
@horseshoe mna to z casta jasne vcera chytilo a hned aj polozilo.Drahy bol soplavy a som to musela od neho lapnut ved poriadne nikam ani nechodim.On je je v celku fit .Ja mam tiez tie sople take hnuste zelene sem tam uz aj krv ako asi aj ty si myslim.No uvidim co bude do piatku a ked mi to nrepjde trosku tak hadam nebudem zdochynat este aj cely vikend zajtra behnem do lekarne kupit ten sprej do nosteka dakujem za radu moja.je teraz to blbe chripkove obdobie vzdy ma obsilo ale asi mam oslabenu imunitu ked som uz pomenej medzi ludmi.O tej krvy jej poviem aj ked nenavidim ked mi beru krv fnuk zo vcera mam modrinu cez pol ruky som jak daky fetak aj tak teraz vyzeram no hroza.
@simonkato no dufam mojka, ze som ta nenakazila virtualne, lebo kukam ze si jak cez kopirak 😀 No jasne, ak ti to neprejde do toho piatku, tak isto zbehni k dokine - vies ako ak sa ti maju v tele mnozit bakterie a zapal tak to je pre to babo daleko horsie ako chemia. A ta krvicka sa neberie zo zily, ale iba z prsta - par kvapiek a do 2minut mas vysledok 😉 I ked pre mna je paradoxne bolestivejsi ten odber z prsta - to pichnutie do prsta - eeee 😵 😵 😵 Tak drzim palceky, nech ti to prejde chytro a zbehni pre ten Physiomer - mne pomohol a aj mojej segre, ked mala sople 😉
Ahojte dievcata 😉
@deculko moja to mi je luto, ze mrcha dorazila, som na teba myslela a verila, ze tento mesiac to klapne...nuz, tak dalsie kolo to uz snad vyjde !!! 😉 ...a to ze ides do prace, nakoniec mozno v konecnom dosledku ti to aj prospeje, prides na ine myslienky a ani sa nenazdas a budes tehulka 😉
Ahojte babulky. Včera som mala taký oddychový dník. Bola som plávať, na prechádzke, u kamošky.......Dnes som v práci ale musím pobehať s dieťaťom po lekároch a poobede prídu zvyšné decká a treba sa s nimi učiť. Takže zase na vás nejako nebudem mať čas. Zajtra idem na wellness pobyt, vrátim sa až v nedeľu(jupí, teším sa 😀), takže na MK zavítam až v pondelok. Nevidím tu žiaden testík od @nikol44. Moja okamžite choď ocikať ten testík a hoď tu fotečku 😀. A čo @mabika a @jeackynka?Ako to s vami vyzerá?Nechcete sa testnúť 😀 😀 😀 😀 😀?@deculko Evička to ma mrzí. ☹ Takže ani ty tento mesiac nič. Ale na budúci nám to už víde 😉
Aktualizujem tabuľku:
@lianka11 27.9. vodnár Katka
@nikol44 3.10. býk Nikol?
@mabika 10.10. panna
@jeackynka 10.10. baran
@ataner81 12.10. panna Renka
@drobca07 12.10. baran Ivanka
@sabaka 17.10 panna
@ellis21 20.10 váhy Elenka
@alicek14 ?.10. baran Alica
@simonkato 21.10. ryby Simonka
@tatiana77 22.10. kozorožec
@hanya1 22.10. lev
@zora256 22.10.-2.11. baran Zora
@zvolsiinylogin 25.10. ryby
@werusss 28.10. váhy Veronika
@linddi 28.10. baran Zlatica
@brumka ?.11. kozorožec Dadka
@janka9900 2.11. kozorožec
@waltea 2.11. vodnár Linda
@deculko 10.11. rak Evička
Dobré ránko koníčky moje 🙂 ako sa dnes máme?
@deculko tá mrcha ma mrzí ☹ ja ju už mám tiež "na spadnutie" - strašná bolesť prs, že som v noci už ani spať nevedela, lebo keď som sa len trošku otočila tak ma vystrelilo z postele od bolesti 😢
@ataner81 no pekne nás tu drahá zanedbávaš 😅 ...ale uži si krásny predlžený víkendík, holduj všetkému 😉 poriadne sa odreaguj aby si bola ready na nové snažilkovanie 🙂
@simonkato júj mojka tak tú chorobu ti teda nezávidím ale ak ti môžem poradiť - nemiešaj všetko cez seba lebo potom telo nevie čo má robiť ...radšej chod pre istotu k dokyne nech ona povie čo ti vlastne je a potom sa budeš lepšie vedieť prikloniť aj k liečbe - v každom prípade skoro sa vylieč!!! veď ešte toho máme "veľa na robote tento mesiac" 😉 😀
@horseshoe a ty si sa asi pomýlila a namiesto tehu vírusu si nám poslala nejaké choroby 😅 ...tak to šup šup napraviť 😉 🙂 (...mňa chvalabohu zatiaľ choroby obchádzajú , aj tá tvoja -asi som voči tebe imúnna 😝 ) 😀 😀 😀 ...a tebe je už dúfam lepšie 🙂
...jaj a ešte som sa chcela spýtať kočky čo si meráte BT .... doteraz som mala už týždeň teplotu 36,4 - dneska 36,6 - znamená zvýšenie to ,že už dorazí mrcha? či ako to vlastne je? lebo ja mám pocit, že u mňa je všetko opačné 😅 😀
ahoj ahoj, vidím, že každý má toho nejako veľa..to už keď Reny nestíha tu byť, tak je kríza 😀 ale páči sa mi, čo ti @drobca07 radí, že všetkého si užívaj a moc si nezvykaj, lebo všetko, čo bude na tom zumba pobyte dobré, budeš musieť už čoskoro na nejakú dobu odložiť 😝
Ja idem tiež dnes hore-dole, zastavím sa u dokyho, v utorok mal veľa, tak dnes by ma mal zobrať, porobím nejaké nákupy, chystám sa piecť, cez víkend tu máme veľký jarmok tak tam isto kukneme, v sobotu máme konečne celodenný program aj s drahým, takže sem asi zavítam až v pondelok....resp. určite nie, lebo sa poznám a určite aspoň sem-tam nakuknem hlavne ohľadom testov @nikol44 !!!! a už aj @mabika @jeackynka ....ozik @drobca07 a ty nič?? Ja viem, že ťa moc bolia prsia, ale ty zas vieš, že to je tiež aj tehu príznak? 😉
bre ranko babule 😉
@drobca07 no vidis, ja som ale motovidlo,vsak? Takto popliest virusiky a poslat vam tie nespravne 😠 Ale aj tak verim ze sa zo mna na vas postupne nalepia tie spravne T-virusy 😉 -preto tu chodim tak casto 😀 😉
No lepsie mi je ale neviem ci to bude mat dlhe trvanie 😒 Totizto u mna to nie je klasicka choroba ale choroba zapricinena vyslovene tehotenstvom. Tehu hormony mi sposobuju puchnutie dutin -tie su automaticky nachylne na virusy a bakterie ktore sa v nich dobre drzia. Preto som chytila aj tu hnisavu anginu. Napr. ja uz 3tyzdne zle pocujem na jedno ucho a mam v nom tlak a dunenie- to je kvoli tym nosovym dutinam ktore su spojene s usami. Hrozi mi zapal stredneho ucha.
Myslim ze teraz ma drzia v akom takom stave zlepsenia antibiotika ale ked ich vyuzivam budem zase v ohrozeni 😒
Len ja nemozem stale uzivat antibio dokola 😖 Takze nahovno mam situaciu len co je pravda 😒
Dobre ranko 🙂
jedna rada na bacilky- vcera sme si so @simonkato pripili na nase zdravie s domovinou s korenim a ozaj to zabera 😀 mna stvrty tyzden cosi drzi, aj ked uz to doznieva, ale slivka ma na mna blahodarne ucinky 😵 ze som si na nu nespomenula skor 😕
@drobca no bodaj by ti ta teplota stupala nadalej 😵 ked ma prist mrcha teplota klesa, sice mne klesa az po mrche, ale stupa pri tehu 😵 jooooj, kiez by tie tvoje prsia boli jasny priznak 😵 drziiiiim palce- tfuj-tfuj-tfuj 😵
@franica @janka9900 ahojte, no u mňa testíkovanie nehrozí - ja viem, že aj bolesť prs je príznak ale u mňa je to hlavný príznak mrchy takže ja si predstavujem môj prvý tehu príznak - nebudú ma bolieť 😅 😀
@horseshoe júj moja tak to nie je ktovie čo a hlavne teraz keď zima ešte len začína a tečúce nosy sú takmer povinnou výbavou každej z nás... 😒 .... to ešte aby sme si tehu plánovali podľa ročného obdobia 😀

@ellis21 chi, ty kokso ze 2 makovniky na ranajky 😀 😀 😀 dobraaaa si 😀 😉 Ale pekne si schudla potom -sikulka 😉
Teda ja sa viem tiez obzrat - hlavne teda obedy mi chutia veeelmi - kadejake maska na rozne sposoby, ale ja ked to prezeniem, tak potom nasleduje strasne zle od zaludka a aj grckanie. 😖
Ja si myslim, ze u mna priberanie este len pride - nejako to citim. Takze este aj bude co zhadzovat 🙂 😉