Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@rohlicka takže som si prečítala maďarský zákonník práce a je tam nasledovné:
"ochrana pred výpoveďou zo strany zamestnávateľa sa vzťahuje na
- obdobie tehotenstva
- materskej dovolenky
- na neplatené voľno vybrané za účelom opatrovania dieťaťa
- na dobu liečenia súvisiaceho s ľudskou reprodukciou a to na dobu 6 mesiacov od jeho začatia"
Prepustiť ťa môžu ak:
"svojím správaním schválne alebo v dôsledku nedbalosti nedokážeš ďalej vykonávať svoju prácu. Tiež v dôsledku zmien u zamestnávateľa- rušenie miesta, zmena štruktúry...v takomto prípade ti ale musia ponúknuť nové miesto adekvátne tomu predchádzajúcemu."
Plus sú tam veci, že nemôže ti byť nariadená nočná práca, na všetky prehliadky a vyšetrenia spojené s tehotenstvom ťa musia uvoľniť
a NOVINKA od tohto roku je, že do 3 rokov veku dieťaťa môžeš žiadať zamestnávateľa, aby ťa vzal späť do prac. pomeru na polovičný úväzok a ten ti musí vyhovieť v tejto požiadavke
Je toho veľa, proste tehotné ženy a matky malých detí zákon chráni, je to veľmi podobné ako u nás, takže vidíš, len kľud, na šéfku sa usmievaj s vedomím, že hahaha ja budem 3 roky iba s mojím krásnym dieťatkom kým sa ty tu budeš nervačiť 🙂
@drobca07 no neviem, mne to príde na 99 percent rovnaké, lebo som si to už viackrát pozerala, lebo ja si hľadám prácu na oboch brehoch 🙂 Ale možno máš pravdu, čo ja viem...oni sú ešte viac soci štát ako my, tak je to možné...mne to je už jedno, ja keby som si našla // na teste, pre mňa tu môže nastať aj anarchia 😀 😀 😀
Tak už som tu. Lekár vybavený, decká ešte v škole, tak s vami popíšem 🙂
@rohlicka no moja, ak si v skúšobnej dobe, môžu ťa prepustiť hocikedy bez udania dôvodu aj keď budeš PN ☹
@deculko hej zabudla 😉 , napravím v ďalšej tabuľke. Mrchu neočakávam 12-13 novembra 🙂
@franica @drobca07 vykonám baby 🙂 .Užijem si čo sa dá, veď to je posledný wellness pred pôrodom 😉
Ahojte dievcata, prepacte ze vam sem leziem aj ked uz nepatrim medzi snazilky, ale tak zistujem ze mi zostali nejake uzitocne veci zo snazilkovania, mam napriklad tento gel http://www.otehotnenie.sk/product/conceive-plus... rozbaleny ale uplne plny nam zostal, ani sme ho nestihli vyuzit, v zaruke do 03/2014, a tiez nejake cajiky a vitaminky co mi odporucala bylinkarka, ak by ste mali o nieco zaujem piste IP, ja uz to snad potrebovat nebudem a je mi luto to nechat skazit.
Este je myslim dolezite, ci je rohlicka zamestnana na dobu urcitu alebo neurcitu. Ak neurcitu, tak pohoda. Ale ak na urcitu a ta jej bude koncit niekedy pocas materskej ci rodicovskej, tak jej to zrejme uz nepredlzia.
Tak ale podla vsetkeho teraz by ju prepustit nemali kvoli tej ochrane. Ale ono tie paky sa daju najst vzdy ako cloveka vysupnut. Ale zas na druhej strane Madarsko je daco ineho, to je tiez pravda..
Babenky ešte by som sa Vás chcela opýtať akú značku testu mi odporučite aby som si kúpila ??
Ahojte dievčatká, no ten váš vírus lezie aj namňa 😅 No nie ten tehu ale ten druhý. Ale mne asi zasiahol močový mechúr. Tak divne ma pobolieva podbruško, hlavne keď si ho stlačím akoby som tam niečo mala. Aj keď zakašlem ma to bolí a ide mi to až do krížov. Pri cikaní ma to zatiaľ nebolí ale asi aj to príde. 😢 Aj nejaká unavená som ako pri teplote. Jáj nechcem byť chorááááááá 😠
@ataner81 Ospravedlňujem sa ☹ Ale ja nerada testujem skoro potom som zbytočne sklamaná a takto nádejne to vyzerá posledné 3 mesiace a stále nič tak ja už neviem ale o 13:00 idem na obedík tak hneď aj ocikám testík keď prídem z obedu 🙂 Už teraz sa mi chce cikať ale držím na testík poctivo 😀 😀 😀 😀
Presne ako pise @horseshoe @rohlicka zalezi ako mas zmluvu ja ked som ostala prvy raz tehu mala som pracovny pomer na dobu urcitu vedeli ze som tehu bola som na rizikovom ony ma nevyhodili len mi pracovny pomer nepredlzili takze som bola vlastne nezamestnana ale v orchranej lehote cize pn som dalej poberala a normalne by som mala narok aj na matersku to je moja skusenost myslim ze podobne to bude aj v Hu.
@typa juj moja posielaj tehu virusiky ja nechcem len ten chripkovi ale aj ten tehu som pazrava ja viem ale o ten stojim milion krat viac ako o ten chripkovi ten vam s radostou dakej prepustim 🙂Gratulujem k fazulocke nech maminku poslucha a pekne rastie.
@ataner81 moja testik treba ocikat aby si vedela ci sa mozes naplno vyjasit na pobyte co ak je tam uz cervicek zavrtany tak sup sup zajtra chcem vidiet ocikany testik.
No ja sa citim tak vselijako chvilku mi je lepsie potom zase umieram ale uz nemam teplotu co je super lebo pri tej som bola jak zbity pes.
@drobca07 moja mne za chvilku uz mrcha pride normalne by mala prist 16teho ale myslim si ze dorazi tak az okolo 32DC cize nemam chut ani na snazenie uz myslim si ze je to uz aj tak pas a radsej by som bola keby tento mesiac mrchana dosla.
@janka9900 moja ppomohla slivecka s korenim 🙂 aj mne je o nieco lepsie asi aj dneska dam a zajtra cakam kamosku mame mensiu oslavu zabudla som aj co oslavujeme ale ze sa mam nachystat na vecerne vymetanie barov juj konecne medzi ludi dufam ze tam nebudem niekde zdochynat v kute s vreckovkou na nose 😀 😀 😀
Idem pre deti do školy ale o hodinku som späť 😉
...ahojte baby...no ja som to nevydrzala do dnes a vcera som isla za sefom a povedala som mu ze koncim...ze som ochotna ostat do decembra...co ma najviac dorazilo tak on jakoby to cakal...ale o to lepsie...🙂...to ze ci skoncim skor ako na konci decembra zavisi od toho ako rychlo sa najde nahrada za mna...takze baby drzte palceky nech je to cim skorej...🙂...neuverite ako mi je dobre, s akym dobrym pocitom som dnes uz isla do roboty...😀...dufam ze aj moj drahy si uz najde konecene cas ist na ten spermiogram (slubil ze zajtra uz pojde)...a potom sa mozme snazit kolko chceme...sice tento mesiac sme asi presvihli ovulku ale nevadiiiiiiiiiiiiiii....🙂 🙂 🙂
@ataner81 no ja neviem, nechcem si nič nahovárať tak preto radšej hladám všetky možné príčiny, tých divných pocitov. Aj nohavice ma tlačia. Zdá sa mi to aj tak skoro aby ma niečo tlačilo. Dnes som 21 DC. Ale zase som počula, že čím je tehotenstiev viac, tým maternica rýchlejšie rastie. No neviem. Zatiaľ si budem namýšlať, že mi prechladol mechúr. 😵

@horseshoe tak to máš úplnú pravdu 😀 😀 Tak ale ako nápad to nebolo zlé 😀 mali by sme to posunúť niekam vyššie či sa predsa len nemôže zmeniť tehu príznaky aby nebolo rovnaké ako tie MS príznaky možno bude niekto súhlasiť a zmení sa to 😀 😀 😀 😀 😀 😀