Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@janka9900 @ellis21 ja som tiez hrozne unavenaaaa, zaciatok tehu je asi ako spava nemoc 🙂 a byva mi uz riadne zle, nadranom sa budim na hrozny hlad a ked sa postavim obratom mi dojde zle a letim na zachod ale nic nejde. potom sa musim najest - zvladam maximalne zemlu s trochou masla alebo slany rozok a hned je lepsie. je to svanda! ale nevadi, len nech je vsetko v poriadku. a ozaj, ste vy uz niekde v nejakej teme ze "junovciatka 2013" alebo tak?
@janka9900 .. uz dvakrat si si presla obrovskou stratou ... srdce ma boli, ked nejaka kocka o tom pise pretoze tu bolest poznam. do tretice to bude v poriadku, celkom urcite. aj my sme si predsa zasluzili stastie, no nie? nic ine ako dobre si nebudeme pripustat!
@ataner81 Renka, teraz som sa dostala na MK a čítam čo to s tebou a mm porobili ☹ ...viem presne ako sa cítiš - aj keď každá máme iný problém, v samej podstate nám ide o to isté takže tvoje sklamanie, smútok a hnev úplne beriem, som na tom tak isto ale hlavne nedus to v sebe - vykrič sa , vyplač sa , vyzúr sa tak ako ja a aj keď to až tak strašne nepomohlo aspoň viem, že mám emócie všetkého druhu!!!!!
.....ja ešte čakám čo nás s mm bude čakať pri najbližšej kontrole u dokyho, už minule mi rozprával, že čoskoro príde čas (ak sa teda nezadarí) na návštevu HELIOS-U tužším niekde v Martine..... ☹
...život je veľmi nespravodlivý a neviem kto nás takto trestá a komu sme čo v živote spravili, že musíme takto trpieť.....
...RENKA posielam ti všetku všetičkú pozitívnu energiu čo mi ešte zostala a zdvihni hlávku a keby to malo znamenať aj umelé opl. tak nech to stojí za to a čoskoro budeš mať v brušku svoje vysnívané bábätinko - ja v to stál verím, hlavne sa nevzdávaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - ja sa nevzdávam už takmer 10 rokov tak ty to tých pár mesiacov musíš vydržať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ataner81 dalsia rana osudu a prisla prave vtedy, ked si sa s doverou zacala tesit na buducnost s babätkom. ja som presvedcena o tom, ze buducnost s babätkom je aj u teba na dosah ruky a ak prisli na problem ohladom spermiogramu je to sice velka rana pod pas avsak aspon viete, co treba riesit. vitaminove preparaty dokazu zazraky a velmi casto sa v priebehu kratkej doby spermiogram upravi. velmi ma to mrzi, co sa vam stalo.... ty si dobra dusa a urcite budes raz uzasna mamina! o tom som presvedcena. no a ak je problem v spermiograme - tak existuje pomoc v podobe IUI - tusim inseminacia a je to lahsia forma umeleho oplodnenia, kde sa v podstate len vyberu najlepsie spermijky a vstreknu priamo dovnutra. a sanca otehu je velka, kedze vyberu najlepsich borcov ktori by sa tam inak nedostali. Nevzdavaj sa, zvladneme to!
@sabaka ahoj moja....ked som cakala Sonicku, presne mi bolo rano zle od hladu a ked som vstala vsetko sa mi tocilo....potom som si k posteli dala nejaky suchar alebo chlebik a kym som vstala som si trochu pochrumala..tak skus aj takto.....tesim sa, ze je vsetko ako ma byt... 🙂 🙂
@sabaka veľmi sa teším dobrým správam, len takto ďalej nech to pokračuje, všetko bude ok, ale pre istotu ešte nechávam pästy zaťaté 😉
@renitri dobre rozumiem, že máš dnes narodky?? Lebo ak áno, tak želám všetko všetko najlepšie, splnenie všetkých snov! 🙂
@leonetka jaaaaj to je škoda, že to musíte ešte odložiť- lebo s tebou sme na tom mali byť rovnako pamätáš? 🙂 A ja som už v tom, tamm budem mať náskok....ale keby mi predsa prišla, tak nevadí, obe to dáme v decembri a budeme na tom stejne 😉 Hlavne, aby si už tie výsledky mala dobré
@tatarida snaž 2m, termin 02/2013 - JAKUBKO
@sanchez81 snaž 4m, termin02/2013 - už čoskoro (9.11.) sa dozvieme viac
@kapokapo snaž 3m, termin 02/2013 - EVIČKA
@basikes snaž 3m, termin 02/2013
@horseshoe - snaž 4m, termin 03/2013 - TOMAŠKO
@slavkaadusko - snaž 8m, termin 03/2013
@rohlicka snaž 2m, termin 03/2013 - EMMKA
@mamkabeika - snaž 4m, termin 03/2013 - MIŠKO
@stansn - snaž 3m, termín 03/2013
@veonka - snaž 4m, termín 04/2013
@lilli251 - snaž 2m, termín 04/2013
@julinka88 - snaž 6m, termín 05/2013
@lumiva - snaž 4m, termín 05/2013
@dominika1516, snaž 6m, termín 05/2013
@typa, snaž 4m, termín 06/2013
@kaprkapr, snaž 3m, termín 06/2013
@sabaka, snaž ?m, termín 06/2013 - prosím upresni dobu snaženia 🙂
@ellis21, snaž 3m, termín 06/2013
Vyhrievane miesta pre:
@brumka - fazulka je tam kde ma, čakame na bližšie infošky
@janka9900 - fazulka je tam kde ma, čakame na bližšie infošky
udajem mame uplne 🙂
@tatarida snaž 2m, termin 02/2013 - JAKUBKO
@sanchez81 snaž 4m, termin02/2013 - zajtra sa dozvieme viac
@kapokapo snaž 3m, termin 02/2013 - EVIČKA
@basikes snaž 3m, termin 02/2013
@horseshoe - snaž 4m, termin 03/2013 - TOMAŠKO
@slavkaadusko - snaž 8m, termin 03/2013
@rohlicka snaž 2m, termin 03/2013 - EMMKA
@mamkabeika - snaž 4m, termin 03/2013 - MIŠKO
@stansn - snaž 3m, termín 03/2013
@veonka - snaž 4m, termín 04/2013
@lilli251 - snaž 2m, termín 04/2013
@julinka88 - snaž 6m, termín 05/2013
@lumiva - snaž 4m, termín 05/2013
@dominika1516, snaž 6m, termín 05/2013
@typa, snaž 4m, termín 06/2013
@kaprkapr, snaž 3m, termín 06/2013
@sabaka, snaž 7m (max. 2,5 r), termín 06/2013
@ellis21, snaž 3m, termín 06/2013
Vyhrievane miesta pre:
@brumka - fazulka je tam kde ma, čakame na bližšie infošky
@janka9900 - fazulka je tam kde ma, čakame na bližšie infošky
@horseshoe no brumka ti to napíše iste presnejšie, ale je to o tom, že súčasné tehu je v poriadku, ale má bolesti pri jazve po cisárskom a aj niekde v podbrušku a že to bude zrejme kvôli zle zrasteným jazvám a možno i nejaké zrásty po operácii- na to by sa jej mal chirurg pozrieť...dúfam, že som to dobre pochopila a že nezavádzam 🙂
@franica aha, diky moja. 😉 joj, chudatko. dufam, ze to nebude nic vazne, co by je robilo nejaku sarapatu pri tomto tehulkovani...Drzim palceky brumkacik 😉 😉 😉
moja sestra mala jeden porod prirodzeny a ten druhy sekciou a tiez ju bolieva ta jazva - ani nemoze cvicit. ach, dufam ze ja budem mat prirodzeny nekomplikovany a rychly porod 🙂 - hehe to mi pride ako cudzorode slovne spojenie vyskytujuce sa v ojedinelych pripadoch 😀 😀 😀
@horseshoe len aby nebol tvrdohlavý ako moja dcéra, tej som dohovárala a aj sa jej vyhrážala, skákala som, chodila po schodoch hore dolu a prenášala som ju dva týždne a nechcela ísť ani z vyvolávačkami, tak ma trápila 12 hodín. a to jej zostalo, je pohodlná a lenivá ako voš. 😀 Povedala som si po tom pôrode nikdy viac deti nechcem, no aha a už tretie 😀 😀 😀 Pri synovi mi pomohlo behanie po schodoch. V piatok som išla do obchodu z 8 poschodia pešo, potom pešo hore a v sobotu ráno mi odtiekla voda a o tri hodky bol na svete. No a to mu aj zostalo, vo všetkom je rýchli. Neviem chodiť on stále uteká. Aj keď ide kakať, tak ani sa neutre ani nič a z gaťami na kolenách uteká preč 😀 No na nervy niekedy. 😀
@ellis21 chi, no pekne 😀 no dufam, ze maly nebude lenivy ako tvoja dcerka a pekne sa sam a v termine vypyta na svet 🙂 😉
Ale inak neviem, ci to ako rychlo sa deti deru na svet ma suvis s tym ake potom su povahy, pretoze moja sestra prve dieta - chlapceka tiez prenasala 2 tyzdne - nedajboh sa rozbehnut porod - museli jej vyvolat a doslova ho z nej pacit. A maly je od narodenia ako z divych vajec - v 10 mesiacoch uz behal - ked si ho chcel dochytit, tak on trielil ako raketa pred tebou a krical BEZAT 😀 😀 😀 A taky je dodnes, i ked velmi sikovny, chytry - to zase aby som na neho len nezalovala 😀 😉
Nechame sa prekvapit 😀 😉 😉 😉
@horseshoe 😀 jasné, že to nemá vplyv na povahu, no mne to tak vyšlo ale je to náhoda 😀 V každom prípade ti držím palce a aj všetkým tehulkám, ktoré čaká pôrod. 😀 Tie prvá doba by ani nemusela byť, tá je hrozná ostané je u ok. To sa dá vydržať. Hlavne byť v klude a hovoriť si že je všetko ok a o chvíľu budeme mať v náručí bábenko. Potom si na nič ani nepomenieš. Je to veľmi zvlášty pocit. 🙂
@ellis21 dikes 😀 😉 ja drzim palceky vsetkym ostatnym zienkam tiez. nuz, sme zeny, nejako ten porod musime zvladnut 🙂 😉 ja si vzdy tak poviem - zvladli ine, zvladnem aj ja 😉 a to napr. nase mamy a babky ani epidural a podobne vylepsovaky nepoznali - takze zas to len mame lahsie 😉 aj ked pokakana som, ale paradoxne ani nie tak, ze by som sa bala tej bolesti, ale aby sa malemu pri porode nic nestalo - nepridusil sa a pod. Ja sa bojim tohto. A kto sa boji - nech nejde do lesa 😀 Ale ked si uz tehula a tyzdne ubiehaju - tazko si povies - nejdem do toho lesa 😀 Musiiiiiiim 😵 😵 😵
@horseshoe no veď práve, že už sa to zastaviť nedá 😀 😀 😀 Ja som rodila bez epidurálu, len oxitocín mi dávali pri oboch. Ten vyvoláva ešte väčšie bolesti ale ide to rýchlejšie. Ani teraz nechcem nič. Keď som prežila dve tak prežijem aj tretie. Snáď. Pri prvom som sa tiež nebála bolesti , nevedela som si to predstaviť ako to vlastne bollí. Bála som sa o malú. No a pri druhom som neriešila bábo ale ako to prežijem 😀 Už som vedela čo ma čaká, tak som chytila paniku 😀 No teraz asi začnem chodiť na jogu aby som sa dokázala ukludniť 😀 😀
@ellis21 hehe, veru, ten prvykrat je to vyhoda - nevies do coho ides 😀 😉 vsetko poznas len z reci...
Pytala som sa v rodine viacerych zienok ake to je. A najlepsie komenty boli typu: "ako ked si vynasobis bolesti pri kramoch krat 200" 😀 (sesterka) alebo "ako ked sa snazis vytlacit melon cez otvor ako ping-pongova lopticka" 😀 (druha sesterka) alebo "neboli to bolesti ako pri kramoch, ale pripadalo mi to ako elektrosoky" (sestra)
Hehe a ja na gravid jogu chodim od 14.tt. Je to super na chrbat, panvove dno, roztahovanie panvy, dychanie atd. Ale nemyslim, ze by poloha "lotosovy kvet" a s palcami a ukazovakmi zopnutymi pomohla ukludnit pri porode 😀 Mna skor ukludni to, ze tam bude moj muz a budem sa na nom moct vyzurit 😀 😀 😀 😉 Ja mam taku teoriu, ze ked ta cosi boli alebo sa bojis tak vyplakavanie a nervovanie ti nepomoze - co ti pomoze je riadne sa nasrat a vyzurit 😀
@ellis21 fuuuj, tak na take gestapacke metody s priviazovanim noh mozu u mna rovno zabudnut 😉 😉 😉 neplatim a nezazmluvnujem si doktora na to, aby ma tam ako zviera privazoval. To fakt na SK sa este robi??? 😀 Moja segra rodila v Martine a ziadne nohy jej tam neprivazovali. A tiez sa tam krutila ako cervik 😉 Nie, nie ziadne privazovanie - to je des 🤐 🤐 🤐
@franica ja viem ze sme mali byt narovnako ☹ ma to dost stve, ale tak radsej pockat mesiac ako by mal byt problem. teraz ten mesiac vyzera nekonecny ale s odstupom casu je to nic. otazne vsak este je, ci vobec aj december dame. lebo ako som tu uz raz o tom pisala, ak by som nahodou hned oteho, tak to zistim zrovna na vianoce. kvoli stitke vsak musim co najskor navstivit endokrinologa aby mi zobral krv a skontroloval hodnoty. pytala som sa v labakoch kde mi beru krv, ze ako su cez sviatky otvoreni a oni ze robia v pohodicke medzi sviatkami. takze krv mi zobrat mozu, co mi vsak bude nanic lebo moja endokrinologicka ma dovolenku od 20.12 - 13.1. !!!! oh man, az 14.januara bude ordinovat. cize min. 3 tyzdne by som bola bez akejkolvek kontroly a mozem kludne potratit. ale sak musi existovat nejaka alternativa... ak vas nieco napadne, kludne mi dajte vediet.
@ellis21 no todila som pred 5 rokmi a predtým pred 10, a vtedy to tak bolo. No teraz je to možno iné. Napríklad viem, že sa do 3 mesiaca museli používať poštolky kôli kíbikom bábätka a pred rokom rodila kamoška a ževraj sa to už nepoužíva a dáva sa len jedna jednorázová plienka. No tak neivem. Ani by sa nemalo bábo natierať po kúpaní, pokiaľ to neodpručí lekár. No a pri malej sa muselo. Všetko je zas inak, takže darmo že čakám tretie, aj tak je to pomenené a musím sa aj ja učiť nové vci. 😀

@rohlicka dakujem, dufam, ze sa to v tom decembri upravi a uz budeme moct snazit lebo ma klepne.
@sabaka kraaasa, parada! nech ide vsetko takto perfektne aj nadalej 😉 potom aj nejaku fotecku fazulky sem zaves 😉