icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

ellis21
13. nov 2012

@brumka to máš pravdu, to je iné. Ja som ťa asi zle pochopila. No ale nechápema ko ti to chcú robiť keď si tehu?

brumka
13. nov 2012

@ellis21 no vysetrit ma bude asi moct len sonom a po hmate laparku mi uz nemoze robit. tak ja som si uzila 24h porod a intenzivnej dlzke asi 6-8h a na konci som uz mala vypudzovacie kontrakcie posilnene oxytocinom

simonkato
13. nov 2012

Ahojte zienky moje zlate ja som stale na umretie dufam ze konecne tie antibiotika zaberu lebo v noci ani spat nemozem co sa idem zadusit takto chora som poriadne dlho nebola nech ma to uz prejde nech si mozem dovibavoat toho gyndosa a hematologiu takato na gyndu nechcem ist predsa su tam tehulky atd a cakat tri hodiny u hematologicky na to sa necitim uz vobec som vlastne rada ze som rada.S drahym sme sa konecne normalne porozpravali a zacinam ho nalomovat a mozno sa budeme dalej o babo snazit je to take 50na50pri nom tak uvidime urcite vam dam vediet.

Bavite sa o sekciach aj ja ju mam za sebou a viem ze ked budem tehu a budem robit v To zase ma caka len sekcia tu su v tomto sto rokov za opicami raz bola sekcia automaticky sa robi dalsia.Ako nevadila by mi ta bolest a nic ked by som sa dockala toho vytuzeneho zazraku ale predstava ze by ma potom lasili ze nemoze byt druhe ze dve sekcie a dost atd ach na hlavu postavene nase zdravotnictvo niekedy.Mamina znama mala 4sekcie a je tu to su len ich krasne knizkove statystyky z roku pana.

horseshoe
13. nov 2012

@brumka no ja viem, ze v zahranici robia sekcie ako na beziacom pase a neriesia, ci druha, stvrta... 😉 A po akej dobe sa odporuca znova otehotniet? Napr. segra je nejakych 8mesiacov po sekcii a ta jazva ju este celkom boli, prosto nie je to zahojene uplne.
No pre panov doktorov tusim nic nie je indikacia na sekciu 😠 Ja nie som zastanca prirodzeneho porodu za kazdu cenu. Urcite je to lepsie pre tu zenu, ale ked to nejde...Kolkokrat zenu vytrapia niekolko hodin, lebo chcu prirodzeny porod od nej aj ked dopredu vidia, ze to je na zlej ceste a az potom, ked je total vycerpana, ubolena, pomaly na hranici zivota a smrti a dieta tiez - tak az potom spravia sekciu. To je nieco uplne ine, ako ked ma niekto planovanu sekciu - pred terminom porodu.
Inac som pocula zaujimavy nazor nedavno - vyjadrenie doktorov porodnikov - zevraj vysoke zeny mavaju lahsi a rychlejsi porod. Som sa nad tym zamyslela a fakt to v nasej rodine aj u kamaratiek tak vychadza. Logicky, ked sa nad tym zamyslim, tak ozaj vysoka zena - tam je uplne iny tlak krvi, mnozstvo krvi, sirsie postavenie kosti a pritom deti sa im rodia rovnako velke ako malym utlym zenam. Nieco na tom bude...Ja chcem byt vysoka 😀 😀 😀

ellis21
13. nov 2012

@brumka a po tom včetko ťa išli ešte aj rezať? To ti nemohli spraviť hneď. Ja mám niekedy pocit, že oni to robia naschvál aby hlavne prvorodičky ´vytrápili. Ja som rodila dcéru 12 hodín s vyvolávačkami a všetkým možným, nemohla som sa otvoriť, potom malá nešla do pôrodných ciest, už som prosila dokiho, nech ma rozrežú aj bez uspatia, len nech ma toho zbavia a on že nebojte sa vy to zvládnete. No potom som nemala silu ani tlačiť ako som bola vyšťavená. Otras. No a pri malom sa ma lekár pýtal že kolký je to pôrod, ja že drtuhý. On, no mamička nezlaknite sa pôjde to rýchlo. Niečo mi dal do infúzky , dostala som do 1 min. takú bolesti, že som mala tmu pred očami a o 5 min bol malý na svete. 😒 No úžas, mám dosť obavy s tohto pôrodu.

brumka
13. nov 2012

@horseshoe ved uvidime ako dopadne a dufam ze som nevyznela ako daka pipina s nechatmi co sa boji porodu tak ja som si ho zazila. ja mam vysku 159cm takze ako sud piva. siroke kosti mam takze kost a koza niesom. a ked som rodila mi zahlasili ze budem am 4100g dieta, oci som vyplestila tak sa kopli o 600g.

drobca07
13. nov 2012

ahojte babule tak sa hlasim z PN , odobrate mam vzorky uz asi na vsetko , stitnu mam vraj ok, ale nezda sa jej ta moja chudokrvnost, ze mi telo stale vypudi vsetko zelezo napriek tomu ze papam vela vitaminov, ovocia ,zeleniny ,masa aj kvapkam na to citronovu stavu, proste predpisovo tak ako sa vsetko ma a aj tak, takze teraz cakam na zajtrajsie vysledky....zase cakanie....to je asi moj udel do konca zivota....
a vsetkym babulkam strasne drzim palce na ich vysetreniach aby vsetko dopadlo tak ako ma 🙂

horseshoe
13. nov 2012

@simonkato moja, drzkaj sa a liec sa - neboj antibiotika zaberu. 😉 ja som bola teraz v tehu tiez nutena jedny vybrat, lebo to bolo so mnou zufale ☹ Som sa trapila tyzden a vobec sa mi nezlepsoval stav, tak som si musela nasadit antibiotika Zinnat. A hned za 2 dni som bola na tom omnoho lepsie. Ja som pre tehu vobec chora nebyvala - ani nadchy, nic. A teraz v tehu kazdy chory clovek co kolo mna prejde, tak sa to na mna lepi. Prave ked to vobec nepotrebujem 😠
To je dobre, ze ste sa s drahym pomerili a vidim, ze mozno opat aj na babatkku zacnete pracovat...Super 😉

simonkato
13. nov 2012

@drobca07 Ivka neboj raz sa dockas toho po com tak velmi tuzis len tomu musis verit viem ze sa trapis uz velmi dlho ja by som uz bola v blazinci niekedy mam chut si tam vybavit tyzdeny obyt tiez mi nieje vsetko jedno ale musi mi ostat aspon ta viera my sa nevzdame a raz budeme tymi najlepsimi maminkami 🙂
@horseshoe ja mam po tom kyrete akusi oslabenu imunitu uz som treti krat chora za 4ty mesiac jem mraky ovocia zeleniny zdravych veci a len niekto pri mne zakasle a uz ma to aj chyta.Ja som bola v utorok na kontrolu u dokiny plna cakaren chorych ludi tak tam som to chytila od stvrtku stav ze umieram vykup pol lekarne nic nezabralo to som fakt poctivo lezala v postely caje med cibula lieky no nic tak som vcera musela ist po tie antibiotika tak tie uz dufam zaberu.
No a sdrahy, uvidime nechcem na neho moc tlacit ale vysvetlila som mu ako sa veci maju ze genetiku mame vybornu ze my zdrave babo mat mozeme ze to bola blba nahoda prvy raz a druhy raz pochybili lekari s tym duphikom a ze nechapali ze nemozem byt v tyzdni podla mrchy tak sa uz na to trosku inak pozera.Lebo aj on sa boji vidi ako trpim trapim sa a nechce aby som si ublizovala ved aj tie dva posledne mesiace ako ma tie testy namotali to do dnesneho dna nechapem a mrchy boli take divne ako keby ani neboli cele zle.

horseshoe
13. nov 2012

@brumka hehe, ze pipina s nechtami 😀 😀 😀 aaano, presne tak si ta predstavujem - vysolarkovanu pipinu s predlzenymi vlasmi a umelymi nechtiskami na vysokych stekloch 😀 😀 😀 Co si moja, to si tu nikto o tebe nemysli 😉 😉 😉
Ja sa tiez bojim porodu, najviac toho, ze sa cosi poondi pri porode a maly bude mat trvale nasledky - ale nechcem na take ani mysliet. Mala som aj velmi bolestive kramy a ked si predstavim,ze porod je asi tak 200krat silnejsie tie bolesti, tak ma obchadzaju mrakoty 😵 😵 😵 A moj manzel sa narodil vyse 4kilovy 😀 Takze ak bude maly po nom, roztrhne ma vejpul 😵 😵 😵 Mne sa velmi paci prirodzeny porod, ale samozrejme taky, ktory ide ako po masle - zena sa pekne otvara, vsetko postupuje rychlo ako ma - to je potom super 🙂 Ale ako vsetci vieme, takyto porod byva len vo filmoch 😀 😀 😀 😉

horseshoe
13. nov 2012

@drobca07 mojka,neboj sa. moc ti drzim palceky. a ved ked to nejde z potravin to zelezo, tak nech ti nasadia tabletkovu liecbu - ta by mala urcite zabrat 😉 to tvoje sustavne cakanie na nieco je otravne, ale povedz si, ze tentokrat ta to ozaj posunie vpred - k vytuzenemu bebe 😉 😉 😉

ellis21
13. nov 2012

@horseshoe veľmi ti prajem aby si mala taký pôrod ako vo filme. 🙂 Nič nieje nemožné. Moja kamoška prvého porodila do troch hodín. Úplne v pohodičke, druhú dcéru mala sekciou a tretie porodila v sanitke. Ja som vtedy ležala v 8 mesiaci na rizikovom a zrazu ona prišla zamnou na izbu al bola v župane. A ja že a ty tu čo robíš? Už si potermíne? Ideš na vyvolávačky? A ona že nie, pred dvoma hodinami som porodila v sanitke chichi. A zdrhla z oddelenia, že si musí ísť zapáliť. chchichi. Ja som myslela, že sa mi sníva. Ona bola malinká a chudá a ani na nej nebolo vidno že je tehu. Nechápem to doteraz , keby som to nevidela, tak tomu neuverím. 😀

brumka
13. nov 2012

@horseshoe 🙂 neboj ty budes mat urciteukazkovy, ako zname co mi hovoria ze rodili ani nevedeli ako 🙂

simonkato
13. nov 2012

WAAAA prave mi volala mamina sesterke sa dnes pred chvilkou narodila mala Nikolka tesim tesim ale aj mi tak trosku smutno ostalo tak hned draheho podpichujem kedy si mi urobime a ze ked budem zdrava 😀 dufam ze nezmeni nazor lebo budem velmi zla.

horseshoe
13. nov 2012

@simonkato to je mozne moja, ze ti ten kyret oslabil imunitu. No to potom nezabera nic - to je aj u mna tak - jem kila zeleniny a ovocia, nadajam sa cajmi s medom a citronom, do toho cibula, cesnak a prd mi to pomaha. Doki mi povedal, ze mna oslabili tehu hormony -ze sa to stava, a ze mozno mi to bude trvat aj pocas celeho kojenia - parada 😠
Uz som odkazana len na chemiu - antibiotika a spol. 😠
Ach, ani nevies,ako vam to zelam - zdrave babatko - to je ten najvacsi dar od Boha. Malokto si to vie tak uvedomit, ako zeny ktore presli tym co ty alebo zeny ktorym sa dlho nedari otehotniet a podstupuju X vysetreni a cakanie...
Myslim, ze teraz ked ste s drahym uzmiereni a co-to ste si vysvetlili a ked budes zdrava a mat vsetky vysledky, mozte pomalicky zacat so snazilkovanim - ziadne urputne snazenie, skor take pohodickove - psychika je totizto svina - ved len kukni ako sa zadarilo @deculko - ked nastupila po materskej do roboty, tak zrazu je vtom 🙂 😉 😉

horseshoe
13. nov 2012

@brumka
@ellis21
juj, babulky, ste mile, ze mi to takto zelate 😉 , ale vzhladom na ukrutny porod mojej maminy a segry neocakavam nejaky prilis ruzovy scenar ani pri mojom porode...Predsa len ako velkost prs, tak aj porodne cesty su zalezitostou genetiky a dedicnosti 😒 Mama aj segra mavali bolestive kramy - aj ja take mam. Vsetky tri mame 2-ky prsia. Mama aj segra mali prvy porod ako cez kopirak - dlhy, bolestivy, neotvarali sa... Juj, no velmi rada by som bola cista vynimka - kiezby, kiezby... 🙂 😉 😉 😉
No a ta tvoja kamoska @ellis21 - to je fakt sranda - niektore zeny maju kurnik take stastie 😀 Cim to je? Nechapem 😵

brumka
13. nov 2012

@horseshoe ale prd je porod dedicny, v mojej rodine kazyd vravel aky mali super rychli porod a hold som prva v rodine som sla sekciou pre nepostupujuci porod...
babky pretanme rozoberat porody, ved len tehulkujeme 🙂 uzivajme si to kym sa da 🙂

horseshoe
13. nov 2012

@brumka fakt? svitla mi nadej 😀 😀 😀 brumik, dufam, ze ja budem ta vynimka v nasej rodine a porodim ako ciganka 😀 😀 😀 😉

horseshoe
13. nov 2012

@brumka hehe, no vies ale tak ja som v 6.mesiaci - mne sa ten cas neuprosne krati. 😵 Ale tak jasne - treba si uzivat tehulkovanie kym sa da 😉 Mas pravdu 😉 A na zle veci nemysliet 😉

brumka
13. nov 2012

@horseshoe ja sa strasne tesim ze ked bude brusko budem moc nosit tie pekne volne tielka co mam v skryni 🙂 nie kupivat velke kabaty a svetre cez zimu 🙂

brumka
13. nov 2012

inac vcera som mala zase nevolnosti arano sa mi toci hlava a u svagrinnej sme sli detmi von a ja hned utekala ku zachodu chvilkova nevolnost. dobre znamenie aspon viem ze fazulka rastie 🙂 ako ju chcem vidiet a musim este 2t pockat 😢

ellis21
13. nov 2012

@horseshoe no ani ja tomu nechápem. Možno preto niekto trpí aby si to vedel vážiť alebo ja neviem. Ja som ale na druhej strane hrdá, že som tú bolesť zvládla dva krát a idem do toho znovu. Nechcem ani lumbálku ani nič. Úplne ma vytáča, keď čítam v novinách že celebrita porodila a zotavuje sa. 😠 A že aké sú krásne po pôrode. No oni neprenášajú, netrápia sa v bolestiach. Potom majú opatrovateľku a môžu sa pekne o seba starať. No keby rodili normálne a nie dopredu zaplatenou sekciou. Potorm rovno im spravia plastiku brucha aby boli ploché. Tak by asi tak skoro na obrazovky neprišli. Lebo normále trvá mnimálne 9 mesiacov aby si sa dala do poriadku. a nie dva týždne. 😠 😠

brumka
13. nov 2012

@ellis21 presne suhlasim ved po sekcii sa nesmie niekolko mesiacov cvicit ja osobne som mala povolee trocha po3 a normalne ale opatrne az po pol roku a brusko som mala a mam stale

horseshoe
13. nov 2012

@brumka no jo, toto je ta vyhoda letnych deticiek 🙂 😉 mozes nosit saticky, tuniky, tielocka a pysit sa bruskom 😀 😉 ale mne nevadi, ze to mam takto - ze musim sa babusit do kabatov a tak - zase to ma vyhodu, ze sa nemusim parit v teple v hice 😉 😉 A tiez moje babenko bude mat v lete uz pol rocika a mozme spolu ist na kupko, piknik a aj naku dovolenocku 😉

brumka
13. nov 2012

@horseshoe moja prva je marcova 🙂

horseshoe
13. nov 2012

@ellis21 no ja uz take ze celebrity, modelecky a spol. ani neriesim 🙂 😉 ved normalne priemerne bezne zeny nemaju ziadne vymozenosti, plastiky, vlastnych trenerov, pestunky, atd...Davat ich preto za vzor beznym zenam mi pripada minimalne smiesne 🙂 😉 Co nas ale moze hriat pri srdci, ze my bezne zienky budeme mat omnoho lepsi vztah s nasimi detickami a na tom v zivote zalezi 😉 😉 😉

horseshoe
13. nov 2012

@brumka @ellis21

inak maminky ako je to s cvicenim po porode, ked sa koji? som citala, ze sa nesmie cvicit - ze do mlieka sa vylucuju toxiny a kys.mliecna, co skodi babu a moze zacat mliecko aj odmietat. ja som taky sportovo zalozeny clovek, ze by som rada zacala cvicit po sestonedeli resp. ked sa vsetko dole zahoji a budem sa na to citit. Len neviem, ako to je s tym kojenim...

brumka
13. nov 2012

@horseshoe cvicit mozes ale nie velmi a nemala by si viac ako 1 kilo tyzdenne schudnut vtedy sa vyplavuju toxiny. tak u mna to nehrozilo ja som schudla az po 1,5 roku

horseshoe
13. nov 2012

@brumka aha, no tak viac ako kilo tyzdenne - to by som musela inac makat a nejest 😀 Aj kilo tyzdenne je vela schudnut - lebo nechudnes z tuku ale zo svalov - a to je naprd chudnutie. Idealne su 😉 2kg mesacne.

franica
13. nov 2012

sledujem vás a vidím, že dneska ostošesť rodíme 🙂 Nič sa nebojte, ono to nejakým spôsobom z vás dostanú, ale ten spôsob si bohužiaľ my obyčajné smrteľníčky nevyberieme...v budúcom živote asi budem moderovať Televízne noviny a to bude potom radosť rodiť 😀
Aj ja som počula, že je to dedičné...tak mne by to celkom vyhovovalo, lebo mamina ked mňa rodila, to bolo celkom v pohode vraj...nebola to prechádzka pri mori za mesačného svitu, ale vraj vskutku ok 🙂
A moja sesterka porodila tak, že bola doma a začala sa cítiť zvláštne...že možnože aj začiatok pôrodu...nevedela sa rozhodnúť, či si zavolať sanitku alebo nie, ale ked to neprechádzalo, tak ju radšej zavolala...ale stále ju nič nebolelo, len že zvláštne sťahy- v nemocke ju napojili na prístroje a doktroka, že to sú 3min. kontrakcie a ona že "toto je ono?" Potom mala tuším po minúte a na piate zatlačenie chlapec vonku....tak takto rodiť ja nebudem, na to môžem rovno vziať jed 😠