icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

leonetka
14. nov 2012

@franica mica, narychlo citam ze dosli kramose? ☹ nic to, za par dni odide a mozte ist znovu do toho 😉 co by som jaaa za to dala! s decembrom to u mna iste nie je. budem cakat az kym endokrinologicka da OK, budem vediet v polke decembra. ak nie, cakam dalsi mesiac. takto vlastne nechtiac aj dodrzim ten stanoveny pol rok. ze som sa ja vtedy vysilovala zhananim info ci mozem zacat skor. skratka, cim dalej, tym viac si zacinam mysliet, ze v mojom pripade to mala na svedomi stitka a tak mam celkom respekt. kym nebudem mat stabilne hodnoty, do toho nejdem. 😒

horseshoe
14. nov 2012

@janka9900 mojka a si si ista, ze to je z utrogestanu? totizto mne bolo praveze strasne zle z duphastonu - brala som ho asi len 2 tyzdne, ale myslela som ze umieram od nevolnosti a aj ma strasne bolelo brucho z neho. Podla mna utrogestan je lepsi - lebo ten sa vklada do posvy - cize neprechadza traviacim traktom, kdezto duphik su klasicke tabletky na prehltanie a to ti prejde celym telom a strasne zatazuje pecen, ktora je uz aj tak zatazena v tehu. Duphaston ma omnoho viac neziaducich ucinkov - citala som aj o rastepe chrbtice babatka.
Takze pre mna bol jednoznacne lepsi utrogestan - aj kamosky mi tak vraveli. I ked nemozem povedat, ze nebol uplne bez neziaducich ucinkov, ale duphaston bol proti tomu zabijak. Dokonca aj gyndos mi zmenil duphika na utrogestan - ze je lepsi kvoli tym nevolnostiam. No neviem,mozno fakt ucinkuje na niekoho aj inac. Kazdopadne, drzkaj sa a hlavne nech ten zaciatok tehu rychlo prefrci a budes si moct tehulkovanie iba vychutnavat 😉

ataner81
14. nov 2012

@janka9900 pevne verím, že v januári sa už budem chváliť //. Už len tá laparka nás čaká a môžme sa vrhnúť na snažilkovanie 😀
@franica na dovolenke aj každý deň ale pri mužovom pracovnom tempe ho takto netrápim 😀 aj keď počas ovulky som bezcitná a nemilosrdná sexuchtivá mrcha 😀 😀 😀 😀

franica
14. nov 2012

@ataner81 nie je mrcha ako mrcha 😎 😎

leonetka
14. nov 2012

@deculko tak uz snad mozem nahlas pogratulovat 🙂 GRATULUJEEEM 🙂 nech vsetko prebieha ako ma 🙂

franica
14. nov 2012

@leonetka no ak máš taký tušák s tou štítnou, tak bude asi lepšie, ked sa to dá do normy, lebo keby to bolo tým, tak si to jednak budeš vyčítať a jednak si to ešte viac predĺžiš. Budem hlavne dúfať, že ti už v dec. vyjdú dobré výsledky 😉
Ja som dnes presne rozmýšľala, že ked teda teraz mi to nevyšlo, tak keby sa aj zadarilo tento mesiac, tak už aj tak pomaly dodržujem ten stanovený termín 6 mes...potom ma máta, či som nemala začať hned po 3, ked som aj tak tušila, že na prvýkrát to nejde 😀 čistý blázinec...už sa nezamýšľam, musím sústrediť sily na snažilko

janka9900
14. nov 2012

@horseshoe ja som mala duphaston pri minulom tehu od 5-16tt a nebolo mi z neho nic, teda nevolnosti som pripisovala tehu, nie jemu 😅 ale zavraty som nemala nikdy. ja utros nevkladam, ale jem, viem, ze je to svinstvo na zaludok a pecen, ale dr. povedal, ze je uplne jedno, ci ho vkladam, alebo jem, ucinok je rovnaky. ja neznesiem vlozky a ked zo mna nieco tecie, aj pri mrche som tampony pouzivala, malokedy vlozky a nevyhla by som sa im, keby som ho vkladala. mozno by mi bolo lepsie, ale citila by som sa este horsie, chapes tejto vete, ze? 😉 ked budem aspon v 30tt a budem v poriadku, potom si zacnem tehu uzivat plnymi duskami 😵

ataner81
14. nov 2012

@franica hi hi 😀 ja mám riadnu mrchu a muž má namiesto nej mňa 😀 😀 😀

leonetka
14. nov 2012

@franica pocuj, a nefunguje to nahodou napreskacku? ze jeden mesiac ovuluje lavy a druhy mesiac pravy vajecnik. no mozno bola tento mesiac ovulka v tom kde nemas vajickovod, takze logicky z toho nemohlo byt nist. tusim si spominala ze ta prave ten bolel. no ale to by znamenalo ze v decembri fici ten spravny 😀 takzeeee? 😉 sanca ako prasa 🙂
isto sa nechcem hrat na mudru, ked ani doktori na 100% nevedia povedat co moze byt v tak rannom stadiu pricinou. ja sa len domnievam, lebo po gynekologickej stranke som ok + vsetky stery mi vysli negativne, po hematologickej stranke som zdrava. este cakam na vysledky genetiky. a inak jedine ta stitka, lebo spravnu hodnotu aka ma byt v tehotenstve som nedosiahla nikdy. vzdy to bolo nad normu alebo podnormu. ladovala som sa femibionom kde je jod a to vraj nemozem, tiez fytosojou akurat mesiac pred otehu, co som sa neskor docitala ze vie vyhodit stitku z funkcie 😒 takze som si nechtiac namiesala taky hormonalny koktejl, ze by som sa fakt ani nedivila ze to moje bambulo chudatko nezvladlo. 😢 a presne ako pises, cim viac sa budem do toho hrnut bez toho aby bolo vsetko ok, tak sa to moze zopakovat a tym sa mi v konecnom dosledku cesta k babatku zase predlzi.

horseshoe
14. nov 2012

@janka9900 ty utros fakt jes? to je haluz. mne gyndos povedal, ze vkladat. Tak to je potom mozne, ze ti robi tak zle. A urcite to jedno nie je ci ho jes alebo vkladas - teda ak sa chces vyhnut zatazovaniu celeho tela - tak jednoznacne vkladat. 😉 Ano mas pravdu, ze to potom vyteka z teba na druhy den - je toho celkom dost, ale ja som radsej chodila s vlozkami, akoby mi malo byt zle z uzivania. Ved si len zober po porode kolko budes musiet nosit vlozky - 6tyzdnov a to budu ine potoky krvi 😉 Ale ak sa mas citit horsie ako lepsie len kvoli vlozkam, tak to nema vyznam 😉 😉 😉
hehe, ze v 30.tt - mno neviem, ci uz mas nejake deticky, ale napr. pre mna osobne zazina byt tehu velka zataz - brucho rastie - tazi, svrbi, strasne ma boli chrbtica, som stale viac unavena, atd...Ale kazdopadne ked sa mozem niekam na divan vyvalit, tak vtedy si tehu uzivam - to je pravda 😀 😀 😀 😉

franica
14. nov 2012

@leonetka hlavne si nič nevyčítaj..robila si všetko pre to, aby si otehotnela a aby bábo všetko malo- aj ten femibion a všetko...priamo to zapríčiniť potrat len ťažko môže...niektoré fazuľky prežijú ked matky pijú, fajčia, vláčia sa a všetko možné...takže to je zrejme kombinácia nejakých faktorov. Ak ti štítnu dajú do poriadku, budeš mať o problém menej a teda budeš vlastne bezproblémová 😉
No a ako hovoríš, aj to je v hre, že som ovulovala zo zlej strany, čo som aj ja hovorila celý čas...takže to mohlo tým byť, ten ľavý vaječník ma naozaj veľmi bolel teraz...ale úplne si to nepripúšťam, lebo vraj niektoré baby aj po odobratí vajíčkovodu ovulujú pravidelne každý mesiac a ja verí, že ja tiež...nieže by mi to nebolo jedno...nech ovulujem aj z jednej pätiny jedného, ked sa mi zadarí 😉

ataner81
14. nov 2012

Baby čím si mám natierať môj vyhnačkovaný zadok? Kúpila som si detský olej a púder ale hneď ako si ho natriem, tak si ho aj zotriem-ak mi rozumiete ☹ 😢

franica
14. nov 2012

@horseshoe preboha prestaň...aké potoky krvi?!?!?!?! Ešte nejaká takáto infoška a si pôjdem radšej adoptovať nejaké cigánča 😀 😀 😀

franica
14. nov 2012

@ataner81 mnme na takéto pomáha Calcium krém..na hocičo, čo je pokožka...a voľakedy to bol Pityol, ale to neviem, či ešte existuje alebo či je to na predpis či ako...

typa
14. nov 2012

@ataner81 calcium pantothenicum je dobre - na akekolvek podrazdenie. To odporucam aj ja 🙂

ataner81
14. nov 2012

@franica no jasné-Pityol. Že ma to nenapadlo, veď aj v robote tým natierame deťom riťky 😀 Ak máš záujem o cigánča, tak nám by mali tento alebo na druhý týždeň 4prísť. Môžeš si aj vek vybrať-3mesiace, 2,3 a 5rokov(to sú len predpokladané informácie o veku ale určite to budú predškoláci a predškôlkári 😀

horseshoe
14. nov 2012

@leonetka presne tak moja ako pise @franica - ziadne vycitky 😉 😉 Podla mna hlavny dovod, preco to minule tehu nevyslo bola ta stitka a nie femibion a spol. 😉 Ved ozaj, ze srdiecko prestane bit, to sa stava aj zenam, ktore maju vsetko ok. Kolko je tu takych v nasej skupinke 😉 A pricina sa velakrat nenajde. neboj, urcite to vyjde 😉 😉 tehu urcite mozes byt, takze je len otazka casu kedy to pride 😉 Samoska, tu stitku si daj riadne na poriadok 😉 Inak ja mam jednu byvalu spoluziacku, co mala vyoperovanu stitku a uzivala hormony - este na strednej. A teraz ma uz babenko 🙂 😉

janka9900
14. nov 2012

@horseshoe no jem, ked si mozem vybrat, tak radsej ho aj jest budem. aj ked este radsej by som ten duphik 😅 dr. povedal, ze utros je cistejsi. som citala, ze je na prirodnej baze... viem, viem, ze sa po porode vlozkam nevyhnem, ale ked sa im teraz mozem, tak som rada 🙂 sa bojim, ze by som nejaku infekciu dostala alebo sa mi zadok zapari z vlozky, to radsej, nech pecen zatazim, vsak len 6 tyzdnov, to zvladne 🙂
😀 verim, ze ta vsetko boli a uzivas si v lahu na divani 😉 😀 ja som potratila v 16 a 24tt, preto sa budem bat predcasneho porodu a az v 30.tt si vydychnem, ze keby cosi, uz by male zachranili 😉

horseshoe
14. nov 2012

@ataner81 pozri sa do mojho clanku: "Co vsetko treba pre drobceka aneb rady ostrielanej sestry" 😀 a tam je zoznam masti na ritku pre babatka - malo by to zabrat aj na dospelych - urcite.

Inac mne ohromne zabera Aviril Baby na akekolvek problemy s ritou 😀 - no proste zazracna masticka 😉

ataner81
14. nov 2012

Ďakujem @franica, @typa a @horseshoe za rady. Dnes už nič z toho lebo muž príde neskoro domov a ja v tomto stave nemám odvahu ani ísť pozrieť poštu dole na prízemie ale zajtra idem obehávať doktorov, tak tie antibiotiká vezmem až večer aby som sa niekde nepo....a, takže niečo z toho si určite kúpim 🙂

horseshoe
14. nov 2012

@franica 😀 😀 😀 hehehe. draha pozri sa do mojho clanku: Co vsetko treba do porodnice aneb rady ostrielanej sestry c. 2 🙂 a bude ti hned jasne, ze 6balikov poporodnych vloziek do porodnice rozhodne nie je malo, ci ano?nehovoriac o inkontinencnej podlozke, ktoru pod seba budes davat a dalsich 5kusov nocnych kosiel ktorych treba, lebo vsetko zaspinis 😀 😀 😀 😉

leonetka
14. nov 2012

@franica nved prave, niektore zenske hulia, piju, droguju a nakoniec porodia zdrave deti. a ja budem takymto tempom za chvilu zit ako v skleniku 😀 aby ma nedajboze nic neofuklo, nejaka hodnotka nevyletela prilis vysoko a aj tak z toho nic nebude. je to nespravodlive fakt.
a ked ovulujes a nemas vajickovod ako sa to vajko dostane do maternice? no moc sa v tomto nevyznam ale dufam, ze v decembri bude u teba v sluzbe ten zdravy vajecnik a vyjde to 😵

horseshoe
14. nov 2012

@janka9900 mno, nieco mi hovor o tych infekciach 😠 resp. ani nie infekciach ale furt nieco v buchte mam 😒 - najskor, co sa na zaciatku tehu - v 8.tt ci kedy berie ten vyter na kultivaciu - tak tam mi nasli akusi bakteriu ze Enteroccocus ci ako sa to vola - to je bakteria bezne pritomna v stolici, ale kedze buchta a zadok su tak blizko seba, niet sa comu divit, ze sa to tam lahko dostane. Takze som dostala cipky na vkladanie Maxmiror ci ako sa volaju. Ale nemozem z tej bakterie vinit vlozky, lebo vtedy som brala duphika, takze ja som to tam uz mala predtym.
Mno a potom zase v 18.tt som bola velmi chora, musela som brat antibiotika a po douzivani zase naprd flora 😠 - akysi mensi zapal ci co, takze som zase do buchty cosi vkladala - uz ani neviem nazov.
No a medzitym som este vkladala ten utrogestan do 12.tt. Takze ja uz som sa tam tolko toho navkladala, ze hruza 😀 😀 😀
Samoska vlozky sposobuju zaparenie buchty - ale ty nesmies pouzivat tie pogumovane typu Allways a spol. Tie su najhorsie. Treba pouzivat tie klasicke normalne vlozky a potom nema problema 😉
Juj, chudatko, tak ty mas za sebou 2 potraty? ☹ To mi je luto 😢 Plne ta chapem, ze sa teraz extra bojis. A ak sa mozem pytat co bolo pricinou tych potratov? Lebo je to dost neskoro - predsa 16.tt a 24.tt - to uz je dost pokrocile... 😕 Teraz to uz musi vyjst 😉 😉 😉 Drzim palceky 😉 😉 😉

franica
14. nov 2012

@leonetka no to je vraj možné tak, že ten jeden vajíčkovod, čo mi ostal "obsluhuje" oba vaječníky...že sa nakláňa tak, že zachytí vajíčko z oboch strán...vysoká medicína, nerieš...nám stačí rozoznať dvojčiarkový ovu test od tehu testu 😀

leonetka
14. nov 2012

@horseshoe ja viem ze sa pricina vacsinou nenajde, to len ja ju chcem stale hladat 😀 aby som vedela na co si dat pozor. ked sa stitka udrzuje v norme liekmi, tak by vraj s tehu nemal byt problem. no... tym sa utesujem. ale su tu ohladom toho diskusie a teda nie kazdej sa bez problemov zadari a tak. ach jaaaj...

horseshoe
14. nov 2012

@franica to som netusila, ze vajickovod sa dokaze naklanat a krutit ako taky had 😀 😀 😀 😉 to je potom super. 😉 😉 normalne mam novy poznatok do zbierky 😀 😉 😉

franica
14. nov 2012

Baby letím preč, lebo som mala jeden pohovor po telefóne a nečakane po mne chlapík chce, aby som išla ešte dnes do Budapešti...vyzerá to sľubne, uvidíme. A ďalší mám mať v utorok...inak som si myslela, že bude stopro tehu aj preto, že zákon schválnosti presne takto funguje- že od júna sa borím s tým, že nemôžem snažilkovať, práca nikde napriek tomu, že neustále hľadám, posielam, pýtam sa....a zrazu všetko naraz...ale tak tehu zatiaľ nie som, mohla by aspoň práca vyjsť aj ked na pár mesiacov 🙂 Držte palce

franica
14. nov 2012

@horseshoe ja som niečo naučila našu horseshoe, JA!!!!!! Ja som dnes na seba taká pyšná!!! 😀

horseshoe
14. nov 2012

@leonetka neboj nist. ved vam sa uz raz zadarilo 😉 😉 😉 tak sa zadari aj dalsikrat 😉 😉 je to len otazka casu. 😉

horseshoe
14. nov 2012

@franica 😀 😀 😀
Drzim palceky na pohovor 😉 😉 😉 Nech to vyjde -tpfuj-tpfuj 😉 😉 😉 Len aby zakon schvalnosti potom nezaucinkoval, ked uz budes prijata ako to bolo pri @deculko 😀 😀 😀 😉 Ale kiez by, vsak? 😉