Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
dakujem dievcata za gratulky,ale priznam sa...viete co,gratulujme si vsetky az ked sa nam babatka narodia... nejako po tom,co je teraz u elis... radsej to vnimam tak,ze to je taaaaaakyyy veeeelky zazrak toto vsetko cele,take dietatko... takze ... tesim sa s vami,dakujem za gratulky uprimne... a este o to vacsmi budem chciet a priat si,aby ste aj vy vsetky boli uz s nami tehulkami... a toto vsetko je fakt len zaciatok,ze.... ale ano.... dve ciarky mam🙂)) a je to zazrak🙂)) a ukazkovy pripad blokovania psychikou xixixi no proste sranda.... tak nech je vsetko ok....
hovorim vsetko naraz a skacem z jedenej veci na druhu...ale fakt si velmi prajem vsetky dievcatka aby ste mali dve ciarky aj vy coskoro a nech mame vsetky zdrave babatka ...
a este... spominate si,ze som treti den v praci obchytavala tehu brusko,ze ... a za 4 dni mi meskala mrska.. .... takze chopte sa sance aj vy a nemilosrdne obchytajte brusiska 😀 😀 😀 co ak to ozaj funguje🙂
ahojte kocky tak mrcha prisla uz sme dufali s mm ze sa neobjavi no skoda ☹ . dalsia by mala prist 12.12 dufam ze ten pekny datum bude znamenat ze budem tehu. po tych rokoch by uz bolo na case
@janka9900 - podla tvojho prispevku som pochopila ze nablizsia kontrola o 2 tyzdne cize 27.11.?
@deculko - ty sa kedy chystas k dr. na overenie tehu (samozrejme niet pochyb) 🙂 ale aby si to mala oficialne 🙂
@brumka - k tebe si tiez poznamenam datumik .. aby sme silno mysleli na teba .. a tesili sa kedy sa namp rides pochvalit s pozitivnymi spravickami 🙂
@deculko mojka, tak take veci ako tehu sa nedaju naplanovat - aj ked existuje na to odborny vyraz ze: "planovane rodicovstvo" tak myslim, ze sa to stava coraz vacsim bludom v dnesnej dobe. 😉 takze ziadne vycitky voci kolegyniam -proste sa vam pritrafilo. a mozno v buducnosti teba rovnako prekvapi nejaka kolegynka tehotenstvom a budes musiet tahat za nu ty 😉 nikdy nevies - zivot je nevyspytatelny. Skor sa zameraj na seba - aby si ty bola zdravotne v pohode, aby si sa setrila a ked mas ist na rizikove, tak tym duplom 😉 Drzim palceky, nech sa tehulkovanie dobre vyvija 😉 😉 😉
@rohlicka asi len na obhliadku, lebo laparoskopiu mi koli vzrastom asi robit nemozu, tak uvidime je to znamy co sme sa roky nevideli tak mi mozno odporuci aj dakeho porodnika, lebo podstate aj ked mi 2 doktory daju papier ze nemozem rodit prirodzene tak porodnici si aj tak spravia podla seba. ja som na chirurgii nikdy nebola
Babulky, dnes mi robili glukozovy test - aj vam bolo tak zle z toho? ako vypit sa to dalo v pohode, ale potom...zle od zaludka, grgalo sa mi a aj teraz ked uz som jedla, tak mi je furt tak divne... 😖
@horseshoe ja som mala ist na glukozovy test buduci stvrtok ale kedze mm musi sluzobne odcestovat - sama si vysetrenie neobeham 😒 takze sa musim preobjednat .. ale mne dali ako tip pre lahsie vypitie tej cukrovej vody - vyzmykat si polku citronu .. chuti vraj o trosku lepsie .. ako presladena limonada 😀
ale tiez som bola upozornena ze na lacny zaludok to nezvykne sadnut dobre ..
@horseshoe nie nemusela som nikam chodit le obmedzit cukor. tak ja som bola dost pribrata v 28tt neviem ci uz nie +14kg mozno viac. ja som mala smolu co som bola mesiac objednana do nemocnice mi povedali en vystretenia ze doktroka nieje ze mam pockat kym mi zavolaju a ja zekedy mozno zajtra mozno o tyzden a ja ze ja uz som poslednom tyzdni na vysetrenie tak som sla na druhy den inde a tam mi spravili vysetrenia tak moj muz chodil vzdy a vsade na vysetrenia so mnou a aj teaz bude strazit malu, vsade autom chodit a mame len jedno. a mne po vianociach mali prist vysledky a oni mi ich sratili takk som cakal kym mi vytlacia kopiu des a hroza
@rohlicka tam je nejaky rozsah - viac tyzdnov, kedy sa ten test moze robit - takze pohoda aj ked neskor 😉 o tom citrone som pocula, ze niekde ho povoluju, ale mne povedali, ze to skresluje vysledok, tak neviem...Kazdopadne urcite to lepsie chuti 🙂 😉 Inak som cakala ze to bude sladsie - ale fakt sa to dalo. Az na to, ze potom mi to nesadlo a doteraz mam divny pocit v zaludku... 😒 Ale tak ja som mala v tehu ten zaludok vseobecne citlivejsi - ved naposledy som grckala v 19.tt. Tak sa nedivim, ze mi z tej sladkej vody na prazdny zaludok je tazko...
Inak dnes mi gyndos ozrejmil, ze od dalsej poradne ma uz pravidelne bude vysetrovat odspodu, lebo ze uz sa dostavam do takeho tyzdna, kde maternica vyrazne tlaci na krcok, ktory sa moze zacat otvarat - ze velakrat to prebieha bezpriznakovo a o to je to nebezpecnejsie. Ultrazvuky budem mat este v 30.tt a v 36.tt 😉 Nejako som si dnes uvedomila, ze moj cas sa neuprosne krati 😀 😉 vlastne nie moj, ale Tomaskov pobyt vo mne 🙂 😉
@brumka aha - obmedzit cukor - lenze ten je fakt vsade - ved aj sacharidy v chlebe, cestovinach a spol. - tod vsetko cukor 😉 keby obmedzit v zmysle nejest sladkosti - tak ako pohoda, ja ich zase k zivotu nejako velmi nepotrebujem - i ked na vianoce by ma to fakt sralo 😀 😀 😉 😉
Ale inac ta tehu cukrovka vraj nezavisi od toho, kolko zena pribrala v tehu. Kolkokrat to maju prave take, ktore priberu malo, resp. stihle zeny.
No moj muz by rad chodil na vysetrenia so mnou, ale zdaleka nemoze ist na kazde. A ani neviem, ako to budem riesit, ked budeme mat uz jedno babo. Som minule nad tym aj uvazovala- este som nevidela nikoho trebars do ordinacie gyndosa doniest vajco s babatkom, alebo male dieta so sebou. Ved ale kde ho das? Mne ho fakt nema kto postrazit - veskera rodina daleko. Jedine sa spolcit s nejakou susedou, ale vies ako to je - otravovat takto stale...Ach jaj, no budem to musiet vykoumat...
@horseshoe no moj si musi v praci bravat paragrafy na mna ina moznost u nas nieje ked sa dalo ked babo nebolo som sla gyndosovi sama ale uz vo vysokom stadiu vzdy so mnou a na cukor a ine veci lebo zial bez auta to bolo nemozne abysom slapala skoro hodinu peso no nie. a ked som posledny mesiac choila na kontroli na kramare a musela som tam byt uz o 7h na prietokoch a potom uz len sedied a cakat v rade na doktorku do 9-11h ked jej skoncila vyzita lebo raz som odbehla lebo vtedy bola psycho poradna otecko ku porodu tak ma zhukala ako sirotu co tam nesedim ked som bola na rade. tak ja som v tehudost sladkeho a horaliek jedla
@horseshoe aj ja som si dnes citala ze od nejakeho 24 do 28 tt sa robi glukozovy test ..
fuu to mas pravdu ze neuprosne sa to krati .. ja si to zatial pocitam ze este 4 mesiace 😀 ale kdeze to utecie ako voda ... 🙂 samozrejme blizi sa nam porod a trosku clovek ma na to velke oci .. ale konecne sa docka svojho babatka 🙂 takze to mame nieco za nieco 🙂
@brumka moj muz zase robi v rakusku, takze preto sa to neda. auto k dispozicii mam, ale vo vysokom stadiu tehu to sama autom asi nedam. a tiez potom s babatkom - ze ho nebude mat k to povarovat...Inak pekne si sa nacakala v tej nemocke na tie prietoky - ze cakat do 9-11h -pche, to si robia kozy? 😠 hrozne, hrozne slovenske zdravotnictvo. 😒 ja bych na nu tiez zhulakala, ze co ona hulaka na mna - neznasam taketo ciciny 😠 😠 😠
Ja sladke nejem vela - ale to odmalicka - nejako ma to neberie. Rada si dam domaci kolac alebo kvalitnu coko. Ale napr. taku horalku som nemala snad aj 10rokov 😀 Fakt, co sa tyka napr. dobosiek tak to ma vobec neberie. Ale ovocia jem dost - to od maleho decka ako taka opica. Potom ja som skor na maso - rozne gulasiky, pecene maska, steaky, husy, divina - to je moje 😝 😉
@rohlicka ano - presne v tych tyzdnoch sa to robi 😉 No mojka to ani nerataj ze 4 mesiace - ja uz ratam ze iba 2 😀 😉 ale fakt - ved si to zober ze zachvilu ani sa nestihneme nadychnut su tu vianoce a novy rok a od nich je to uz len 2mesiace 😀 😉 😉 😉 aaa, hodina velkeho umuceni se priblizi (porod) 😵 😵 😵 😵 ale ako pises - bude to vymena za nase babatka - to je celkom dory deal, nie? 😀 😉 😉
@horseshoe ja maso moc nemusim a horalky to boli moje tehu chute. no mi hovor cel kramare su ako z nocnej mory. a vysetrenie u nej netrvalo viac ako 5min mozno menej. a ked jej poviem ze mi opuchaju nohy tak mi povie zenemam nosit cizmy a ja prosim, vonka februar poladovica a.snezi. a bola tam pipina s asopn 10-15cm steklami a tej nic. ale uz tam nepachnem nikdy. moj praveze autoberie do prace inak by sa nedostal takze jedina moznost je toto u nas
@brumka vies co, ja ti poviem, ze od toho 4.mesiaca nemam ziadne tehu chute - mam take chute ako pred tehotenstvom 🙂 😉 akurat, ze som stale hladna, a teda viac jem - to je jediny rozdiel.
hehe, ze opuchaju mi nohy - nenoste cizmy 😀 😀 😀 ja skapem z tej hlasky 😀 😀 😀 to mi pripomina ten vtip ze pride pacient k dokimu ze ho hrozne boli oko a doki na to, ze ked pijete kavu - vytiahnite si lyzicku zo salky 😀 😀 😀 😉
no pekna cicina ta dokina len co je pravda - ukazkovy exemplar 😀 😉 😉 😉
tak dievčata ja uz som napapana spokojnáaaaaa ale neuveritelne unavenáaaaa 😖 😖 😖
a co vy žienky .. ako travite den ? ..
hello, tak ja tu dnes len tak dobieham z čistej závislosti pokukať, čo píšete, ale dnes absolútne nestíham...to asi ma včerajšok tak rozhodil, že sme narýchlo utekali do tej Pešti, dnes ráno som nechtiac akosi pospala a už sa potom veziem celý deň...ako naschváľ som ešte aj kontrolu u Dr. mala dnes, tak tam rýchlo, rodina tu došla, že dačo porobiť starkým v záhrade, tak som sa z toho nechcela akože vyzuť, tak som aj tam makala, teraz ešte dováram obed, Luisa (naša práčka) ide už tretíkrát a žehlenia mám ešte kopu...uff no, dnes fičím, čo nestihnem, tak to si nechám potom na zajtra, to aspoň variť nemusím, lebo zostane aj na zajtra- teda aspoň dúfam 🙂
@horseshoe, @rohlicka vy len oddychujte a veľa papajte...ja mať takú dobrú výhovorku, iné ani nerobím 😀 Veruže pomaly budú tie malinkaté stvorenia na svete a potom vám už budú oni diktovať 🙂
@rohlicka Proste treba veriť,že sa skoro zotavíš,a ak si chceš dodať istotu kúp si Homeopatiu Staphysagria 5ch 2x denne 5granúl (hojenie rezných chirurgických rán(nastrihnutie hrádze).Takto to to mám v knižočke kde sú Homeošky.ja som tiež brala tie to guľôčky hne´d po pôrode a asi aj zato som sa rýchlo zotavila a aj som len 9dní krvácala🙂.Stojí len 2,91eu v lekárni.
@janka9900 ahoj, nič sa neboj, aj júl príde....ved ty ako čerstvá exsnažilka dobre vieš, že najdlhšie trvá otehotnieť v tom zmysle, že aj ked to je krátko, tak sa čaká na ovulku, potom či príde, či nepríde a možno sa nezadarí a potom zase čakať a nevieš presne kedy, čo...takže bud rada, že máš presný termín, máš k čomu odrátavať, nehovoriac o tom, že to obdobie je krásne 🙂
Pohovor bol super, všetko klapalo, myslím, že dotýčný bol veľmi spokojný, hned mi povedal, že ma zavolaá takmer isto aj do druhého kola...ibaže...ja som začala mať pochybnosti o tom, či budem vedieť toľko denne dochádzať, lebo je to síce relatívne blízko, ale zase každý deň... nehovoriac o hrozných zápchach...Helka o tom isto vie svoje....no práca viem, že by ma bavila, ale toto je dosť na zváženie...tak ešte mám jeden pohovor bud. týždeň, uvidíme ako ten dopadne...je to ťažké no 😖

@horseshoe vsak ja sa z toho zakona schvalnosti furt smejem...vsak som v robote len druhy tyzden a to mam kolegyniam povedat,ze tak dievcata, som tehu,o dva tyzdne idem na rizikove... mam z toho kvoli nim blby pocit.... ale zas radsej ist na istotu aspon aku taku ako cakat,ze sa mi nieco zhorsi,ked v praci zostanem,pri zdravi sa nemozem hrat na hrdinku,ked nejde len o mna...